Kurnaz seninki ozaman, yemiyo o numaralarıBenimki emzik almıyo kaç tane denedim
Mama icin mi yoksa mama+sut toplam mi ?Günlük kilogram başına 200cc alması gerekiyormuş ona göre hesaplayabilirsiniz bizimki bu hesaba göre 60 cc civarı eksik alıyor ama kilo alımı iyi yine de
az once doktordaydik, sordum, bebek ne kadar iciyorsa o kadar ver dedi. Talebi bebek belirler, sen onun ictigi kadar verebilirsin dedi. Mama icin belki sinir vardir onu sormadim, ben yalnizca anne sutu icin konustum doktorla. Mama hazirladigimizda yine 30cc ya da bazen 60 cc hazirliyoruz ama mama vermeyi cok azalttigimiz icin doktora sormadim ne kadar mama verelim diye.
33 gunluk bebege 60cc mi verin dediler? Benim ki 7 gunluk dun 90cc anne sutu icti, cok mu veriyorum acaba?
Doğumu türkiyede mi yaptınız. Gaz vs kullanılmıyor diye biliyorumben dun dogum yaptim :)
Bence cok ilginc bir dogum oldu cunku nisan ya da su gelmedi. Sancilar da belden degil sadece karindan vuruyordu o nedenle yalanci sanci olduklarini dusundum. Butun gece cektim. Ama 10-15 dakikada bir uyandirdilar, cok hafif degillerdi yani. Artik uyuyamas olunca hastaneyi aradim dedim yalanci sancim var ama agriyor da. Eger agriyorsa yalanci degildir, 5 dakikaya dusunce gel dediler. 5 dakikaya dusunce yola ciktik, beni en cok arac yolculugu endiselensiriyordu cunku oturamiyordum ama arabada da titresimden herhalde asiri zorlamadi sancilar. Sonra hastaneye gelis, yatis ve dogum :) epidural olmadi, gaz istedim, gaz ile dogum yaptim. Epiduradwn farki sey oldu; epiduralde kafam tam yerindeydi ilk kizimin dogum anini cok net hatirliyorum, bu sefer gaz kafami bulandirdi, ikinma kisimlarini falan cok ne hatirlamiyorum.
Bidigin cok gur bir sesi var :)
Darisi bekleyenleein basina
bizimde basta almadı... dr dediki kitaplarda 500 gr alt sinir teoride, ama pratikte öyle olmadığını çok gördüm dedi, o yüzden endişe ettim ama bencede her bebek ayni değil , ben yer içerim ama hic kilo almam bebiste öyle demekki diye kendimi teselli ediyorumBen baktım netten cnm en az 500 gram almalilar ayda, gayet normal boşver den doktoru, her bebek aynı değil, benim oğlum sarıliktan 15 güne kadar kilo bile almadı cok üzüldüm ama napalım her bebek aynı değil ki
Evet canım ilk kaynattiginda seker koy çok aci olur dedi, tortusunu atma 2 kere daha kaynatabilirsin dedi, o sonraki kaynatmalarda seker koyma bardağına bal koy öyle iç dedi ama ne kadar surede tüketmek gerekiyor acaba,tortusunu tekrar kullanmak için dolapta mi muhafaza etmeliyimDiğerlerini bilmiyorum cnm bunlar kaynadıktan sonra şeker katman lazım Dr onu söyledi mi bilmiyorum şekerle kaynayınca süt daha çok yapıyor birde üstüne ceviz koy ceviz bende gaz yapmıyor normalde de yiyorum sen yine tedbiren kimyonunu içafiyet bal bol boş süt olsun inşallah
Çok zor kaburga agrım var spinal anestezi sonrası oluyormuşYaa canım benim çok şükürHayırlı uğurlu olsun güzel anne aramıza hoşgeldin bizde sizi Kocaman öpüyoruz Nasılsınız annesi nasıl gidiyor şimdilik
Canım aynısını yasadm. Ne yatabildim ne kalkabildim bütün gün oturuyordm nefes dahi alamadım. Batıyordu resmen kaburgam. Netten arastrdm çoğu kişide oluyormus. Benm yaklasık 1 ayda geçti . Hala daha var azıcıkYetişinnn kızlar çok kötüyüm. Apinal anestezi ile doğum yaptım pazartesi bşr çoğunuzun bildiği gibi.
