- 25 Nisan 2023
- 348
- 575
- 23
- 35
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #22.841
Ayy tövbeeeeYoğurdu mayalarken içine probiyotik katın yiyin o bağışıklığı çok yüksektir diyordu bir tane kadın doğum doktoru haleydi galiba adı ama ne kadar etkili olur bilmiyorumbizim burada lohusanin mezarı 40 gün açık kalır derler ne kadar psikolojik bir deyim o yüzden o sürede anneye de çok iyi bakılması lazim
Kızlar bu gece çok korkuttular, sıçrayarak uyandım direk elim karnıma gitti karnım yumuşacıktı sanki bebek yok gibi. Sabaha kadar uyumadım acaba hareket ediyor mı diye sürekli kontrol ettim
Hayır sadece anne tedavilerle o kadar çok yoruluyor üstüne birde yaş etkeni vajinal doğum tabiki iyi ama bı kaç doktordan duyduğum şey bu o kadar okumuşlar bizden iyi bilirler elbetSpontan gebelik olunca bebek riske atılabilir mantığı mı çıkıyor buradan. Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor. Normal doğumdan uzaklaşıyorum gittikçe
Sağ ol canım teşekkür ederiminşallah faydalı olur canim
Skip hop cok tatlisti.Ne aldın maşrapa ve kovayı?
Bn esime sdece hastane odasini soledim. Suit olsun millet odaya dalmasin die ok dedi. Ztn hastaneye gelen eve gelmez. Eve gelen de bnden korkusuna kucagina alma tesebbusunde bulunmaz.40 gün misafir ağırlamamak mi? Şimdiden eşimin akrabaları arkadaslari arıyor bebek ne zaman doğuyor gelip görelim diyebiz doğuluyuz malesef oyle 40in çıkmasını beklemek falan yok bizde aynen biraz da alışkanlık gelenek gibi birsey olmuş ya
Ay düşününce bile anksiyetem tuttuAllah yardımcın olsun ben çok takıntılıyım ev o halde olsa kendi kendimi yerim heralde bulursun tekrar birini ya insallah ☺
Bnce cok mantikliHastaneye gelecek olanlsr bıle var, ben bebege bakarken maske takın dicem herkese, cok hassas olcak, ben kendı nefesımden bıle korkarken baskalarına kaplan kesılırım valla.. Az beklemedım ben bu bebegı, 4.tüp denemesi.. Ikı kısı agucuk gugucuk yapacak dıye yavrumu atese atamam. Isteyen görmemişin çocugu olmus desın hıc umrumda değil.
Bebek plesantadan besleniyo ve oksijen alio. Bizim nefesimizle ilgili degil. Kalbin atsin yeterKızlar günaydın
Gece uyurken rüyamı gördüm bilmiyorum birden tükürüğüm boğazıma kaçtı nefessiz kaldım yataktan fırladım nefes almaya çalıştım, yudum yudum su içtim. 5 6 sn sonra nefes alabildim
İlk defa başıma böyle bişey geldi o kadar korktum o an düşündüğüm tek şey bebeğe oksijen gitmemesi.. Hiç uyuyamadım bu gece
Evet boyle.Spontan gebelik olunca bebek riske atılabilir mantığı mı çıkıyor buradan. Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor. Normal doğumdan uzaklaşıyorum gittikçe
Normalde etkilemiyor. Cnku 3. Aya kdr ilac kullaniliyor o da gebelik kendinden gelismedigi icin progesteron ve ostorojen salgilanmior. Plesanta olsuncs cogumuzda bu ilar birakiliyor ztnTüp bebekte ekstra ilaçlar kullanılması doğumu etkiliyor birazda o sebeple. Normal doğum ihtimali de biraz daha az. Ama yapanlarda var eğer bebek normal doğuma hazırsa oluyor.
