2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Evet duymuştum canım zararı yok kilo da aldırmazsa yapayım valla, kakule de çok pahalı

Çok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?
Ben spinal sezaryen oldum hissetmedim çok fazla baş ağrısı da olmadı
Bayanlar terleme yaşıyor musunuz? Sezeryandan mi lohusaliktan mi bilmiyorum, özellikle geceleri aşırı terliyorum yastık çarşaf her yer su gibi oluyor, normal mi, ne zaman geçecek
Bende aynı durumdayım doktoruma sordum hamilelikle eklemlere dolan sıvıyı atıyorsun terlemen iyi yoksa kireçleme olur dedi
Canlar,kızımın emme araliklari uzadı ve emme süresi kısaldı. Bu durum beni endişelendiriyor, sizde durumlar nasıl? Daha hızlı emiyor artık ondan mı acaba?
Çiş kaka durumundan doyup soymadığını takip edebilirsin , benim bebeğim bir gün kaka yapmadı çiş yapıyorsa sorun yok dedi doktor

Canım bana doktorun ve emzirme danışmanının söylediği normali 15,20 dk zaten memede kalma süresi geri kalan dk lar boşa çekip efor sarf edio dedi 2 , 2,5 saatte 1 emziriyorum Ben kendim ayırıyorum 20 dk sonra öbür memeye alıyorum. Ama zaman ilerledikçe dakikalar azalıyomuş o doğru

Evet cnm çiş yapıyor sik sık doluyor bezi.
İlk zamanlar 15 dakika zaman ilerledikçe süre azalıyor olabilir

Canım cok sağol tarif için. Evrt sıcak su sütü getiriyor masajda yap mutlaka duştayken.
Uyku da önemli ama mesela bende uyku etki etmiyor ne kadar uyursam yine de sütüm az. Anca düzgün beslendiğimde sütüm artıyor hissediyorum şişlikten zaten. Beslenmeni arttır yumurta peynir yoğurt tavuk et çok tüket. Yeşillik bende fayda etmedi maalesef ona da pek bişey diyemiyorum. İncir kürü çok güzel fayda etti ve bira mayası takviyesi. Bu ikisi cok güzel arttırdı. Tam olarak cok diyemem ama eskisinden çok iyi.
Ben mama olarak golden goat kullanıyorum hiç gaz problemi yasamadık.. tadını seve seve de içiyordu. Keçi sütü olması da önemli bi artı

Canlar,kızımın emme araliklari uzadı ve emme süresi kısaldı. Bu durum beni endişelendiriyor, sizde durumlar nasıl? Daha hızlı emiyor artık ondan mı acaba?
Ya iki gündür aynı dertle kendimi yedim bitirdim. Doktor 20 dk emmesini bekleriz demişti ama bizimki bazen 5-10 dk emip bırakıyor. 4-5 saat emmediği oluyor. Sanırım yeni normalimiz bu. Ya vücut sütü onların yeni ihtiyacına göre üretiyor ya da çekim güçleri arttı daha çok çekiyorlar daha kısa sürede. Doktor da artık alarm kurmanıza gerek yok dedi. Ne zaman isterse o zaman verecekmişiz

İlk dogduklarinda aktif olarak 15 dk demişlerdi bana. Ee artık daha güçlü emiyolar ama 4 5 saat çokmus kuzum. Maksimum 3 saat olmalı diye biliyorum. Gece kendi uyanmazsa 3 saatte emziriyorum ben zaten o en fazla 2 saatte uyanıp emiyor ama 5 dk anca. Ne bileyim yetiyor demekki. Senin ki kaç günlük?

Kızlar genel anesteziyle sezeryan oldum 14 gün oldu ameliyattan çıktıktan sonra omzum ağrıyordu bı kaç gün sonra sırtıma indi ağrısı halada ağrıyor geçmedi emzirirken sırtımı destekliyorum ama faydası olmuyor resmen kemiklerim batıyor ne yapacağımı şaşırdım sizde böyle oldu mu neler yaptınız yada bu ağrı geçiyor mu

Bize de başta iki memede 15'er dk dedi. Sonra 10. günden itibaren ne zaman isterse o zaman, ama 3 saati geçmeyin demişti. Pazartesi 32. gündü sordum "Ne zaman isterse o zaman. Artık bebek karar verecek" dedi. 3 saat olayını da özellikle sordum hatta. "Ben öyle bir şey demedim. Bebek kendi istediğinde vereceksin" dedi. Onun da kafası karıştı herhalde. 4-5 saati bulduğu 1-2 kez oluyor. Ben yine de zorlamamayı deneyeceğim bir süre çünkü zorla uyandırıp emzirince de huzursuz oluyor. Zaten gaz problemi çok, zar zor uyuyor. Olan uykusunu da zehir etmek istemiyorum
Gazdan o. Sıcak havlu koyabilirsin sırtına. Bir de yürüyüş yürüyüş, ev içinde az da olsa turlamaya çalış fırsat buldukça

ben başta hipp verdim sonra baktımki kokusu çok kötü, dr anne sütüne en yakin mama holle dedi, onu aldım keçi sütlü, ama hic iyi gelmedi..bugün dr tavsiyesiyle sma aldım inşallah iyi olur

Rotavirüs ve menenjit aşısı olacak 2. Ayda yani 8 gün sonra. İkiside özel aşılar. Sizin dediğinizde devletin desteklediği aşı takviminde olan normal aşısı olması lazım. Rotavirüs de menenjitte aynı gün olacak bizim doktor öyle söyledi bize de .

Kızlar bu gaz problemi bebeği bu kadar yorar mi, resmen yoruldu yavrum,çok üzülüyorum

Valla benimki de öyle. Gaz sancılarımız olmasa çok sakin bir bebek olacak ama gaz ve kaka problemi sakin olmasına izin vermiyor. Ikınmaktan kızarıyor uykularından uyandırıyor kendini ıkınarak çok üzülüyorum ben de

ben başta hipp verdim sonra baktımki kokusu çok kötü, dr anne sütüne en yakin mama holle dedi, onu aldım keçi sütlü, ama hic iyi gelmedi..bugün dr tavsiyesiyle sma aldım inşallah iyi olur
Anladım canım ınsallah bu iyi gelir. Bu da iyi gelmezse golden goat ı denemeni tavsiye ederim. Kokusu vs gayet iyi tadıda güzel gaz da yapmıyor.

Kiraz cekirdekli patik denediniz mi? Bizde ise yariyor gaz icin

Benim kızımda öyle canım,normalde çok sakin ama gaz mahvediyor, dediğin gibi uykuda bile ıkınıyor nefesi değişiyor, uzun hıçkırıklarimiz oluyor o bile gazdanmış,dr a gittik bugün, biogaia prebiyotik verdi,karnına ilik havlu koyun,masaj yapın,bisiklet hareketi yapın dedi, gaz çıkarma hareketleri varya mesela kucağa dik alıp sırtına vurduğumuz onu kibar kibar yapmayın öyle dedi,biraz sert yaptırdı falan ,hepsini yapiyosun ama " ya çıkarsa " diye, kesin bi çözüm değil malesef inşallah yavrularımız kolayca cikariverirler de rahatlarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…