2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ya ben de benzer bir şey yaşadım hala ara ara yaşıyorum ama sebep sütün tazyikli gelmesi mi yoksa memedeyken aynı anda gaz çıkarmaya çalışıyor diye zorlandığı için ağzında biriken süt mü boğazına kaçıyor hala anlayabilmiş değilim. Saçma sapan şeyler denedim, deniyorum. Yanlış yönlendirmemek adına yazmak da istemedim. Benim bulduğum tavsiyelerde de aynı memeyi üst üste iki kez emzirip sonraki iki öğünde de diğer memeyi verin diyordu. O zaman dediğin şey oluyor, emzirilmeyen memede biriken süt sertlik yapıyor şişiyor mecbur sağıyorsun. Bu sefer de "Sağmayın, tazyiki artırır" yazıları kafamı karıştırdı çünkü o da mantıklı geldi. Başka bşr öneri bebeği yatağa yan yatırıp yanına uzanıp öyle emzirmek. O zaman o kadar fazla süt gitmiyormuş. Bu bizde sadece 1-2 kez işe yaradı, sonra o şekilde de memeyi itip ağlamaya başladı. Bazen meme ucunun biraz gerisini iki parmak arasında sıkıp kıstırıyorum belki öyle daha az süt gider diye. Bu da bazen işe yarıyor ama her zaman değil. Deneye deneye bir de ayakta emzirmeyi buldum. Ayağa kalkıyorum, bebek kucağımda, odalar arası yürüyerek emziriyorum. Bu felaket zorluyor beni ama yeter ki emsin diye ona da razı oldum. Bir de çok hırsla saldırır gibi emdiğinde o boğaza kaçmaların daha çok olduğunu fark ettim. Ritimle belki sakinleşir diye türkü falan açıyorum, bazen Youtube'dan çamaşır makinesi ya da saç kurutma makinesi ses kaydı açıyorum emerken bazen bunlar da işe yarıyor biraz daha sakinleştiği için daha yavaş ve dura dura emmeye başlıyor. Parmakla memeyi kıstırmadan başlayarak son üç yazdığım tamamen çaresizlikle kendim deneye deneye bulduğum şeyler. Cahilce olabilir, çok yanlış uygulamalar olabilir. Ben çaresizlikten yapıyorum. Yanlış yönlendirmek istemem
Benimde bir göğsümden süt doluysa tanzikli geliyor süt, kızım kavga ede ede emiyor çekip bırakıyor sonra ağlıyor...

Bunu emzirme danışmanına sordum,senin uyguladığın tüm yöntemler danışmanın önerisi... birde dik emzirmemi tavsiye etti. İyice arkaya yaslanıp bebeği dik tutarak emzirme. Ama yatarak emzirme bende en ise yarayan şey oldu. Birde o göğsümü makas şeklinde tutup damara baskı yapıyorum ki hızlı gelmesin.

Benimde bir göğsümden süt doluysa tanzikli geliyor süt, kızım kavga ede ede emiyor çekip bırakıyor sonra ağlıyor...

Bunu emzirme danışmanına sordum,senin uyguladığın tüm yöntemler danışmanın önerisi... birde dik emzirmemi tavsiye etti. İyice arkaya yaslanıp bebeği dik tutarak emzirme. Ama yatarak emzirme bende en ise yarayan şey oldu. Birde o göğsümü makas şeklinde tutup damara baskı yapıyorum ki hızlı gelmesin.
Ya çok zor bununla mücadele etmek gerçekten. Ben dik de denedim üstüme yatırarak ama ne çocuk rahat etti öyle ne de ben
gebito gebito Buraya da bak istersen. Uzman tavsiyesi geldi

Benim kız 2 gündür uyumamaya başladı , en fazla 10 dakika . Kahvaltı yaptım şimdi :işsiz:

Ne zaman uykular , emmeler düzene giriyor . Daha tecrüceli olan hanımlar ? ne zaman normale dönülüyor :KK57:

Ya çok zor bununla mücadele etmek gerçekten. Ben dik de denedim üstüme yatırarak ama ne çocuk rahat etti öyle ne de ben
gebito gebito Buraya da bak istersen. Uzman tavsiyesi geldi
Senin bebeğin nasıl tepki veriyor? Mesela bizde boğaza kaçma olmuyor sadece kavga ediyor çekiştirerek emiyor. En sonunda ağlayıp bırakıyor. Bazen gaz mı diyorum hatta

Benim kız 2 gündür uyumamaya başladı , en fazla 10 dakika . Kahvaltı yaptım şimdi :işsiz:

Ne zaman uykular , emmeler düzene giriyor . Daha tecrüceli olan hanımlar ? ne zaman normale dönülüyor :KK57:
Dönem dönem oluyor öyle. Geçen hafta bizde öyleydik, bu hafta biraz daha iyi. 3 aydan sonra tamamen düzelir diyorlar,göreceğiz...

