2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
canim bu calisabilir izni tam 32+0 mi olmak zorunda yoksa 32+5 oluyor mu mesela
Ben onu gidince hastanenin rapor bölümüne sordum 32+0 da başlar dedi 28.haftada gidince yanıma uğrayın doğum iznini hafta bazlı bakalım doğum iznini sonraya önceye atmaya dedi

Haftasonu tahlilleri nerede yaptıracaksın? Devlette mi özelde mi?
Bugün benim gözüm korktu açıkcası 7 eylülde işten full gün izin alacağım
Sabah 8 de başladı maratonları kızların daha yeni azad edildiler.

canim bu calisabilir izni tam 32+0 mi olmak zorunda yoksa 32+5 oluyor mu mesela
ben tam vaktinde almak gerekiyor diye biliyorum.Geçen sene iş arkadaşım ısrarla doktorunu aramış çalışabilmem için rapor almamgerekiyor demişti
Maksimum 37nin başına kadar izin çalışma süreni uzatabiliyorlar

Özelde canım. Devlet çalışmıyor zaten. Gittiğim hastanede cumartesi günü öğlene kadar çalışıyor yetecek mi bilmiyorum. Belki cumartesi bebeği görmeye giderim salı günü de şeker yüklemesine. Çok özledim bebişimi de

Merhaba kızlar bende kasım gibi doğuracak olanlardanım nasipse ama bilgisi olan yardımcı olurmu çalışan anneler bana yardım edebilirmi bu analık ödeneği nasıl kafam cok karıstı ben 35. haftamda ine ayrılır ödenek alırım iznim doluncada doğumdan dolayı işten çıkar tazminatımlada işsizlık maaşına basvururum diye dusunmuştum ama bızım muhasebeci ıznın bıtınce 2 ay daha calısman lazımkı cıkarsan ıssızlık alamazsın dedı ama ben evlendıgım ıcın cıktıgımda bıle hem tazmınat almıstım hem ıssızlık maası almıstım olamaz dıyor ama aldım. Birde kadınlar kulubunde okudum bırı yazmıs calısablır rapaoru alıp rapor bımeden dogum yaparsan dogum oncesı alacagın ödeme iptal oluyormus hepten kafam karıştı

Yerim yaa kapı tıklıyor sanki maşallah
Ayyy sorma sorma 20. Haftaya kadar bu bebişleri hissedemiyorum diye üzülüyordum sonra başladım hissetmeye 3 gün felan geçmedi dışardan gözükmeye başladı. Çocukların yeri dar herhalde arada dövüşmeyin diye sesleniyorum

Canim ozeldesin anladigim. Once bir sorum var. Tazminatini sirket vermeyi kabul ediyor mu? Nolmalde dogumdan sonra tazminat alma hakki yok is kanununda, sadece evlenince var.

Plesanta arkada olunca hareket daha mı fazla hissediliyor benim perinatoloğun hazırladığı raporda ikisinin plesantası içinde önde yazıyordu. Yaaa valla sağlıkla zamanında doğsalardı bi biran önce öpüp kokularını içime çekmek istiyorum

Canim ozeldesin anladigim. Once bir sorum var. Tazminatini sirket vermeyi kabul ediyor mu? Nolmalde dogumdan sonra tazminat alma hakki yok is kanununda, sadece evlenince var.
evet özel sektör çalışanıyım bizim şirket isteyen herkese tazminatını veriyor ben her türlü alırım ama doğum iznim dolduktan sonra işsizlik alamıyormuşum

Plesanta ondeyse yastik gibi hareketleri emdigi icin daha az hissediliyormus

Öğlene kadar kan alıyorlar saat başı öğleden sonra sonuçlar çıkıyor devlette

evet özel sektör çalışanıyım bizim şirket isteyen herkese tazminatını veriyor ben her türlü alırım ama doğum iznim dolduktan sonra işsizlik alamıyormuşum
Evlilik sebebiyle istifa yerine, isveren seni isten cikardi gosterdiyse o sebeple issizlik maasini alabilmissindir.
Dogum Izni sonrasi 2 ay calisma kosulu var mi bilmiyorum. Ilk buldugum yazida yok yaziyor. Biraz daha bakayim farkli bir sey bulursam atarim

Acaba doktor rapora yanlışmı yazdı ya çünkü tekme attımı baya dışarıdan gözüküyor benim video atılsa buraya atardım
Benimde plasentam önde sadece tek taraflı hissedebiliyorum ama o tek taraflı gayet net görünüyor

Kızlar bu da benim beşik başındaki müzikli dönüyor sürekli ugrasasim geliyor içindeki de nevresim takımı almıştım ona koydum

Eklentiler

• Screenshot_2023-08-25-13-46-43-13_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 70
Kızlar bir şey soracağım. Benim sigortam var zaten 3 senedir yaptırıyorum o yüzden limitsiz olarak doğumu karşılıyor ama ablamın doğumunda aralıkta oldu 2 yaşına girecek yeğenim. Bir yerde okumuştum 2 yılı geçmediyse özel hastane eğer fazla ücret aldıysa onu başvurarak geri alınabiliyordu. Mesela faturada 40 kutu eldiven kullanıldı falan diye çıkarıyorlarmış faturayı o şekil yükseltiyorlarmış doğum ücretini. Bilgisi olan var mı? Böyle bişey yapabilirsiniz eğer yüksek fiyat çıkarıyorsa hastaneniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…