2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ay krize girdi çocuk ağlamaktan yaa. Elim ayağıma dolaştı zor sakinlestirdik. Bide ağlarken banyo yaptırdım iyi gelir diye iyice katıldı çocuk hala uykuya geçemedi 2 saat oldu banyo olalı. Uykuya geçemiyor bi türlü. Su gaz belası bi geçseydi Allahim sen yardım et🥺
Ağlarken yıkayınca sıkıntı olmuştur kuzum ya 😕 inşallah 3 ay dolunca geçer hepimizin bebeklerinde gaz olayın😕

Bizimki de bugün yaptı sonunda çok şükür, 8. Gündü, doktorunu aradık, fitil verdi, fitili daha iteklerken yaptı, uyarmak lazımmış demek ki makatı hafiften, annem demişti de doktora sormadan yapmak istemedim, eskileri dinlemek lazımmış. Rahatladı yavrum🙏🏻 Ay ne zormuş canım, Allah böyle bir dert bile vermesin yavrularımıza, çok minikler daha, yazık anlamıyolar hiç bişeyden. Senin bebiş devam etti mi her gün yapmaya, düzene girdi mi kakası
Ayy çok sevindim, cidden kendim kabizmis gibi hissediyorum bende o yapamayınca 😐 Ben onu da yapmıştım zeytinyağı kulak copuyle, ama bizde fayda etmemişti. Fazla da zorlamak istemedim zarar veririm diye.
Bizimki o günden sonra 2. Gün yaptı tekrar.
Şimdi 3. Gün yok bir şey -.- inşallah bir an önce düzene girer.

Bi

Kafana takmamaya çalış canım yoksa olan sütünde gider Allah korusun. Memeden hemen sonra veriliyor diye biliyorum ben mamayı. Kaşık biberonlarda var onlardan önermediler mi ? Bide Philips aventin anne memesine benzer biberonu var bizimki çok mama almadı ama mama verdiğim de bi ondan içiyordu
Takmamak elde mi, hastanede hemen mama verdiler bebeğime, ağlıyordu, doktor bu çocuk aç dedi, içefden mama getirdiler hepsini bitirdi ve anında uyudu. Doktorun anneliğimi sorgulayan bakışlarını asla unutmayacağım😞 büyük şırınga aldık hemen, onunla denerim, beceremezsem evde her çeşit biberon var, mecbur biberonla devam ederim

Ayy çok sevindim, cidden kendim kabizmis gibi hissediyorum bende o yapamayınca 😐 Ben onu da yapmıştım zeytinyağı kulak copuyle, ama bizde fayda etmemişti. Fazla da zorlamak istemedim zarar veririm diye.
Bizimki o günden sonra 2. Gün yaptı tekrar.
Şimdi 3. Gün yok bir şey -.- inşallah bir an önce düzene girer.

Bi
Bizimki de bugün yapmadı, yarın yapar belki, mamaya başladık biz, sütüm yetmiyor bebeğim doymuyormuş meğer, hiç kilo almamış. Belki mamadan sonra düzene girer. Bi de doktor günde bir çay kaşığı zeytin yağı içir dedi bana, kakasını daha rahat yapabilmesi için, aklında bulunsun senin de canım

Kızlar ıslak mendil kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz
Ben normalde temizleme pamuğu ve su kullanıyorum ama çok ağlıyorsa veya dışarıdaysak Sleepy Natural kullanıyorum
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğim hiç kilo almamış bir haftadır. Doktor mama takviye başlayalım dedi. Hem emzirip hem mama veren var mı aranızda. Nasıl düzen kurdunuz, memeden kesilmemesi için ne yapmalıyım, biberonla verme şırınga kullan dediler. Bi de mama kullanmaya başlayınca su da vermek gerekşyor mu bebeklere, gerekiyorsa ne kadar vermeliyim. Bilgisi olan varsa yazabilir mi, çok üzüldüm bugün, çok ağladım bebeğimi besleyememişim meğer😞
İlk 6 ay su verilmiyor. Meme reddi olmaması için bize kaşık biberon kullanacaksınız dediler, bir de önce emzirin sonra mama verin diyorlar
Ay krize girdi çocuk ağlamaktan yaa. Elim ayağıma dolaştı zor sakinlestirdik. Bide ağlarken banyo yaptırdım iyi gelir diye iyice katıldı çocuk hala uykuya geçemedi 2 saat oldu banyo olalı. Uykuya geçemiyor bi türlü. Su gaz belası bi geçseydi Allahim sen yardım et🥺
Bizim her akşam 7-12 arası sürprizli bir anda geliyordu bu. Sonra saatleri değişmeye başladı, sonra günde birkaç kez olmaya başladı. İlk olduğunda acile gittik hatta. Sonra yavaş yavaş bu duruma alışmaya başladım sanırken geçenlerde 45 dk kesintisiz oldu bu. Elim ayağım titredi. Gece 12'ydi. Annemi aradım geldi, o gelene kadar bebek kucağımda uyumuştu ağlaya ağlaya. Yatağa bıraktım gittim salonda uzun uzun ben de ağladım. Çok zor gerçekten. Şiddetini ger artırdığında "Tamam bu sefer gitti" diye aklım çıkıyor

Hanımlar size anlık atayım teselli bulalım dedim :)

Biz an itibariyle sling içinde pilates topunda zıplıyoruz odada da uçak kabini gürültüsü var :) ağızda emzik ;) benim kahvem ise dışarıda soğumakta!

