- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #21.941
Diyorlar ya ilk çocuk proje çocuğudur anne baba onun üzerinden anne babalığıni gösterirHiç duymadım bakarım valla. Kendimi kasmayan bir anne olmak istiyorum yaa inşallah olurum. Belki sütüm yetmez belki çok gelir gerek kalmaz bilmiyorum ama her şekilde duruma ayak uydurup bunu kendime sıkıntı yapmamak istiyorum bakalım nolacak
Hiç duymadım bakarım valla. Kendimi kasmayan bir anne olmak istiyorum yaa inşallah olurum. Belki sütüm yetmez belki çok gelir gerek kalmaz bilmiyorum ama her şekilde duruma ayak uydurup bunu kendime sıkıntı yapmamak istiyorum bakalım nolacak
Çok iyi ilerlemişsin canımYa ben alisverise gec ama hizli basladim
Kullan at stokluk urunler:
bez (bionatural1 128 adet, goon1 100 adet, bionatural 3 224 adet) n11 kuponlari ile aldim hep
Islak mendil (bionatural 24 lu)
Bebek pamugu ( baby me 6 paket 296tl)
Alt acma ortusu ( Paddlers 80 paket 250 tl n11)
bebek urunleri:
-ates olcer braun prt2000 (371tl n11 kupon ile)
-Hamur alt acma (sizin tavsiyenizle dolap dan set aldim 305 tl ye geldi)
-Banyo kuvetim vardi, kova masrafa katlanir 140tl n11
-Banyo sungeri chicco 135 tl hb
-Fulia sac taragi seti buyuk boy 159tl n11
-Zeka kartlari 0-6 ay
-Oioi 2 dis kasiyici, wee baby 2 meyve suzgeci tane 40-50ser tl civari
Alinacak: xiomi termometre (150tl amazondan daha ucuza bulur muyum diye kolluyorum)
Deterjan sampuan vs daha baslamadim.
Burun aspiratoru yurt disina giden arkadasima frida baby aldiracagim.
Xiomi kamera var 2 tane. Bebek telsizi de gerekir mi kararsizim.
Tirnak torpusu elektriklilerden alacagim.
Biberonda hastaneden oneri alacagim. Kasik biberon ya da basit wee baby cam almayi dusunuyorum erken dogum riski icin.
Kiyafet daha pek baslamadim
-Yenidogan 3lu takim x2 ebebek organik Adet 98tl
-yenidogan x2 tayt tchibo adet 35tl indirimden
-6aylik 5li uzun body tchibo 400kusur indirimden
-Pelus tulum 2-4ay x2 hm hediye geldi.
Kiyafet battaniye happymoondan toplu alacagim 2 hafta sonra.
Alinacak owli uyku gurusu
Alinacak Bebek banyo oturagi babyjem, indirimde bulursam alirim yoksa bekleyebilir.
Kendime
Gumus kapak xsilver xl 999 ayar 545tl
3 gecelik ( biri tchibo outletten tavsiye ederim. 2 si aqua. Evde sabahliklarim var.
1 pijama dagi 230 tl, eger cok kilo almazsam evde hic giymedigim 2 takimim da olabilir.
Terlik Bir plastik parmak arasi dus icin, bir crocs model evden goturecegim.
Bebek bakim cantasi hediye geldi. Serklaj sonrasi kendime hastane cantasi olarak hazirladim arabaya koydum.
Alinacak emzirme sudyeni/ atleti, hamile kilodu. (Gorumcem ic camasiri tekstilci ben halledicem dedi, denemem icin ornek beden getirecek)
Hastane depent ile gecer kiloda gerek yok diye dusunuyorum. Sezeryan yarasi icin evde kullanirim herhalde.
Büyük esya daha baslamadim. Cok fazla bir sey almayacagim. 1 ay icinde alacaklarim:
-Park yatak elele
-Oto koltugu
-Ana kucagi pierre cardin 1100 kovaliyorum :)
-Sifonyer (tasinacagimiz icin oda yapmayacagim sadece ikea beyaz sifonyer alirim)
Puset almadan idare etmeye calisacagim yer yok.
Arabayi da sonra alirim su an cikip bakamadigim icin.
Sut sagmayi da hastane ile kiralamayi konusacagim, aklima yatmazsa ciftli alirim.
Mama sandalyesi ikea sonra alirim.
Philips blender sonra alirim
Benim hastanem bebegin hastanedeki Tum ihtiyacini temin ediyor. Bu yuzden fotograflik ve hastane cikisi icin az bir sey hazirlayacagim cantaya. Hatta serklajda ben bile ameliyat onlukleriyle takildim 1 gece, kendi pijamami esim getirdigi halde giymedim. Depend de veriyorlar. Haftaneye anne baba kardes disinda kimseyi cagirmayacagim. Hastane Oda hazirligi da yapmayacagim. Eve sag saglim gelelim bebeklerle insallah eve gelin derim herkese. Cunku Gercekci olmak gerekirse buyuk ihtimal bebekler kuvoze girecek.
