2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
tuy dokucu kremler kesinlikle yasak demisti 👍
Çok teşekkürler bilgi için:)
Gerçi 38 yaşımda ilk çocuğu doğurcam sanki ikinci mi olacak da saklıycam acaba da bu kadar düşünüyosam 😅😂😂
hiç öyle deme :) ben de 37yim inşallah üçüncüyü de istiyorum bu yaştan sonra. Tabi ilk çocugumdan sonra asla başka istemiyorum demiştim 4 sene sonra istedim ancak ikinciy :)

Çok teşekkür ederim 🥺 kaç gündür denemediğim şey kalmadı, zencefilli ballı süt, nane limon, ıhlamur . Ihlamur en etkilisi oldu ama geniz akıntısı beni mahvetti dün gece abartmıyorum sabah 6’ya kadar uyuyamadım..🥴 en son sızmışım bir ara… bu gece de sallama rezene çayı varmış onu deniyorum, rahatlattı sanki…hapşırma benim bugün azaldı gibi. Siz neler yaptınız ? Geniz akıntısı var mı geceleri uyuyabiliyor musunuz ? Kaç gündür böylesiniz, doktora gittiniz mi ?
Benim de burnum çok fena. Hep bi yanma halinde, hapşıracak da hapşırmuyormuşum gibi. Gece yatatken iki yastıkla yatıp gövdemi yükseltiyorum ve pijamama cold mix damlatıyorum. Kesnlikle cold mixin çok faydası oluyor. Bol bol burnumu yılıyorum nazal set ile ama onun faydasını çok kısa hissediyorum. Tavuk çorbasının suyu özellikle iyi hissettiriyor.
6 aydan sonra mama sandalyesünde yıkamıstım ben. ikeanınki vardı bende. çocuk otırmaya başlayınca mama sandalyesini duşakabine koyup yıkıyosun cocuk da mutlu oluyo onunde oyuncakalr ben cok rahat ettim
Ben de :) hem eğilmediğim için bel ağrımı da arttırmıyordu. İlk 6 ay kucağımda yıkadım sonra ikea mama sandalyesinde, hiç küvet almadım. Çok zor geliyor bana o küvetler.
Bence hic gerek yok pandemide canım
O da doğru haklısınız da pandemide de görüşüldü. Biraz fazla hatırşinazım aslında yoksa kafaya takılcak mevzu değil. Kimsenin benim hediyeme ihtiyacı yok zaten. Hem misafir de ev sahibine extra stres oluyor hem de bebekle. Aslında yemek yapıp götürmeyi düşünmüştüm, ilk doğum yaptığı zaman bilsem eşimle yemek yollardım kafamda bu tebrik mevzusunu da kapatırdım.

Hanımlar size bir şey danışacağım. Yaklaşık 2 yıldır tanıdığım ama samimiyeyim çok az olduğu sadece ortak organizasyonalrda 4-5kez bir araya geldiğimiz biri var. Eşlermiz de aynı şirkette çalışmaları dolayısıyla tanışıyoruz ama eşler de şirkette hiç görüşmüyorlar(şirket çok büyük).
Geçen yıl bu kişi ile bir konuşmamızda dedi ki biz ev aldık, bahçemiz var, gelin bir haftasonu mangal yapalım. Ben de ne zaman müsait olursanız biz geliriz dedim. Sonra bir gün biz o tarafa geleceğiz yarın görüşelim mi dedim, başım ağrıyor dedi. Bir daha hiçhaberleşilmedi. Sonra bir gördüm hamileydi, sohbet edildi. Sonra doğum yapmış, mesajla tebrik ettim.
Şimdi normalde doğum yapana müsait zamanda gidilip tebrik edilir, hediye verilir falan. Ama ben bu kadına evinize gelip tebrik etmek istiyoruz mesajı atabilecek samimiyet hissetmiyorum. Erteledikçe erteledim ama bir an önce de gitmek istiyorum çünkü kendi hamileliğim çok belli olmadan görüşmek istiyorum. (Çünkü nedense hamileliğimi pek çok insana söylemek istemiyorum, bu da çok garip bir ruh hali, neden söylemek istemediğimi bilmiyorum ama söylemiyorum kimseye hamileyim diye. Bununla ilgili yorumlarınız varsa da yazın lütfen)
Şimde ben ne yapayım? Bi mesaj atıp hal hatır sorup müsaitseniz önümüzdeki haftasonu bebeğinizi görmeye gelmek istiyoruz mu diyim? Yoksa hiçbir sey yapmayayım mı? Yoksa eşim eşine mi yazsın?
Ben olsam eşime yazdırırdım. Aynı şekilde bu tarz dialogta oldugum eşimin iş arkadasının hanımı doğum yaptı sadece eşim gitti arkadaslarıyla bebek görmesine. Ben o samimiyeti hiç hissedemedim gitmedim mesaj ile tebrik ettim sadece. Eşiniz yazsın tabi beraber gidersiniz

