Ayrıntılı ultrason ayrı bir işlem ama normal gebe kontrol gibi geçmiyor, yani onun için ayrı randevu oluşturuluyor benim dün yarım saati ara vererek toplam 2 saat sürdü. Hani sonrasında hastası falan varsa hemen şipşak yapılan bir işlem değil. Tek tek hesaplamalar iç dış organlara bakılıyor, sizi çeviriyor sarsıyor karnınıza bastırıyor Onun bilgisini doktorunuz verecektir
ben hala pek bir hareket hissedemiyorum kızlar ya, oğlumda 16. haftada hissetmiştim ilk. üstelik bu ikinci gebelik. çok çok nadir sırt üstü uzandığımda böyle bağırsak hareketine benzer bir çırpınış gibi hissediyorum 19+1 bugün
Tetanoz aşısı için benim aile hekimim 20.haftadan sonrasını tercih ediyorum dedi. Ancak covid aşısı olduğum için önce covidleri tamamla, sonra tetanoz olursun. Her birinin arasında 1 ay olsun dedi. Ben tetanoz ilk dozu eylül sonu yaptıracağım. 36.haftaya kadar iki doz tetanozu tamamlaman yeterlidir dedi. Acele etmemize gerek yok diye konuştu. Benim planım şu şekilde; haftaya covid 2.doz, Eylül sonu tetanoz 1.doz, ekim sonu covid 2.dozu tamamlamak. Zaten 2 ay sonra da doğum var inşallah
Kızlar benim doktorum da renkli ultrason olduğuna göre, ayrıntılı olarak kendisi bakar dimi? 3 hafta önce renkli açtı daha iskelet duruyordu bebişim :)
Detaylı ultrason biraz daha uzun sürüyor ,doktorun da yapabilir yeterli süreyi ayirdiktan sonra problem olmaz tabi ki .Çünkü organlarına,bebeği ve rahmi besleyen damarlara tek tek bakılıyor
Kızlar birde sırt ustu yatarken ve ya otururken
Dışarıdan da gözüken sekilde
Gobek cevremde kalp atışı gibi bir atış oluyor
Bu nedir yasayan var mı?
Dün otururken esimde fark etti
Dışarıdan belli oluyor yani :)
Kızlar sabah aile hekimine gittim. Hiç kan vermediğim için kan aldılar. Yarın sonuçlarım çıkınca da tetanoz aşısı olacağım. Aç karnına yapmak istemedi baş dönmesi yapıyormuş. İnşallah iyi çıkar da kan ilacı kullanmak zorunda kalmam
Benim aile hekimim bebek hareket ini hissedince tetanoz aşısı olmaya gel dedi . Sebebini bilmiyorum. Hareket dedikleri şey nasıl onu da anlamış değilim
Benim aile hekimim bebek hareket ini hissedince tetanoz aşısı olmaya gel dedi . Sebebini bilmiyorum. Hareket dedikleri şey nasıl onu da anlamış değilim
Gerçekten bende nasıl anlayacağım hareketini diyordum 1-2 gün sonra idrak ettim tık tık vurmaları çünkü hafif vuruyor :) Hep aynı şekilde tekrarlayınca bebek olduğunu anlıyorsun merak etme. Ben de 1 haftadır hissediyorum ilk gebeliğim
Kızlar benim doktorum da renkli ultrason olduğuna göre, ayrıntılı olarak kendisi bakar dimi? 3 hafta önce renkli açtı daha iskelet duruyordu bebişim :)
benim doktorumda da renkli ultrasyon var ama ayrıntılı için başka bir doktora yönlendirdi. yönlendirdiği doktor perintolog. aslında bazı doktorlar kendileri de yapıyorlar. ilk hamileliğimde doktorum kendi yapmıştı. ama burada yazılanlar gibi çok uzun bir muayene değildi. ama şimdiki doktor uzun olacağını söyledi.
Kızlar birde sırt ustu yatarken ve ya otururken
Dışarıdan da gözüken sekilde
Gobek cevremde kalp atışı gibi bir atış oluyor
Bu nedir yasayan var mı?
Dün otururken esimde fark etti
Dışarıdan belli oluyor yani :)
canım bendede var o. devamlı atıyor, bende o atardamar gibi birşey. bebeğin kalp atışını görememiz zor gibi geliyor bana. ben 8 haftadan beri karnımda o atışı hissediyorum.
benim doktorumda da renkli ultrasyon var ama ayrıntılı için başka bir doktora yönlendirdi. yönlendirdiği doktor perintolog. aslında bazı doktorlar kendileri de yapıyorlar. ilk hamileliğimde doktorum kendi yapmıştı. ama burada yazılanlar gibi çok uzun bir muayene değildi. ama şimdiki doktor uzun olacağını söyledi.
benim doktorumun da o cihazdan var ama bu işlemi eğitimini alan yapıyor diyerek aynı yerdeki perinatoloğa yönlendirdi, kendisi bilmediğini belirtti. zaten normal muayene parasının 3 katından fazla para verdik
Bu arada kızlar bu imza yerindeki kiloyla aynı çıkmadı bebeğimin kilosu
benim doktorumun da o cihazdan var ama bu işlemi eğitimini alan yapıyor diyerek aynı yerdeki perinatoloğa yönlendirdi, kendisi bilmediğini belirtti. zaten normal muayene parasının 3 katından fazla para verdik
Bu arada kızlar bu imza yerindeki kiloyla aynı çıkmadı bebeğimin kilosu
Hayır canım geç değil hatta ne kadar geç olursa organlar büyüdüğü için incelemesi o kadar kolay oluyormuş. 24.haftaya kadar yaptırın denmesi de Allah korusun bi şey çıkarsa diğer tanı testleri için geç kalmayın diye.
Hayır canım geç değil hatta ne kadar geç olursa organlar büyüdüğü için incelemesi o kadar kolay oluyormuş. 24.haftaya kadar yaptırın denmesi de Allah korusun bi şey çıkarsa diğer tanı testleri için geç kalmayın diye.