2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Doğurup incecik olup süslenip püslenip gezen kadınlar nasıl öyle oluyor yahu .Ben evde bile rahat değilim , göbekten çocuğu zor tutuyorum , meme uçları da aşırı hassas . Bu enerjiyi , ışığı nerden buluyorlar :silah:
Aynen canım ben evde bil e rahat değilim. Kıyafetler dar geldiği için en son atletle oturuyorum inşaat işçileri gibi. Sıfır dişilik öyle diyeyim kendime aynada bakmak istemiyorum😑

Allah yardımcınız olsun gerçekten cok zor😞 bir de üstüne mastit eklenince napcağnı şaşşırıyor insan.
Canım ben 40. Gün lekelenme gelmişti. Ben onu kanama sanmıstım ağrımda vardı. 3 damla bişey geldi durdu. Adet değildi demek ki çünkü devamı gelmedi. Aradan 1 ayda geçti adet olsaydı olurdum diye düşünüyorum. Senin tam söküldümü adet gbi mi?
Amin. Benim 54. gün kırmızı-kahve leklenme gibi başladı, ertesi gün kesildi gibi sonra kahverengi geldi yine. Anlamadım sökülme olmadı ama iki haftadır falan böyle bir şey yoktu

Öyle yapayım di mi, vicdan azabı çekmemek için birilerinden bunu duymaya çok ihtiyacım vardı, özwllikle benimle aynı şeyleri yaşayan tecrübeli annelerden🙏🏻 Zaten zor uyuyor, emzirdimten sonra uyuyana kadar tekrar emzirme saati geliyor tekrar. Uykuya dalınca da güzel ve uzun uyuyor bıraksam, ama bu aefer de ben dürtüyodum çocuğu, bugün bırakacam uyusun bakalım nasıl olacak, belki düzene girer dediğiniz gibi, çok teşekkürler 🙏🏻🥰
Girer canım merak etme. Denedin mi uyandırmadan inşallah daha rahat etmişsinizdir 🤲🏻

Yaa bu bilgilere çok ihtiyacım vardı, benimki de gece uyuyor, ben kaldırıyorum çocuğu zorla, aç bırakmayın 2 saate bi emzirin diyenleri dinledim hep. Geçen gece 5 saat uyudu yavrum, kendi acıkıp uyandı, çok üzüldüm arada öğün atladım diye, bi zararı yokmuymuş bebeklere, emmezse halsiz kalır şekeri düşer falan diye düşünüyodum hep, ellemeyim ben de o zaman, o da uyusun ben de uyuyim di mi
Aman ellemeyin uyusun çocuk , iki gündür daha huzurlu gündüz , daha tatlı :emir_bebek:
Merhaba taze anneler sıra bize geliyor oyuzden size birşey sormak istiyorum😍😍🙏🏻
Ben sezeryan düşünüyorum.
Burda sezeryan doğum yapanların ameliyat yeri nasıl iğleşti ne sürede iyileşti acıkcası merak ediyorum . Neler kullandınız bu süreçte 🙏🏻

Yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻🙏🏻🌸
Tek bir kenarında biraz kabuk var şuan gerisi daha normal görünüyor sadece kızarıklık var . İlk günler özellikle bir hafta zor geçiyor ama , kalkmaya destek lazım hep . Banyodan sonra kurulayın iyice ıslak kalmasın . Ben krem kullanmıyorum . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Çözüm 6 bin TL bu krizde gitti cepten 🥺😩
Bir de format atılacak , inşAllah projeler gitmez

bilgisayarı kırdı yerine sessizce koyuyor
Ben oğluma bak düşme sesi geldi diye ısrar ettiğim halde oğlanın sucu yok ben düşürdüm demiyor.
Çocuk demese üstüne kalacak , öyle istemiş . Hiç sevmem öyle insanları yapıp edip başkasının üstüne kalsın diye bekliyor .

