2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Sevgili can ilk bebek anne adayları benden size tavsiye HER ANIN TADINI ÇIKARIN.
Evet ilk olmanin stresi var olacak da o stresde anne babaligin tadı.
Simdi ogluma bakinca diyorum hangi ara büyüdü yok uykusu yok.yemesi derken bi bakmissin zaman gecmis.
Ozellikle netten cok arastirmayin , baskasinin bebegi ile.kiyaslamayin,.
MUTLU ANNE ,MUTLU BEBEK .

Çok haklısın canım. Peki 15 günde ayaklanabilir misin. Kim kalmıştı yanında ilk doğumunda. Benim bi annem, bi de ananem var. Baska kimsem yok. Kv falan hiç görüşmüyoruz zaten. Annemler de yanımda 40 gün kalsın isterim sanırım 🤔
2 güne ayaklanırsınız. Sadece 1-2 hafta acemilik olur giydirmesi yedirmesi için. Sonra kimseye gerek yok.
Bir kadın doğum yapınca etrafındaki herkes lohusa oluyor. İlkinde kimseye ses etmiyordum ama bu sefer sessiz kalmam. Kırılan kırılsın. Hiç etrafımda insan istemiyorum.

Ben ilk dogumu annemin yaninda yaptim. Esimde izin almıştı 20 gun yanimda kaldi sonra işe döndü.
Gunduz annem cok gusel ilgileniyordu bebekle benle.
Geceleri de esimle ben bakiyorduk bebeğe.
Simdi oglum.oldufu ve kış olduğu icin evde dogum yapicam ah yine annem kalabilse 40 gun yanimda ama zor.
Annenizin , ailenizin size iyi gelecegini düşünüyorsaniz mutlaka yaninizda olsunlar.

walla bende aynı şekilde evlendiğimden beri cok sıkıntı çektim, eşimde ana kuzusuydu
annem ne diyorsa vardır bir bildiği modundaydı, şükür şu an biraz, haaa evet annem bu konuda haksıza diyebiliyor.
abimin adı 'ibrahim ercan', bunlardan birini alıp aziz ya da zanayı ekleyesim var
ama sırf inad uğruna mı gercekten mi o ismini istediğime karar veremiyorum
Çok zor canım Allah yardımcın olsun.
Gönlün ne istiyorsa onu yap hakkın bu senin sonuna kadar. Bu erkekler niye böyle hiç anlamıyorum. İnsallah değişirler 🙄

2 güne ayaklanırsınız. Sadece 1-2 hafta acemilik olur giydirmesi yedirmesi için. Sonra kimseye gerek yok.
Bir kadın doğum yapınca etrafındaki herkes lohusa oluyor. İlkinde kimseye ses etmiyordum ama bu sefer sessiz kalmam. Kırılan kırılsın. Hiç etrafımda insan istemiyorum.
Evet haklısın heryerden bi ses çıkıyor herkes müdahale etmeye calısıyor. Kim kırılırsa kırılsın asıl kırılmaması gerekenler biziz. Nerde çokluk orda b..luk derler. İnsallah ayaklanırım hemen de kendi işimi kendim görürüm benm de tek duam o

benim ilk 1 hafta annem yanımdaydı aynı şehirde değildik yanıma gelmişti, normal doğum yaptım ama altan kesi vardı
oturup kalkmak, birşeyler yapmak cok zordu, sonra gidip hafta sonları gelmişti
cok büyük ihtiyac duymadım, hatta her ne kadar bana asla iş yaptırmayıp durmadan çalışsada
artık mahcubiyet yüzünden rahat edemiyorsun, yine annem olacak yanımda
kaynanamın o zaman inekleri vardı bahane etmişti , hayvanları bırakamam annen baksın
bu seferde diyor ki küçük oğlanla almanyaya diğer geline tatile gideceğiz annen baksın :KK70:
Ahaha bahaneleri bitermi bu kv lerin bosver 🤣 olmaması daha hayırlı. Benim kv daha ilk evlendiğimde yani 4 yıl önce 😜 doğum yaparsan annen bakar heralde demişti. Tövbe estağfurullah ne ayıp bişey ya. Kendiisi 8 torun büyüttü benim ki fazla geldi heralde. Allaha yakın bana uzak olsun

kızlar yarın sabah ayrıntılıya gireceğim tavsiye alabilirmiyim.Tok ve tatlı mı yiyip gideyim.
Canim sabah gideceksen kahvaltini guzelce yap bol bol su iç yersende küçük bir çikolata yiyebilirsin
Güzel haberler alirisn insllah cnm

