• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Çok geçmiş olsun, su an değerleriniz nasıl? Tiroid kolay kontrol altına alınıyor. Bende gebeliğin hemen başında çıktı gebelik tiroidi, 8 veya 9. haftadan beri ilac kullanıyorum, her ay kontrole gidiyorum.
2.40 filan çıktı tam sınırdaymis normal ilaca devam 1 ay sonra kontrol var işte doğuma kadar kullanırım herhalde

2.40 filan çıktı tam sınırdaymis normal ilaca devam 1 ay sonra kontrol var işte doğuma kadar kullanırım herhalde
Gayet iyi, evet doğuma kadar kullanacağız. Endişelenmeyin, sabahları kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına alın. Bana gittiğim tüm doktorlar 1. trimester için 2,5 ve altı, 2. trimester için 3,5 ve altının yeterli olduğunu söylemişti. Sizin de gayet iyi, kontrolü aksatmadan ilaca devam 🌷

Kızlar bu demir hapı ne böyle yaaaa 😦 doktor kabız yapabilir dedi olmaması için 3 lt yakın su içiyorum ( çok şükür olmadım ) ama önceden ara ara olan hemoroid çıktı az offff otursam acıyor 😣 çok değil ama artarsa yandım. Kantaron yağı sürdüm böyle olan var mı?
Kantaron anlık rahatlattı bn sıcak suyada oturayım demiştim kadın dogumcu bu hftalarda şimdiden o bölgeyi sıcak suyla fln gevsetmeye gerek yok dedi bı krem var onu yazdı cidden o kdr etkili olduki kesinlikle doktorunuZa söyleyin bir hfta hiç oturamadim uyuyamadım ağrıdan

Geçti ama yine de doktoruma yazdım hala bekliyorum gördü ama cevap vermedi
Sancı varmı bakıldı sancı çıkmadı. İdrar tahlili verdim sonuc cıkacak. Hoca göğüs altlarına kadar baktı gaz var dedi sanırım eve gidip ılık duş al dedi ve sonuc cıkınca konusucaz. Duphalac ıcıcem fayda olursa
Göbeğim cevresı baya ağrıyor.
Bebeği de gördük istirahat aldım bu hafta evdeyim.

Kantaron anlık rahatlattı bn sıcak suyada oturayım demiştim kadın dogumcu bu hftalarda şimdiden o bölgeyi sıcak suyla fln gevsetmeye gerek yok dedi bı krem var onu yazdı cidden o kdr etkili olduki kesinlikle doktorunuZa söyleyin bir hfta hiç oturamadim uyuyamadım ağrıdan
Bu cuma gideceğim tekrardan o zaman söylerim mutlaka ya çekilir gibi olmaz ileri ki safhası

Evet yüksek çıkmıştı ilaç kullandım dahiliye buraya gönderdi

Çok geçmiş olsun, su an değerleriniz nasıl? Tiroid kolay kontrol altına alınıyor. Bende gebeliğin hemen başında çıktı gebelik tiroidi, 8 veya 9. haftadan beri ilac kullanıyorum, her ay kontrole gidiyorum.

Bende hamilelikten önce ve sırasında kullanıyorum aylık dahiliyeye gidip hallediyorz dozlama işini hatta tiroid ilacı kullanınca hamile kalabildim

USG de bakıldı mi nodül veya teşhis var mı?
Dahiliye doktoru kendi yazıp çözüyor çünkü endokrinoloji ile uğraşmıyor. O daha özel alan olduğu için dahiliyeye gittikten sonra girilebiliyor sadece hemen randevu da bulunmuyor hep

Bende hamilelikten önce ve sırasında kullanıyorum aylık dahiliyeye gidip hallediyorz dozlama işini hatta tiroid ilacı kullanınca hamile kalabildim

USG de bakıldı mi nodül veya teşhis var mı?
Dahiliye doktoru kendi yazıp çözüyor çünkü endokrinoloji ile uğraşmıyor. O daha özel alan olduğu için dahiliyeye gittikten sonra girilebiliyor sadece hemen randevu da bulunmuyor hep
Ben de hep dahiliyeye gittim, normal degerdeydi ama gebelik için yüksekti. Her ay dahiliyeye kontrole devam ediyorum. Çok şükür gayet iyi gidiyorum şimdilik.

Ayyy kanama çok şükür olmadı ama ilerlerse olur sanırım su çok içtiğim için olmadı sen de de demirden sonra mı başladı?
Demir kullanmaya başlayalı nerdeyse 2 ay olacak canım. Ondan dolayı değil de gebelikten kaynaklı aldığını düşünüyorum.Çünkü aynı zamanda burnum da kanamaya başlamış kanayıp kuruyor içeride öyle farkediyorum

Kızlar bir şey sorucam. Cuma günü doktorum 1 ay sonra yaparız şeker yüklemesini dedi. Ben saat kaçta geleyim dedim. Saat önemli değil aç tok farketmiyor, istediğin zaman gel dedi. Ben burda hep aç karna gittiğinizi okudum o yüzden anlam veremedim?

Demir kullanmaya başlayalı nerdeyse 2 ay olacak canım. Ondan dolayı değil de gebelikten kaynaklı aldığını düşünüyorum.Çünkü aynı zamanda burnum da kanamaya başlamış kanayıp kuruyor içeride öyle farkediyorum
Ayyy acaba eskilerde de böyle oluyormuydu yaaa. Biz demir, magnezyum, b12, vitamin ne varsa kullanıyoruz yine aynı

Eklentiler

• B100D453-6099-4E2C-941D-B104BA93AB85.webp
    B100D453-6099-4E2C-941D-B104BA93AB85.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar bir şey sorucam. Cuma günü doktorum 1 ay sonra yaparız şeker yüklemesini dedi. Ben saat kaçta geleyim dedim. Saat önemli değil aç tok farketmiyor, istediğin zaman gel dedi. Ben burda hep aç karna gittiğinizi okudum o yüzden anlam veremedim?
Benim doktor aç gel gece 12 den sonra yeme bir şey ve tek olma dedi ☺️ eşinde gelsin dedi özellikle. Sıkılıp başına dert olmayım diye de olabilir 🤣🤣

Az önce işten geldim ara salonda yeşil bir halim var baktim üstünde degisik birsey var bir eğildim kocaman kertenkele ben çığlık attım o kacti fortmantonun altına yani bütün odalara mutfağa her yere girmis olabilir suan ben napicam yardım edin Allah aşkına bu tirmanabilir mi mutfak tezgahına çıkarsa ben biterim zaten midem bulanıyor herseyden cildiricam internette oldugu odaya karanfil kaynatıp koyun yaziyor ama bu bütün evde olabilir 😭😭😭

airfryer kullananlar memnun mu kızlar? ben almadım airfryer ama annem geçen grundigin çiftli olanından aldı kanat yaptı çok hoşuma gitti. sizce gerekli mi?
Canım ben onemoon oa9 kullanıyorum fırın tipi airfryer köfte tavuk patates kızartması tüm yağlı şeyleri onda yapıyorum kardeşim kek kurabiye vs de yapıyor buz da çözüyorum bir sürü aparatı var . Sırf varya köfte patates kızartmak için bile alınır. Hiç bir yer yağ olmuyor. Parçaları makinede yıknaıyor

Back
X