Girer canım merak etme. Denedin mi uyandırmadan inşallah daha rahat etmişsinizdir 🤲🏻
Yapamadım🤦🏻‍♀️ Kıyamadım,yattıktan 2 saat sonra elini emmeye başladı uykusunda cuk cuk ses geldi, kaldırdım emzirdim. Demek ki acıkıyor yavrum ama uyku ağır basıyor diye uyanmıyor😞

Yapamadım🤦🏻‍♀️ Kıyamadım,yattıktan 2 saat sonra elini emmeye başladı uykusunda cuk cuk ses geldi, kaldırdım emzirdim. Demek ki acıkıyor yavrum ama uyku ağır basıyor diye uyanmıyor😞
Hayalet uyku emzirmesi mi ne diyorlar bu yaptığına canım bence sıkıntı yapma emzirme danışmanları da öneriyor 4 aydan sonraki gece uykularında zaten ek gıdaya başladı mı daha rahat olucak

Canım onların emme refleksi var benim oğlumda mızlanıyor emzik veriyorum uyumaya devam ediyor aç olsa ağlar emziği almaz hatta bazen elini ağzına götürüyor normal yani aç bebek ağlamadan durmaz. Elini ağzına aldığında uyandırmadan memeye götür eğer açsa memeyi tutup emer uyandırmana gerek yok ben oğlum uykusunda ağlamaya başlayınca direkt memeye koyuyorum uyanmadan emerse emiyor emmiyorsa geri yatağa bırakıyorum uyumaya devam ediyor. Hatta bak şimdi emzirdim yatırdım ağladı emziği koydum sustu onu çekiyor emme dürtüsünü tamamlamadığı için tok olduğu halde onu istiyor. Benim ikinci bebeğim kızımda böyleydi mama üstüne emziği isterdi tok olduğu halde

Tek bir kenarında biraz kabuk var şuan gerisi daha normal görünüyor sadece kızarıklık var . İlk günler özellikle bir hafta zor geçiyor ama , kalkmaya destek lazım hep . Banyodan sonra kurulayın iyice ıslak kalmasın . Ben krem kullanmıyorum . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Çok teşekkür ederim cvbınız için amin inşallah😍🙏🏻🙏🏻🍀

Ortalama 5-6 bin TL tutabilir dediler üstünü bilmiyorum
8 senedir evime gelmeyen kadın son 1 ayda 3 kere üst üste geldi, ona da deli gibi masraf çıktı
6 yaşında Kİ Oğlum düşürseydi o bilgisayarı eşimin koparacağı kıyameti düşünmek istemiyorum
İş anasına gelince napalım olan oldu demesi daha çok sinir ediyor
Hepsi aynı ya bu erkeklerin.
Bizim annelerimiz yapsa ne tepki verirler Allah bilir
Kendi anaları olunca dünyanın en masumları oluveriyorlar

Dün kayınvalidemleri yemeğe davet ettim ve gündüzleri uyuyan çocuk sadece 10 dk uyudu. Akşam yemeğini de eşim kucağında tutarken yiyebildim. Gece 12.30 kadar çok huzursuzdu uykuya dalamadı gözleri kızardı. Uzun uğraşlar sonunda uyudu çok şükür. Sabah 6 buçuğa doğru uyandı altını değiştirdim karnını doyurdum ve tekrar uyudu.
Doğduğu günden beri hiç emzirmek için uyandırmadım çünkü alarm gibi 3 saatte bir kendi uyanıyordu,dün gündüz ki uykusuzluğun ardından gece uyanmadı.

3-4 gündür elini emiyor devamlı. Hatta bazen emzirme sonrası doyduktan sonra da yapıyor, çap cup sesler çıkıyor 🤭 ellerinin farkına vardı artık 🥰
Ooyyy ne güzel :KK200: Ben de açıyorum arada elini ama buz gibi oluyor hemen kapatıyorum . Açık olması lazımmış artık kendinin ve etrafının farkına varması için .

Ooyyy ne güzel :KK200: Ben de açıyorum arada elini ama buz gibi oluyor hemen kapatıyorum . Açık olması lazımmış artık kendinin ve etrafının farkına varması için .
1 aylik olunca attık biz eldivenleri. Etrafı kesfetmesi için daha sağlıklı, elleri soğuk oluyor bazen bi yelek giydiriyorum hemen.

