- Konu Sahibi sunshine__
-
- #27.621
İşte bende o kısmı tam tutturamazsam diye korkuyorum. Sezeryan olmak zorunda kalırsak saati günü belli ama normal doğumda Allah ne verdiyse yani. Ben benim kv ye bu konuda pek güveniyo sayılmam özellikle ona dememeyi düşünüyorum hastaneye doğum için gidersem. Benden önce sancı odasına gidip beni beklerYakın zamanda doğum yapan çok tanıdığım var hepsi de o hastane odasında sancı beklemekten pişman. Sancıyı evde çekip, sıcak duş alıp öyle gidin diyor annem. Sanırım en mantıklısı da bu. Bende düşünüyorum şimdi biraz sancım ağrım olsa hemen eşimden destek alıyorum, o zaman o odada tek başıma doğum sancısı çekmek çok korkutucu geliyor. Zaman geçtikçe doğum stresi sarıyor off ofd napacağız biz
Bıtane uzun kollu pıjama takımı aldım, gecelıgı de uzun kollu alıcamm, karar verdımCanım her ihtimale karşı uzun al. Sezeryan sonrası yaz günü çorap giydi kuzenim öyle üşüdü düşün. Kısa olursa üstüne bişey alma zorunluluğun olur ama uzun kollu olursa en fazla yelek atarsın üstüne. Birde kış zaten soğuk olacak sanırım
Bugun hastanede bı kadın vardı nst odasından cıktı, benım muayene sırasında hemsıre sonucu gosterdı, bızım doktor nerdeyse dogurcak dedı, kadın cok sakın relax, elınde bıseyler yıyordu, tek basına da gelmıs hastaneye.. Ayy ne guzel dedım, kadın hıc hıssetmiyor, benım agrı olsa doktora kosuyorumYakın zamanda doğum yapan çok tanıdığım var hepsi de o hastane odasında sancı beklemekten pişman. Sancıyı evde çekip, sıcak duş alıp öyle gidin diyor annem. Sanırım en mantıklısı da bu. Bende düşünüyorum şimdi biraz sancım ağrım olsa hemen eşimden destek alıyorum, o zaman o odada tek başıma doğum sancısı çekmek çok korkutucu geliyor. Zaman geçtikçe doğum stresi sarıyor off ofd napacağız biz
Bende tam tersi annem veya kayınvalidem yanımda olsun diyorum, eşim değil. İkisi de farklı şehirlerde o gün hangisi yanımda olursa onunla girerim herhalde. Çünkü benim için o an tecrübeli birinin yanımda olması daha önemli. Yanlış anlama asla tercihine karşıtlık yapmıyorum sadece ben iki tecrübesiz bir bebeğe bakmaktan korkarımİşte bende o kısmı tam tutturamazsam diye korkuyorum. Sezeryan olmak zorunda kalırsak saati günü belli ama normal doğumda Allah ne verdiyse yani. Ben benim kv ye bu konuda pek güveniyo sayılmam özellikle ona dememeyi düşünüyorum hastaneye doğum için gidersem. Benden önce sancı odasına gidip beni beklerbana da kriz gelir. Aşırı panik bebeğe bişi olcak diye benden beter endişeli. Benim hastanede şey var sancı odası var oraya ya eşim ya da bi refakatçi geliyo senle beraber ama ebeler diyoki eşin gelirse daha iyi zaten doğuma da eşin giriyo. Doğuruyorsun çıkıyorsun yine o sancı odasına gidiyorsun. Seni bekleyen dışarda bekliyo bebeğide cam bi yer var ordan gösteriyor ebeler. Bebekle beraber 1 saat sonra falan servise çıkıyorsun orda herkes yanına gelebiliyor. İşte bu kısmı eşimle atlatmak istiyorum ilk defa emzircem ilk defa doğurcam ne bilim diğer herkesin yaptığı hareketler batıyo. Başka zaman olsa aman nolacak derdimde şu hamile kafası farklı biraz hiç tahmin etmediğim şeyleri düşünüyorum
Benim sabahlıklı takımım var tam önü kapanmıyo bende başka biraz daha rahat bi sabahlık alcam ama lohusa sabahlığı diyince önüme saçma sapan şeyler çıkıyo doğru düzgün bişi çıktığı yokBıtane uzun kollu pıjama takımı aldım, gecelıgı de uzun kollu alıcamm, karar verdım
En mantıklısı bence de canım çünkü soğuk almamak lazımBıtane uzun kollu pıjama takımı aldım, gecelıgı de uzun kollu alıcamm, karar verdım
Aman aman ne güzel bizde öyle rahat olalımBugun hastanede bı kadın vardı nst odasından cıktı, benım muayene sırasında hemsıre sonucu gosterdı, bızım doktor nerdeyse dogurcak dedı, kadın cok sakın relax, elınde bıseyler yıyordu, tek basına da gelmıs hastaneye.. Ayy ne guzel dedım, kadın hıc hıssetmiyor, benım agrı olsa doktora kosuyorum