Hanımlar bebek arabası konusunda çok araştırma yaptım en sonunda Inglesina Trilogy modelini almaya karar verdim. Tek elle kapanıyor olması vs çok önemli diye düşündüm. Baya pratik sürüşü var yorumlarda baya iyi. Küçük bagajlarada sığıyor katlandığında. Site girişimizde merdiven olduğu için bi elimde bebek bi elimde arabası nasıl çıkarırım zorluğunu düşündüm. Tek elle katlanabiliyor olması büyük rahatlık diyor herkes.

Hanımlar bebek arabası konusunda çok araştırma yaptım en sonunda Inglesina Trilogy modelini almaya karar verdim. Tek elle kapanıyor olması vs çok önemli diye düşündüm. Baya pratik sürüşü var yorumlarda baya iyi. Küçük bagajlarada sığıyor katlandığında. Site girişimizde merdiven olduğu için bi elimde bebek bi elimde arabası nasıl çıkarırım zorluğunu düşündüm. Tek elle katlanabiliyor olması büyük rahatlık diyor herkes.
Canım inglesina çok güzel bir marka baya araştırdım ben de 🤗 inglesina ve cybex arasında kaldım ama benim baktığım modeller inglesina aptica modeli arka tekerlekleri daha büyük. Bugaboo ve cybex de bakabilirsin belki bakmışsındır da onlarda rahat kapanan modelleri var diye biliyorum

Bizim izlemediğimiz bebek arabası videosu kalmamıştır herhalde. Aynı sebeplerle Inglesina Trilogy'ye kesin karar vermiştik ama bazı yerlerde yorumlarda pusetinin çok dar olduğunu okudum. Bu yüzden vazgeçtim

Kızlar oğluma Demir adını koyacaktık biliyorsunuz ☺️ Kızımın adı da Deniz. Sizce seslenirken karışır mı, hani genelde ikiz bebeklere konur ya yakın isimler onun gibi mi olmuş ? 😅 Bu ismi hala seviyoruz ama başka isim de düşünelim dedik eşimle, aa bu isim daha hoşmuş niye düşünmedik deriz belki dedik. Önerilere açığım ? ☺️
Demir ve Deniz uyumlu isimler ama karışacak kadar da benzer değiller. O yönden kafan karışmasın bence.
Benim oğlumun adı Ali Efe kizimin adı da Alina olacak . İçime çok sindi,çevreden '' yine mi Ali koyacaksınız'' gibi saçma yorumlara kulaklarımı tamamen kapamış durumdayım. Asla başka isme ısınamıyorum.

Bence avm anneleri için süper tercih :) ben kızımda kullandım inglesina trilogy çok memnum kaldım.
Mesela çok iyi hatırlıyorum bir gün bi avmye gittim çocugu alıp tek başıma, 3 aylık falan herhalde o zaman. Ne ağlamak ne ağlamak. Onu sling ile üzerime bağladım, bebek arabasını tek elimle kapatıp kaldırıp bagaja yerleştirdim hiç zorlanmadan sonra arabaya girip emzirmiştim.
Pek çok arkadaşımızın bebek arabaları bagajlarını full doldururken bizimki köşede duruyordu. bagaja büyük boy bavullar koyup arabayı üstüne koyduğumuz çok oldu.
Bir de ben arabanın hafifliğine de çok önem veriyorum çünkü sonuçta arabayı da taşıyor oluyoruz. Dilerm çok memnun kalırsınız.

