• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Tecrübeli anneler yine sorum olacak sizlere. Şimdi doğum çantamı kapatıyorum artık. Bebiş küveze girerse(insallah gerek kalmaz) küvezde nelere ihtiyac oluyor? Bebek bezini biz alıp veriyoruz baska ne aldırıyorlar acaba. Süt saklama poşetide koydum belki direk emzireemem sütümü sağıp veririm diye . Bi de gaz damlasını doğar doğmaz mı veriyoruz gaz damlasını şimdiden alayım mı
Gaz damlasına gerek yok canım, her bebek gazını çıkaramayacak diye bir şey yok 👍🏻

Kizlar simdide ben sizlerden dua bekliyorum. Tansiyonum dusmuyor. Bebek haftasindan gerideymis ve bunu daha bugun diyor doktor. 2kilo olmus 30 haftalikmis. Suyum gelmeye basladi. Sezeryana alcakti bebek kucuk oldugu icin burda kurtaramam almazsakta gebelik zehirlenmesi olabilir Anneyi kurtaramayiz dedi. Acil ankaraya sevk etti suyumda gelmeye baslayinca. Orda dogurtacaklar dedi. Nolur dua edin. Yola ciktik. Allaha emanet olun
Canim benim Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle.
Allah'ın izniyle ikinizde sağlıklı olarak döneceksiniz evinize
Siz de Allah'a emanetsiniz
Rabbim ya şafi isminin hürmetiyle ikinize de şifa versin

Çok geçmiş olsun canım ya, umarım negatif çıkar sonuçlarınız 🙏 geçen eşimin iş yerindeki çaycı pozitif çıktı, baya bi endişelendik onda bile ama bişey çıkmadı çok şükür, insanlar niye böyle anlamıyorum ki, zaten şu haftasına gelmiş hamile kadına durmadan geliyosun bari hastayken gelme, bu nasıl düşüncesizlik, ne kalmış şurada zaten 😔😔
Çok teşekkür ederim canım
Aynen canim annemde çok sinirlendi zaten zorlu bir hamilelik dönemi geçiyorum
Anlayış cok onemli cnm karsi taraf bunu bilmesi gerekir işte birseyde diyemiyorsun

Kizlar göğüs uclarim kurumaya basladi, göğüs kalkani taktim ilk defa bugun 7 aydan sonra takabilrisiniz yaziodu insallah faydasi olur.
Bende hemen kreme başlamak istiyorum bi turlu çıkıp alamadım benimde çok kurudu bu halde bebeğin ağzına aldığını düşünmek istemiyorum çok fena

Kizlar simdide ben sizlerden dua bekliyorum. Tansiyonum dusmuyor. Bebek haftasindan gerideymis ve bunu daha bugun diyor doktor. 2kilo olmus 30 haftalikmis. Suyum gelmeye basladi. Sezeryana alcakti bebek kucuk oldugu icin burda kurtaramam almazsakta gebelik zehirlenmesi olabilir Anneyi kurtaramayiz dedi. Acil ankaraya sevk etti suyumda gelmeye baslayinca. Orda dogurtacaklar dedi. Nolur dua edin. Yola ciktik. Allaha emanet olun
Canım Allah sağlıkla kavuştursun inşallah,dualarım sizinle

Cnm.soylemen iyi oldu bende alayim isiticidan odada yıkarım banyoda kalorifer var odadan daha sicak orasi ama iyi olmaz deniliyor ilk 40 gun. Aslinda baya sicak oluyor ev ama yinede soba önünde yikamak iyi olucak.
Acaba a101 online dan alabilir miyim isiticiyi
Canım ev ne kadar sicak olursa olsun bebis üşüyebilir biraz yakınında ısıtıcı olması iyi olur.hic bilmiyorum yarin gelecek ama 150 ustune kargo ucretsiz olsada ek kargo odeyebilirsin

Kizlar göğüs uclarim kurumaya basladi, göğüs kalkani taktim ilk defa bugun 7 aydan sonra takabilrisiniz yaziodu insallah faydasi olur.
Benim bastan beri kuru faydasi olursa söyle de canim bende kullanmaya baslayayim.birde onu yeni almistim nasil steril etmemiz lazim? Biberon elektrikli pompa falan nasil steril edilir ben hic bilmiyorum 😕

Ya evet gerçekten insan doğurmayacaksa bile korkudan olanlar oluyor o an.. böyle patavatsızca bir konuşma mı olur de ki korkma kritik zamanları geçtik belki biraz küvezde durur gelir stres yapma annesi. Ama yok nerdeeeeee anca korkutsunlar. 850 gr doğanlar yaşıyorda 2 kilo çocuk bu yani yeğenimde 2 kilo doğdu ne var sanki de bu kadar korkutuyor
Gerçekten bu 2 kilo meselesine benim de kafam takıldı.
Bende 30+lardayım bebişim birazcık daha geriden geliyor 1300du en son
Doktorum senden zaten çok iri bir bebek beklemiyoruz bir sıkıntı yok demişti.
2 kiloluk bebeğe böyle diyorlarsa benimki napsin 🙄

