2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben de sezaryen mi olsam artik diye dusunuyorum. Ne kadar dusunmemeye calissam da korkmaya basladim dogum baslamadigi icin, ya boyle beklerken bebege bir sey olursa korkusunu bastirmaya calisiyorum. Sezaryen benim de dusundugum bir sey degil ama onemli olan ikimizin de saglikli olmasi, farketmemeli sezaryen, vajinal diye dusunuyorum. Ama tam icime sindiremiyorum. Hayir bu kadar siradan, sorunsuz bir hamilelik gecirip sonunda endiselenmek hic hosuma gitmiyor :)

Benim eşim de cok istiyodu nasıp oldu bize de erkek bebeğim, amin inşallah sağlıkla büyüsün hepimizin bebeği inşallah

Hanimlar nisan gelmeden dogum baslar mi?
Sancim var. belim agriyor. Bebek hareketli, itiyor kendini asagi hissediyorum. Ama nisan falan gelmedi. Sanci da duzenli degil. Belimin altina sicak su torbasi koydum oyle oturuyorum.
Benim ilk dogumumda hicbisey gelmedi sancilarla basladi sonrasinda da suyumu da onlar patlatmisti. Bende bekliyorum kovidim pazrtesi 40haftam dolucak. Muayenem vardi bugun acikligim yok hastaligimi atlatmam gerektigini soyluyor doktorum.

Benim ilk dogumumda hicbisey gelmedi sancilarla basladi sonrasinda da suyumu da onlar patlatmisti. Bende bekliyorum kovidim pazrtesi 40haftam dolucak. Muayenem vardi bugun acikligim yok hastaligimi atlatmam gerektigini soyluyor doktorum.
Yine yalanciymis ama. Yok baslamadi dogum. Artik bugun de dogurmayacagim demeyecegim. Ben aciklik baktirmadim hic cunku doktor bir sey ifade etmiyor dedi. Yani aciklik olup dogum baslamasi gunler surebilir, aciklik olmayip bir anda baslayabilir. Kontrol de rahatsiz edici o yuzden sen bilirsin dedi. Ben de haftaya hem nisani alir hem kontrol eder diye dusundum ama simdi keske aldirsamiydim diye de dusunmuyor degilim.

Dun googleladim; nisan dogumun her asamasinda gelebilirmis, ille en basta gelmesi gerekmiyormus.

Benim bir numarada once nisanim gelmisti, 1 saat sonra da suyum gelmisti ama sancim hic baslamamisti, suni sanci ve epiduralle dogum yapmistim.

Aynı duyguları yaşıyoruz, ben de sorunsuz bir gebelik yaşayıp son dk asıl sorun doğmaması ile karşılaşmam beni endişelendirdi yerini bu kadar sevmesi suyun birazcık eksilmiş olması beni üzmüştü 2 gün önce ama hatta buradan sezeryan mı yapsam riskleri falan nedir? diye destek istemiştim. Bugün doktorum ile görüştüğümde her iki durumunda eşit riskleri var. Risklerden biri daha az riskli diyemem dedi tek tek anlattı süper oldu. Normali destekliyorum fizyolojik olarak doğada en doğru olan doğum şekli en rahat sağlıklı ama sen sezeryan dersen psikolojini de asla bozmam dedi. Böyle söylemesi beni rahatlattı. Biliyorum ki herkes için en sağlıklısı bu olsa bile bazen istemeyen durumlar gelişebilir bu durum için sezeryana da hazırlıklı ol mesajıydı bu. Çocuk kendisi belirleyecek gününü dedi

Benim de randevum pazartesi. Pazartesi planlar yapariz demis doktorum. Direk sezaryen yapacaklarini sanmiyorum bence once suni sanci denerler. Ilk bebegimde de suni sanci aldigimi soylemistim onlara.
Ay doktorun asistani cok guluyor bana hala doguramadim diye :) ilginc geliyor valla. Aylardir cok mesafeliydi kadin, bugun bi samimi bi samimi.
Bir de benim su zaten alt limite yakindi. Gecen ay en derin cep 2,8 bir onceki ay 2,7 olculmustu, 2 gun once 3,5 olculmus. Nasil yani dedim, suyu azalcagina artmis mi. Guvenmiyorum da acikcasi cok ultrason olcumlerine (burada ultrason teknistenleri yapiyor cekimleri, doktorlar raporluyor onlarin cekimleri uzerinden)
Benim malesef doktora ulasimim sinirli. Olumsuz bir sey hissedersen hemen hastaneye git diyorlar sadece. Ben de kendimi o kadar saglikli hissediyorum ki. Yorgunlugum bile yok, gayet zindeyim, sanki hamile degilim.

