2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Burcu'ya katılıyorum ya. Ben de whatsapp'tan hepsini yazıyorum ama takip edebilmek için sadece. Damlaları falan da var çünkü. Eşinin bunun üzerinden baskı kurması seni çok yıpratır, sütü de etkiler o kadar stres
Aynen öyle ben bi konu yüzünden eşime sinir oldum hemen etkilendi sütüm, yok artık dedim demek takmamak lazım

Bende meme ve mama şeklinde ilerliyorum İlk zamanlar sizin dediğiniz gibi sütümü sağıyodum 40 cc zor çıkıyordu Sonra sadece emzirmeye başladım , sağmadım sürekli emzirip mama verdim sütüm arttı .
Sütünü sağınca çıkan miktarı neden not ediyorsunuz onu anlamadım , seni daha çok strese sokuyor bence akışına bırakmak en doğrusu
Canım çıkan miktara göre beslenme planı yapıyoruz mesela 30 CC anne sütü üstüne 60 CC mama veriyoruz 90 CC beslenmiş oluyor sadece beslenmesi değil çişini bile yazıyoruz

Burcu'ya katılıyorum ya. Ben de whatsapp'tan hepsini yazıyorum ama takip edebilmek için sadece. Damlaları falan da var çünkü. Eşinin bunun üzerinden baskı kurması seni çok yıpratır, sütü de etkiler o kadar stres
Sonum ne olacak bilmiyorum canım çünkü ek gıdaya geçince de böyle olacak yoğurt yedi mi meyve yedi mi yok kahvaltı ne verdin vs vs

Canım çıkan miktara göre beslenme planı yapıyoruz mesela 30 CC anne sütü üstüne 60 CC mama veriyoruz 90 CC beslenmiş oluyor sadece beslenmesi değil çişini bile yazıyoruz
Sonum ne olacak bilmiyorum canım çünkü ek gıdaya geçince de böyle olacak yoğurt yedi mi meyve yedi mi yok kahvaltı ne verdin vs vs
Yani babası bu tabii ki ilgilenecek, takip edecek ama bu aşırı kontrolcülük bebeğe de size de iyi gelmez. Kaldı ki her öğünde aynı miktarda emmiyor bile. Ne bebek makine gibi standart bir beslenme düzenine sahip ne de biz süt dolum tesisiyiz. İçtiğimiz su, uyuduğumuz uyku bile etkiliyor süt miktarını. Oturun konuşun bu konuda bir uzlaşın. İlk zamanlar her gece 2-3 saatte bir alarmla uyanıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp beslemek bile mahvediyordu beni hem bedenen hem ruhen

Ben de öyle düşünüyorum ama işte kimseye bir şey diyemiyorum. Günlük besleme duzeni yani saati, mama mi yiyecek anne sütü mü hepsi takipli. Mama yiyip uyuduğu zaman devamlı oturduğum yerden süt sagiyorum kaç cc geliyorsa onu veriyorum not ediyorum üstüne emziriyorum ee çocukta memeden damla damla gelen sütü istemiyor başlıyor ağlamaya. O ağlayınca benim içim parçalanıyor ama aglayamiyorum sırf lohusa depresyonunda olduğum düşünülmesin diye. Arkadaşıma giriyorum bu düzeni anlatınca herkes kızıyor sonra ben daha çok üzülüyorum ne yapacağım diye. Annemle babam benim için endiseleniyorlar devamlı telkinde bulunuyorlar. Onlara da bir şey söyleyemiyorum. Herkese haklısın tamamdır diyip kafamı öne egiyorum. Bebeğimi kucağıma alıyorum bazen sohbet ediyorum ağladığı zamanlar müzik açıp dans ediyorum sakinlesiyor beni inceliyor etrafı inceliyor. Akşam yorgunluktan ya da canım telefonda takılmak istediğinden kucağımda bebeğim olsa bile başka şeyle ilgileniyorum bu durumda da devamlı bebekle konuş sohbet et ona şunu anlat bunu anlat diyerek nasihat isitiyorum. Bu sefer bende bebeğimle bağ kuramiyorum düşüncesi ortaya çıkıyor. Öyle hissettiriliyorum. Şuanda annemler yanımda ama yaklaşık 5 güne gidecekler ve ben tek başıma kalacağım. Bebek bakmakla ilgili bir korkum yok elimden geldiğince yaparım yapamadığım yerde arkadaşlarımdan yardım alırım beni korkutan bu düşüncelerle yalnız kalmak. Devamlı yetemedigimi düşünmek.
Aslında tek başına daha rahat olursun,karışan, müdahale eden birileri olmaz.

Seni anlıyorum ama hepimiz farklı konularda zorlanıyoruz bebek bakiminda. Inan bana yanliz değilsin.

Kuzum ,bazen 10 dakika bazen 20 dakika emiyor benim kizim. Yani her öğünde aynı miktarda beslenmiyor ki. Bu şekilde cok yipranirsin biraz akışına bırak.