En son ki kontrolümde doktorum hastayi pozitiflemek çok önemli dedi. Gerçekten öyle.
O inanç bile insana dayanma gücü veriyor.
Ben 1.5 aydır sürekli yatıyorum. İlk gün çok umutsuzdum ama günler haftalar geçtikçe inandım. Doktorum da önümüzde 10 hafta var diyor. Hemen bir ölçüme kafam takılsa ultrasonun yanılma payı var diyor.
Ne bilim ya insan cidden rahatlıyor. Bir şey olsa doktor sonuçta mutlaka söylerdi diyorum.
23 haftada açık açık demişti bu haftada doğarsa yaşamaz mutlaka mudahele edilmesi gerekiyor diye.
Evet moralim bozuldu ama orda onu söyleyip durumun ciddiyetini anlatması gerekiyordu belki de.
Doktorlar ne derse desin Allah'ın dediği olur demek lazım

Gerçekten bu 2 kilo meselesine benim de kafam takıldı.
Bende 30+lardayım bebişim birazcık daha geriden geliyor 1300du en son
Doktorum senden zaten çok iri bir bebek beklemiyoruz bir sıkıntı yok demişti.
2 kiloluk bebeğe böyle diyorlarsa benimki napsin 🙄

En son ki kontrolümde doktorum hastayi pozitiflemek çok önemli dedi. Gerçekten öyle.
O inanç bile insana dayanma gücü veriyor.
Ben 1.5 aydır sürekli yatıyorum. İlk gün çok umutsuzdum ama günler haftalar geçtikçe inandım. Doktorum da önümüzde 10 hafta var diyor. Hemen bir ölçüme kafam takılsa ultrasonun yanılma payı var diyor.
Ne bilim ya insan cidden rahatlıyor. Bir şey olsa doktor sonuçta mutlaka söylerdi diyorum.
23 haftada açık açık demişti bu haftada doğarsa yaşamaz mutlaka mudahele edilmesi gerekiyor diye.
Evet moralim bozuldu ama orda onu söyleyip durumun ciddiyetini anlatması gerekiyordu belki de.
Doktorlar ne derse desin Allah'ın dediği olur demek lazım
Çok doğru pozitiflemek aşırı önemli. Polyanna olmak değil söylemek istediğimiz zaten, ama zaten sıkıntılı bir kriz anında, doktorun hasta psikolojisini de düşünmesi lazım. Belki orada “Şu an preeklampsi geçiriyorsun burada bebeği almam biraz riskli olabilir, biz işimizi garantiye alalım seni Ankara’ya sevk edelim ki bebek doğduktan sonra en iyi şartlarda bakılsın. Sen de sıkma canını moral çok önemli, bu duruma gebelerde çok sık rastlıyoruz.” Dese sıkıntı olmayacak. A AnnemAnnemm şu kızcağızdan bir hayırlı haberleri alsak, haber alana kadar aklım onda kalacak.

Kızlar ya kayinbabam 4 gündür bizdelerdi hastaydi bugün test vermiş pozitif çıkmış evde cocuklar var ben hamileyim insllah bizlere falan bulamamıştır
Bizde test vereceğiz dualarinizda banada yer verin canlar
Hasta hasta niye geliyorlar gelenlerin biraz düşünmesi gerek ya 😡 Canım Allah korusun bir şey olmamıştır inşallah,ama yinede dikKat et, bebeğine olumsuz mesaj gönderme, bol su iç, c vitaminli şeyler ye,d vit iciyorsan ihmal etme,sarımsaklı yoğurtlu seyler ye

Çok doğru pozitiflemek aşırı önemli. Polyanna olmak değil söylemek istediğimiz zaten, ama zaten sıkıntılı bir kriz anında, doktorun hasta psikolojisini de düşünmesi lazım. Belki orada “Şu an preeklampsi geçiriyorsun burada bebeği almam biraz riskli olabilir, biz işimizi garantiye alalım seni Ankara’ya sevk edelim ki bebek doğduktan sonra en iyi şartlarda bakılsın. Sen de sıkma canını moral çok önemli, bu duruma gebelerde çok sık rastlıyoruz.” Dese sıkıntı olmayacak. A AnnemAnnemm şu kızcağızdan bir hayırlı haberleri alsak, haber alana kadar aklım onda kalacak.
Kesinlikle katılıyorum.
Bazıları çok gaddar oluyor.

Benim bastan beri kuru faydasi olursa söyle de canim bende kullanmaya baslayayim.birde onu yeni almistim nasil steril etmemiz lazim? Biberon elektrikli pompa falan nasil steril edilir ben hic bilmiyorum 😕
Ben sirkeli suda kaynattım sonra güzelce kurulayıp kaldırdım.

Krem almadınmı canım. Alıp sürmeye basla ayvanın çekirdeklerini biriktirip jel yapıpta sürebilirsin benm daha acımaya başlamadı sürmedm

Krem almadim hindistan cevizi yagi denicem.
Ben de öyle yapıcam, çünkü gümüş kapak aldığım için zaten krem süremiycem, çok aşırı yara olup da gerekirse alırım dedim. Ama kapağa başlamadan biraz hindistan cevizi yağı sürüp nemlendireyim diyorum ben de

Kızlar bu kutuyu beğendim fiyatı da uygun gibi ne dersiniz güzel mi? Çikolatası da Elite çikolataymış, iyi midir bilen deneyen var mı?

Eklentiler

• Screenshot_2021-12-22-14-30-49-587_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2021-12-22-14-30-49-587_com.instagram.android.webp
    48,4 KB · Görüntüleme: 56
Back
X