- Konu Sahibi sunshine__
-
- #28.421
Cnm mesajını yeni gördüm ins bebisler tam vakti zamanında doğar en büyük duam hiç bu iğne kortizonlara gerek kalmaz ama bnde araştırdım baya yeni 37 de doğum yapan arkadaşıma cuma cumrtesi iki doz yaptirip pzrtesi doğuma aldı. Benim hekimde prof perinotolog ve bilgisi tecrübesi iyi arkadaşımda Bursa'da onunda aynı evt farklı düşüncelee var eşimin kuzenin ikizi var o dedi ısrarla bana yaptır dedie bnde sordum aldigim cvp oydu bnde internetten araştırıyorum istersen direk ciğer gelistirici iğne yaz ozellikle yorumları değil akAdemik yazıları oku etkinlik olarak en yüksek olduğu yapıldıktan sonraki 24 saat diye geçiyor. Tabiki her hamilelik frkli birde senin durumunu net bilmiyorum blkide bir risk gördü o yüzden böyle bir karar verdi yada hemen önlem almak istedi güzel düşünelim güzel olsun insIste farklı bir bakıs acısı daha, benım doktorum hıc bu sekılde bahsetmedı, hatta 3 gundur de arastırıyorum bu ıgneyı, hıc boyle bır yoruma denk gelmedım, dun bı arkadasım korkutmaya calıstı benı doktoruma yazdım sordum, sorduguma da pısman oldum salakca bır soru sordum dıye. Bu ıgnenın amacı cıger gelısimıne destek olmak dıyelım 24 te yaptırdım, bebegın cıgerlerı 26 hafta bebegın cıger gelısımı gıbı olcak yanı, ıgnenın etkısıne baglı, hafta degısebılır dedı. Cıger gelısımı tamamen 34.haftadan sonra tamamlanıyornus. Son dozu da 32.haftada yaparım dedı hatta, Allah izin verır o haftayı gorursekYanı kotu bır iğne olsa perınatolog olan doktorum bu ıgneyı yapmazdı dıye dusunuyorum. Bebek dogunca etkılesıme gecen bır iğne deıl onu demek ıstıyorum tamamen ciger gelısımıne destek olmak ıcın..
Bebek 30 da dogdu ıgne ye ragmen cıger gelısımı tamamlanmamıs oluyor, ama 30 hafta ciğer gelişimi gıbı de olmuyor, etkılı bır ıgne haftasını ileri cekıyor cıger gelısıminın, genelde 35ten sonra kuvoze gırmemelerının sebebı o ıste 34 ten sonra tamamlandıgı ıcın kendı kendılerıne nefes alabılıyorlar
Bence bunları yazmanıza gerek yoktu.Cnm mesajını yeni gördüm ins bebisler tam vakti zamanında doğar en büyük duam hiç bu iğne kortizonlara gerek kalmaz ama bnde araştırdım baya yeni 37 de doğum yapan arkadaşıma cuma cumrtesi iki doz yaptirip pzrtesi doğuma aldı. Benim hekimde prof perinotolog ve bilgisi tecrübesi iyi arkadaşımda Bursa'da onunda aynı evt farklı düşüncelee var eşimin kuzenin ikizi var o dedi ısrarla bana yaptır dedie bnde sordum aldigim cvp oydu bnde internetten araştırıyorum istersen direk ciğer gelistirici iğne yaz ozellikle yorumları değil akAdemik yazıları oku etkinlik olarak en yüksek olduğu yapıldıktan sonraki 24 saat diye geçiyor. Tabiki her hamilelik frkli birde senin durumunu net bilmiyorum blkide bir risk gördü o yüzden böyle bir karar verdi yada hemen önlem almak istedi güzel düşünelim güzel olsun ins
Bu tarz ornekler benım cevremde de var, 28+4te cocugu dogan arkadsım var 24.haftada yaoılmıs o ıgne sayesınde yasadı vocugum dıyo, aynı haftaada vandan geln bırı varmıs, kalp krızı gecırmıs coger gelısımı yeterlı gelmedıgı ıcın. Acıkcası mesajını okuyınca şok oldım, yenı yaptırdım ıgneyı ve modumu dırek asagı cektı, ve ben guzel umutlarla yaptırdım o iğneyı, allaha emanet bebegım dedım, ustune o yorum.. Ben de arastırdım tabıkı sadece yorum okumadım..makale de cıktı karsıma. Bebegın cıger gelısımıne destek olmak ıcın yapılan ogne. Ha bu ıgneyı yaptırdım ıllakı yasayacak bı durum tabıkı yok, o mesajımda da acıkladım, 2 hafta 3 hafta ılerı tasıyor