• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Çok komikler ya dalga geçiyorlar aynısını benim bebişte yapıyor nst ye gelince uyuyor😄
çok hareketli olunca da babasını çağrıyorum gel bak ne güzel hissedersin diye duruyor beni yalancı çıkarıyor😒

Aynen yahu , başlıyor akşam tepişmeye , diyorum gel kızın uyandı kıpraşıyor . Babası gelip elini koyunca duruyor :KK12:

Benim annemde 1 çay kaşığı şekerli su verirmiş bize bebekken sarılık olmamışım ben hemşireler gerçekten bi tuhaflar Doğumdan sonra kupkuru oluyor göğüs 2.gün biraz su gibi geliyor süt ben kızsalarda vereceğim bu sefer
Kızıma annem verdi canım işe yaramadı şekerli su. O yüzden bu sefer mama dışında ekstra bir şey verdirmicem

Aynen yahu , başlıyor akşam tepişmeye , diyorum gel kızın uyandı kıpraşıyor . Babası gelip elini koyunca duruyor :KK12:
Benm ki babacı olacak heralde. Elini koyunca kıpraşıyor 🤭 uyanık istemediğinde kılını kıpırdatmıyor ama🤣keyfine göre🤣

Ben bu son ayı hiç sevmedim , 10 dakika birşey yapsam yarım saat dinlenmem gerekiyor . Otursam hemen sızma pozisyonuna geçiyorum , hep yorgunum :uykucu:

İlgilenmem gereken bir bebeğim daha var ve küsüyor :mad:

IMG_20211014_214815_2.webp

Humana kızda kullandım işe yaramadı ben kendim komposto yapmayı düşünüyorum kuru kayısı üzüm dut vs ayrı ayrı hergün onları kaynatıp içerim diye düşünüyorum bakalım birde bol bol su ve yeşil salata canım. Tabi o duygusal boşlukla hamur işine falan dadanmazsam :KK70: lohusalık malum :KK70:
Komposto gibi şeyler sütü çoğaltmaz canım sana ekstra kalori kilo olarak döner. Eskilerin komposto içirmesindeki amaç şekerli olduğu için anneyi susatmak, çok su içmesini sağlamak. Sütü arttıran şey su’dur, bol bol su 🤗😃

Komposto gibi şeyler sütü çoğaltmaz canım sana ekstra kalori kilo olarak döner. Eskilerin komposto içirmesindeki amaç şekerli olduğu için anneyi susatmak, çok su içmesini sağlamak. Sütü arttıran şey su’dur, bol bol su 🤗😃
Kuzum kompostonun içine ekstra şeker katmadan içtiğinde o da süt yapıyor :) tabi ki en etkili yöntem su içmek ona bir şey diyemem :)

Kuzum kompostonun içine ekstra şeker katmadan içtiğinde o da süt yapıyor :) tabi ki en etkili yöntem su içmek ona bir şey diyemem :)
Meyvelerin zaten şekeri çok oluyor canım, şeker zaten hiç koyma kompostoya 😃☺️ Bana bu bilgiyi emzirme danışmanım vermişti ve mantıklı da 👍🏻 2 sene dolu dolu emzirdim valla ben çok şanslıydım, inşallah oğlumda da öyle olur. Anne sütü bağışıklığı çok güçlendiren bir şey ve ömür boyu hastalıklara karşı dirençli yapıyor çocuğu 😉

Meyvelerin zaten şekeri çok oluyor canım, şeker zaten hiç koyma kompostoya 😃☺️ Bana bu bilgiyi emzirme danışmanım vermişti ve mantıklı da 👍🏻 2 sene dolu dolu emzirdim valla ben çok şanslıydım, inşallah oğlumda da öyle olur. Anne sütü bağışıklığı çok güçlendiren bir şey ve ömür boyu hastalıklara karşı dirençli yapıyor çocuğu 😉
Maşallah canım. benim kızım biberona alışınca meme reddi yaşadık inşallah bunda öyle sorunlar yaşamam. Hepimizin bol bol sütleri olsun inşallah :dua:

Ben kompostoyu şeker koymadan yapacagim bu defa suyun alternatifi gibi oluyor hemde kayisi falan koyarsak içine kabızlık yapmaz bence komposto mantığı suyu çoğaltmak olması lazım

Ben kompostoyu şeker koymadan yapacagim bu defa suyun alternatifi gibi oluyor hemde kayisi falan koyarsak içine kabızlık yapmaz bence komposto mantığı suyu çoğaltmak olması lazım
Evet canım ben kayısı kompostosu hastaneye de alacağım severim baya

Canım bende kitapta okudum valla 😂 sarı giydirince bebişin cildine sarı ışık yansıması yapıyormuş sarılık olup olmadığını anlamak zorlasiyormus diye hatta bazı hastane odalarında bebek beşiğine sarı örtü örtünce hemşireler gelip alıyormuş vs 🤔🤔🤔
Bizdede tam tersidir sarı örtü örtülür bebek sarilik olmasın diye ama evet hastaneler de buna izin verilmiyor hatta bebeğin üzerine örtü örtmeyin diyorlar açık kalsın diye bana bu tür seyelr saçma geliyor sarı giydirme yada sarı birşey ört falan olacak çocuk ne yaparsan yap olacak ama olmaması için bol bol anne sütü benim şükür iki oğlumda olmadı insallh kızımda olmaz

Ben şeker atmadım canım. Gün kurusu daha yararlı. Şekeri var zaten. Gayet iyi oldu tadı. Kaynar kaynar kavanozlara vakumlattırdım anneme . Çantaya koyduk 2 kavanoz kabızlık yapmasın doğumdan hemen sonra içeyim diye

Benim kv de de tam tersi çok sıcak yapma çocuğu sıcaktan hasta edersin modunda 🤣🤣 tabi onun sıcak dediği evin 23 23 derece olması 🤦‍♀️🤦‍♀️ Menopozda olduğu için ona fazla sıcak geliyo. Burada da eşimin anneannesi devreye girerek sen çocuğu kendinle bir yitutma diyerek kapattı konuyı 🤣

Ben onu hiç bilmiyodum annem söyledi hatta şaşırdım nette ebebekin videolarını falan izledim orada da aynısını diyo yan yastıksız yatırın diye ama kaan kocatepe de kitabında sırt üstü yatırın demiş bi dr vardı YouTube da o da öyle diyo. Sanırım dra sormak en iyisi. Bi de reflü yatağı aldım ben o da devreye girince nasıl olcak 🤦‍♀️🤣
Sırt üstü yatır ama kontrollü çünkü kusarsa bogulabilir tabi Allah korusun ama bebegin kafa şekli düzgün olsun istiyorsan bir sağa bir sola bir sırt üstü yatirmalisin yoksa kafa yamuk yumuk olabilir 😄

Ben de arkadaşın önerisi ile köpük file aldım çok rahat oluyomuş öyle dedi. Burada da okudum fanlı ısıtıcı da iyi oluyomuş üşümesin diye Allahtan kamp malzemeleri arasında var bi de onu almakla uğraşmadım 🤣🤣

Ayy hiç sorma bakalım lohusaykrn nasıl başetcez 🤣🤣

Ay onu ben de yaşıyorum en hareketli olduğu anda eşime elini koy diyorum tak duruyo benim oğlan 🤣🤣 ilk zamanlar beni kandırıyosun diyodu eşim hatta 😂😂
Elini koy dedigim anda benimkide duruyor o yüzden elini koy deme karnımı izle de benim eşime öyle yapıyorum ben ancak öyle görüyor hareket ettigini😄😄

Back
X