Göğsünü sıktırınca süt çıkıyor mu? Çıkıyorsa ne tarz çıkıyor tazyikli mi damla şeklinde mi? Ev tipi pompalar bebek kadar asla çekemez sütü hep az çıkar yada hiç çıkmaz. Yutkunma sesi vs duyuyor musun mesela? Oldu ki sütün azalmış diyelim hem her dk bebeğini memende tut bugün yaptığın gibi hem de sürekli sağ. Sanırım öylemizle çoğalacaktır. Boza çok süt yapıyor, solgarın süt artırıcı takviyesini de öneririm. Onun yanında Hipp çay ve rezene de içiyorum. Fayda sağlıyorlar her yolu denemeye devam et mama veriyorsan bile elbet bi noktadan sonra çoğalır bence çoğalacağına inanmanda önemli. Bol sütlerimiz olsun hepimizin inşallah

Merhaba canım yazalı olmuş baya ama bende bebişle pabucu ters giyenlerden oldum fırsat bulamıyorum hiç telefon elime almaya bazen wc bile imkansız olur mu oluyor işte . Öncelikle canınııııı hiiiiiç sıkma yok annene yok başkasına sadece kendine ve elindeki minnacık aşkına bak . Zaman okadar hızlı geçecek ki inan anlamayacaksın ha birde böyle zamanlarda sana yapılan iyiliği de olumsuzluğu da unutmayacaksın . Anneler kızlarıyla neden geçimsiz olurlar bilmiyorum ama ilk çocuklarımdaki lohusalıklarımda benimde annem beni üzmüştü anlatsam sayfaları alır inan yalnız değilsin oluyor öyle anne kız aralarında , şimdiki lohusalığımda tecrübelenmişti pişmanlıklarının farkındaydı daha iyiydik fakat çalıştığı için sadece 20 gün kalabildi yanımda 21. Gün evine döndü . Allah razı olsun diyorum ne diyim zaten bi gün kalmayacak mıyız başbakana bebettolarla. Sütün için canım önce 3 lt su , dinlenme , uyku en önemli faktörler veeeeee stressssizzz olmak hiç birşeyi kafana takma , bi kulağından giren diğerinden çıksın direk seni etkiler . Bebişini bol bol bağrına bas ten teması gerçekten arttırıyor , sonra yediğiğin içtiklerine bakıyor vitamin vs destekler falan katlıda bulunur tabi ama en önemlisi su ve uyku . Şuan nasılsın nasıl oldun kendini toparladın mı, sütün ne durumda

Kızlar bu saatte aklıma geldi ama size sormak istedim erkek bebeği doğanlar ne zaman sünnet düşünüyorlar ben sünnet yaptırmak istiyorum ama çocuk cerrahları genel anastezi ile yapıyormuş ama ben oğlum küçük olduğu için lokal olsun istiyorum siz yaptırdınız mı ?

Lactamil çay, bestlak damla, ılık duş bana iyi geldi deneyebilirsiniz siz de

Tesekkur ederim. Hastanenin verdigi bi damla var. Galactago diye. Onu kullaniyorum, lactamil cayina bakayim. Ve duş gercekten çok iyi geliyor, bugun sabahtan duş aldim. Sonra güzel emdi yavrum

Aynı süreci yaşadık 1 gece fototerapi aldı hala oğlum mama yiyor mamasız doymuyor uyumuyor mama rahatlığına alıştı
Bize hastane tipi pompa kiralattılar. Her emzirme sonrası sağım yaptım. Sonra emzirmenin ardından mama yerine o sağdığım sütü kaşık biberonla verdirerek yavaş yavaş bıraktırdılar mamayı. Önce mamalı öğün sayısını azalttık daha sonra bıraktık ama olmazsa da çaresiz bir şey değil. İyi ki mamalar var da aç kalmadı bebeklerimiz