cıger gelısımını. Belkı de benegım 38.haftaya kadar gıdecek bılemeyız, belkı de yarın sancım cıkıcak erken dogum olacak, garantımız var mı kı..Cnm mesajını yeni gördüm ins bebisler tam vakti zamanında doğar en büyük duam hiç bu iğne kortizonlara gerek kalmaz ama bnde araştırdım baya yeni 37 de doğum yapan arkadaşıma cuma cumrtesi iki doz yaptirip pzrtesi doğuma aldı. Benim hekimde prof perinotolog ve bilgisi tecrübesi iyi arkadaşımda Bursa'da onunda aynı evt farklı düşüncelee var eşimin kuzenin ikizi var o dedi ısrarla bana yaptır dedie bnde sordum aldigim cvp oydu bnde internetten araştırıyorum istersen direk ciğer gelistirici iğne yaz ozellikle yorumları değil akAdemik yazıları oku etkinlik olarak en yüksek olduğu yapıldıktan sonraki 24 saat diye geçiyor. Tabiki her hamilelik frkli birde senin durumunu net bilmiyorum blkide bir risk gördü o yüzden böyle bir karar verdi yada hemen önlem almak istedi güzel düşünelim güzel olsun ins
Canim, yabanci sitelerde ikiz ve erken doğum riski varsa 24+0 dan itibaren geliştirici iğne yapıldığı yazıyor, için rahat etsin diye yazdımInsallah canım, doktorum umutlu gıdecegınden, ınsallahh sonuna kadar gıderız, bu ıgneyı de tedbır amaclı olası bı durum ıcın vurdurttu, ben herturlu tedbırımı alayım dedı
Sofradan kalkınca karnıma iğne batırsalar balon gibi patlayacak sankiBen de ayniyim. Oturamiyorum yemekten sonra karnimin sisliginden. Cunku yediklerimize bile sigacak alan kalmiyorbi cozumu oldugunu sanmiyorum ama
Evet ben de gun boyu bu yorumu dusundum, acaba neden boyle yazdı dedım, buraya da gelıp sevıncle dun ve bugun bırıncı dozum ıkıncı dozum dıye de yazdım. Rabbıme emanet bebegımBence bunları yazmanıza gerek yoktu.
Herkesin telaşı stresi farklı.
Her doktorun görüşü de farklı olabilir.
Doktorlar zzaten yeterince kafamızı karıştırıp allak bullak ediyor.
Stressiz bir hamilelik de çok değerli bence.
Bazen de güvenip teslim olmak lazım.
Fazla güven kötü evet ben kötü deneyimler de yaşadım fakat.
Kaygılı insanlar rahatlamışken öyle böyle dememek lazım.
Doktor risk görmüş yapmış.
Bana da yapılmadı keşke yapılsaydı diyorum 12 senedir.
Benım ıcım rahat canımCanim, yabanci sitelerde ikiz ve erken doğum riski varsa 24+0 dan itibaren geliştirici iğne yapıldığı yazıyor, için rahat etsin diye yazdım
Rahat olsun ve üzülme, doktorun ne diyorsa o doğrudur, insanlar boşuna okumuyorlar ve çok tecrübeliler…Benım ıcım rahat canımcok tesekkur ederım yorumun ıcın.. Sadece bosuna yaptırdın der gıbı bi mesaj gorunce sasırdım bugun, hatta burdan Bı arkadsıma da uzuntumu dıle getırdım..
Umut olmasa nasıl yasarız, nasıl katlanırız zorluklara, ben 4.tup bebek denememle hamıleyım. Elımden gelenı yapıyorum, doktoruma da guvenıyorum o da yapıyor bu sefer kucagında bebekle gıdeceksın ınanıyorum dedı, bu yorumu bıle o kapıdan cıkarken gulerek cıkmama vesıle oluyor rahatlatıyor benı.Rahat olsun ve üzülme, doktorun ne diyorsa o doğrudur, insanlar boşuna okumuyorlar ve çok tecrübeliler…insallah istediğin haftaya ulaşacaksın ve belki de geçecek bile geçmese de önlemler alındı
Çok iyi anlıyorum seni, benim de 4. Denemem de tuttu ve gerçekten hala zor geçiyor ama mutluyumUmut olmasa nasıl yasarız, nasıl katlanırız zorluklara, ben 4.tup bebek denememle hamıleyım. Elımden gelenı yapıyorum, doktoruma da guvenıyorum o da yapıyor bu sefer kucagında bebekle gıdeceksın ınanıyorum dedı, bu yorumu bıle o kapıdan cıkarken gulerek cıkmama vesıle oluyor rahatlatıyor benı.