Annem doktor hemsire hasta bakicilarina hediyeler hazirlayacagim dedi.
Elimden geldigince pratik ve az esya ile ilerlemeye calisiyorumatladigim varsa soyleyin kizlar.
Herkes bi tecrübe anlatıyo en temelinde hep şey var şu konuda kendimi kısıtladım keşke yapmasaydım. Birileri bi şekilde baskı yapmış sütün az demiş ciddiye almışlar mama kullanmış ya da tam tersi sütün yeter biberon verme demiş biberon vermediğine pişman. Bi de hep yakın çevre ya anne ya kv ya en yakın arkadaş akraba falan. O yüzden kendimize şimdiden telkinde bulunmak lazım biz iyi bir anneyiz bebeğimize de yeterizDiyorlar ya ilk çocuk proje çocuğudur anne baba onun üzerinden anne babalığıni gösteriro hesap oluyor bizimki biraz
Bende öyle olmak istiyorum en çok kullandığım ikinci cümle “amaaann bişeye ihtiyaç olursa istanbuldayız bugün sipariş versek yarın kapıda en olmadı ebebek 10 dk uzakta”Hiç duymadım bakarım valla. Kendimi kasmayan bir anne olmak istiyorum yaa inşallah olurum. Belki sütüm yetmez belki çok gelir gerek kalmaz bilmiyorum ama her şekilde duruma ayak uydurup bunu kendime sıkıntı yapmamak istiyorum bakalım nolacak
Canım son zamanlardakı durumun belırler onu tup bebek olup normal dogum olan cok var, aynı sekılde normal gebe kalıp sezeryaan olan da oldugu gıbı.. Tamamen bebısın pozısyonu, annenın catısı ve acıl durumlar belırler dogum seklını..Kızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
Sanırım Eylül annelerinde vardı normal doğumu bekliyordu. Bende oksapar kullandığım için yapamayabilirim sanıyordum doktorum imkanlar el verirse bebek ters olmazsa gayrette yaparsın dediKızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
İlk kez duydum canım ben de normal istiyorum, her şey normalse neden normal olmasın ki… biz hamile kalınca artık siz tüp bebek olayını geçtiniz normal hamilesiniz diyorlar.Kızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
Benim arkadaşım 40 hafta dolana kadar bekledi canım normal olsun diye. Ama baktılar ki hiç açıklık yok sancı yok sezeryan oldu günü doluncaKızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
Bu çok güzel görünüyor, listeye eklendi
Aynısı benım arkadsımın da basına geldı normal olsun dıye dırendı sunu sancı verıldı, hıc acılma olmadı. Mecbur sezeryan oldu.Benim arkadaşım 40 hafta dolana kadar bekledi canım normal olsun diye. Ama baktılar ki hiç açıklık yok sancı yok sezeryan oldu günü dolunca
Benim arkadaşım istemedi suni sancı gerek yok niye acı çekeyim durduk yerde dediAynısı benım arkadsımın da basına geldı normal olsun dıye dırendı sunu sancı verıldı, hıc acılma olmadı. Mecbur sezeryan oldu.
ek gida doneminde püre ve ve hafif parcali yumuak gidalar dusunuyorum yutkunma vs gelismesi icin. bir de bu sayfada gordum hep sivi beslemis birisi simdi kati gidaya baslatamiyormusBen işe falan dönmeyecem ama emzik düşünmüyorum biberon düşünüyorum. Hazır mama yedirmeyi de düşünmüyorum ama ek gıda döneminde sıvı biberonla alabilecek mamalar yapmayı düşünüyorum. Bunu dediğimde şimdiden herkes ne gerek var diyo
Valla kımısı ısrarla normal dogum ıstıyor, bneım arkads o tipten, yeterkı normal olsun modundaydıBenim arkadaşım istemedi suni sancı gerek yok niye acı çekeyim durduk yerde dedi
Yok kaşık maması vercem pilav bile veririm benek gida doneminde püre ve ve hafif parcali yumuak gidalar dusunuyorum yutkunma vs gelismesi icin. bir de bu sayfada gordum hep sivi beslemis birisi simdi kati gidaya baslatamiyormus
Ben hiçbir şeyde diretmiyorum. Akışa bıraktım kendimi. Bebeğim nasıl gelmek isterse saygı duyucamValla kımısı ısrarla normal dogum ıstıyor, bneım arkads o tipten, yeterkı normal olsun modundaydı
Ben dırek sezeryan ıstıcem valla doktorumdan
En güzeliBen hiçbir şeyde diretmiyorum. Akışa bıraktım kendimi. Bebeğim nasıl gelmek isterse saygı duyucam
Bence bu kesinlikle nasip işi sezeryan gidip normal doğum yapan da var normal gidip sezeryandaKızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?