Takma kirpik takmayacağım o kesin ☺️😃 ameliyatta takma kirpiğim düzgün duruyor mu diye kontrol ediyordum sürekli, onun yerine suya dayanıklı rimel süreceğim 😄🤪 tabi bunlar sezaryen olursa, normal doğum olursa bir allık sürerim belki 😄 hastane odasında daha fazla foto çekilicem bebeğim kucağımdayken ☺️ Kızımda yüzüm gözüm anesteziden şişmişti gerçi, bunda öyle olmaz umarım 🤪 ve gece eşimin kalmasını istiyorum, annem kalmıştı ama eşimin kalması daha özel ve güzel olacak ❤️
Yaa😄 ben de aslında sadece eşim olsun isterim ama çok panik ve acemiyiz ikimzide. Ben çok sinirlenirim istediğimi yapamazsa kavga ederim kesin. Aslında annemde acemi sayılır sadece bizi büyütmüş işte 😂 o yüzden umarım kaos ortamı olmaz diyorum😄

Ayaklanilir kesinlikle. Eğer annen nazını çekecek biriyse sorun yaşamazsın. Benim oğlumdayken annem çalışıyordu k.validem kaldı yanımda. Her akşam birileri geliyordu eve asla 12 den önce gitmiyolardi. (K.validemin kızı, kardeşleri vs)İnan ayakta uyuyordum artık gece de iki saatte bir emzirince çok zorlandım. Şimdi de k.validem kalacak annemi kaybettim 6 yıl önce. Şimdi çekinmem lafımı söylerim ama yinede az durmasi benim psikolojim açısından şart.

Ayrı olunca tek isim söylüyorlar genelde. Birleşik olması daha iyi sanki tabi ki en iyisini sen bilirsin.
Çok sağol önerin için 🙏🏻
Valla kv ile işler daha da zor olur eminim. Tabi lafını esirgeme ne kadar düşüncesiz davranıslar ya. Şimdi kimseyi kabul etme zaten pandemi dönemi ne gerek var. Millete de merak işte gelip gidince noluyorsa. İnsallah rahat geçer..

Çok sağol önerin için 🙏🏻
Valla kv ile işler daha da zor olur eminim. Tabi lafını esirgeme ne kadar düşüncesiz davranıslar ya. Şimdi kimseyi kabul etme zaten pandemi dönemi ne gerek var. Millete de merak işte gelip gidince noluyorsa. İnsallah rahat geçer..
Simdi kendimi hiic üzmem ama o zman yaşımda küçüktü hem acemiydim bide şansımıza pandemi var😎

Of aynı durumu 7 yaşındaki oğlumla yaşıyorum. Beni ve babasını o kadar zorluyor ki... sanki sevgimize ikna olmak istiyor gibi. Tek çocuk oldugu icin bütün dünyamız zaten o , kardeşinin olacak olması onu sanki tedirgin ediyor. Halbuki o kardeş istiyorum diye ağladığı için tüp bebek tedavisi ile kardeşine hamile kaldım. Beni bu kadar zorlayacagini tahmin etmemiştim.
Gece 1.30 dan önce uyumuyor asla gözlerinden uyku akıyor yok genede uyumayacakmış. Bişey söylüyorum hemen tehdit. Bak kumandayı kırarım bak telefonu atarım bak seni sevmem gibi. Biraz kızayım sen git ben babamla uyucam babam gelmeden uyumam.. Ay vallahi imdaat diye bağırıcam artık geçen gece çıldırdım eşime de sardım sen yüz veriyorsun diye. Yani bu kardeş terörü ne zaman bitecek ondan önce pamuk gibiymiş kızım da ben anlamıyormuşum meğer 😔

Sevgili can ilk bebek anne adayları benden size tavsiye HER ANIN TADINI ÇIKARIN.
Evet ilk olmanin stresi var olacak da o stresde anne babaligin tadı.
Simdi ogluma bakinca diyorum hangi ara büyüdü yok uykusu yok.yemesi derken bi bakmissin zaman gecmis.
Ozellikle netten cok arastirmayin , baskasinin bebegi ile.kiyaslamayin,.
MUTLU ANNE ,MUTLU BEBEK .
Cok haklısın canım her anının fotosunu videosunu çekmek gerek kafaya takmamak gerek hiçbişeyi. İnsallah sağlıkla doğarlar da 🤲🏻

Gece 1.30 dan önce uyumuyor asla gözlerinden uyku akıyor yok genede uyumayacakmış. Bişey söylüyorum hemen tehdit. Bak kumandayı kırarım bak telefonu atarım bak seni sevmem gibi. Biraz kızayım sen git ben babamla uyucam babam gelmeden uyumam.. Ay vallahi imdaat diye bağırıcam artık geçen gece çıldırdım eşime de sardım sen yüz veriyorsun diye. Yani bu kardeş terörü ne zaman bitecek ondan önce pamuk gibiymiş kızım da ben anlamıyormuşum meğer 😔
Kardes terörü oldugunu nerden anladin ki cnm. 4 yas grubunda cok sık duyuyorum bu tarz sikintilar.

