2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar gece bebeklerinizi beslemek için uyandırıyor musunuz? Dr uyandırma dedi ama dayanamayıp 4 saat falan sonra kaldırıp emziriyorum
Hayır. Doktor daha önce uyumak da yemek yemesi kadar önemli büyümesinde, kendisi uyanmıyorsa bölme çocugun uykusunu demişti. Bir haftalık kontrolunde sarılık riski geçti denildikten sonra doktoruna da sorarak uyandırmayı bıraktım ben.

Maalesef bizde de oldu aynı problem. Sleepy Natural'in beden sonuna yaklaşınca onda da oluyor aynısı

Ben uyandırmıyorum. Kendi ne zaman uyanırsa o zaman dedi doktor. Bazen 1,5 saat sonra uyanıyor bazen 5'e yaklaşıyor

bende uyandirmayayim o zaman, yatmadan önce bende mecbur mama veriyorum sütüm yetmediği için, bi kez uyumuş kalmışım 6 saat falan bebekte uyudu o zaman uyandirdigimda baya aç kalktı o yüzden 4 saat sonra uyandiriyordum acıkınca zaten uyanırlar değil mi, benim dr da uyku sırasında büyüme hormonu salgılanıyor dedi, artik uyandirmayayim bende, sağ olun arkadaşlar

Kuzum ya ön sütü fazla almaktan oluyor bence. Bütün yollar ona çıkıyor İnan. Bizde kullanıyoruz o damlayı işe yaramıyor Buda sindirim yada alerji değil de doğrudan ön süt fazlalığına götürüyor beni. Şimdi karar aldım bu akşam emzirmeden önce elimle bi süre sağıp ön sütü boşaltıp öyle vereceğim memeyi bide öyle deneyeceğim bakalım yağlı kısmı alınca sorun çözülürse ne alaa ama çözülmezse bizi de bir sürü tahlil bekliyor olacak. Ama benim iç güdülerim ön sütü fazla aldığından diyor. İç sesimi dinleyip böyle bişey uygulayacağım sende bir dene istersen

Ben onu da denedim bir süre. Memelerin şiraze iyice kaydı o zaman. Elime bir ara sertlikler geldi. İki hafta önce falan genel cerrahiye gittim. İki memede de bir sürü kist var. Sağayım mı dedim doktora, sağma emsin dedi :/ Bir de bizde tahlilde az miktarda da olsa mukus ve lökosit çıktığı için alerjiyi düşünmüştü doktor. Başka belirtiler de alerjiyle çok benzer. Huzursuzluk, gürültülü kaka, memeyle kavga, emerken karından gelen gurultular, hırıltı, uykuya dalamama, vs vs. Kafayı yiyeceğim. İki hafta olacak. Diyetle de pek bir şey değişmedi. Biraz daha dene olmazsa diyeti keseriz dedi zaten doktor da. Bakalım. Hakkımızda hayırlısı. Belki de erken doğdukları için bağırsak gelişimlerinin iyice tamamlanmasını beklememiz gerekiyordur sadece

Erken doğdukları için bencede canım benim bebeğimde de senin dediğin bekletiler var çünkü. Bide atak haftaları ile ilgili bi yazı okumuştum ben doğması gerektiği tarihten hesaplayın diyor atak haftalarını.

Ona da baktık da bunun ataklar hiç bitmiyor gibi

Emzirirken meme değişimini nasil yapiyorsunuz? Bir kac emzirme danismaniyla görüştüm. Bi tanesi bana memede süt fazlaysa ard arda 3kere ayni memeyi emzirmek bebegin, sütün yagli ve faydali kismini almasini sağlar demisti. Her 1.5 saatte ayni meme verilebilir diyordu.

Kızlar gece bebeklerinizi beslemek için uyandırıyor musunuz? Dr uyandırma dedi ama dayanamayıp 4 saat falan sonra kaldırıp emziriyorum
Ben de uyandırıyorum Kıyamıyorum, sanki aç aç yatıyor büyüyemiyor gibi geliyor. Sen yine iyi 4 saat sonra kaldırıyosun ben 3 saati zor bekliyprum ama uyumasına izin vermek gerekiyormuş

Kızlar bebeğiniz bir memede kaç dk kalıyor, kendi mi çıkarıyor siz mi çıkarıyosun memeyi ağızından. Bi de bir öğünde totalde kaç dk emiyor bebeler. Ben 20dk biri 20 dk diğeri şeklinde veriyodum, ablam bırak memende kalsın dedi, kendisi saatlerce emzirirmiş, memede uyumasına izin verirmiş, ben çekiyorum memeyi çocuğun ağızından, çünkü göğüs uçlarım çok acıyor hala, 20 dk zor dayanıyorum

Bebeğim için aldığım unibaby'yi kendimde kullanıyorum,su bazlı rahatsız etmiyor. Cildim çok kuru değil bu yüzden benim için yeterli oluyor. Kokusu da çok hoş...

İlk günden beri hiç emzirmek için uyandırmadım çünkü alarm gibi 3 saatte bir kendisi uyanıyordu. Şimdilerde süre daha da uzadı.

Benim kizim memeyi cok seviyor. süt ne kadar cikiyor bilmiyorum. Artsin diye fazla fazla tutuyorum.Yarimsar saat emziriyorum genelde. Tek meme verirsem daha uzun süre kaliyor.

Tek öğünde iki göğüsüde vermiyorum ben.Sadece akşamları kriz saatinde sürekli emmek istediği için değişim yapıyorum.Bir göğüste ortalama 10-15 dk emiyor,ilk zamanlar bu süre yarım saati buluyordu.

Oğlum 10 15 dk arası kalıyor cnm uyuyorsa çekiyorum ben beşiğw bırakıyorum Memede uyuyup kalmaya alışması diye. Birde eğer emme refleksi azalmışsa kçsadece ağzında tutuyorsa biraz bekleyip çekiyorum kendisi çekmiyorsa

10 dk kalıyor ortalama, doyduysa bırakıyor yada emzik gibi kullanmak istiyor çekiyorum o zaman. Artık emme güçleri cogaldigi için ilk 5 dakikada doyarlarmis zaten.

Ben de uyandırıyorum Kıyamıyorum, sanki aç aç yatıyor büyüyemiyor gibi geliyor. Sen yine iyi 4 saat sonra kaldırıyosun ben 3 saati zor bekliyprum ama uyumasına izin vermek gerekiyormuş
Evet canım kendimizi tutmalıyız, ac olsalar uyanır kesin diyorlar

Artik uyandirmiyorum, üc haftadan sonra biraktim uyandirma isini
En gec 4 saat sonra kendi uyaniyor, genellikle iki bucuk uc saat sonra aglayarak uyanmis oluyor. Alarm kursam yine bu saat araliklarinda kurardim. Bebek kendi ritmini yakaliyor gercekten...

dr kendi doyunca memeyi bırakır dedi ama Benim kızım memede uyuyup kalıyor öyle bırakıyor, onun iyi bisey olmadığını söyledi memede uyumayı istemeyiz dedi bana da bende orda uyumasını engellemeye çalışıyorum. Bu arada her emzirmeden önce ve sonra göğüs uçlarına mutlaka bi iki damla sutunden sıkıp sür ebe demişti ben faydasını gördüm

benimkide sessiz sessiz elini emiyor o yüzden duymayıp ac uyutcam diye korkuyorum ama uyandirmayacagim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…