2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Anacim 40gun misafir agirlamazsin heralde. Gelmesinler cocugun bagisikligi gelisene kdr. Ztn ozmna kdr da ev kirlenir yine. Temizlik 3 gun derin temizlik 1 hafta gidio sonucta yordugunuza degmez hamile hamile ama aliskanlik galiba fncjjcjc
40 gün misafir ağırlamamak mi? Şimdiden eşimin akrabaları arkadaslari arıyor bebek ne zaman doğuyor gelip görelim diye biz doğuluyuz malesef oyle 40in çıkmasını beklemek falan yok bizde aynen biraz da alışkanlık gelenek gibi birsey olmuş ya
Ay düşününce bile anksiyetem tuttu Allah yardımcın olsun ben çok takıntılıyım ev o halde olsa kendi kendimi yerim heralde bulursun tekrar birini ya insallah ☺

Ben herkese dedim gelmeyin diye de dediklerim hep bana güldü du bakalım doğurduktan sonra ne kıyametler kopacak

Arkadaslar ben bez stoklamamaya karar verdim
Ay bunu bende gördüm yaa bende hem sleepy hem molfix var daha almadım almasam daha mı iyi bilemedim

Ben herkese dedim gelmeyin diye de dediklerim hep bana güldü du bakalım doğurduktan sonra ne kıyametler kopacak

Ay bunu bende gördüm yaa bende hem sleepy hem molfix var daha almadım almasam daha mı iyi bilemedim
Valla gelme desen de geliyorlar bacım değişik birsey ya bende hiç istemiyorum kimse gelsin en azından 40i çıkana kadar çünkü hem dinen hemde tibben kanıtlanmış ki 40 gün bebekler çok hassas oluyor gelip öpecekler falan

Valla bende kararsızım bionatural de sızdıriyormus baksana e ne alacaz biz şimdi nereye s.cacak bu çocuk hajajaj

Aminnn canımm ALLAH Razı olsun Teşekkür ederim Haklısın aslında hayatta her an herşey olabilio üzüntü sevinç bir arada ama doktorumada sordum hiç etkilemez dedi reflenks dedi bu tarz şeylerde takılmamak gerekiyor sanırım Artık Tevekkül edicez arkadaşım İSteyen herkes bebeğini sağlıkla alsın kucağına Çok Aminnn

Hastaneye gelecek olanlsr bıle var, ben bebege bakarken maske takın dicem herkese, cok hassas olcak, ben kendı nefesımden bıle korkarken baskalarına kaplan kesılırım valla.. Az beklemedım ben bu bebegı, 4.tüp denemesi.. Ikı kısı agucuk gugucuk yapacak dıye yavrumu atese atamam. Isteyen görmemişin çocugu olmus desın hıc umrumda değil.

Ya orasına yapacak bişi yok herkes benden beter sevinçli. Biraz abartıyorlar arada ama yapacak bişi yok
Annelik online bana şimdiden diyorlar bende diyorum evet ben görmemişim bebek mi gördüm kaç sene üstüne geldi

Valla yazarken bıle sinirlendim

Hışırtıli şeyler çevirmesi vb evet kazanım olabilir bunun için hışırtıli desenli çok güzel bir oyuncak aldım ama kitaplsr bence ağza götürülen oynanan kategorisinde olmamalı belli şeylerin sabit işlevleri olmalı diye düşünüyorum günün her saatinde ya da canı sıkıldığında ya da bir yere giderken al sana hisirtili kitap al bakalım sana sesli kitap olayını sevmiyorum bu tip öğrenmeler 15. Günden sonra başlıyor oradaki kitap olayı 2. Aya kadar temel güveninin bir parçası olmalı kitap geldi anne geldi annenin kucağında beraber baktık demek ki kitap sevilebilecek bir şey bu söylediğimo de pavlovun deneyinden yola çıkarak klâsik koşullanma baglaminda davranış oluşturma şeklinde bakıyorum basettigim karton kitabı yırttı diğer kitaplarda yırtılmaz düşüncesi eğitim bilimlerinin ana konularından birisi zaten çocuk koyunu görür beyaz ve tüylü bu bir koyun koyunun melemesini duyar demek beyaz ve tüylü şeyler meler beyaz köpek görür köpek havlar aynı deneyim 2 farklı şema oluşur deney bu şekilde başlar bu konuda iki farklı şemasınun oluşmasını istemiyorum ya da bu sesli kitaplar oluyor onları da olumsuz buluyorum. Bebek için aldığım her kitabın ulama sayısına bakarim çünkü bir kitapta ulama sayısı oranı ne kadar fazlaysa çocukta o kadar kelime ve cümle yapısı oluşturur

