• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Valla kuzum ya bende kızıyorum san aylara geldik sinirimden ağlayacağım
Eşimi bekliyorum işten gelsin gidip test yapiracagiz çocuklarla

Evet canim gecen hafta cumartesi gelmislerdi ozamandan beri hasta
Insllah cnm bulamamıştır yüzdük yüzduk kuyruğuna geldik doğum surecini bulaşmadan atlatiriz

Teşekkür ederim canım insllah negatiftirdir diye dua ediyorum
Cnm benim ya bol c vitamini al,su iç bulaş olmamıştır Allah in izniyle.
Tecrübeli anneler yine sorum olacak sizlere. Şimdi doğum çantamı kapatıyorum artık. Bebiş küveze girerse(insallah gerek kalmaz) küvezde nelere ihtiyac oluyor? Bebek bezini biz alıp veriyoruz baska ne aldırıyorlar acaba. Süt saklama poşetide koydum belki direk emzireemem sütümü sağıp veririm diye . Bi de gaz damlasını doğar doğmaz mı veriyoruz gaz damlasını şimdiden alayım mı
Hiç bisey istememislerdi oğlumda, ayrıca kuveze girmeyecek inşallah iyiyi çağıralım 🥰

Ben sirkeli suda kaynattım sonra güzelce kurulayıp kaldırdım.
Bende bir yerde okumuştum canım sirke uzun kullanımda sarartıyormuş bir iki kereden birşey olmaz da .O yüzden bende karbonatla sadece kaynar suda bekletip duruladım kuruladım .

Krem almadim hindistan cevizi yagi denicem.
Krem alacaklar için incia jel krem öneririm ben bir kez sürdüm bir de 37. Haftadan sonra sürmeyi düşünüyorum düzenli olarak . Yapısı çok güzel fiyatı da iyiydi diğerlerine göre . Evde yağ yaptım limon hindistancevizi zeytinyağı badem falan karışımım var onu da düzenli göğüs ve karnıma sürüyorum bence rahatlatıyor . Bio oil de aldım ama çok parfüm kokuyor onu çok az kullanıyorum aldığıma pişman oldum benimde tecrübem bunlar kızlar

Kizlar simdide ben sizlerden dua bekliyorum. Tansiyonum dusmuyor. Bebek haftasindan gerideymis ve bunu daha bugun diyor doktor. 2kilo olmus 30 haftalikmis. Suyum gelmeye basladi. Sezeryana alcakti bebek kucuk oldugu icin burda kurtaramam almazsakta gebelik zehirlenmesi olabilir Anneyi kurtaramayiz dedi. Acil ankaraya sevk etti suyumda gelmeye baslayinca. Orda dogurtacaklar dedi. Nolur dua edin. Yola ciktik. Allaha emanet olun
Allah yardımcın olsun canım inşallah sorun çıkmadan kavusursunuz🤲🏻🤲🏻

Bende bir yerde okumuştum canım sirke uzun kullanımda sarartıyormuş bir iki kereden birşey olmaz da .O yüzden bende karbonatla sadece kaynar suda bekletip duruladım kuruladım .
aa oyle mi iyiki söyledin dikkat edeyim ilk yikamaya sirke ile olsun istedim bundan sonrasinda senin dediğin gibi yaparım insallah

Gerçekten bu 2 kilo meselesine benim de kafam takıldı.
Bende 30+lardayım bebişim birazcık daha geriden geliyor 1300du en son
Doktorum senden zaten çok iri bir bebek beklemiyoruz bir sıkıntı yok demişti.
2 kiloluk bebeğe böyle diyorlarsa benimki napsin 🙄