Bizim izlemediğimiz bebek arabası videosu kalmamıştır herhalde. Aynı sebeplerle Inglesina Trilogy'ye kesin karar vermiştik ama bazı yerlerde yorumlarda pusetinin çok dar olduğunu okudum. Bu yüzden vazgeçtim
Biz kızımda kullandık 3900gr 50cm doğdu, yalan olmasın ama 7-8 aylık olana kadar hatta belki daha fazla pusetle kullandım.

Canım inglesina çok güzel bir marka baya araştırdım ben de 🤗 inglesina ve cybex arasında kaldım ama benim baktığım modeller inglesina aptica modeli arka tekerlekleri daha büyük. Bugaboo ve cybex de bakabilirsin belki bakmışsındır da onlarda rahat kapanan modelleri var diye biliyorum
Bugaboo yu da duydum canım evet bir araştırayım 😍 tek modele takılı kalmıyım 🤭
İnglesinanın trilogy modelinin tekerlekleri de küçük. Arabanın bagajına sığmasını öncelikli gördüm aslında . Bide hafif olması 😊 kumaşıda çok iyiymiş inglesinanın.

Bence avm anneleri için süper tercih :) ben kızımda kullandım inglesina trilogy çok memnum kaldım.
Mesela çok iyi hatırlıyorum bir gün bi avmye gittim çocugu alıp tek başıma, 3 aylık falan herhalde o zaman. Ne ağlamak ne ağlamak. Onu sling ile üzerime bağladım, bebek arabasını tek elimle kapatıp kaldırıp bagaja yerleştirdim hiç zorlanmadan sonra arabaya girip emzirmiştim.
Pek çok arkadaşımızın bebek arabaları bagajlarını full doldururken bizimki köşede duruyordu. bagaja büyük boy bavullar koyup arabayı üstüne koyduğumuz çok oldu.
Bir de ben arabanın hafifliğine de çok önem veriyorum çünkü sonuçta arabayı da taşıyor oluyoruz. Dilerm çok memnun kalırsınız.

Biz kızımda kullandık 3900gr 50cm doğdu, yalan olmasın ama 7-8 aylık olana kadar hatta belki daha fazla pusetle kullandım.
Yaa ben de aynı şeyi düşündüm. İnsallah memnun kalırım 😊 büyük ihtimalle kalırım anlattığınız kadar pratikse 🤭 çoğu kişiye ızdırap oluyor bebek arabaları. Hatta kullanmayan bile var hantal olduğu için. Çok sağolun🙏🏻😊

Maşallah. Benim birçok yönden çok içime sinmişti ama birkaç yerde aynı şeyi okuyunca vazgeçtim. Joie Litetrax 4 aldık. Tek elle kapanabiliyor ama bagajda biraz yer kaplayacak gibi. Bakalım inşallah memnun kalırız

