2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ayy tövbeeee probiyotik + tarhana listeye başka ne eklemek lazım?

Kızlar bu gece çok korkuttular, sıçrayarak uyandım direk elim karnıma gitti karnım yumuşacıktı sanki bebek yok gibi. Sabaha kadar uyumadım acaba hareket ediyor mı diye sürekli kontrol ettim
inşallah faydalı olur canim

Spontan gebelik olunca bebek riske atılabilir mantığı mı çıkıyor buradan. Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor. Normal doğumdan uzaklaşıyorum gittikçe
Hayır sadece anne tedavilerle o kadar çok yoruluyor üstüne birde yaş etkeni vajinal doğum tabiki iyi ama bı kaç doktordan duyduğum şey bu o kadar okumuşlar bizden iyi bilirler elbet

Ne aldın maşrapa ve kovayı?
Skip hop cok tatlisti.
Bn esime sdece hastane odasini soledim. Suit olsun millet odaya dalmasin die ok dedi. Ztn hastaneye gelen eve gelmez. Eve gelen de bnden korkusuna kucagina alma tesebbusunde bulunmaz.

Bnce cok mantikli
Bebek plesantadan besleniyo ve oksijen alio. Bizim nefesimizle ilgili degil. Kalbin atsin yeter
Spontan gebelik olunca bebek riske atılabilir mantığı mı çıkıyor buradan. Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor. Normal doğumdan uzaklaşıyorum gittikçe
Evet boyle.
Tüp bebekte ekstra ilaçlar kullanılması doğumu etkiliyor birazda o sebeple. Normal doğum ihtimali de biraz daha az. Ama yapanlarda var eğer bebek normal doğuma hazırsa oluyor.
Normalde etkilemiyor. Cnku 3. Aya kdr ilac kullaniliyor o da gebelik kendinden gelismedigi icin progesteron ve ostorojen salgilanmior. Plesanta olsuncs cogumuzda bu ilar birakiliyor ztn
Normal dogum ihtimali az degil sadece koymetli bebek diye dogum aninda olumden kaciyor doktorlar
Cnku kanala sikisma vs gibi bi suru komplikasyon olabilir normal dogumda bu riskleri almak istemiyolar

Kızlar bu gece çok korkuttular, sıçrayarak uyandım direk elim karnıma gitti karnım yumuşacıktı sanki bebek yok gibi. Sabaha kadar uyumadım acaba hareket ediyor mı diye sürekli kontrol ettim
Canım bende eşim gittikten sonra 2 kere rüya gördüm ikisi de kötüydü.

Canım bir noktadan sonrasını okuyamadım çok yazmışsın. Yalnız çocuk büyütmek çok farklı , şu aldığın kitapları sen ona 6 aylıkken oku dinlemeyecek 1 yaşında okumaya çalış bakmayacak bile muhtemelen.yani çok büyük ihtimalle. Sana bildiklerini araştırdıklarını uygulamakta başarılar diliyorum.

Keşke okusaydin bunları yazmazdin 6 aylık bebekte zaten dinleme becerisi aranmaz bu konu üzerine bir sürü şey yazabilirim ama sonuç olarak iş ben çocuğuma 1 yaş öncesi inek sütü verdim hiçbir şey olmadı anlayışına çıkıyor o yüzden herkese başarılar

Gece dolunay falan vardı ya ondan mı oldu acaba diyorum
Ben ruya gormedim 7 tane ayetel kursi okumustum uyumadan once. Ama gece defalarca uykum bolundu. Hic rahat uyuyamadim. Sagolsun sipam da da sabah 7.20 de uyandirdi beni. sanki 500 gram degil de 5 kg mis gibi vuruyordu

Kitap konusunda ogluma 2 aylikken filan oludugum kitaplar boyle cok yazili kitaplardi o zaman dinliyordu. Daha sonra kelime haznesine faydasi oldugunu dusunuyorum. 2 bucuk 3 yasindayken insanlar hayran kaliyordu konusmalarina. Ama kendi okumasi, gun icinde eline almasi, kelime tanitimi, kitaplara karsi olumlu tutum gelistirmesi icin aldigim kitaplar karton kitaplardi. Ve oglum hic elinden dusurmuyordu onlari. Kendi basina oturup sayfalarini cevirip okumaya calisirken yakaliyordum bazen. Bir de bebegin kucuk kas gelisimi yeterli olmadigi icin kucuk aylarda kagit yaprakli kitaplari cevirmekte yetersiz kaliyorlar, ister istemez sayfalar yipranabiliyor. Oglumun simdi kocaman bi kutuphanesi var. Simdiye kadar yirttigi kitap sayisi 1-2 dir, o da bilerek degil yanlislikla yaptigi seylerdir. Simdi de kendine gore bir okuma zevki var. Okuldan ogretmenin verdigi kitaplari degil, bizim aldigimiz kaliteli yayinlarin kitaplarini okumak daha cok hosuna gidiyor. Bence cocuk egitiminde tek bir dogru yok bence. Hepimiz kendimize gore en dogru olani yapacagiz. Hepimiz cocugumuza gore en iyi ebeveynler olacagiz insallah

ben öyle aldım valla. medela aldım, dedim bana parçasını yeniler misiniz? sonuçta pahalı olan kısmı mekanik kısım. tertemiz yepyeni geldi
kuzenimin eşinde aventin makinesi varmış onu getirecek bir bakacağım eğer işimi görmezse doğum sonrası ihtiyacıma göre alırım dedim

Ben biraz genis olanini aldim. Olcu olarak daha ensizleri de var. Cekmecelerin derinligi filan iyi
Bir inceleyeyim bunu teşekkürler canım
Biz Merlinden aldık sadece çekmeceleri geldi gerisi de bugün gelecek ama çekmeceleri dedikleri gibi MDF ben çok anlamıyorum ama eşim çok beğendi
Oraya da bakayım da alalım artık çünkü dolabım kıyafetleriyle doldu minik beyin
ben ikeadan alıcam kuzu. hem dayanıklı hem de çok pahalı değil
Burda ikea yok herhalde ya ama İnternet sitesine bakayım kargoda gelirken kırılmazsa inşallah tabi

benim babamda bana her gece kitap okumaktan sıkılmıştı kendi okuduğu kitapları sesli okumaya başlamıştı en son şu çılgın türklerde o kadar sıkılmışım ki tamam okuma artık tek uyurum ben demişim kelime hazinesi konusunda ve kendi ifade edebilme yeteneğinin gelişmesinde çok etkili çocukla konuşmak,kitap okumak gibi aktiviteler. 9 aylıkken konuşmaya başlamışım 1.5 yaşında komşularla camdan sohbet eder kıvama gelmişim. annem benimle çok konuşunca bu çocukla bu kadar konuşacak ne buluyorsun derlermiş şimdi annemle tartışın annem der ki seni bu kadar çeneli ben yaptım

Doğal bal bulabilirsen o kesiyor çay kaşığı ile ara sıra yiyince

Ay sorma su anda cocugum konusmadigi surece var olmadigini dusunuyor. Surekli konusuyor konusmazsa ritim tutuyor, islik caliyor bir de cocugun her anini etkinlikle, birebir ilgilenerek doldurmamak gerekiyor. Oglumun kendi basina oyun oynamayi ogrenmesi uzun zaman aldi

Kisin ben de uzun sure cekmistim oksuruk. Beytonik cok iyi gelmisti. Deneyebilirsin istersen. Bir de oksuruk tuttugu zaman sicak su doldutuyordum kupama yudum yudum omu iciyordum biraz yumusatiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…