2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ben dışarı terliği düşünüyorum. Doğumdan sonra kan falan bulaşabilir tuvalette. Kolayca yikanıp kuruması gerek diye düşünüyorum.
Ben lavabo, duş falan için plaj terliği götüreceğim yanımda. Duş alır mıyım bilmiyorum bazen sancı için alın diyorlarmış. Normal zamanda giymek için de normal ev terliği tarzında götüreceğim

Keşke nadiren işini sevmeyenlere denk gelmekte bizim talihsizliğimiz.Yoksa o kadar işini aşkla yapan seven uzmanlar varki hastanelerimizde. Benimki o günün talihsizliği kötü anılar biriktirmeme sebep oldu.
Acilde serum yerden acil doktorum panik yapıp Tuzla devletteki kadın doğuma beni sevk etmişti. İlgilenen nöbetçi doktor o kadar tatlı naif ve sakindi ki bıraksalar saatlerce sıkılmadan muayene olmak isterdim.

Kızlar ya ani korkudan bişey olur mu acaba? Az önce fırının camı patladı bayağı korktum ama şimdi iyiyim. Tekme de attı ondan sonra ama yine de korkuyorum hafif sancım oluyor iğne batar gibi acaba doktora gitmeme gerek var mı yoksa anlık kasıldığım için mi?

Aynen bazıları gerçekten çok tatlı ama bazıları da çok sıkıntı

Dün akşam bu soru aklıma takıldı benimde haftaya sorayım eğer sakıncası yoksa olmakta fayda var dediğin gibi
Doktorumuz uygun görürse Grip öncesi önlem için aşı olabiliyoruz.Gebelikte 2-3 aşıya müsade ediyorlar.
Ben tetenoz için gittiğimde sağlık ocağına sordum.
Biz gebelere grip aşısı öneriyoruz.Doktoruda uygun görenlere yapıyoruz.
Kışları çok fazla hastalanan bir bünyeniz varsa yaptırmanızda fayda var dediler.
Hele ki kışın alacağımız istirahat raporlarının doğum sonrası gün kesintisi olacağını düşününce aşı benim iyi bir seçenek.
Takip ettiğim bir ebe paylaşmıştı.Eşide kadın doğum doktoruydu.Aşı için belki fikir olur

Eklentiler

• WhatsApp Image 2023-09-18 at 14.54.17.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 73
Bu kadını bende takip ediyorum evet eşi de kadın dogumcu. Kendisi de çok güzel bilgiler veriyor

Tekme atmış hareket de ediyor. Bence panik yapmayın. Biraz dinlenin ayakta durmayın. İnşallah bir şey olmaz

Benimde cumartesi randevum.
Doktorum yıllık izne çıkınca göremedim ponçiğimi gözümde tütüyor.
Haşlanmış yumurtadan nefret eder hatta tiksinirrdim.Sırf bebiş için haftasonu oturdum 4-5 tane haşladım yedim.İleride inşllah cefakaar anasının kıymetini bilir.

Canım benimde eşim gece elini karnıma vurmuştu uyurken çok korktum uyuyordum sancım batma filan olmadı direk su içtim korktuğum için ama inan senin ki nasıldır bilmiyorum inşallah bir şey olmaz bol bol dua oku

Bende doktoruma sorup yaptırayım o zaman ben yapılamaz sanıyordum. Peki belirli bir haftası var mı?

Bende yumurta sarısını pek yemem mideme dokunur ama bu sefer pek dokunmuyor herşey minikler için

Enfeksiyon sanci yapabiliyor canim. Antibiyotik de basladilar mi
Onu da anlamadım crp referans değeri 5 iken 18 cıkmıs, cıkmayan bıseler de var. hadı ilk gün serum verdiler 2 gundur ne ılac ne bişey verildi. Sadece ciğer geliştirici yaptı. Doktor da hergun değişiyor dun nst güzeldi şimdi nst de hemsıre sanırım bebek uyuyor hafif sancı var dedı. Doğru dürüst bilgi veren de yok.

Bu kadını bende takip ediyorum evet eşi de kadın dogumcu. Kendisi de çok güzel bilgiler veriyor
Hatta geçen gün çok uygun fiyata süt arttırıcı ürün tavsiye etti fiyatı da aşırı uygundu MBA by Merve Bilge Atalay Süt arttırcı Gaz Giderici 135 TL
Geçen hafta 2500TL olan süt arttırıcılar çok konuşulmuştu grupta . Demekki piyasada reklam yapmadanda faydalı olabilicek içerikler mevcut içimiz rahat olsun kızlar.

7. Aya girip sadece 5 kilo almış olan beni kimse fitlikte geçemez

66’yla hamile kalıp 62’ye düşüp şimdi 68’e çıktım ya 6 kilo aldım ya da 2
Hem de nasıl 10 gündür hastayım. Burun akıntısı/tıkanıklığı, hapşırık, öksürük vs en son gittim sağlık ocağına hiç bir şey veremem ateşin olmadığı sürece dedi. Tuzlu gargara yapıyorum burna da çekiyorum bir de eczacım verdi imumax boğaz spreyi tamamen doğal hamilelere uygunmuş. Sen de git doktora canım geçmiş olsun

Bende 5inde gittim 66.7 kiloydum. 2 gün önce tartıldım 68 kilo olmuşum. Şok geçirdim. Ben 70i geçeceğim galiba.
Ben çooook uzun süre 66 kitli kalmıştım dün 68’i tartıda görünce ufak çaplı bir stres geldi 70’le doğuma girmeyi planlıyordum aynı şekilde ama yalan olacak galiba iştahım çooook açık

Pek sanmıyorum canım ama kendini takibe al, dikkatli ol. Benim de dün ayna düştü çok korktum bağırdım, aynayı falan tutmaya çalıştım panikle bi kasıldım ama geçti. Ağrın artarsa vs doktorunla görüş ama iyi olacağına inanıyorum

Bende doktoruma sorup yaptırayım o zaman ben yapılamaz sanıyordum. Peki belirli bir haftası var mı?
Genelde 2. yada 3. trimester döneminde öneriyorlar.
Ekim ayında genelde eczanelere grip aşısı gelir.O dönem sağlık ocağında gidip yaptırabilirz.
Hastalıklara çok meyilliyesek doktor isterse ilk 3 ay içinde yaptır diyebiliyormuş .
Ama bizler zaten 6. aylarımızı geçtik bizim için problemli dönem olmayacaktır bundan sonrası.
Zaten grip aşısında canlı virüs bulunmuyor.
Aşının koruyucu etkisi, aşı yapıldıktan iki hafta sonra başlayacağından dolayı havalar serinlemeye başlayınca yaptırmak mantıklı . Çevremizden grip kapmadan önce davranmak gerekiyor aşının etkisini görebilmek adına

Bence sen 6 de
yoksa benim 45---42'e
Tekrardan 42----47'e 5 kilo almamış oluruz.
6. ayı 2 kilo ile kapatıyorum dersem millet bile linç eder.

Ben dışarı terliği düşünüyorum. Doğumdan sonra kan falan bulaşabilir tuvalette. Kolayca yikanıp kuruması gerek diye düşünüyorum.
Ay evet ben doğum yapcaz mis gibi olacaz sanıyorum unutuyorum sancılı regl günleri geri gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…