Eklentiler

• 9BA71702-8D40-4A3D-8E25-E423AAC8A009.webp
    9BA71702-8D40-4A3D-8E25-E423AAC8A009.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 75
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğim hiç kilo almamış bir haftadır. Doktor mama takviye başlayalım dedi. Hem emzirip hem mama veren var mı aranızda. Nasıl düzen kurdunuz, memeden kesilmemesi için ne yapmalıyım, biberonla verme şırınga kullan dediler. Bi de mama kullanmaya başlayınca su da vermek gerekşyor mu bebeklere, gerekiyorsa ne kadar vermeliyim. Bilgisi olan varsa yazabilir mi, çok üzüldüm bugün, çok ağladım bebeğimi besleyememişim meğer😞
Ben veriyorum biberon. Emziriyorum da bol bol. Bizim meme problemimiz memenin çok tazyikli gelmesi. Bence biberondan gelen süt mamadan daha yavaş geliyor bizim durumumuzda. Bence emzirmek kafa rahatlığı istiyor. Ben hiç düşünmüyorum memeyi reddeder biberona alışır mı diye. Bir nevi eve o aurayı vermiyorum. (Biberon olarak da comotomo kullanıyoruz, çok memnunum)
İnstagramda pek çok emzirme danışmanı var. Süt artııtrmak için emzirme ve pompa yapma zaman çizelgeleri paylaşıyorlar, onları deneyebilirsin.

Bir de ben beslenmeye çok önem veriyorum emzirirken. Protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Yani ne dereotlarına gömülmeyi ne şekerli şeyleri abartmayı mantıklı bulmuyorum. Adam akıllı 3 öğün yemek yiyorum. Mesela arkadaşım kahvaltı etmiyor, süt arttırsın diye yeşillik yiyip damla alıyor, bu bana hiç mantıklı gelmiyor.

Ben normalde temizleme pamuğu ve su kullanıyorum ama çok ağlıyorsa veya dışarıdaysak Sleepy Natural kullanıyorum

İlk 6 ay su verilmiyor. Meme reddi olmaması için bize kaşık biberon kullanacaksınız dediler, bir de önce emzirin sonra mama verin diyorlar

Bizim her akşam 7-12 arası sürprizli bir anda geliyordu bu. Sonra saatleri değişmeye başladı, sonra günde birkaç kez olmaya başladı. İlk olduğunda acile gittik hatta. Sonra yavaş yavaş bu duruma alışmaya başladım sanırken geçenlerde 45 dk kesintisiz oldu bu. Elim ayağım titredi. Gece 12'ydi. Annemi aradım geldi, o gelene kadar bebek kucağımda uyumuştu ağlaya ağlaya. Yatağa bıraktım gittim salonda uzun uzun ben de ağladım. Çok zor gerçekten. Şiddetini ger artırdığında "Tamam bu sefer gitti" diye aklım çıkıyor
Illk kez böyle şiddetli ağladı ne kadar zormuş eşime bırakıp balkona çıktım bende katılacak kesin dedim.yarim saat filan sürdü sanırım ömrümden ömür gitti. Her akşam mı oluyor sizin

