Kizlar bilemiyorum siz benzer bir durumla karşılaştınız mi. Doktorum kontrolde rahmimim kalp şeklinde olduğunu yani aşağı doğru inik olduğunu söyledi. Böyle birşey duydunuz mu.
Aynı zamanda benden bebeğe giden damarlardan biri darmis kan akışı az gidiyormuş.
Moralim bozuldu.
Evet canim. Ayrintiliya daha var. Geçen hafta gittiğimde doktor baktı söyledi. Ama benim birinci çocuğum da bı turlu karnımda kilo almıyordu ve yine kan akışı azdi. Bu yaşadıklarımı anlatinca doktor direk kan akışına ve rahmimim hapiisna baktı.
Kızlar bebeğinizin gelişimi iyiyse ve bunlara ek başka bi sıkıntı yoksa organlarında falan hiç sıkmayın canınızı.
Benim de göbek kordonunda bir damar eksik doktor tek sıkıntı bu olsaydı korkacak bi şey yok demişti ama malum bende başka sıkıntılar da çıktı bebeğimde.
Doktorunuz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gelişimi değerlendirmek için daha sıkı takip isteyebilir. Ama çok var böyle normal zamanda normal kiloda doğum yapan dua edelim bol bol
İnşallah canim ya. Canim çok sıkkın. Birinci çocuğumda damarlardaki kan akışı çok geç tespit edilmişti. Allah'tan bunda ben yaşadıklarımı anlatinca doktor daha çok ilgilendi aspirine ve progestan başlatti. Önceki çocuğumda sürekli hasteende yattım çıktım yattım ciktim. Bu korona sürecinde tekrar aynı şeyleri yaşamayı hicc istemiyoeum. Korkuyorum çok.
Uterusa giden damarlardan soldakinin akışı benim de az çıktı. Çok kasılmam varmış o kan akışını engelliyormuş. 15-20 dk ara verdik . Kasılmam geçince damarın akışı normale döndü. Takip edilsin dedi sadece ama gelişimi engelleyebilecek bir şey olduğunu söyledi. Şu an gelişimi geri değil bakalım takip edeceğiz.
Benimki de kontrole gittiğimde gelişimi haftasıyla uyumluydu. Ama şimdiki haftalarda zaten gelişimi haftasıyla uyumlu olur son aylarda gelişim geriliği başlar dedi doktorum. Bu yüzden Allah'tan şimdi bunları tespit ettik dedi. Bu yüzden asprin ve progestan verdi. İnsalalh herşey yolunda gider. Kan sivilastirdigi için her gün limon yiyorum veya suya limon sıkıp içiyorum.
Kalp şeklinde olması çokta bir problem yaratmaz asıl problem yaratacak şey bebise az kan gitmesi bebek sıkı bir kontrolde olur gelişimi hep takip edilir eğer karnınizda gelişimi durursa sezeryanla alınip yenidoğan yogunbakimına alınır. Size tavsiyem yenidoğan yoğunbakimi harika olan bir yer bulun 25 26 haftalık bebeklerin yaşatıldığı
Kızlar bebeğinizin gelişimi iyiyse ve bunlara ek başka bi sıkıntı yoksa organlarında falan hiç sıkmayın canınızı.
Benim de göbek kordonunda bir damar eksik doktor tek sıkıntı bu olsaydı korkacak bi şey yok demişti ama malum bende başka sıkıntılar da çıktı bebeğimde.
Doktorunuz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gelişimi değerlendirmek için daha sıkı takip isteyebilir. Ama çok var böyle normal zamanda normal kiloda doğum yapan dua edelim bol bo
Kalp şeklinde olması çokta bir problem yaratmaz asıl problem yaratacak şey bebise az kan gitmesi bebek sıkı bir kontrolde olur gelişimi hep takip edilir eğer karnınizda gelişimi durursa sezeryanla alınip yenidoğan yogunbakimına alınır. Size tavsiyem yenidoğan yoğunbakimi harika olan bir yer bulun 25 26 haftalık bebeklerin yaşatıldığı
Bu bebege az kan gitmesi odenen sey dopplerde centik dedikleri ile ayni mi? Bana sadece dopplerde centik hafif gorunuyor , ama 26. Haftaya kadar genelde kaybolur dedi..
Bende kuru bir öksürük var bugün inşallah covid falan değildir. Salı günü yurtdışına uçacağız :s pazar test yaptıracağım, inşallah pozitif falan çıkmaz (öyle kolay kolay hasta olmam, öksürmem, o yüzden garipsedm)
Benimki de kontrole gittiğimde gelişimi haftasıyla uyumluydu. Ama şimdiki haftalarda zaten gelişimi haftasıyla uyumlu olur son aylarda gelişim geriliği başlar dedi doktorum. Bu yüzden Allah'tan şimdi bunları tespit ettik dedi. Bu yüzden asprin ve progestan verdi. İnsalalh herşey yolunda gider. Kan sivilastirdigi için her gün limon yiyorum veya suya limon sıkıp içiyorum.
Bu bebege az kan gitmesi odenen sey dopplerde centik dedikleri ile ayni mi? Bana sadece dopplerde centik hafif gorunuyor , ama 26. Haftaya kadar genelde kaybolur dedi..
Sizinle ayni durumda olan komşum var ama o rahminden ameliyat oldu her gun karnından kan sulandırıcı vuruyor siz caninızı sıkmayın kan sulandırıcılarinızı unutmadan devam ettirin kontrollerinize hep gidin Allahin izniyle hersey yolunda gider o kalp seklide size problen yaratmadan dogumunuza etki etmez etseydi hamile kalamazdıniz bebeginiz guclu bir bebekki bu haftaya kadar gelmis dahada problemi olmaz
Canim ecopirin 100 mg verdi. İşte aspirin coraspirin ecopirin benzer şeyler ve kanı sulandiiyor. Benim doktorum birinci çocuğumda yasadiklarimdan dolayı tedbirli davranimis olabilir
Sizinle ayni durumda olan komşum var ama o rahminden ameliyat oldu her gun karnından kan sulandırıcı vuruyor siz caninızı sıkmayın kan sulandırıcılarinızı unutmadan devam ettirin kontrollerinize hep gidin Allahin izniyle hersey yolunda gider o kalp seklide size problen yaratmadan dogumunuza etki etmez etseydi hamile kalamazdıniz bebeginiz guclu bir bebekki bu haftaya kadar gelmis dahada problemi olmaz
Bu arada geçen hamileliğimde 32. Haftalarda başlayan süt lekelenmesi bu sefer çok erken başladı sütyeni bi çıkarıyorum sarı kabuklar. Bekle bizi kolastrum
Teşekkür ederim.. çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı şimdilik inşallah böyle devam ederim.. sanırım 2-3 hafta riskli dönemmiş ama düşük riski giderek azalır dedi doktor.