2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Kızlar bu da benim beşik başındaki müzikli dönüyor sürekli ugrasasim geliyor içindeki de nevresim takımı almıştım ona koydum
Ben park yatağı alır almaz kurdum yanımda duruyor yatak benim aldığımda dönence yok ben dönence baktım ama çok pahalıya geliyor el yapımı olanlara baktım onlrda park yatağa nasıl takılack bilmiyorum

Ya zaten illa alınıyordu bende öyle aldım ama benim için önemli olan alt açma yeriydi gece altını almak için pratik olur. Zaten bu da geçmeli vidalı filan değil

Bana da komşumuz bak rüyanda tuvalet bulup girersen hemen uyandır kendini yoksa altına yaparsın demişti hamilelikte çok oluyormuş son zamanlara doğru
ben de çocukken böyle bir altıma işeme olayı yaşamıştım ay allah korusun inşallah öyle bir şey olmaz adam kaç gün dalga geçer allah bilir

Canım bende geçenlerde araştırdım.
Evlilik işten ayrılabilmek için haklı sebep konumunda bu yüzden ilk 1 yılda çıkarsan hem tazminat hemde işsizlik alınıyor.
Ama doğum süreci farklı
Bizim izin süremiz dolduğunda işe devam etmezsek ya uzatmaları oynayıp ücretsiz izin alacağız yada full istifa edeceğiz.
Doğum sebebi ile biz işi bırakırsak tazminat ve işsizlik alınmıyor.
İş yeri belki tazminat eski bir çalışanısındır İNSİYATİF alıp verebilir. Ama verme zorunluluğu yok her türlü iş yeri seni çıkartmayacağı sen istifa eeceğin için İşsizliğe başvuru yapamıyorsun. İş yerinin ödenek başvuusu yapabilir şeklinde iş çıkşında sana verdiği evrakta bir kutucuğu işaretlemesi gerekiyor.
Birde biz doğum izninde olduğumuzda SGK ödemelerinin karmaşası var onlardan dolayı yine işsizlik hakkımız yok bildiğim kadarıyla.

Doğum sebebi ile işten ayrılınca tazminat alınır mı?

İş Kanununa göre; işten kendi isteğiyle ayrılan işçinin, herhangi bir tazminat hakkı bulunmamaktadır. Yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedenine dayalı iş akdinin feshi de bu kapsamda değerlendirildiğinden, hamilelik sebebiyle işten ayrılan işçiler için kıdem tazminatı hakkı doğmamaktadır.

Doğum izni sonrası işsizlik maaşı

İşsizlik maaşı almak için hangi şartların taşınması gerektiğini daha önce açıklamıştım. Bu şartlardan birisi de, işçinin işten ayrıldığı tarihten önceki son 120 gün boyunca kesintisi sigortalı olmasıydı. İlk bakışta, doğum nedeniyle analık izninde olan ve rapor parası alan işçinin, sigortası yatırılmadığı için bu 120 gün şartını taşımadığı düşünülebilir.

Ancak bir başka yazımda da anlattığım üzere, bazı hallerde işçinin sigorta primi yatırılmamış olsa da, son 120 gün açısından bunlar dikkate alınmamaktadır. İşte bu hallerden birisi de işçinin sağlık raporu almış olmasıdır. O halde, işsizlik maaşının aradığı diğer şartlara sahip olan ve analık izninde bulunan bir işçi işten ayrıldığında, son 120 gün sigorta primi yatırılmamış olsa da, sanki yatırılmış gibi değerlendirilecek ve bu işçiye işsizlik maaşı bağlanabilecektir.

Ama burada, işçinin analık izninin bitiminde kendi isteğiyle işten ayrılması; yani istifa etmesi halinde işsizlik maaşını hiçbir şekilde alamayacağını hatırlatmak isterim.( İş veren çıkartırsa işsiszlik maaşı alınabilir)

Kız konu başındaki liste varya ondan bahsediyorum
Tamam oldu şimdi şuan daha 1013.sayfadayım ben ilerledikçe bu sayfa ilerliyor :))

Sat 24.02.2023
Erkek bebek
İlk bebek (1düşük var saymıyorsak )
Beklenen doğum 01.12.2023 ama bu rahim ağzı uzunluğu ile aralık görmem gibi :)

Eklentiler

• IMG_0861.webp
    16 KB · Görüntüleme: 38
Ya zaten illa alınıyordu bende öyle aldım ama benim için önemli olan alt açma yeriydi gece altını almak için pratik olur. Zaten bu da geçmeli vidalı filan değil
Benimkininde alt açması var. Bende anne yanı olmasını ve alt açmasının olmasına dikkat etmiştim ondan dönence yok

Ben onu gidince hastanenin rapor bölümüne sordum 32+0 da başlar dedi 28.haftada gidince yanıma uğrayın doğum iznini hafta bazlı bakalım doğum iznini sonraya önceye atmaya dedi
hastane yok ben de izel muayene o zaman 32+ 0 peki bu hafta saglik ocagindaki tarihe gore m8 hesaplaniyor

tecrübeli analara sorum var bu yataş junoda gecede yatıyor mu bebek? yoksa koltuğa filan koyunca mı bunda yatırmak daha doğru?

hastane yok ben de izel muayene o zaman 32+ 0 peki bu hafta saglik ocagindaki tarihe gore m8 hesaplaniyor
Onlar senin kaç haftalık olduğunu sisteme geçiyorlar ya sağlık ocağında filan görülüyor.
O tarih aralığına göre aslına devlelttin bildiği gebelik haftana göre 32.de iznini çalışacaksan raporunu almış olman gerekiyor.

Sağlık ocağına gittim tetenoz için 3. İzlem 4 Eylül'de olacakmış
Ben ilk 2 izlemi kaçırdım. Beni kesin azarlayacaklar.
Tetenozda beklemede
Hepsini 7 eylülde şeker yüklemesinden sonra dermanım kalırsa gitmeyi planlıyorum
Yada işyerinden izin koparabilirsem pazartesi sağlık ocağı ile tanışmaya gider haftayada şeker yüklemesine Fenalık geçirmeye giderim

Yengem de dedi bize de toz bisey yapıp verdiler diye ama tadı güzeldi demişti işte herkesin damak tadı farklı canım. Bana bir kağıt verdiler hangi içeceği alacağımin yazdığı eczaneden aldim ama aşırı aşırı tatlı yani resmen uzun bir süre tatlı birsey yemem içmem ki ben tatlı normal de seven insanım. Dgg özelde yapmıştı o beğenmişti sanki içeceğin tadını hastane kendini vermiş içeceği insallah sende bu sefer kötü olmazsin
Niye yasak dediler ki doktorum abartmadan içebilirsin dedi bana, ağzım kurudukça yudumladım hem çok şekerli geldi bana ağzım hep şekerli
Ne bilim canım bende anlamadım çok saçma bir de sabah namazında içmiştim ilaç için mecbur devlet hastanesi boyle işte ya inisiyatif 0. Evet ağzımda iğrenç bir tat kaldi su içemiyorum bari dedim sakız cigniyim şekersiz ona da yok Allahim ağzımı calkaliyorum yine gitmiyor tay Allah bir daha yaşatmasın
Kızlar bu da benim beşik başındaki müzikli dönüyor sürekli ugrasasim geliyor içindeki de nevresim takımı almıştım ona koydum
Yaa bende aynisindan aldim☺ kurdum kaldırdım tekrar içindeki yatağı kullanacak misin kullanamasan ne kullanacaksin☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…