Canım bende eşim gittikten sonra 2 kere rüya gördüm ikisi de kötüydü.Kızlar bu gece çok korkuttular, sıçrayarak uyandım direk elim karnıma gitti karnım yumuşacıktı sanki bebek yok gibi. Sabaha kadar uyumadım acaba hareket ediyor mı diye sürekli kontrol ettim
Canım bir noktadan sonrasını okuyamadım çok yazmışsın. Yalnız çocuk büyütmek çok farklı , şu aldığın kitapları sen ona 6 aylıkken oku dinlemeyecek 1 yaşında okumaya çalış bakmayacak bile muhtemelen.yani çok büyük ihtimalle.Bu kitapları zaten bebek ya da çocuk anlasın diye kullanmıyoruz kiböyle bir amacimiz olsa paragraf barındıran kitaplar alırız buradaki amaç 2 yaşına kadar güvenli iletişim kurabileceğin bir araç oluşturmak o yüzden kuşe kağıda basılı zaten diğer türlü anlam ve öğrenme çabası için zeka kartları kullanılabilir fakültede saha çalışması tezim 0- 6 yaş dil gelişiminin ekollestirilmesiydi bu konuda dil okullari yaklaşımlarından tut sahada yapılan pedegog çalışmalarına kadar okumuştum 2 ayda düzenli dil gelişim seansına katıldım yazdığım her şeyi de bilimsel ve psikolojik kuramlar baglantisinda açıklayabilecek kadar biliyorum 2.5 3 yaşındaki çocuğa bu kitapları okursak ya da o yaşa kadar bekletirsem cümle sayısı çok az olduğu için çocuğun dil gelişimine esktra katkı da bulunamam dil gelişimi aslında çocuğun düşünce gelişimini özgüveni davranışlarını oluşturan en büyük etken gittiğim seansların birinde 3 yaşında bir çocuk sürekli ishal oluyormuş Doktora vb her yere gidiyorlar sebep yok en son pedegog görsün diyorlar pedagog a getiriyor annesi 2 hafta geçti hocam annesine sordu bu çocuğun bebekliginden beri altını degistirirken konuşur musun annesi de evet dedi tuvalet eğitimde evet dedi peki tuvalet eğitimi verirken yanına oturup konuşur muydunuz evet sonra bu davranışı ne zaman bıraktınız dedi 6 ay kadar oluyor dedi çocuk ne zamandir sürekli ishal dedi 4.5 5 aydır dedi hocam güvenli bağlanmayı bebekliginden beri dışkılamayla vermişsiniz dedi bu davranışi kesince de çocuk boşluğa düşmüş sizle tekrar o güvenli vakti geçirmek için tuvalet süresini uzatıyor demişti. Bu davranışı bıraktırmazsaniz dışkılama psikolojik olarak sürekli vücuttan bir şey vermektir ileride birileri onu sevsin ilgilensin diye kendinden tavizler verir demişti. Basit bir konuşma+süreklilik ne kadar farklı bir yere taşımıştı olayı siz öyle kullanmışsiniz ben de kendi bilgime göre farklı şekilde süreci atlatmayı düşünüyorum inşallah herkes için en güzeli olur
İnsan tedirgin oluyor şu an günüm iyi geçmiyor ve iş çok yoğunCanım bende eşim gittikten sonra 2 kere rüya gördüm ikisi de kötüydü.
Gece dolunay falan vardı ya ondan mı oldu acaba diyorumİnsan tedirgin oluyor şu an günüm iyi geçmiyor ve iş çok yoğun
Keşke okusaydin bunları yazmazdinCanım bir noktadan sonrasını okuyamadım çok yazmışsın. Yalnız çocuk büyütmek çok farklı , şu aldığın kitapları sen ona 6 aylıkken oku dinlemeyecek 1 yaşında okumaya çalış bakmayacak bile muhtemelen.yani çok büyük ihtimalle.Sana bildiklerini araştırdıklarını uygulamakta başarılar diliyorum.