Yaa ben de cok abartılı dantellı seylerı sevmıyorum, yanı normal hayatımda gıymeyecegım bısey de almak ıstemıyorum, lohusa deyınce hep dantel tülBenim sabahlıklı takımım var tam önü kapanmıyo bende başka biraz daha rahat bi sabahlık alcam ama lohusa sabahlığı diyince önüme saçma sapan şeyler çıkıyo doğru düzgün bişi çıktığı yok
Ben planlı sezeryan ıstıyorum, ınsallah ıstedıgımız haftada olur, normal dogumdan korkuyorumAman aman ne güzel bizde öyle rahat olalımama ben kendime asla güvenmiyorum kesin hastaneyi elektrik kaplar stresimden
Ben de garip bir şekilde kilo alımı son 4 haftada hiç olmamış totalde 9 kg almışım şu ana kadar. Bebek de haftasından bir hafta ileride çıktı en son. Artık kontrollerim 2 haftada bir olacak.Benım de bı arkadasım asırı zayıf, seker cıkmıs 30 kg almıstım dıyo butun hamılelık boyunca, ınsulın de vurmus
İnan bende korkmaya başladım ve çok normal. Ama bence müdahale etme bırak bebeğin kendisi için en sağlıklı olanı bulsun. Yani ben bebeğin doğru yolu seçeceğine eminimBen planlı sezeryan ıstıyorum, ınsallah ıstedıgımız haftada olur, normal dogumdan korkuyorum
Ya şöyle ben doğurmadım ama bebek tecrübem var refakatçi oldum birkaç kere bide benim kendime güvenim var sanırsın on kere doğurdumn nerden geliyo bu güven onuda bilmiyorumBende tam tersi annem veya kayınvalidem yanımda olsun diyorum, eşim değil. İkisi de farklı şehirlerde o gün hangisi yanımda olursa onunla girerim herhalde. Çünkü benim için o an tecrübeli birinin yanımda olması daha önemli. Yanlış anlama asla tercihine karşıtlık yapmıyorum sadece ben iki tecrübesiz bir bebeğe bakmaktan korkarımve tabii zamanı tutturmak önemli sanırım 2 3 saat sancı çeker sonra sıcak duş alıp giderim tabi annem falan olursa onlar doğru zamanlamayı tuttururlar herhalde. 3 tane doğurmuş ikisi de bir zahmet anlasınlar
Benım bebıs de 3 gun gerıdeymıs, ılerde olsa dert gerıde olsa dert, insallah sağlıcakla kucagımıza alırız hepımızBen de garip bir şekilde kilo alımı son 4 haftada hiç olmamış totalde 9 kg almışım şu ana kadar. Bebek de haftasından bir hafta ileride çıktı en son. Artık kontrollerim 2 haftada bir olacak.
Benım serklajım var, doktorum 37 de dıkısı alırım dedıgınde bebegı de alırsınız dedım, belkı normalı beklerız dedı ben bi kaldım, olabılır mı kı dıye, ama erken dogumumda ıkızlerımı 9 saat sancı cekıp normal dogumla dogurdum ve kucağıma alamadımm, bendekı bıraz da travmatık.. O yuzden sezeryan olsun ıstıyorum.. Hatta tümden uyutsunlar benı, uyandıgımda bebegıme kavusayım ıstıyorumİnan bende korkmaya başladım ve çok normal. Ama bence müdahale etme bırak bebeğin kendisi için en sağlıklı olanı bulsun. Yani ben bebeğin doğru yolu seçeceğine eminim
Sanırım biraz şundan gerçekten hayatımda hiçbir şeyimde yanımda kimse yoktu. Evlenirken de hastane hastane gezerkende düşük yaparkende. Bi çok şeyde yanımda olmayıp engel olan çoktu gerçekten. Şimdi de ben kimseyi istemiyorum yanımda o kadar alıştım ki bu duruma buna annemde dahil hem yük olacak gibi hissediyorum hemde varlıklarından rahatsız olacak gibi hissediyorum.Bende tam tersi annem veya kayınvalidem yanımda olsun diyorum, eşim değil. İkisi de farklı şehirlerde o gün hangisi yanımda olursa onunla girerim herhalde. Çünkü benim için o an tecrübeli birinin yanımda olması daha önemli. Yanlış anlama asla tercihine karşıtlık yapmıyorum sadece ben iki tecrübesiz bir bebeğe bakmaktan korkarımve tabii zamanı tutturmak önemli sanırım 2 3 saat sancı çeker sonra sıcak duş alıp giderim tabi annem falan olursa onlar doğru zamanlamayı tuttururlar herhalde. 3 tane doğurmuş ikisi de bir zahmet anlasınlar
