Ben posiyon değiştiriyorum böyle yapınca. Memeye dik tutuyorum bebişi, sanki ayaktaymış gibi. Yada her bıraktığında meme değiştiriyorum. Yoruluyo emiyo

ama başka çare bulan varsa yazsın merak ettim?
Kundak istiyor benimki uyumak için mesela. Kollar sıkı yarım kundak yapınca rahatlıyor. Yatağın üstünde kundağını yapıyorum. Kaldırıp boynuma burnunu sokacağı şekilde kucaklıyorum, sakin ve yumuşak bir sesle bayık konuşuyorum bir kaç dk hafif sallanarak

. En son yatırıp emziğide verdim mi oh

yan yatış yastığına yatırıp sağına soluna da bişeyler sıkıştırıyorum. Anne karnında gibi sıkışık olmayı seviyolar. Işığı ya tamamen kapatmalısınız yada çoook düşük bir kırmızı ışık olmalı ama bebek direk ışık kaynağını görememeli. Bebeği yatacağı yere koyunca yanına oturup bir elimle göğsünü tutuyorum diğer elimle çoook hafif popoya pışpış. Bir de yatağa yatırırken bebeğin ayaklarını deydirin yatağa önce iki sn, sonra tam yatış pozisyonu alsın. Mesela bu anlattıklarım ilk etapta asla işe yaramıyodu ama şimdi bu sıralamanın uyku demek olduğunu biliyor ve kendini bırakıyor. Her uyandığında veya uyandırırkende üç kere nameli nameli güüünaaayyydııınnn diyorum

uyandıramıyodum eskiden. Şimdi buna da alıştı. Günaydını duyunca direk gerinip sırıtıyo ve ayılıyo
*** Emzik tutturamayanlara bir taktik vereyim: serçe parmağınızın tırnakları kısa ve törpülenmiş olsun. Serpe parmayınızı tırnağı alta (dile) gelicek posizyonla bebeğin ağzına verin emsin. Birden sokmayın ama öğürür. Buna alışsın bir kaç gün. Sonra emerken parmağı çekip emziği sokun. Bende bu işe yaramıştı. Bir de bu kadar küçük brbeğe damaklı emzik vermeye gerek yok. Damaklı emzikler gereksiz uzun ve ucları çok tombik, gerçek meme gibi yumuşak da değil. Kabul etmesi zor yani damakle emziği. Avent air çok iyi bu konuda. Avent air night fosforlu gece de parlıyo, ışık açmaya gerek kalmıyo.