- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #22.801
Korkma canım o oksijeni bizden almıyor hiç endişelenmeKızlar günaydın
Gece uyurken rüyamı gördüm bilmiyorum birden tükürüğüm boğazıma kaçtı nefessiz kaldım yataktan fırladım nefes almaya çalıştım, yudum yudum su içtim. 5 6 sn sonra nefes alabildim
İlk defa başıma böyle bişey geldi o kadar korktum o an düşündüğüm tek şey bebeğe oksijen gitmemesi.. Hiç uyuyamadım bu gece
Oglumda da yatak, sifonyer ve dolabi adoreden almistim. 8 yildir kullaniyoruz gayet saglam duruyor. Gecen sene calisma masasi aldik yanina. Simdi de bebek icin sifonyer ekledim. Ayni modellerde urettikleri icin yeni parcalar ekleyince problem olmuyor. 2 yasina filan gelince ranzali kendi begendigi bir oda takimi almayi dusunuyorum.Ben geçen gün avmde Adorenin mağazasına denk geldim hem şifonyeri hemde dolabı sağlam ve güzel duruyordu.
MDF mi diye sordum tüm ürünler yonca levha dediler ama ben mdf zannettim malzeme kalitesi güzel duruyordu.
Fiyatlarıda bana makul geldi. Aklımdaki firmalardan biri benimde şuan
Valla gelme desen de geliyorlar bacım değişik birsey ya bende hiç istemiyorum kimse gelsin en azından 40i çıkana kadar çünkü hem dinen hemde tibben kanıtlanmış ki 40 gün bebekler çok hassas oluyor gelip öpecekler falan
Valla bende kararsızım bionatural de sızdıriyormus baksana e ne alacaz biz şimdi nereye s.cacak bu çocuk hajajaj
Ben de sanki bebek eve misafir geliyor gibi davranıyorum gelince aa mutfak dolapları ne temiz diyecek sankiBebek doğunca daha böyle yapar mıyım bilmiyorum birde nebliyim özeneyim dedim halıları zaten yikacaktim ama yine de herşey temiz olsun istedim ya ne kadar temiz olsa da içime sinmiyor
Banada bunlar kıymetli bebek riske atamayiz sezeryan olursun dediler yaşta 37 oldu ya bilmiyorum ondan dolayı mı acabaKızlar tüp bebek olanlara bir sorum var. Tek gebelikte de normal doğum olmuyor mu? Doktorlar riske atmayalım falan diyip sezaryene yönlendiriyormuş öyle mi? Ben normal doğum istiyordum. Herşeyimde maşallah normal gebe gibi ilerliyor.
Çok geçmiş olsun canım hamilelik bağışıklık sistemini iyice düşürüyorKızlar dua istemeye geldim ben hala çok hastayım grip salgını varmış ve ben faranjit olmuşum. Parol ve agumentin verdi. Dün hastahanede geçti tüm gün. Serum iğne falan ateşim düşmedi bi türlü. Neyse ki şimdi düştü 37ler civarında. Ama baş ağrım hala ara ara ateşle beraber yükseliyor. Dua edin hemencecik geçsin. Sizlerde dikkat edin.