Illk kez böyle şiddetli ağladı ne kadar zormuş eşime bırakıp balkona çıktım bende katılacak kesin dedim.yarim saat filan sürdü sanırım ömrümden ömür gitti. Her akşam mı oluyor sizin
Öyle öyle ben de ilkinde ablamın kucağına bırakıp banyoda yere çöküp ağlamıştım. Sonra beraber acile gittik işte. 3 saate kadar sürebilir dedi doktor. Her akşam düzenli oluyordu, şimdi çok sürprizli. Bir gün hafif geçirip ertesi gün üç kez olduğu oluyor. Çok zor gerçekten. Aslında o an yapılması gereken tek şey sakin kalıp bebeği de tek kişide sakin tutmak. Güvene ve sıcaklığa ihtiyacı var ama ben o anda bana güven verecek başka birine ihtiyaç duyuyorum. İnsan çok aciz hissediyor. Buzuki Orhan'ın kolik albümü var. Onda 3. parçayla rahatlıyor bazen. Tv'de son ses açıyoruz neredeyse. Bebeğin ağlama sesini bastırması lazım duyabilmesi için. Sakinleştikçe kısıyorum. Bazen bulaşık mak, bazen saç kurutma mak ses kaydı biraz hafifletiyor ama bunlar hiçbir zaman tek başına çare olmuyor. Oda oda gezdiriyorum kucağımda. Önceleri konuşuyordum kısa süre de olsa dinliyordu, dikkati dağılıyordu en azından nefes alıyordu arada. Artık konuşmama da izin vermiyor. Son zamanlarda göğsümde sakinleşmeye başladı biraz. Daha doğrusu ben onu omzuma alıyordum o kendini kaydıra kaydıra göğüs kafesime yerleşiyordu. Öyle anlarda tam gebito gebito 'nun attığı gibi sling mi alsam diyorum ama normalde o pozisyonda hiç durmaz. E kriz anında da onu ben takamam. O yüzden kollara kuvvet poposundan destekliyorum. Kollar, bilekler mortingen şıtrase

Takmamak elde mi, hastanede hemen mama verdiler bebeğime, ağlıyordu, doktor bu çocuk aç dedi, içefden mama getirdiler hepsini bitirdi ve anında uyudu. Doktorun anneliğimi sorgulayan bakışlarını asla unutmayacağım😞 büyük şırınga aldık hemen, onunla denerim, beceremezsem evde her çeşit biberon var, mecbur biberonla devam ederim
Allah Allah, uykusu filan nasıldı? Aç bebek uyumaz ve ağlar derler.
Öyle öyle ben de ilkinde ablamın kucağına bırakıp banyoda yere çöküp ağlamıştım. Sonra beraber acile gittik işte. 3 saate kadar sürebilir dedi doktor. Her akşam düzenli oluyordu, şimdi çok sürprizli. Bir gün hafif geçirip ertesi gün üç kez olduğu oluyor. Çok zor gerçekten. Aslında o an yapılması gereken tek şey sakin kalıp bebeği de tek kişide sakin tutmak. Güvene ve sıcaklığa ihtiyacı var ama ben o anda bana güven verecek başka birine ihtiyaç duyuyorum. İnsan çok aciz hissediyor. Buzuki Orhan'ın kolik albümü var. Onda 3. parçayla rahatlıyor bazen. Tv'de son ses açıyoruz neredeyse. Bebeğin ağlama sesini bastırması lazım duyabilmesi için. Sakinleştikçe kısıyorum. Bazen bulaşık mak, bazen saç kurutma mak ses kaydı biraz hafifletiyor ama bunlar hiçbir zaman tek başına çare olmuyor. Oda oda gezdiriyorum kucağımda. Önceleri konuşuyordum kısa süre de olsa dinliyordu, dikkati dağılıyordu en azından nefes alıyordu arada. Artık konuşmama da izin vermiyor. Son zamanlarda göğsümde sakinleşmeye başladı biraz. Daha doğrusu ben onu omzuma alıyordum o kendini kaydıra kaydıra göğüs kafesime yerleşiyordu. Öyle anlarda tam gebito gebito 'nun attığı gibi sling mi alsam diyorum ama normalde o pozisyonda hiç durmaz. E kriz anında da onu ben takamam. O yüzden kollara kuvvet poposundan destekliyorum. Kollar, bilekler mortingen şıtrase
O albümü bende aciyorum ,ağlarken pek işe yaramıyor da uykuya geçişi kolaylaştırıyor.
Vallahi sakin kalabilmek çok zor ,inşallah bidaha tekrarlamaz.

Sling gün içinde iyi fikir de kriz anında mümkün değil takılmaz.

Ben veriyorum biberon. Emziriyorum da bol bol. Bizim meme problemimiz memenin çok tazyikli gelmesi. Bence biberondan gelen süt mamadan daha yavaş geliyor bizim durumumuzda. Bence emzirmek kafa rahatlığı istiyor. Ben hiç düşünmüyorum memeyi reddeder biberona alışır mı diye. Bir nevi eve o aurayı vermiyorum. (Biberon olarak da comotomo kullanıyoruz, çok memnunum)
İnstagramda pek çok emzirme danışmanı var. Süt artııtrmak için emzirme ve pompa yapma zaman çizelgeleri paylaşıyorlar, onları deneyebilirsin.