Ben severimde işte kullanışlı değil en son yün yelek götürürüz olmadıYaa ben de cok abartılı dantellı seylerı sevmıyorum, yanı normal hayatımda gıymeyecegım bısey de almak ıstemıyorum, lohusa deyınce hep dantel tül
Bende bir düşük yaptım o ağrıyı hala tarif edecek kelime bulamam Allah kimseye yaşatmasın, sana da çok geçmiş olsun canımYa şöyle ben doğurmadım ama bebek tecrübem var refakatçi oldum birkaç kere bide benim kendime güvenim var sanırsın on kere doğurdumn nerden geliyo bu güven onuda bilmiyorumama çok düşük yaptım sancıları hiçte kolay değildi. Bi düşükte annem yanımdaydı hastanede diğerinde de kv. Yani normalde annem daha umursamaz rahat kv daha pimpirikli. Ama ben annemde daha rahattım. Zaten tutamıyorum kendimi ağlayıp duruyorum ben ağladıkça annem ağlıyo ama kv de öyle değil saçma sapan önüne geleni aradı biraz sıkıldı saçma sorular sordu bilerek yaptığını sanmıyorum ama hani hastane refakatçisi olarak yanınıza alacağınız son kişilerden bide ben hemşirelere ebelere daha çok güveniyorum onlar daha iyi biliyo ne yapmam gerektiğini o yüzden eşim yanımda yeterli gibi geliyor yaa
Cnm senin yükleme sonucu nasıl çıktı ki insülin kullanmis olan bir arkadaşım 4 küsur kilo bebek doğurdu sıkıntısız çıktı hastanedenGerçekten Allah başka dert vermesin diyorum da bi yandan da talihsiz bi durum olarak geliyor bebeklerimiz iyi olsun da inşallah napalım yediğimiz eksik kalsın. Ben yemek saatlerine ve diyete birebir uyduğumda yolunda görünüyor. Diyet yeterli olacak sanırım inşallah yani
sağol canım. Evet diğerinde de diyetle ilerlemiştim ama her kontrole gittiğimde doktor bana diyete sıkı sıkı uymamı tembihlemişti “bebeği hastaneden seninle göndermek istiyorum eve” diye. Öyle olunca da vicdan yapıp yine birebir uymuştum diyete. İnsüline gerek kalmamıştı , erken doğum olmadı çok şükir ama hastanede fazladan iki gün kaldık çünkü doğduktan sonra oğlumun açlık kan şekeri baygınlık seviyesinde çok düşük çıkıyordu. Sonra düzeldi çok şükür
Yaaa bilmiyordum hatırlattıysam özür dilerim kusuruma bakmaBenım serklajım var, doktorum 37 de dıkısı alırım dedıgınde bebegı de alırsınız dedım, belkı normalı beklerız dedı ben bi kaldım, olabılır mı kı dıye, ama erken dogumumda ıkızlerımı 9 saat sancı cekıp normal dogumla dogurdum ve kucağıma alamadımm, bendekı bıraz da travmatık.. O yuzden sezeryan olsun ıstıyorum.. Hatta tümden uyutsunlar benı, uyandıgımda bebegıme kavusayım ıstıyorum
Aynısı bana oldu az önce sağ taraf şişti sertlesti korkuyorum oyle olunca ya içim bir tuhaf oluyor☹Kızlar karnımın sağ tarafı öyle bir yükseldi ki sol tarafı aşağıda sağ taraf yukarda abartmıyorum 45derexe açı yapmıştır ürktüm bi an . Bebek toplandı bence oraya
Bitki çayı icebilirsin canim nane limon ıhlamur zararlı değil ki malesef soğuk algınlığınin tek çözümü zaman ve istirahatBenim hastalık Cumartesi’den beri devam ediyorkırgınlık yok ama boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı/akması 3 gündür başlayan öksürük beni yoruyor. Bir de bütün bunların içinde evimiz tadilattaydı onu kontrole gittik bitti diye temizlik, yerleştirme yaptık 3 gün ciddi anlamda yo rul dum. sağlık ocağına gittim doktorum gitmemi söylediği için, sağlık ocağı antibiyotik verilecek kadar kötü değilsen dinlenerek geçireceksin dedi. Vitamin al, bol bol da su iç dedi. Eczacım imumax diye bir sprey verdi boğaz ağrısına tamamen doğal hamilelere uygunmuş onu kullanıyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Ne yapsam da hızlıca geçirsem, malum bitki çayı vs de yasak. Zaten doktor çok sıcak ve çok soğuktan uzak dur dedi. Help
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?