Yani babası bu tabii ki ilgilenecek, takip edecek ama bu aşırı kontrolcülük bebeğe de size de iyi gelmez. Kaldı ki her öğünde aynı miktarda emmiyor bile. Ne bebek makine gibi standart bir beslenme düzenine sahip ne de biz süt dolum tesisiyiz. İçtiğimiz su, uyuduğumuz uyku bile etkiliyor süt miktarını. Oturun konuşun bu konuda bir uzlaşın. İlk zamanlar her gece 2-3 saatte bir alarmla uyanıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp beslemek bile mahvediyordu beni hem bedenen hem ruhen
Canım ben konusmak istesem bile yine haksız olurum 1 laf söylerim 10 laf duyarım o yüzden 10 laf duymamak için o 1 lafı da söylemem. Sonunda haklı çıkar, kişilik itibariyle ben de oturup konuşamam. Annemlerle gidecektim normalde kafa dinlemek için ama sınava girmem lazım sonra da gidebilir miyim bilmiyorum. Hamilelikte de böyleydi ama nedense çok üzerinde durmamistim şuan ise çok üzülüyorum. Bütün sorumluluklar da bende kendimi 7/24 çalışan bir işci gibi hissediyorum ve kötü hissetmeye başladım

Siz emzirmeden sağdıkça maalesef ki sütünüzün azaldığını göreceksiniz , Bebeğin çekim gücüyle makinanın ki bir olmuyor . Bu kadar düzen sizi ekstra yorar

Evet canım bazen sadece bir damla düşüyor, iki büklüm bekliyorum gelsin diye 🙄
Aynı hatayı bende yaptım çünkü şimdi tam acıkmadan uyanmaya yakın göğsümü veriyorum hemen emiyor hemde uyuyor sonrasında mama veriyorum miktarı da hep değişiyor dediğin gibi program kurmak çok zor

Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum çünkü ne yapacağımı kime ne söyleyeceğimi şaşırdım. Sütüm yok yani yok denecek kadar az. 20 dk sağımda bazen 20 CC geliyor bazen 30 bazen 10. Eşim ise devamlı sağım yapmamı çocuğun ne kadar anne sütü aldığını takip etmek istiyor. Annemde çocuk emdikçe gelir ama sen bunu engelledin diyor. Bebeğimi emzirmeye çalışıyorum biraz emiyor ama sonra başlıyor bağırmaya çünkü istediği gibi gelmiyor. Ne yapmalıyım, süt sagmali miyim yoksa ağlasa da emzirmeli miyim? Çocuğumla aramda bağ olmayacak diye çok korkuyorum ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum
Emzirmeden olmaz. O uyudugunda sağıp kontrol edebilirsin canım. Annen haklı emzirdikçe süt hormonu salgılanır

Bebişleri ikinci ayı bitirenlerde rota virüs aşısı yaptıran var mı kızlar ? Bide menenjit aşısı ile ilgili hangi ayları önerdi doktorunuz size ?

Bazen özlüyorum buraya yazmayı 😂 eskiden 7/24 burdaydık zaman ne çabuk geçiyor.

İnşallah 3 ayın sonunda biter tuvalete bile gidemiyorum çünkü 😂
Benim pek umudum yok ya nasıl başlarsa öyle gider bence, benim oğlum cok sık emmek istiyor mesela geceleri saat başı ayaktayız, pispisle uyut derken yine uyanıyor, gündüzleri de mizmizlaniyor hep

Günde 4 kez 5 er damla kullanıyorum ben. Eczacı günde 20 damlayı gecmesin,dozunu sen ayarla dedi. Günde 2 kere 10 ar damla mi versem diyorum kendi kendime

Bugun doktora sordum, gunde iki defa 20ser damla kullanabilirsin bunun usulü boyledir dedi. Ben de gun içine yayarak versem olur mu demistim, usülü oyle değilmiş 😅

Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum çünkü ne yapacağımı kime ne söyleyeceğimi şaşırdım. Sütüm yok yani yok denecek kadar az. 20 dk sağımda bazen 20 CC geliyor bazen 30 bazen 10. Eşim ise devamlı sağım yapmamı çocuğun ne kadar anne sütü aldığını takip etmek istiyor. Annemde çocuk emdikçe gelir ama sen bunu engelledin diyor. Bebeğimi emzirmeye çalışıyorum biraz emiyor ama sonra başlıyor bağırmaya çünkü istediği gibi gelmiyor. Ne yapmalıyım, süt sagmali miyim yoksa ağlasa da emzirmeli miyim? Çocuğumla aramda bağ olmayacak diye çok korkuyorum ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum

Canim ayni duygulardan gectim, ayni sıkıntilardan, süt sagdim normalde gelen memeden birden hic süt gelmedi vs...
Birinci diyebilecegim, göğsünde yumrular var mi? Sütün tikanikliktan dolayi akmiyor olabilir mi? Masaj, duş, sicak kompress vs denedin mi? Ben de bu problem vardi, lesitin takviyesi kullandim sütüm akti ve yumrulaar kücüldü. Ama ne zaman biraksam yumrular geri olusuyor, yani iyi bir sey mi yaptim bilmiyorum, kadin dogumcuma sorcam onuuzdeki hafta.

İkinci diyebilecegim de, hani bebegim memeyi istemeyince üzülüyorum demişsin diye söylüyorum. Emzirme sondasi ile vermeyi deneyebilirsin. Epey zahmetli oluyor başlarda ama pratikleşiyor insan zamanla. Sütü az olan göğsüme sondayi koyarak mamasini memeden emmesini sağliyorum. Hem mamayi yavaş aliyor, hem memeyi emiyor sütü tetikliyor, hem de biberonu aradan çikarmiş oluyorum.
Tabi bunu yapmak seni yine strese sokacaksa hiç girişmeyedebilirsin tamamiyle sana kalmiş.
Arada yine biberonla veriyorum ben ama hemen alişiyor sipa, memeyle kavga ediyor hizli akmiyor diye..

Benim pek umudum yok ya nasıl başlarsa öyle gider bence, benim oğlum cok sık emmek istiyor mesela geceleri saat başı ayaktayız, pispisle uyut derken yine uyanıyor, gündüzleri de mizmizlaniyor hep

Aynisi bendeki..

Gece emzirince gazini çikarabilmişse eger bir saat uyuyor, cikaramadiysak yirmi dk sonra her şey baştan 😓

Back
X