2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334

Aslında 11 li 12 li tansiyon normal olan

Normalımden yuksek dıye, yukseklık mı var dıye dusundum kızlar, ben yıne de lımon, nar eksısı falan ıceyım arada

öyle değilmiş işte yine de gelmeyebilirmiş

boş yere stres çekiyoruz yani erken geldi ne güzel bol olcak diye bir şey yokmuş
Psikolojik olarak erken haftalarda sütü gelmeye başlayanlarda sütüm olur mu kaygısı çok azaliyormus kaygıyı düşürüyormus yani ebeyi falan boşver sütun geliyor göğüslerin süt üretecek potansiyelde

Dün bende ilk defa progestan hapı fitil olarak kullandım ama galiba beceremedim sabah kalktıgımda çamaşırımda ilacın lekesi vardı dışarı akmış heralde. Deneye deneye öğrencem artık
Aaa progestana neden basladınız, fitilde dıs kapsul mutlaka geı gelıyor canım. Ben agızdan alıyorum serklajdan bu yana, lekelenme yapmıstı, bır de akıntıyı artırdıgı ıcın enfeksıyondan korktum, sabah aksam ıcıyorım 200luk

12 haftaya kadar progestan kullandım çok fazla vücut dengesini bozuyor ilacı bıraktım 2 gün sonra hayatım 144 yayın kalitesinden 1080 e çıkmış gibi hissettim
Ama guzel kafa yapıyo ıcınce, ben uyuyorum 2 saat mis gıbı etkısı gelınce bol bol uyku depoluyoz kızımla

22günde 2 kilo aldım diye biraz fazla bu kadar alma dedi haspam 28 ekime de eğitim planladık bir de yüz yüze bireysel eğitimler olacakmış son haftalarda

Bu bebek S.o.s stickler var almadıysanız bakmanızı öneririm bebek kendini tırnağı ile falan çiziyor ya sürüyorsunuz hem acıyı alıyor hem de iş bırakmıyir

öyle değilmiş işte yine de gelmeyebilirmiş

boş yere stres çekiyoruz yani erken geldi ne güzel bol olcak diye bir şey yokmuş
ben şey anladım sütün erken gelmesi az ya da çok gelecek diye bişi ifade etmiyo. Çünkü sütün erken geliyorsa doğumdan sonra süt gelmedi derdin olmayacak deniliyor genel olarak işin ehli bilir tabiki

22günde 2 kilo aldım diye biraz fazla bu kadar alma dedi haspam 28 ekime de eğitim planladık bir de yüz yüze bireysel eğitimler olacakmış son haftalarda
Bize de anlat eğitimdeki konuları ben de baya kilo aldım

Ağızdan bulantı falan yapar dediler o yüzden vajinal kullanayım dedim canım ama sanki beceremedim gibi. Olmazsa birde ağızdan denerim akşam. Banada 200lük verdi doktorum çünkü bebeğin başı aşağıdaymış bazen vajinada baskı hissediyorum birde yatakta sağdan sola dönerken yine vajina içinde ağrı hissediyordum ağrılar için verdi doktorum. Bebeğin başı baskı yapıyo kullanırsan bir zararı olmaz ağrılarına iyi gelir dedi o yüzden başladım canım. Ama reçetede erken doğum riski yazınca bi korkmadım desem yalan olur. Rahim ağzını falan ölçtü bi sıkıntı yok dedi ama yinede korktum. Birde ben idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum şuan belkide ağrıyı o yapıyordur eminde olamıyorum bebekten mi başka şeyden mi diye

Bana 2 doktorda ağızdan al dedi o zaman

Ya bende aldım aldım diyip duruyorum ama doktorum normal aşmışsın diyo
Kaç kiloydun kaç kilo ooldun ben doktorun tartisina çıkmadan başlıyorum 1 litre su icmisimdir 1 kg ayakkabı gelse masalını okumaya

ben şey anladım sütün erken gelmesi az ya da çok gelecek diye bişi ifade etmiyo. Çünkü sütün erken geliyorsa doğumdan sonra süt gelmedi derdin olmayacak deniliyor genel olarak işin ehli bilir tabiki
inşallah öyledir kuzum
Ya bende aldım aldım diyip duruyorum ama doktorum normal aşmışsın diyo
tamamdır

Kızlar progesterondan bahsetmisken aklima geldi soyliyim hani hamileliğimizin başlarında grupta progesteronla ilgili tartışma gibi birsey olmustu kimdi hatırlamıyorum "yapılan araştırmalara göre fazla progesteron kullanımı bebek de üreme organı anomaliliklerine sebep oluyor " demişti benim aklımda kalmıştı o. Doktor bana da vermişti ama kullanmamistim ihtiyacımda olmadi çok şükür.
Dun isyerinden bir abinin esi yeni doğum yapmıştı bebeği 1 2 aylık var yok. Erkek bebek. İzin alıp hastaneye gittiğini duydum bebek için. Hayırdır diye sordum. Bebeğin testislerinde sıkıntı varmış ameliyat olması gerekiyormuş detayını sormadım. İlk aklıma gelen eşinin progesteron kullanıp kullanmamasi oldu. Aldığım cevap ise başından beri düşük tehlikesi olduğu için 3 4 ay kadar kullandigiydi. Tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Bugünlerde de bazı arkadaşlara doktorlar tekrar progesteron vermeye başlamış gerçekten gerek var mı zaten plasentadan salgilaniyor anlıyorum önlem almak istiyorlar ama küçücük bebeğin ameliyat olması da bilemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…