Günde 4 kez 5 er damla kullanıyorum ben. Eczacı günde 20 damlayı gecmesin,dozunu sen ayarla dedi. Günde 2 kere 10 ar damla mi versem diyorum kendi kendime
Bugun doktora sordum, gunde iki defa 20ser damla kullanabilirsin bunun usulü boyledir dedi. Ben de gun içine yayarak versem olur mu demistim, usülü oyle değilmiş
Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum çünkü ne yapacağımı kime ne söyleyeceğimi şaşırdım. Sütüm yok yani yok denecek kadar az. 20 dk sağımda bazen 20 CC geliyor bazen 30 bazen 10. Eşim ise devamlı sağım yapmamı çocuğun ne kadar anne sütü aldığını takip etmek istiyor. Annemde çocuk emdikçe gelir ama sen bunu engelledin diyor. Bebeğimi emzirmeye çalışıyorum biraz emiyor ama sonra başlıyor bağırmaya çünkü istediği gibi gelmiyor. Ne yapmalıyım, süt sagmali miyim yoksa ağlasa da emzirmeli miyim? Çocuğumla aramda bağ olmayacak diye çok korkuyorum ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum
Canim ayni duygulardan gectim, ayni sıkıntilardan, süt sagdim normalde gelen memeden birden hic süt gelmedi vs...
Birinci diyebilecegim, göğsünde yumrular var mi? Sütün tikanikliktan dolayi akmiyor olabilir mi? Masaj, duş, sicak kompress vs denedin mi? Ben de bu problem vardi, lesitin takviyesi kullandim sütüm akti ve yumrulaar kücüldü. Ama ne zaman biraksam yumrular geri olusuyor, yani iyi bir sey mi yaptim bilmiyorum, kadin dogumcuma sorcam onuuzdeki hafta.
İkinci diyebilecegim de, hani bebegim memeyi istemeyince üzülüyorum demişsin diye söylüyorum. Emzirme sondasi ile vermeyi deneyebilirsin. Epey zahmetli oluyor başlarda ama pratikleşiyor insan zamanla. Sütü az olan göğsüme sondayi koyarak mamasini memeden emmesini sağliyorum. Hem mamayi yavaş aliyor, hem memeyi emiyor sütü tetikliyor, hem de biberonu aradan çikarmiş oluyorum.
Tabi bunu yapmak seni yine strese sokacaksa hiç girişmeyedebilirsin tamamiyle sana kalmiş.
Arada yine biberonla veriyorum ben ama hemen alişiyor sipa, memeyle kavga ediyor hizli akmiyor diye..