Canım inşallah hepimiz bebisleri zamanında alacağız kucağımıza moralini yüksek tut kimseyi takma bir kaç kişi de oldu diye sende de aynısı olacak değil ben inanıyorum buradaki herkes sağ salim kucağına alıp çok güzel bir anne olacakUmut olmasa nasıl yasarız, nasıl katlanırız zorluklara, ben 4.tup bebek denememle hamıleyım. Elımden gelenı yapıyorum, doktoruma da guvenıyorum o da yapıyor bu sefer kucagında bebekle gıdeceksın ınanıyorum dedı, bu yorumu bıle o kapıdan cıkarken gulerek cıkmama vesıle oluyor rahatlatıyor benı.
Insallahh canımÇok iyi anlıyorum seni, benim de 4. Denemem de tuttu ve gerçekten hala zor geçiyor ama mutluyuminsallah hepimiz sağlıkla kavuşacağız bebeklerimize, ben de inanıyorum çoğu bitti azı kaldı
Insallah canım, hepımız zamanında kucaklayalım, rabbım büyüktürCanım inşallah hepimiz bebisleri zamanında alacağız kucağımıza moralini yüksek tut kimseyi takma bir kaç kişi de oldu diye sende de aynısı olacak değil ben inanıyorum buradaki herkes sağ salim kucağına alıp çok güzel bir anne olacak
Yok kiz ne cikmasiGerçekten çok hevesle o zorluklarla çıkıp alışveriş yapıyoruz zırt pırt tuvalet gelmesi cabasıumarım analarının gıymatını bilirler
Evet, kimsenin kötü niyeti yoktur diye dusunuyorum ben de ama hassas konularda bence tanıdığımızın yaşadığı kötü tecrübeleri yazıp kafa bulandırmamak daha iyi olur çünkü tıp da bazı şeyler de 5-10 tane bişi olmalı ki ona göre bisi yapılsın, hepimizin çok farklı problemleri olur ve aynı tedavi olmaz gibi… Bu nedenle yanlış anlaşılmaya müsait konular, hepimizin doktoru bizi tanıyor biliyor, onlara güvenip devam etmeliyizBence hormonların etkisiyle kendimizi bazen yeterince ifade edemiyoruz hepimizin korkusu endişesi beklentisi aynıben kimsenin kimseyi kötü etkilemek için bir şey yazdığını düşünmüyorum bazen kendi endişemizle hormonlarında etkisiyle olay başka yere gidiyor inşallah yapılan her şey bebeklerimizi sağlıkla kucağımiza almak için yeterli olur
Kargocular bıktı benden artık, kapınım onune bırakıp gıdıyorlar artık,, yerımden kalkamayacak olursam tel ıle arıyorlar kapının onune bırakın dıyordım, sımdı hıc aramıyorlar artıkYok kiz ne cikmasidoktora bile tekerlekli sandalye ile gidiyorum
Ben evde yattigim yerde, annem dukkanda whatappdan goruntulu gorusme ile alisveris yaptik. Trendyoldan onceden begenmistim zaten modelleri. Ustelik farkli sehirdeyiz. Hala canli canli gormedim. Annem yikayip getircek sagolsun gelirken
Evet bu benKargocular bıktı benden artık, kapınım onune bırakıp gıdıyorlar artık,, yerımden kalkamayacak olursam tel ıle arıyorlar kapının onune bırakın dıyordım, sımdı hıc aramıyorlar artık
Bende öyle düşünüyorum ama bence bundan sonra birbirimize kötü örnek vermeyelim ki zaten bir çoğumuz son aylara yaklaşıyoruz panik olmayalımBence hormonların etkisiyle kendimizi bazen yeterince ifade edemiyoruz hepimizin korkusu endişesi beklentisi aynıben kimsenin kimseyi kötü etkilemek için bir şey yazdığını düşünmüyorum bazen kendi endişemizle hormonlarında etkisiyle olay başka yere gidiyor inşallah yapılan her şey bebeklerimizi sağlıkla kucağımiza almak için yeterli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?