Hanımlar size bir şey danışacağım. Yaklaşık 2 yıldır tanıdığım ama samimiyeyim çok az olduğu sadece ortak organizasyonalrda 4-5kez bir araya geldiğimiz biri var. Eşlermiz de aynı şirkette çalışmaları dolayısıyla tanışıyoruz ama eşler de şirkette hiç görüşmüyorlar(şirket çok büyük).
Geçen yıl bu kişi ile bir konuşmamızda dedi ki biz ev aldık, bahçemiz var, gelin bir haftasonu mangal yapalım. Ben de ne zaman müsait olursanız biz geliriz dedim. Sonra bir gün biz o tarafa geleceğiz yarın görüşelim mi dedim, başım ağrıyor dedi. Bir daha hiçhaberleşilmedi. Sonra bir gördüm hamileydi, sohbet edildi. Sonra doğum yapmış, mesajla tebrik ettim.
Şimdi normalde doğum yapana müsait zamanda gidilip tebrik edilir, hediye verilir falan. Ama ben bu kadına evinize gelip tebrik etmek istiyoruz mesajı atabilecek samimiyet hissetmiyorum. Erteledikçe erteledim ama bir an önce de gitmek istiyorum çünkü kendi hamileliğim çok belli olmadan görüşmek istiyorum. (Çünkü nedense hamileliğimi pek çok insana söylemek istemiyorum, bu da çok garip bir ruh hali, neden söylemek istemediğimi bilmiyorum ama söylemiyorum kimseye hamileyim diye. Bununla ilgili yorumlarınız varsa da yazın lütfen)
Şimde ben ne yapayım? Bi mesaj atıp hal hatır sorup müsaitseniz önümüzdeki haftasonu bebeğinizi görmeye gelmek istiyoruz mu diyim? Yoksa hiçbir sey yapmayayım mı? Yoksa eşim eşine mi yazsın?

Biberon ne tavsiye edersiniz, philips avent cam biberon düşünmüştüm ama patladı çatladı kırıldı akıtıyor diye çok şikayet var nette 🤔
Silikon biberonlar var, içeriye hava da almadan boşaldıkları için daha az gaz yaptıkları iddia ediliyor. Ben bir adet küçük boy ondan alacağım, ilk haftalar için, sonra emzirme düzene girer inşallah.

Hanımlar size bir şey danışacağım. Yaklaşık 2 yıldır tanıdığım ama samimiyeyim çok az olduğu sadece ortak organizasyonalrda 4-5kez bir araya geldiğimiz biri var. Eşlermiz de aynı şirkette çalışmaları dolayısıyla tanışıyoruz ama eşler de şirkette hiç görüşmüyorlar(şirket çok büyük).
Geçen yıl bu kişi ile bir konuşmamızda dedi ki biz ev aldık, bahçemiz var, gelin bir haftasonu mangal yapalım. Ben de ne zaman müsait olursanız biz geliriz dedim. Sonra bir gün biz o tarafa geleceğiz yarın görüşelim mi dedim, başım ağrıyor dedi. Bir daha hiçhaberleşilmedi. Sonra bir gördüm hamileydi, sohbet edildi. Sonra doğum yapmış, mesajla tebrik ettim.
Şimdi normalde doğum yapana müsait zamanda gidilip tebrik edilir, hediye verilir falan. Ama ben bu kadına evinize gelip tebrik etmek istiyoruz mesajı atabilecek samimiyet hissetmiyorum. Erteledikçe erteledim ama bir an önce de gitmek istiyorum çünkü kendi hamileliğim çok belli olmadan görüşmek istiyorum. (Çünkü nedense hamileliğimi pek çok insana söylemek istemiyorum, bu da çok garip bir ruh hali, neden söylemek istemediğimi bilmiyorum ama söylemiyorum kimseye hamileyim diye. Bununla ilgili yorumlarınız varsa da yazın lütfen)
Şimde ben ne yapayım? Bi mesaj atıp hal hatır sorup müsaitseniz önümüzdeki haftasonu bebeğinizi görmeye gelmek istiyoruz mu diyim? Yoksa hiçbir sey yapmayayım mı? Yoksa eşim eşine mi yazsın?
Bence hic gerek yok pandemide canım

Senin esinde hayır diyemiyorsa kızına aynı durumdayız demektir. Zamanla geçmesini umuyorum neticede bizde insanız ve tahammül sinirimiz var ..
Pandemi dolayısıyla bebek ziyaretlerini doğru bulmuyorum ben. Yakın arkadaşlarıma da gitmedim dışarda verdim hediyelerini. Mesajla tebrik etmek en doğrusu bana göre.

Kızlar oğluma Demir adını koyacaktık biliyorsunuz ☺️ Kızımın adı da Deniz. Sizce seslenirken karışır mı, hani genelde ikiz bebeklere konur ya yakın isimler onun gibi mi olmuş ? 😅 Bu ismi hala seviyoruz ama başka isim de düşünelim dedik eşimle, aa bu isim daha hoşmuş niye düşünmedik deriz belki dedik. Önerilere açığım ? ☺️

Back
X