Canim yazan olmus mu diye baktim goremedim. Sütün geç inmesi diye bir sey de var. Sıkıyorsun çikmiyorsa süt yok demek degil. Sütüm yok sanip üzülüp sütünü azaltmis olursun halbuki sadece süt gec iniyordur. Bebegin memeyi terbiye etme sürecine girmis gecenlerde mastit olduguna gore su an yapacagin en iyi şey sürekli emzirmek. Kafayi rahatlatmak.
Dolu bez varsa dolu süt vardir. Arada cissiz bez de olabilir, onemli olan gunluk 4-5 cisli bez olmasi.(3saate1degistirdigini varsayarsak) Meme de, bebek de, çis de yoluna girecek merak etme..
Yaşadiğin süreçlerin hepsini yaşadım, mamayi birakma surecindeki kendimi okuyorum resmen seni okurken. "Agliyo memede işte tok olsa aglamaz ki" diye mama veriyordum ben de agliyordum yetmiyorum bebegime diye. Emzirme danismanim da surekli yahu sutune guven, gazini al, sadece cok uykusu var diye agliyor dedi durdu. Gercekten de cok uykusu var diye memeyi birakip bana bakip bakip agliyordu. Her seferinde bi sag meme bi sol meme verip durdum. Erken uyuttum. Gecti sonra.
Ha bu aralar gunduz uykusu yok diye yine memede cok agliyor aksamlari ama ben cok uykusu oldugu icin agladigindan eminim. Aglasa da plates topunda emzirirken sakinlesiyo vs yani özet olarak

Tok karin, 3-4litre su, bol emziren anne, Allaha tevekkul