En son ki kontrolümde doktorum hastayi pozitiflemek çok önemli dedi. Gerçekten öyle.
O inanç bile insana dayanma gücü veriyor.
Ben 1.5 aydır sürekli yatıyorum. İlk gün çok umutsuzdum ama günler haftalar geçtikçe inandım. Doktorum da önümüzde 10 hafta var diyor. Hemen bir ölçüme kafam takılsa ultrasonun yanılma payı var diyor.
Ne bilim ya insan cidden rahatlıyor. Bir şey olsa doktor sonuçta mutlaka söylerdi diyorum.
23 haftada açık açık demişti bu haftada doğarsa yaşamaz mutlaka mudahele edilmesi gerekiyor diye.
Evet moralim bozuldu ama orda onu söyleyip durumun ciddiyetini anlatması gerekiyordu belki de.
Doktorlar ne derse desin Allah'ın dediği olur demek lazım
Evet canım ben de kızımda 22 haftalıkken kovadan boşalır gibi kanamam olmuştu şakır şakır. Ağlaya zırlaya hastaneye vardığımda doktorun söylediklerini duymamıştım bile taa ki bebeğin yaşıyor gayet iyi diyene kadar. Tam o noktada duymaya başladım diğer söylediklerini. Ondan önce o kadar konuştu ki tek kelimesini hatırlamıyorum. İnsan beyni işte ufacık bir umut olsa da ona tutunsam diye odaklıyor kendini ve o ufacık umut gerçekten hem bebeği hem anneyi hayata bağlıyor. Dilerim Allah’tan tüm doktorlar bir gün bunun farkına varır çünkü biz hasta değiliz, biz anne veya anne olmaya çalışan kadınlarız. Bizi hasta kategorisine koyup olumsuz konuşmadan önce anne olduğumuzu hatırlamalılar.

Evet canım ben de kızımda 22 haftalıkken kovadan boşalır gibi kanamam olmuştu şakır şakır. Ağlaya zırlaya hastaneye vardığımda doktorun söylediklerini duymamıştım bile taa ki bebeğin yaşıyor gayet iyi diyene kadar. Tam o noktada duymaya başladım diğer söylediklerini. Ondan önce o kadar konuştu ki tek kelimesini hatırlamıyorum. İnsan beyni işte ufacık bir umut olsa da ona tutunsam diye odaklıyor kendini ve o ufacık umut gerçekten hem bebeği hem anneyi hayata bağlıyor. Dilerim Allah’tan tüm doktorlar bir gün bunun farkına varır çünkü biz hasta değiliz, biz anne veya anne olmaya çalışan kadınlarız. Bizi hasta kategorisine koyup olumsuz konuşmadan önce anne olduğumuzu hatırlamalılar.
Aynen öyle.
Allah herkese vicdan versin.

A AnnemAnnemm de aklım kaldı.
İnşallah iyidir ya

aa oyle mi iyiki söyledin dikkat edeyim ilk yikamaya sirke ile olsun istedim bundan sonrasinda senin dediğin gibi yaparım insallah
Yanlış değildir belki ama buzdolabının içini falan da silerdik biz sirkeyle sarartıyormuş canım bende hemen sararsınlar istemem ondan dedim

Kizlar simdide ben sizlerden dua bekliyorum. Tansiyonum dusmuyor. Bebek haftasindan gerideymis ve bunu daha bugun diyor doktor. 2kilo olmus 30 haftalikmis. Suyum gelmeye basladi. Sezeryana alcakti bebek kucuk oldugu icin burda kurtaramam almazsakta gebelik zehirlenmesi olabilir Anneyi kurtaramayiz dedi. Acil ankaraya sevk etti suyumda gelmeye baslayinca. Orda dogurtacaklar dedi. Nolur dua edin. Yola ciktik. Allaha emanet olun
Kalbini ferah tut cnm.hiç birşey olmayacak Allah’ın izniyle.dualarımız seninle 🙏🏻💖

Bende ya girip bakıyorum ama girmemiş hiç haber verdikten sonra, ınsallah iyidir bebeği de kendisi de
Benimde aklım kaldı onda, umarım her ikiside iyidir.. Mesajını okuduğumdan beri hep aklımda hiç çıkmıyor… Allahım sağlık sıhhat versin her ikisine de 🙏