Senin bebeğin nasıl tepki veriyor? Mesela bizde boğaza kaçma olmuyor sadece kavga ediyor çekiştirerek emiyor. En sonunda ağlayıp bırakıyor. Bazen gaz mı diyorum hatta
Tam tarif ettiğin gibi. İki fırt çekiyor sinirlenip itiyor. Bazen memeyi sıkıyor tırnaklıyor. Sonra geri kafasını yapıştırıyor emmek istiyor. Birkaç fırt çekip yine aynı. Bunları yaparken bazen öksürük oluyor boğulacak gibi işte. Ben de tazyik değil de gazdan mı diyorum bazen çok ıkınıyor bunlar olurken

Tam tarif ettiğin gibi. İki fırt çekiyor sinirlenip itiyor. Bazen memeyi sıkıyor tırnaklıyor. Sonra geri kafasını yapıştırıyor emmek istiyor. Birkaç fırt çekip yine aynı. Bunları yaparken bazen öksürük oluyor boğulacak gibi işte. Ben de tazyik değil de gazdan mı diyorum bazen çok ıkınıyor bunlar olurken
Aynı aynı. O elleriyle yoluyor göğsümü. En sonunda kaka yapıyor mesela böyle yaptıktan sonra. Sanki bizimkilerin derdi gaz

Bugün 50 günlük oldu. Biz son bir haftadır falan gündüz de hep sallıyoruz. Yatağa bırakınca en fazla 5-10 dk uyuyor. Yatağa koymadan sallamaya devam edersek yine sıkıntılı uyanıyor erkenden ama bizde ishal sorunu da var aynı zamanda. Dışkıda lökosit çıktı. Süt ve süt ürünleri diyetine başladım bugün. 10 gün sonra durumu bildirin dedi doktor

Aynı aynı. O elleriyle yoluyor göğsümü. En sonunda kaka yapıyor mesela böyle yaptıktan sonra. Sanki bizimkilerin derdi gaz
Ben dün dayanamadım götürdüm doktora. Karnı da çok şiş. Süt alerjisi olabilir dedi. Diyet deneyecek bende

Ben dün dayanamadım götürdüm doktora. Karnı da çok şiş. Süt alerjisi olabilir dedi. Diyet deneyecek bende
Neye dayanarak alerji dedi?
Bende götürdüm kuru gürültü yapıyor hiç biseyi yok dedi🤭

Bugün 50 günlük oldu. Biz son bir haftadır falan gündüz de hep sallıyoruz. Yatağa bırakınca en fazla 5-10 dk uyuyor. Yatağa koymadan sallamaya devam edersek yine sıkıntılı uyanıyor erkenden ama bizde ishal sorunu da var aynı zamanda. Dışkıda lökosit çıktı. Süt ve süt ürünleri diyetine başladım bugün. 10 gün sonra durumu bildirin dedi doktor

Geçmiş olsun düzelir inşallah . Zormuş bebek bakmak , o ağladıkça ben geriliyorum :mad:

Kızlar bebeklerinizin uyku düzeni nasıl?
Bu saat oldu hala cin gibi :KK43: 7 gibi bir kalktı bir daha uyumadı.ve illa memede uyucak yalancı meme tutmuyo ben emzik gibiyim bu da çok yoruyo
Uyku düzeni yok bizimde kırkı çıkana kadar düzenliydi sonra ne oldu ise o düzen yok

Off cok sikildim. Bitmedi memelerin dertleri. Ilk sag memede sut kabarcigi oldu. Sonra sut asiri tazyikli gelmeye basladi, cocuk boguldu, fazla hava yuttugu icin kusmaya basladi. Simdi de gogsumun ustu kizarmis, mastit olmus. Anlamadigim meme yumusak, ele gelen kitle yok, nasil mastit anlayamadim. Habire bi ugrasma. Hep bi problem.
Benimde sütüm tazyikli geliyor ya boğulcak gibi oluyor çözümu var mi acaba

Kızlar ya bu ay ben gene aynı doktora götürücem ama Bursa’da yaşayan var mı aranızda? tavsiye edebileceğiniz bi doktor var mı ? Belki doktoru değiştiririm de
Yıldırım dorukta Sabahattin hoca var biz memnunuz cnm dene istersen 150 civarı muayane ücreti

Neye dayanarak alerji dedi?
Bende götürdüm kuru gürültü yapıyor hiç biseyi yok dedi🤭
Yeşil ve çok sulu. Tahlilde az mukus çıkmıştı ama 5-6 lökositi görünce yine aynı şeyi dedi, alerjiden olabilirmiş
Geçmiş olsun düzelir inşallah . Zormuş bebek bakmak , o ağladıkça ben geriliyorum :mad:
Hepimiz aşağı yukarı aynı durumdayız galiba
Benimde sütüm tazyikli geliyor ya boğulcak gibi oluyor çözümu var mi acaba
Tam bir çözümü yok gibi ama yukarıda adzeynep adzeynep ve ben yazdık

Yeşil ve çok sulu. Tahlilde az mukus çıkmıştı ama 5-6 lökositi görünce yine aynı şeyi dedi, alerjiden olabilirmiş

Hepimiz aşağı yukarı aynı durumdayız galiba

Tam bir çözümü yok gibi ama yukarıda adzeynep adzeynep ve ben yazdık
Okudum cnm evet denerim bende, cok değişik ya aslında col sütüm yok bazen oğlum sinirleniyor memede bakıyorum az geliyor ama bazen de boğulcak gibi oluyor

Back
X