Biz Merlinden aldık sadece çekmeceleri geldi gerisi de bugün gelecek ama çekmeceleri dedikleri gibi MDF ben çok anlamıyorum ama eşim çok beğendiLink varsa atar mısın tatlım? Bende büyük olmasın istiyorum şu sıralar lojman mevzusu var orası da küçük olur sanırım sıkışmak istemiyorum
Bu kadar açıklayıcı bilgiye saygı duydum hocam.0-6 ay hangi kitapları almalıyız ya da 1 yaşına kadar, dil gelişimine,kelime dağarcığına katkıda bulunmak için?Bu kitapları zaten bebek ya da çocuk anlasın diye kullanmıyoruz kiböyle bir amacimiz olsa paragraf barındıran kitaplar alırız buradaki amaç 2 yaşına kadar güvenli iletişim kurabileceğin bir araç oluşturmak o yüzden kuşe kağıda basılı zaten diğer türlü anlam ve öğrenme çabası için zeka kartları kullanılabilir fakültede saha çalışması tezim 0- 6 yaş dil gelişiminin ekollestirilmesiydi bu konuda dil okullari yaklaşımlarından tut sahada yapılan pedegog çalışmalarına kadar okumuştum 2 ayda düzenli dil gelişim seansına katıldım yazdığım her şeyi de bilimsel ve psikolojik kuramlar baglantisinda açıklayabilecek kadar biliyorum 2.5 3 yaşındaki çocuğa bu kitapları okursak ya da o yaşa kadar bekletirsem cümle sayısı çok az olduğu için çocuğun dil gelişimine esktra katkı da bulunamam dil gelişimi aslında çocuğun düşünce gelişimini özgüveni davranışlarını oluşturan en büyük etken gittiğim seansların birinde 3 yaşında bir çocuk sürekli ishal oluyormuş Doktora vb her yere gidiyorlar sebep yok en son pedegog görsün diyorlar pedagog a getiriyor annesi 2 hafta geçti hocam annesine sordu bu çocuğun bebekliginden beri altını degistirirken konuşur musun annesi de evet dedi tuvalet eğitimde evet dedi peki tuvalet eğitimi verirken yanına oturup konuşur muydunuz evet sonra bu davranışı ne zaman bıraktınız dedi 6 ay kadar oluyor dedi çocuk ne zamandir sürekli ishal dedi 4.5 5 aydır dedi hocam güvenli bağlanmayı bebekliginden beri dışkılamayla vermişsiniz dedi bu davranışi kesince de çocuk boşluğa düşmüş sizle tekrar o güvenli vakti geçirmek için tuvalet süresini uzatıyor demişti. Bu davranışı bıraktırmazsaniz dışkılama psikolojik olarak sürekli vücuttan bir şey vermektir ileride birileri onu sevsin ilgilensin diye kendinden tavizler verir demişti. Basit bir konuşma+süreklilik ne kadar farklı bir yere taşımıştı olayı siz öyle kullanmışsiniz ben de kendi bilgime göre farklı şekilde süreci atlatmayı düşünüyorum inşallah herkes için en güzeli olur
Evim temiz ama olduğu ortam daha temiz düzenli olsun istiyorum bndeBen de sanki bebek eve misafir geliyor gibi davranıyorum gelince aa mutfak dolapları ne temiz diyecek sanki
Bu alanın o kadar uzmanı değilim sadece yazdığım okuduğum deneyimledigim bildiğim kadarıyla biz önce fonetik öğreniriz daha sonra anlam öğreniriz aslında bebeğe kartı gösterip bu araba dediğimiz zaman çocuk onun araba olduğunu öğrenmiyor harflerin bağlanmasını soylenisini öğreniyor anne karnında konuşmaya başlayın doğunca sizi tanısindaki olayda bu çocuk ilk güvenli bağlanmayı dil sayesinde yapıyor doğuyor fonetik olarak bu süreç devam ediyor mesela Arapçada 3 tane h harfi var ve hepsinin çıkış yeri farklı ama biz 3 h harfini farklı şekilde çıkaramıyoruz çünkü fonetik olarak öyle bir şemamiz yok Türkçedeki Ş ç ğ gibi harfleri de yabancı ülkede yaşayan biri bizim kadar rahat kullanamıyor çünkü fonetikte öyle bir şemaları yok. Ben o yüzden aktive olarak kitap şeklinde olmayan hışırtıli oyuncaklar seçtim kitap olarak da ulama sayısı diğerlerine göre fazla , az cümleli ve cümlelerin resimlerin arasinda neredeyse görülemeyecek kadar az olduğu , kullanılan cümlelerin şiir gibi fonetikte olduğu kitapları seçmeye çalıştım bebek anne kitap koordinasyonu kurup okumanin çok faydalı olduğunu da biliyorum inşallah yapabilirimBu kadar açıklayıcı bilgiye saygı duydum hocam.0-6 ay hangi kitapları almalıyız ya da 1 yaşına kadar, dil gelişimine,kelime dağarcığına katkıda bulunmak için?