Bugün kalça çıkığı var mı diye ultrason çekildi şükür bir sıkıntı yok.
Birde rop muayenesi yapıldı nasıl bir şeyse beni dışarı aldılar içerde kızım çığlık kıyamet ağladı..
Dışarda ağlamamak için zor tuttum kendimi resmen onu duydukça. Doktoru dovesim geldi
Erken doğan bebeklere yapılan bir muayeneymiş. Göz sinirlerine mi ne bakılıyormuş.
O da iyi çıktı şükür.
Bedenen, beynen, ruhen çok yorgun hissediyorum..

Bugün kalça çıkığı var mı diye ultrason çekildi şükür bir sıkıntı yok.
Birde rop muayenesi yapıldı nasıl bir şeyse beni dışarı aldılar içerde kızım çığlık kıyamet ağladı..
Dışarda ağlamamak için zor tuttum kendimi resmen onu duydukça. Doktoru dovesim geldi
Erken doğan bebeklere yapılan bir muayeneymiş. Göz sinirlerine mi ne bakılıyormuş.
O da iyi çıktı şükür.
Bedenen, beynen, ruhen çok yorgun hissediyorum..
Gözün aydın cnm geçmiş olsun.
Oğlumda erken doğmuştu rop muayenesinin zorluğunu bildiğim için bir türlü cesaret edip götürememistim hala içimde bi acabadir. Sen iyi yapmışsın.

Gözün aydın cnm geçmiş olsun.
Oğlumda erken doğmuştu rop muayenesinin zorluğunu bildiğim için bir türlü cesaret edip götürememistim hala içimde bi acabadir. Sen iyi yapmışsın.
Desene benim bilmemem daha iyi olmuş yoksa ben de götürmezdim düşündükçe bir tuhaf oluyor içim 😥

Ya kızlar sizde de oluyor mu acaba ben mi sıkıntılıyım. Bazen içimden geçiriyorum bebeğim çok ağlayınca ben anne olucak kişi değilmişim keşke hamile kalmak istemeseydim diye. Arada bi eşimde diyor çünkü en çok çocuğu sen istedin diye. Biz 3,5 yıllık evliyiz ilk bi sene ben çocuk istemedim 2,5 yıllık evliyken hamile kaldım hatta düşük tehlikesi yaşadım ilk zamanlarda ama sanırım uykuma çok düşkünmüşüm ben birde ev işlerini yapamayınca kendimi iyice eksik hissediyorum

Aynı şeyleri yaşamışız, tek fark biz 5yillik evliyiz ilk bir sene ben istemedim. Ben de keşke istemeseydim dedim ağlama krizi saatlerinde, eşim de hiç lafım incitir mi demez, çocuk çocuk dedin al sana çocuk dedi hatta. Bazen oturup ağlıyorum çünkü hem tecrübesizim hem hiç yardım edenim yok hem bebek ağlayıp duruyo nedenini bilmiyorum vs. Kızımı 'nadiren' uyutup mutfakta tek başıma zeytin ekmek yediğim zaman(yemek yapanim yok, benim vaktim yok) lokmalar ağzıma girerken gözlerim akıyor dolu dolu.. bu kadar zor muymus annelik, bilsem cesaret etmezdim, cahil cesaretiymis bendeki diye. Ama her zor gecenin sabahında diyorum ki geçecek, sabret bugünler de geçecek.. Allah büyük sen de annelikten keyif alacaksin diyorum. Hakkımızda hayırlısı ☺️

Kızlar çok şükür çıktık biz hastaneden, burnumuz ara ara tıkanıyor hala, serum fizyolojikle açın yada buhar yapın, evi havalandirin sık sık dedi, antibiyotik prebiyotik verdi, perşembe kontrol dedi

Canım çok çok geçmiş olsun tekrardan. Dün doktora gittik benim kızım da öksürmeye başladı nedenini sordum, boğazından mıdır dedim. Doktor hayır 3aydan küçük yavruların öksürüğü cigerdendir dedi😔 buhar verdi. Kaç gün kaldınız hastanede? Belirtileriniz nelerdi?

Bu arada hanımlar kanamalar 40 günde kesin bitiyor mu? Benim 40ta bir şey yoktu, iki gün sadece hafif lekeydi, şimdi yine kırmızıya döndü. Normal mi acaba

Back
X