Sezeryan sonrası kaburga altında korkunc bir sancı var bu sancı kimisinde baş ağrısı kimisinde benim gibi sırt ve kaburga agrısı olarak anesteziden kaynaklanıyormuş bu durumu yaşayan var mı bu arada ben kahve içmedim kahve iç vucuddan atmak için dediler
Ayyy bu annelerBenimki de alma kucağına kokuna alismasin diyo, nasıl bi mantıksa artık
Allah allah 15 gümden sonra nasıl yapmıyorlarms?Bize 15 günlükten sonra lokal yapmıyoruz dediler zaten artık çok geç. Hem de biraz bizim kararımız olmaktan çıktı doktor "Acele etmeyin" deyince. Ne kadar geç olursa sünnet işinin o kadar zor olduğunu da söyledi. Sizinki olmuş bitmiş çok şükür. Geçmişler olsun, hızla iyileşsin dikişlerin yeri
Olabilir evet. Çok sağ ol. İnşallah kolay atlatır bizimki de
Kaburga ağrısı bende de oldu,doğum anında acımaya başladı zaten,cok bastirdilar çünkü.Yetişinnn kızlar çok kötüyüm. Apinal anestezi ile doğum yaptım pazartesi bşr çoğunuzun bildiği gibi.
Sezeryan sonrası kaburga altında korkunc bir sancı var bu sancı kimisinde baş ağrısı kimisinde benim gibi sırt ve kaburga agrısı olarak anesteziden kaynaklanıyormuş bu durumu yaşayan var mı bu arada ben kahve içmedim kahve iç vucuddan atmak için dediler
Alıyorum valla zaten her emmeden önce emmeden sonra, çocuk ağlıyor emcem diye ben seviyorum önceAyyy bu annelerbenimkide öyle ama dinlemeyin tabiki de alın sevin elini tutun parmağınızı sıksın bunlar hepsi güven yeni yeni dünyaya alisiyorlar kuzular tabiki annesinde güvende hissedecek kendini tabiki alın kucağıniza bu günleri bir daha gelmeyecek alın sevin konuşun şarkı söyleyin falan falan
Bilemedim ki belki de hastanenin uygulaması böyledir. Öyle öyle. Her şeyin hayırlısıAllah allah 15 gümden sonra nasıl yapmıyorlarms?
2 aya kadar yapılıyor daha fazlasına yapan bile var. Neyse canım olsun hayırlısı böyleymiş. Aminnn canım insallah
Toplam diye düşünüyorum yanlış olmasın ama bizimki sadece anne sütü alıyor biberonlaMama icin mi yoksa mama+sut toplam mi ?
Önceki doğumlarım epidural oldu ve hiç anesteziden kaynaklı ağrım olmamıştı. Bu doğumum spinal oldu daha doğum salonunda iken kahve,kola ve çikolata tüketmemi söylediler ama ben önemsemedim ağrım olmaz diye. İlk gün bişeyim yoktu ama 2.günden itibaren felaket bir baş ağrısı oluştu resmen kafamın içinde ateş yanıyor gibi. En sonunda dayanamadım kahve içtim ve hemen etkisini gösterdi,ara ara da çikolata yedim. Sana da çok geçmiş olsun umarım bir an önce diner ağrıların.Yetişinnn kızlar çok kötüyüm. Apinal anestezi ile doğum yaptım pazartesi bşr çoğunuzun bildiği gibi.
Yok hayir turkiyede degiliz ama turkiyede de gaz kullanilabilen merkezler var diye biliyorumDoğumu türkiyede mi yaptınız. Gaz vs kullanılmıyor diye biliyorum
Çok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?Önceki doğumlarım epidural oldu ve hiç anesteziden kaynaklı ağrım olmamıştı. Bu doğumum spinal oldu daha doğum salonunda iken kahve,kola ve çikolata tüketmemi söylediler ama ben önemsemedim ağrım olmaz diye. İlk gün bişeyim yoktu ama 2.günden itibaren felaket bir baş ağrısı oluştu resmen kafamın içinde ateş yanıyor gibi. En sonunda dayanamadım kahve içtim ve hemen etkisini gösterdi,ara ara da çikolata yedim. Sana da çok geçmiş olsun umarım bir an önce diner ağrıların.
Ballikko hayırlı olsun paşanın sünneti. Bez olduğu için çabuk toparlanır Allahın izniyle. Sana sabır bebişe de şifa diliyorum.
Eevet hissediyorsunuzÇok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?
Kavanozla sıcakken biz öyle yapıp 40 güne kadar dolapta tutuyoruz bir şey olmuyor cnm evet 2 kere kaynatılır tülbent gibi bireyin varsa süzebşlirsin tortu kalmıyor o zamanbizimde basta almadı... dr dediki kitaplarda 500 gr alt sinir teoride, ama pratikte öyle olmadığını çok gördüm dedi, o yüzden endişe ettim ama bencede her bebek ayni değil , ben yer içerim ama hic kilo almam bebiste öyle demekki diye kendimi teselli ediyorum
Evet canım ilk kaynattiginda seker koy çok aci olur dedi, tortusunu atma 2 kere daha kaynatabilirsin dedi, o sonraki kaynatmalarda seker koyma bardağına bal koy öyle iç dedi ama ne kadar surede tüketmek gerekiyor acaba,tortusunu tekrar kullanmak için dolapta mi muhafaza etmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?