Bizim de durum aynı o kadar mutluyum kiKızlar herkes eve gelen misafirleri düşünmeye başlamış bu konuda herhalde en şanslı olan benim burada bir arkadaşım annen 1 hafta gelicem dedi kaynanam da gelmesin diye hiç aramıyorum aram pek yok başka akrabası var ama aile bağları kopuk o yüzden kimse gelipte soracağını sanmıyorum bu da benim işime yaradı
biz görümcemde öyle yaptık odaya girenlere maske verdik tek tek. hatta görümcem ve eşine siz söyleyemezsiniz biz söyleyelim dedik. 1. dereceden akrabasınız siz takmayın dedi ama ben küçücük bebişin günahına giremem. keşke herkes biraz düşünceli olsa ya.Hastaneye gelecek olanlsr bıle var, ben bebege bakarken maske takın dicem herkese, cok hassas olcak, ben kendı nefesımden bıle korkarken baskalarına kaplan kesılırım valla.. Az beklemedım ben bu bebegı, 4.tüp denemesi.. Ikı kısı agucuk gugucuk yapacak dıye yavrumu atese atamam. Isteyen görmemişin çocugu olmus desın hıc umrumda değil.
ben ikeadan alıcam kuzu. hem dayanıklı hem de çok pahalı değilKızlar bişey sorucam. Bebeğin kıyafetlerini koymak için böyle minik şifonyer tarzı bir dolap istiyorum. Kiracıyım ve tayinciyim o yüzden büyük bişey istemiyorum. Böyle 6 raflı falan minik bişey. Karşısınız çıkarsa ya da bildiğiniz varsa söylerseniz çok sevinirim
Bir de eskiden bebekleri çok değiştiriyorlarmis yaHastaneye gelecek olanlsr bıle var, ben bebege bakarken maske takın dicem herkese, cok hassas olcak, ben kendı nefesımden bıle korkarken baskalarına kaplan kesılırım valla.. Az beklemedım ben bu bebegı, 4.tüp denemesi.. Ikı kısı agucuk gugucuk yapacak dıye yavrumu atese atamam. Isteyen görmemişin çocugu olmus desın hıc umrumda değil.
Doğumhane de bileklik doğar doğmaz takıyorlar diye biliyorumBir de eskiden bebekleri çok değiştiriyorlarmis yaannem onun planıni da yapıyor diyor ki babanla eşini bebeğin peşinden yollarız ben seni beklerim baban çocuğu tutar öyle çok deldirtmez anne diyorum artık öyle şeyler yok belli olmaz diyor
Aynen öyle oluyor ama önceden özellikle adana da inanılmaz derecede çocuk değiştirmişler çocuğunuz öldü demişler çocukların satmışlar 90 li yıllar da ondan korku kalmışDoğumhane de bileklik doğar doğmaz takıyorlar diye biliyorum
kuzucum nerde bunun mağaazasıı? hepsi birbrinden güzelmiş, güle güle kullansın minnakCigite gittim bugün kocamda hazır yokken alayım dedim annem zorla çıkardı en son benibüyük indirim vardı etikette ve ekstra kasada
müslim takımlar 150 civarıydı indirimle
Eşofmanlı takımlar 90
Sarı olanı lc den aldım çok tatlıydı
Şuan yaz ürünlerinde büyük indirim var ben diğer sene için yazlık aldım kış biterkende kış ihtiyaçlarını alacağım böyle daha avantajlı oluyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?