Ben ruya gormedim 7 tane ayetel kursi okumustum uyumadan once. Ama gece defalarca uykum bolundu. Hic rahat uyuyamadim. Sagolsun sipam da da sabah 7.20 de uyandirdi beni.Gece dolunay falan vardı ya ondan mı oldu acaba diyorum
Aa evet doğru dolunay vardı ben unuttum, dolunay olunca hep böyle uykumu doğru dürüz alamıyorum bir şey oluyor hepGece dolunay falan vardı ya ondan mı oldu acaba diyorum
kuzenimin eşinde aventin makinesi varmış onu getirecek bir bakacağım eğer işimi görmezse doğum sonrası ihtiyacıma göre alırım dedimben öyle aldım valla. medela aldım, dedim bana parçasını yeniler misiniz? sonuçta pahalı olan kısmı mekanik kısım. tertemiz yepyeni geldi
Bir inceleyeyim bunu teşekkürler canımBen biraz genis olanini aldim. Olcu olarak daha ensizleri de var. Cekmecelerin derinligi filan iyi
Oraya da bakayım da alalım artık çünkü dolabım kıyafetleriyle doldu minik beyinBiz Merlinden aldık sadece çekmeceleri geldi gerisi de bugün gelecek ama çekmeceleri dedikleri gibi MDF ben çok anlamıyorum ama eşim çok beğendi
Burda ikea yok herhalde yaben ikeadan alıcam kuzu. hem dayanıklı hem de çok pahalı değil
benim babamda bana her gece kitap okumaktan sıkılmıştı kendi okuduğu kitapları sesli okumaya başlamıştı en son şu çılgın türklerde o kadar sıkılmışım ki tamam okuma artık tek uyurum ben demişimKitap konusunda ogluma 2 aylikken filan oludugum kitaplar boyle cok yazili kitaplardi o zaman dinliyordu. Daha sonra kelime haznesine faydasi oldugunu dusunuyorum. 2 bucuk 3 yasindayken insanlar hayran kaliyordu konusmalarina. Ama kendi okumasi, gun icinde eline almasi, kelime tanitimi, kitaplara karsi olumlu tutum gelistirmesi icin aldigim kitaplar karton kitaplardi. Ve oglum hic elinden dusurmuyordu onlari. Kendi basina oturup sayfalarini cevirip okumaya calisirken yakaliyordum bazen. Bir de bebegin kucuk kas gelisimi yeterli olmadigi icin kucuk aylarda kagit yaprakli kitaplari cevirmekte yetersiz kaliyorlar, ister istemez sayfalar yipranabiliyor. Oglumun simdi kocaman bi kutuphanesi var. Simdiye kadar yirttigi kitap sayisi 1-2 dir, o da bilerek degil yanlislikla yaptigi seylerdir. Simdi de kendine gore bir okuma zevki var. Okuldan ogretmenin verdigi kitaplari degil, bizim aldigimiz kaliteli yayinlarin kitaplarini okumak daha cok hosuna gidiyor. Bence cocuk egitiminde tek bir dogru yok bence. Hepimiz kendimize gore en dogru olani yapacagiz. Hepimiz cocugumuza gore en iyi ebeveynler olacagiz insallah
Doğal bal bulabilirsen o kesiyor çay kaşığı ile ara sıra yiyincekızlar size bişey danışmak istiyorum. benim bi haftadır geçmek bilmeyen bi öksürüğüm var ama öyle böyle değil baya ciğerlerden geliyo zorluyo da beni. geçen hafta bi çok fena kustmuştum boğazım çok acıdı ondan sonra bikaç gün sürdü ağrısı sonra da öksürüğe döndü. ne yapmam lazımbazen gıcık tutuyo öksürmekten karnım ağrıyo. bazen de öksürürken kusuyorum yanlışlıkla.
Ay sorma su anda cocugum konusmadigi surece var olmadigini dusunuyor. Surekli konusuyor konusmazsa ritim tutuyor, islik caliyorbenim babamda bana her gece kitap okumaktan sıkılmıştı kendi okuduğu kitapları sesli okumaya başlamıştı en son şu çılgın türklerde o kadar sıkılmışım ki tamam okuma artık tek uyurum ben demişimkelime hazinesi konusunda ve kendi ifade edebilme yeteneğinin gelişmesinde çok etkili çocukla konuşmak,kitap okumak gibi aktiviteler. 9 aylıkken konuşmaya başlamışım 1.5 yaşında komşularla camdan sohbet eder kıvama gelmişim. annem benimle çok konuşunca bu çocukla bu kadar konuşacak ne buluyorsun derlermiş şimdi annemle tartışın annem der ki seni bu kadar çeneli ben yaptım
Kisin ben de uzun sure cekmistim oksuruk. Beytonik cok iyi gelmisti. Deneyebilirsin istersen. Bir de oksuruk tuttugu zaman sicak su doldutuyordum kupama yudum yudum omu iciyordum biraz yumusatiyordukızlar size bişey danışmak istiyorum. benim bi haftadır geçmek bilmeyen bi öksürüğüm var ama öyle böyle değil baya ciğerlerden geliyo zorluyo da beni. geçen hafta bi çok fena kustmuştum boğazım çok acıdı ondan sonra bikaç gün sürdü ağrısı sonra da öksürüğe döndü. ne yapmam lazımbazen gıcık tutuyo öksürmekten karnım ağrıyo. bazen de öksürürken kusuyorum yanlışlıkla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?