canım okudum mesajı sonrasında yazdın mı diye de mesajları okudum ama haber yok henüz. umarım iyisinizdir. Allah bebeğini ve seni birbirnize bagışlasın inşallah
Kızlar ya kayinbabam 4 gündür bizdelerdi hastaydi bugün test vermiş pozitif çıkmış evde cocuklar var ben hamileyim insllah bizlere falan bulamamıştır
Bizde test vereceğiz dualarinizda banada yer verin canlar
canım inşaşlah bulaşmamıştır snaa. ne zaman test vereceksin.
Tecrübeli anneler yine sorum olacak sizlere. Şimdi doğum çantamı kapatıyorum artık. Bebiş küveze girerse(insallah gerek kalmaz) küvezde nelere ihtiyac oluyor? Bebek bezini biz alıp veriyoruz baska ne aldırıyorlar acaba. Süt saklama poşetide koydum belki direk emzireemem sütümü sağıp veririm diye . Bi de gaz damlasını doğar doğmaz mı veriyoruz gaz damlasını şimdiden alayım mı
ben devlet hastanesindeydim. ıslak mendil ve bez istemişlerdi. 2. gün kıyafet de istediler ama genelde istemyorlar sanırım.
duracak bence oğluşun daha. ama hazırlıklı olmakta fayda var tabii.

Kızlar günaydın, normalde özelde kontrole gidiyorum. Doğum iznine ayrılacağım pazartesi.Kendi doktorumdan raporu yazdırsam sıkıntı olmayacak ama geçen hafta kontrole gittiğim için bir imza için muayane ücreti tekrar ödemek istemiyorum.Doktoruma da söyldim devletten alabilirsin dedi.Pazartesi gününe devlet hastanesinden randevu aldım.Acaba hiç devlet hastanesinde kaydım olmadığı için sorun çıkarır mı gideceğim doktor.Bir fikriniz öneriniz var mı arkadaşlar?
Ben kendi doktorumun verdiği yazı ile devlet hastanesine giderek aldım raporu canım. Ama daha hamileliğin başında şehir hastanesine gitmiştim. Bence sorun olmaz ama zaten sat göre veriyolar raporu. Ben grev günğne denk geldim o şekilde bile verdi sağolsun doktor

Canım inşallah sağlıkla gelir bebişin. Sen iyi düşün bol dua et bizim dualarımız da seninle 🤲🤲

Sağlıkla kavuşun insallah cnm ama.inan haftasıda kilosuda iyi biraz kuvezde kaldıktan sonra hayirlisiyla gelirsiniz evinize ciğer geliştirici vuruldumu

Canım Allah seni de bebeğini de korusun, sağlıklı güzel haberlerle dön inşallah. Haberdar et bizleri🥺

Kardeslerim mesajlari okuyamadim ama biliyorumki benim icin dualar ettiniz. Allah hepinizden razi olsun. Dun cok kotuydum cok kotu anlar yasadim. Ankara Tip fakultesi kadin dogum hastanesindeyim. Dogum haneye aliyorlar birakmiyorlar. Delik desik ettiler ellenmedik yerim kalmadi. Gelen su bebegin suyu degilmis. 500 liralik bir test aldirip yaptilar. Kesin sonuc verirmis. Suyum hala geliyo ama bebegin suyu degil diyolar bebegi zehirlememesi icin nerden geldigini bulmaimiz lazim diyolar.Nasil sey anlamadim. Buraya apar topar acil yolladi doktorum suyun gelmeye baslamis diye. Su bebegin suyu degil diyolar. Baska ne olabilirki ilk defa duyuyorum boyle bir sey. Burda bir suru doktor bakiyor. Biri gidiyor biri geliyor. Tansiyonumu dusurememislerdi. Gece bosalircasina burnum kanadi ondan sonra gozlerim acildi. 12 ye kadar dustu. Demin 11 cikti. Normal odaya alindim. Bebegin kilosu burda daha fazla cikti makinedenmi bilmiyorum. 2200gram cikti. Burdaki uzman doktor dogsa bile kemdini kurtarir ama bi 15 gun daha kalsa diger oglun gibi kuveze koymadan cikarsin insaAllah. Bunun icin ugrasiyoruz. Onu ameliyatla alir kurtaririz hic uzulme onceligimiz seni kurtarmak tansiyonun cok yuksek dediler. Cok sukurki oda burun kanamasindan sonra dustu insaAllah bida cikmaz. Bebegme ciger gelistiricivigne serum falan yapiyolar. Suan icin acilma sanci soz konusu degil. Hareketli cok sukur hissediyorum. 10dkda bir gelip soruyolar hissediyomusun diye. Yavrularimi cok ozledim sadece onlara sarilmak istiyorum. Hepiniz Allaha emanet olun. Saglicakla alalim insaAllah kucaklarimiza🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲

Son düzenleme:
Back
X