Link varsa atar mısın tatlım? Bende büyük olmasın istiyorum şu sıralar lojman mevzusu var orası da küçük olur sanırım sıkışmak istemiyorum
Ben biraz genis olanini aldim. Olcu olarak daha ensizleri de var. Cekmecelerin derinligi filan iyi

Eklentiler

• Screenshot_20230831-085215_Chrome.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar günaydın
Gece uyurken rüyamı gördüm bilmiyorum birden tükürüğüm boğazıma kaçtı nefessiz kaldım yataktan fırladım nefes almaya çalıştım, yudum yudum su içtim. 5 6 sn sonra nefes alabildim
İlk defa başıma böyle bişey geldi o kadar korktum o an düşündüğüm tek şey bebeğe oksijen gitmemesi.. Hiç uyuyamadım bu gece

Canım zannetmiyorum sonuçta çocuğa bizim aldığımız nefes direkt gitmiyor kandaki oksijen gidiyor o yüzden öyle birkaç dakika nefessiz kalmakla bebek etkilenmez

Ben biraz genis olanini aldim. Olcu olarak daha ensizleri de var. Cekmecelerin derinligi filan iyi
Ben geçen gün avmde Adorenin mağazasına denk geldim hem şifonyeri hemde dolabı sağlam ve güzel duruyordu.
MDF mi diye sordum tüm ürünler yonca levha dediler ama ben mdf zannettim malzeme kalitesi güzel duruyordu.
Fiyatlarıda bana makul geldi. Aklımdaki firmalardan biri benimde şuan

Mesela bu aldığın kitapların neredeyse hepsi var bizde ve 2,5-3 yaşından sonra daha anlamlı olmaya başladı. Yani şu an saklasan 2,5 yıl sonra çıkarsan daha mantıklı diyebilirim.
Bu kitapları zaten bebek ya da çocuk anlasın diye kullanmıyoruz ki böyle bir amacimiz olsa paragraf barındıran kitaplar alırız buradaki amaç 2 yaşına kadar güvenli iletişim kurabileceğin bir araç oluşturmak o yüzden kuşe kağıda basılı zaten diğer türlü anlam ve öğrenme çabası için zeka kartları kullanılabilir fakültede saha çalışması tezim 0- 6 yaş dil gelişiminin ekollestirilmesiydi bu konuda dil okullari yaklaşımlarından tut sahada yapılan pedegog çalışmalarına kadar okumuştum 2 ayda düzenli dil gelişim seansına katıldım yazdığım her şeyi de bilimsel ve psikolojik kuramlar baglantisinda açıklayabilecek kadar biliyorum 2.5 3 yaşındaki çocuğa bu kitapları okursak ya da o yaşa kadar bekletirsem cümle sayısı çok az olduğu için çocuğun dil gelişimine esktra katkı da bulunamam dil gelişimi aslında çocuğun düşünce gelişimini özgüveni davranışlarını oluşturan en büyük etken gittiğim seansların birinde 3 yaşında bir çocuk sürekli ishal oluyormuş Doktora vb her yere gidiyorlar sebep yok en son pedegog görsün diyorlar pedagog a getiriyor annesi 2 hafta geçti hocam annesine sordu bu çocuğun bebekliginden beri altını degistirirken konuşur musun annesi de evet dedi tuvalet eğitimde evet dedi peki tuvalet eğitimi verirken yanına oturup konuşur muydunuz evet sonra bu davranışı ne zaman bıraktınız dedi 6 ay kadar oluyor dedi çocuk ne zamandir sürekli ishal dedi 4.5 5 aydır dedi hocam güvenli bağlanmayı bebekliginden beri dışkılamayla vermişsiniz dedi bu davranışi kesince de çocuk boşluğa düşmüş sizle tekrar o güvenli vakti geçirmek için tuvalet süresini uzatıyor demişti. Bu davranışı bıraktırmazsaniz dışkılama psikolojik olarak sürekli vücuttan bir şey vermektir ileride birileri onu sevsin ilgilensin diye kendinden tavizler verir demişti. Basit bir konuşma+süreklilik ne kadar farklı bir yere taşımıştı olayı siz öyle kullanmışsiniz ben de kendi bilgime göre farklı şekilde süreci atlatmayı düşünüyorum inşallah herkes için en güzeli olur

Sıkıntı olmaz yaa bana da oldu bi kaç kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…