Hanımlar size bir şey danışacağım. Yaklaşık 2 yıldır tanıdığım ama samimiyeyim çok az olduğu sadece ortak organizasyonalrda 4-5kez bir araya geldiğimiz biri var. Eşlermiz de aynı şirkette çalışmaları dolayısıyla tanışıyoruz ama eşler de şirkette hiç görüşmüyorlar(şirket çok büyük).
Geçen yıl bu kişi ile bir konuşmamızda dedi ki biz ev aldık, bahçemiz var, gelin bir haftasonu mangal yapalım. Ben de ne zaman müsait olursanız biz geliriz dedim. Sonra bir gün biz o tarafa geleceğiz yarın görüşelim mi dedim, başım ağrıyor dedi. Bir daha hiçhaberleşilmedi. Sonra bir gördüm hamileydi, sohbet edildi. Sonra doğum yapmış, mesajla tebrik ettim.
Şimdi normalde doğum yapana müsait zamanda gidilip tebrik edilir, hediye verilir falan. Ama ben bu kadına evinize gelip tebrik etmek istiyoruz mesajı atabilecek samimiyet hissetmiyorum. Erteledikçe erteledim ama bir an önce de gitmek istiyorum çünkü kendi hamileliğim çok belli olmadan görüşmek istiyorum. (Çünkü nedense hamileliğimi pek çok insana söylemek istemiyorum, bu da çok garip bir ruh hali, neden söylemek istemediğimi bilmiyorum ama söylemiyorum kimseye hamileyim diye. Bununla ilgili yorumlarınız varsa da yazın lütfen)
Şimde ben ne yapayım? Bi mesaj atıp hal hatır sorup müsaitseniz önümüzdeki haftasonu bebeğinizi görmeye gelmek istiyoruz mu diyim? Yoksa hiçbir sey yapmayayım mı? Yoksa eşim eşine mi yazsın?
Ben bebek ziyaretine genelde birebir gorusmediklerime gitmiyorum beb olsam hiç gitmezdim veya eğer ortak görüştüğümüz grup varsa onlardan birileriyle gidebilirsiniz söyle ki sonra karşılaştığında şey diyebilirsin ya seb doğum yaptın o ara hamile kaldım fırsat olmadı iyi hissetmedim kendimi diyip geçebilirsin

Allah allah ben de izledim videosunu bana normal geldi sanki. Zaten 6 aya kadar kullanılıyor puset sanırım. Oto koltuğu olarak kullanırım diyorum en çok puseti. 13 kg a kadar kullanılır yazıyor standartta öyle hepsinde .

Demir ve Deniz uyumlu isimler ama karışacak kadar da benzer değiller. O yönden kafan karışmasın bence.
Benim oğlumun adı Ali Efe kizimin adı da Alina olacak . İçime çok sindi,çevreden '' yine mi Ali koyacaksınız'' gibi saçma yorumlara kulaklarımı tamamen kapamış durumdayım. Asla başka isme ısınamıyorum.
Haklısın canım ☺️ Bize bu tarz bir yorum gelmedi ama eşim biraz öyle düşündü. Ben de senin gibi düşünüyorum biri z ile bitiyor biri r ile , şahsen Demirhan olsun o zaman dedim, eşim de han’lı biten isimleri sevmiyormuş…🤷🏼‍♀️ Alina da çok güzelmiş, ben çok beğendim bu arada 🥰

Bize de anlatın 2. Kez anne olacaklar :)) tecrübelerinizi, ilk doğumda yaptığınız ama şimdi yapmayacaklarınızı. Mesela neler öneriyorsunuz bizlere 😍
Kundak yapmamıştım bunda yapıcam.
Emzirme hemşiresi çok ilgilenmedi o da memw tutmayınca hemen biberonla mama verdi.deli gibi akan sütüm azaldı 10 gün annemle mücadele verdik ve sonunda Memeyi tuttu ama çok gönülsüz ve de sütüm azalmıştı 6 ay yarım yamalak zor emdi.bu sefer kesinlikle biberon verdirmem tutması için daha çok uğraşırım emmek istemese bile şırıngayla veririm.hatırladıklarım şimdilik bu kadar cnm

Bence eş dolayısı ile tanışıyorsanız eşiniz söylesin. Hamileliği söyleme konusu ise bende birileri beni görüp sorana kadar söylemiyorum çok konuşulsun istemiyorum. Ama benim kayıplarım var belki de o psikoloji yüzündendir söylemek istememem🤷‍♀️