Bir de ben beslenmeye çok önem veriyorum emzirirken. Protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Yani ne dereotlarına gömülmeyi ne şekerli şeyleri abartmayı mantıklı bulmuyorum. Adam akıllı 3 öğün yemek yiyorum. Mesela arkadaşım kahvaltı etmiyor, süt arttırsın diye yeşillik yiyip damla alıyor, bu bana hiç mantıklı gelmiyor.
Ben de takılmıyodum aslında, hatta memem iyileşsin diye bir göğüsümü sağıp biberonla verdim hep. Bugün doktor biberonla vermeyin alışmasın deyince gittik şırınga aldık. Eve gelip tekrar meme+mama yaptık kaç gündür uykuya dalamayan, huzursuz olan bebeğim kendiliğinden uyuyor ve keyfi çok yerinde. 1 haftadır açmış evladım, çok üzülüyorum.
Beslenmeme ben de dikkat ediyorum, anneler ne yaparsa onu yiyorum, genelde senze ağırlıklı. Göğüs ucu yaralarımdan dolayı bebeğin çektiği süt miktarı bile değişirmiş, yaraların geçmeden keyifli emziremezsin dedi hemşire.bakalkm inşallah bunlar da geçecek

Allah Allah, uykusu filan nasıldı? Aç bebek uyumaz ve ağlar derler.

O albümü bende aciyorum ,ağlarken pek işe yaramıyor da uykuya geçişi kolaylaştırıyor.
Vallahi sakin kalabilmek çok zor ,inşallah bidaha tekrarlamaz.

Sling gün içinde iyi fikir de kriz anında mümkün değil takılmaz.
Uykusu iyiydi aslında, sadece zor uykuya dalıyordu. Ama uyuduğu zaman da ben uyandırana kadar uyanmıyodu, hatta 2 gün önce 5 saat uyumuşuz gece ben kalkıp uyandırdım emzirmek için. Ben de öyle biliyorum aç bebek ağlar durmaz diye. Ama usluydu çocuğum, o yüzden anlayamadım işte doymadığını🤦🏻‍♀️

Uykusu iyiydi aslında, sadece zor uykuya dalıyordu. Ama uyuduğu zaman da ben uyandırana kadar uyanmıyodu, hatta 2 gün önce 5 saat uyumuşuz gece ben kalkıp uyandırdım emzirmek için. Ben de öyle biliyorum aç bebek ağlar durmaz diye. Ama usluydu çocuğum, o yüzden anlayamadım işte doymadığını🤦🏻‍♀️
Ya her benek açlıktan ağlamıyor bence benim oğlan doğdu doğalı ağlıyor hiç uyuması yok. 2 saat sallıyorum yatırıyorum tam çişe kalkıyorum ığğğğğğ başlıyor. Aç bu çocuk aç bu çocuk diye gezdim durdum 1 ay evde kontrolde bi baktım ki 1.700 gr almış maşallah 🧿 tamamen edepsizlikmiş meğer ağlaması 😒

Doktora gittik bugün, kilo almamış hiç😞 demek ki sütüm yetmemiş, doymamış yavrum,aç olsa ağlar diye düşünüyodum ben de hep ama besleyememişim demek ki, o kadar kötüyüm ki şu an. Kendimi çok yetersiz hissediyorum😢
Ya öyle düşünme dur hemen umutsuzluğa kapılma aynı hatayı kızımda yaptım ben süt müt kalmadı. Solgarın bira mayası takviyesine bestlak damlaya ve anne çaylarına aban. Bozayı abart tahin helvayı abart ve 3 litre su. İncir kürü yap birde bol bol sağ göğsünü uyar. Hemen artacak merak etme sen

Bizimki de bugün yapmadı, yarın yapar belki, mamaya başladık biz, sütüm yetmiyor bebeğim doymuyormuş meğer, hiç kilo almamış. Belki mamadan sonra düzene girer. Bi de doktor günde bir çay kaşığı zeytin yağı içir dedi bana, kakasını daha rahat yapabilmesi için, aklında bulunsun senin de can
Bebek anladı mı ne, mesaj yazdıktan sonra bezini değiştirdim yapmış 🤭
Ben de 2 3 günde bir geceleri mama veriyorum doymadigini hissedersem. Dolu dolu içtiğini görünce rahatlıyorum, ben de bazen yetmiyor mu acaba doymuyor mu diye düşünüyorum ama kilo alımı normal su an. Senin bebiş de inşallah alır, sağlıklı olsunlar da.

Ayy o zeytinyağını babam demişti bana, ben bebeğe verilir mi diye şaşırdım ve vermedim. Babam haklıymış 🥲 dediğin gibi eskiler doktorlardan daha iyi biliyor 😂

Acemiyiz canım olan şeyler bunlsr bizde geçen gün gidicektik doktora çocuk çok ağladığı için arkadaş dedi açtır mama yapıp verin diye sakinleşince beni emdi uyudu mesela onlarda çok gitmiş öyle hastaneye hep mama vermişler. Sağlıklı olsun bebeklerimizde herşeyin üstesinden gelinir Takılıyor gerçi kafaya ama bi takip yaptır mama ile birlikte doktor bi yerden sonra bıraktırır muhtemelen

Back
X