2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Korkma canım o oksijeni bizden almıyor hiç endişelenme

Oglumda da yatak, sifonyer ve dolabi adoreden almistim. 8 yildir kullaniyoruz gayet saglam duruyor. Gecen sene calisma masasi aldik yanina. Simdi de bebek icin sifonyer ekledim. Ayni modellerde urettikleri icin yeni parcalar ekleyince problem olmuyor. 2 yasina filan gelince ranzali kendi begendigi bir oda takimi almayi dusunuyorum.

Bu konu çözüme ulaştırılamiyor her marka için sızdırıyor yorumu var

Bebek doğunca daha böyle yapar mıyım bilmiyorum birde nebliyim özeneyim dedim halıları zaten yikacaktim ama yine de herşey temiz olsun istedim ya ne kadar temiz olsa da içime sinmiyor
Ben de sanki bebek eve misafir geliyor gibi davranıyorum gelince aa mutfak dolapları ne temiz diyecek sanki

Banada bunlar kıymetli bebek riske atamayiz sezeryan olursun dediler yaşta 37 oldu ya bilmiyorum ondan dolayı mı acaba

Çok geçmiş olsun canım hamilelik bağışıklık sistemini iyice düşürüyor

Link varsa atar mısın tatlım? Bende büyük olmasın istiyorum şu sıralar lojman mevzusu var orası da küçük olur sanırım sıkışmak istemiyorum
Biz Merlinden aldık sadece çekmeceleri geldi gerisi de bugün gelecek ama çekmeceleri dedikleri gibi MDF ben çok anlamıyorum ama eşim çok beğendi

Bu kadar açıklayıcı bilgiye saygı duydum hocam.0-6 ay hangi kitapları almalıyız ya da 1 yaşına kadar, dil gelişimine,kelime dağarcığına katkıda bulunmak için?

Kızlar herkes eve gelen misafirleri düşünmeye başlamış bu konuda herhalde en şanslı olan benim burada bir arkadaşım annen 1 hafta gelicem dedi kaynanam da gelmesin diye hiç aramıyorum aram pek yok başka akrabası var ama aile bağları kopuk o yüzden kimse gelipte soracağını sanmıyorum bu da benim işime yaradı

Bu kadar açıklayıcı bilgiye saygı duydum hocam.0-6 ay hangi kitapları almalıyız ya da 1 yaşına kadar, dil gelişimine,kelime dağarcığına katkıda bulunmak için?
Bu alanın o kadar uzmanı değilim sadece yazdığım okuduğum deneyimledigim bildiğim kadarıyla biz önce fonetik öğreniriz daha sonra anlam öğreniriz aslında bebeğe kartı gösterip bu araba dediğimiz zaman çocuk onun araba olduğunu öğrenmiyor harflerin bağlanmasını soylenisini öğreniyor anne karnında konuşmaya başlayın doğunca sizi tanısindaki olayda bu çocuk ilk güvenli bağlanmayı dil sayesinde yapıyor doğuyor fonetik olarak bu süreç devam ediyor mesela Arapçada 3 tane h harfi var ve hepsinin çıkış yeri farklı ama biz 3 h harfini farklı şekilde çıkaramıyoruz çünkü fonetik olarak öyle bir şemamiz yok Türkçedeki Ş ç ğ gibi harfleri de yabancı ülkede yaşayan biri bizim kadar rahat kullanamıyor çünkü fonetikte öyle bir şemaları yok. Ben o yüzden aktive olarak kitap şeklinde olmayan hışırtıli oyuncaklar seçtim kitap olarak da ulama sayısı diğerlerine göre fazla , az cümleli ve cümlelerin resimlerin arasinda neredeyse görülemeyecek kadar az olduğu , kullanılan cümlelerin şiir gibi fonetikte olduğu kitapları seçmeye çalıştım bebek anne kitap koordinasyonu kurup okumanin çok faydalı olduğunu da biliyorum inşallah yapabilirim isbankasinin serileri bu konuda beni tatmin etti ama hepimizin dünyaya bakışi çok farklı benim o dil seanslarından sonra hayatım o kadar değişti ki bebek ne anlar döneminin aslında hiç öyle olmadığıni öğrenmiştim orada. Fisher price oyuncakları sesli kitapları vb evime sokmak istemediğim ürünlerinin en başında geliyor. Piyonulu oyun halısı mesela dil aşırı farklı bir olay bence fisher price reklamlarıni izliyorum eğitici köpekle rakamları öğreniyorum diyor mesela oysa rakam öğrenmek eğitim değil öğretimdir. Eğitimle öğretimin birbirine karistigi yerde olumsuz davranışlar başlıyor

Bizim de durum aynı o kadar mutluyum ki

biz görümcemde öyle yaptık odaya girenlere maske verdik tek tek. hatta görümcem ve eşine siz söyleyemezsiniz biz söyleyelim dedik. 1. dereceden akrabasınız siz takmayın dedi ama ben küçücük bebişin günahına giremem. keşke herkes biraz düşünceli olsa ya.
kendi doğumumda da Allah nasip ederse öyle yapcam vercem kızkardeşimin eline maskeleri

ben ikeadan alıcam kuzu. hem dayanıklı hem de çok pahalı değil

Bir de eskiden bebekleri çok değiştiriyorlarmis ya annem onun planıni da yapıyor diyor ki babanla eşini bebeğin peşinden yollarız ben seni beklerim baban çocuğu tutar öyle çok deldirtmez anne diyorum artık öyle şeyler yok belli olmaz diyor

Doğumhane de bileklik doğar doğmaz takıyorlar diye biliyorum

Doğumhane de bileklik doğar doğmaz takıyorlar diye biliyorum
Aynen öyle oluyor ama önceden özellikle adana da inanılmaz derecede çocuk değiştirmişler çocuğunuz öldü demişler çocukların satmışlar 90 li yıllar da ondan korku kalmış

kuzucum nerde bunun mağaazasıı? hepsi birbrinden güzelmiş, güle güle kullansın minnak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…