Kundak yapmamıştım bunda yapıcam.
Emzirme hemşiresi çok ilgilenmedi o da memw tutmayınca hemen biberonla mama verdi.deli gibi akan sütüm azaldı 10 gün annemle mücadele verdik ve sonunda Memeyi tuttu ama çok gönülsüz ve de sütüm azalmıştı 6 ay yarım yamalak zor emdi.bu sefer kesinlikle biberon verdirmem tutması için daha çok uğraşırım emmek istemese bile şırıngayla veririm.hatırladıklarım şimdilik bu kadar cnm
Ay çok kıymetli bilgiler bunlar ya. Hemşire diye tecrübeli diye ses çıkarmıyoruz ama işte.. aklımda olacak hemen biberon emzik vermicem . Kundağa bende karsıydım ama yarı kundak çok işe yarıyormus. Alışır kundaksız uyumaz demeyin diyor çoğu anneler de

Allah allah ben de izledim videosunu bana normal geldi sanki. Zaten 6 aya kadar kullanılıyor puset sanırım. Oto koltuğu olarak kullanırım diyorum en çok puseti. 13 kg a kadar kullanılır yazıyor standartta öyle hepsinde .
Evet 6 aya kadar diyorlar genelde. Hem oto koltuğu olarak hem bebek arabasında kullanılıyorlar. Zaten neden bilmiyorum genel olarak pusete karşı bir önyargım var. Onu da okuyunca bahanem oldu galiba. Çok ağır ve kullanışsız bir şeymiş gibi geliyor ama kullanmak zorunda kalacağız. Sonra bir yakınım kendi pusetlerini verebileceklerini söyledi. O da Joie'ymiş. Joie'nin sadece arabasını aldık puseti de kullanıp geri vereceğiz

Evet 6 aya kadar diyorlar genelde. Hem oto koltuğu olarak hem bebek arabasında kullanılıyorlar. Zaten neden bilmiyorum genel olarak pusete karşı bir önyargım var. Onu da okuyunca bahanem oldu galiba. Çok ağır ve kullanışsız bir şeymiş gibi geliyor ama kullanmak zorunda kalacağız. Sonra bir yakınım kendi pusetlerini verebileceklerini söyledi. O da Joie'ymiş. Joie'nin sadece arabasını aldık puseti de kullanıp geri vereceğiz
İyi olmus o zaman canım. Ben oto koltuğunu şart gibi görüyorum . Kimi anne arka koltukta kucağında tutuyor kullanmıyor. Ama bence zorluk öyle de. Birde eve çıkarıp sallarım diye düşünmüştüm ana kucağı almazsam😂 öylede kullananlar varmıs

Ay çok kıymetli bilgiler bunlar ya. Hemşire diye tecrübeli diye ses çıkarmıyoruz ama işte.. aklımda olacak hemen biberon emzik vermicem . Kundağa bende karsıydım ama yarı kundak çok işe yarıyormus. Alışır kundaksız uyumaz demeyin diyor çoğu anneler de
Kesinlikle ilk emzirme olayı çok önemli cnm ısrarcı ol uğraşsınlar.benim cahilliğime denk geldi.bi de kadın mama ver kan şekeri düşer diyince panik olduk hemen mama yaptık verdik.aptal bari sütünü sağ verelim desene :( çok kızıyorum çok.genç bir hemşirede değildi tecrübesiz diyim.neyse bi şekilde büyüdü ama isterdim kesintisiz emzirmek inşlh Bunda kısmet olur 🙏🏻

Kesinlikle ilk emzirme olayı çok önemli cnm ısrarcı ol uğraşsınlar.benim cahilliğime denk geldi.bi de kadın mama ver kan şekeri düşer diyince panik olduk hemen mama yaptık verdik.aptal bari sütünü sağ verelim desene :KK43: çok kızıyorum çok.genç bir hemşirede değildi tecrübesiz diyim.neyse bi şekilde büyüdü ama isterdim kesintisiz emzirmek inşlh Bunda kısmet olur 🙏🏻
İnsallah sorunsuz sıkıntısız sağlıklı olur 🙏🏻 En çok endişe yaptığım konu bu sanırım. Ya emmezse ya sütüm olmazsa ya küvese girerse vs… sarılık durumları. Artık sosyal medyada hemşireler hep uyarıyor sütünüz yoksa bile pompa ile sağın diye. İnsallah kolay atlatırız. 🙏🏻

Back
X