- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
Benimde bir göğsümden süt doluysa tanzikli geliyor süt, kızım kavga ede ede emiyor çekip bırakıyor sonra ağlıyor...Ya ben de benzer bir şey yaşadım hala ara ara yaşıyorum ama sebep sütün tazyikli gelmesi mi yoksa memedeyken aynı anda gaz çıkarmaya çalışıyor diye zorlandığı için ağzında biriken süt mü boğazına kaçıyor hala anlayabilmiş değilim. Saçma sapan şeyler denedim, deniyorum. Yanlış yönlendirmemek adına yazmak da istemedim. Benim bulduğum tavsiyelerde de aynı memeyi üst üste iki kez emzirip sonraki iki öğünde de diğer memeyi verin diyordu. O zaman dediğin şey oluyor, emzirilmeyen memede biriken süt sertlik yapıyor şişiyor mecbur sağıyorsun. Bu sefer de "Sağmayın, tazyiki artırır" yazıları kafamı karıştırdı çünkü o da mantıklı geldi. Başka bşr öneri bebeği yatağa yan yatırıp yanına uzanıp öyle emzirmek. O zaman o kadar fazla süt gitmiyormuş. Bu bizde sadece 1-2 kez işe yaradı, sonra o şekilde de memeyi itip ağlamaya başladı. Bazen meme ucunun biraz gerisini iki parmak arasında sıkıp kıstırıyorum belki öyle daha az süt gider diye. Bu da bazen işe yarıyor ama her zaman değil. Deneye deneye bir de ayakta emzirmeyi buldum. Ayağa kalkıyorum, bebek kucağımda, odalar arası yürüyerek emziriyorum. Bu felaket zorluyor beni ama yeter ki emsin diye ona da razı oldum. Bir de çok hırsla saldırır gibi emdiğinde o boğaza kaçmaların daha çok olduğunu fark ettim. Ritimle belki sakinleşir diye türkü falan açıyorum, bazen Youtube'dan çamaşır makinesi ya da saç kurutma makinesi ses kaydı açıyorum emerken bazen bunlar da işe yarıyor biraz daha sakinleştiği için daha yavaş ve dura dura emmeye başlıyor. Parmakla memeyi kıstırmadan başlayarak son üç yazdığım tamamen çaresizlikle kendim deneye deneye bulduğum şeyler. Cahilce olabilir, çok yanlış uygulamalar olabilir. Ben çaresizlikten yapıyorum. Yanlış yönlendirmek istemem
Bunu emzirme danışmanına sordum,senin uyguladığın tüm yöntemler danışmanın önerisi... birde dik emzirmemi tavsiye etti. İyice arkaya yaslanıp bebeği dik tutarak emzirme. Ama yatarak emzirme bende en ise yarayan şey oldu. Birde o göğsümü makas şeklinde tutup damara baskı yapıyorum ki hızlı gelmesin.