Süt çikiyor canim damla damla. Sagdakinden yavas, soldakinden azcik daha hizli cikiyor. Ama makinede nedense süt cikmiyor. Az once sag goğsümü aldi beş dk emip uyudu. Simdi 15 dklik sagim yapiyorum ama dk 8 oldu ve üç damla çikmis sadece. Solgar bakinayim ben en iyisi. Tesekkur ederim

Canım 6 tNe içiyorum ama baska takviye kullanmıyorım. Alacağım ama çaya ihtiyacım var
Canım ben hergün yıkayamam korkarım üşütür diye. Gerçi evim hep 25-26 derece ama yine de ne bileyim annem öyle korkuttu ki beni. Zatürre edecen çocuğu diiyp duruyor.
Biz de banyodan sonra deliksiz 5 saat uyuyor.
Çokta rahat ediyor bebekler ama işte her aksam nasıl yıkayacaksın

Günde 6-7 kere yapmasi da,6-7 gün yapmaması da normal demişti doktor.

Atak zamanı olabilir. Umarım geçici bi süredir, cok yorucu olur böylesi.

Şifa olsun,bol süt olsun
Atak 6. Hafta da diye biliyorum ama sanırım bizde yaklastık baya. İnsallah geçer canm sinir krizlerine giriyorum saatlerce aç susuz sadece onu emziriyorum yada kucağımda. Cok ağırlastı taşıyamıyorum tasırken baska iş yapamıyorum. Sling almam lazım bi an önce

Canım coook sağol motiven icin
Ben de aynıyım elime telefonu aldğm an bişeler araştırıyorum ancak.
Sütüm bira mayası takviyesinden sonra daha iyi . Ama eskisi gibi gelmiyor. Tek kaldık düzgün beslenemiyorum yoruluyorum onun etksi oldugunu düşünüyorum . Moral olarak daha iyiym bebeğim çok uğraştırıyor

Kızlar ben de beklemedeyim, biraz da endişeliyim sizler gibi, kakasını yapar mı, zehirlenir mi, kordon mu dolandı, suyu mu azaldı diye kafayı yemek üzereyim. Günümü geçirmeme 2 gün kaldı, bugün açıklık kontrolü yaptı, hiç açılma yok dedi haftaya suni sancı günü verelim dedi, ama gelin görün ki 20 şubat ve 22 şubat tarihlerini herkes istediği için hastane çok doluymuş. En erken 23 şıbat verebilirz dediler, napacağımı şaşırdım, 6 gün daha Bu endişeyle bekleyebilir miyim, sezaryen mi olsam, beklesem mi bilemedim. Her şey normal dedi doktor gerçi

6 gun daha diye dusunmeyin bence. Ben olsam sizinkine 4 gun fazla gozu ile bakarim. Benim bebek kafa asagida durdugu icin kordon ile ilgili herhangi bir sorun olmaz dedi, zaten asagida oldugu icin kordonu dolama durumu olmaz dedi. Bir de kordon zaten slime gibi bir yapida, kolayca tehlikeli dolanmaz diye anlatmisti.
Bebegin kafasi asagida mi?

Nerede yaşıyorsunuz, teknikerler ölçümleri yapıyor merak ettim bu arada bencede yanlış ölçüyor bana total su 6. 1 dedi 2 gün sonra gel dedi dinlenip tekrar baktı 7 olmuş dedi artmaz ki 2 günde ölçüm hatalı olabilir ancak. Pazartesi aynı işlemler yapılacak ben de de bence biz bu sefer doğuruyoruz

Doktora güvenmekten başka çare yok sanırım. Birebir aynı kaygılarımız var, en kötüsünü düşünüyoruz daha da stres yapıyoruz. Suyu yeterli ise 6 gün beklenebilir. Daha da merak ettiğin durum olursa arada sırada ben endişe duydum diyip gidebilirsin kontrole sonuçta muayene sonrası kontrol süresi içinde gidilebiliyor. Hiç kafanda 20 si dolu 22 si dolu diye tabular koyma senin sancın geldiği an seni alıcaklar ben de öyle düşündüğüm için kendimi rahatsız hissettiğimi farkettim pazara gelirse doktor gelir mi hemen çagrınca yok öğleden sonra olursa doktor olur mu falan baktım benim sorunlarım bebekle kalmadı. Artık hastanedeki işleyişi herşeyi sorun eder oldum kafamda daha da canım sıkılır duruma geldi aslında hepsi psikolojik birbiriini tetikliyor kaygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…