- 1 Nisan 2014
- 5.341
- 8.616
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #30.401
Benim annemde dikişsiz doğumlarını yapmış dört çocuğunuda aileden kimseden destek almadan tek başına doğurup tek başuna bakmış hepsine inşallah bizde onlara çekmişizdir bende normalden vazgeçmek istemiyorum doktorum sezaryen günü ayarlayacağım dediği haldeAnnem beni ve ortanca kardeşimi evde ebeyle doğurmuş, öyle dikiş-kesi vs olmadan. Küçük kardeşimi hastanede doğurmuş, onda da bir tane dikiş atmışlar. Sonrasında da hiç sorun yaşamamış Allah'tan. İnşallah kesi-dikiş gibi şeyler olmadan, olsa da sorunsuzca iyileserek geçiririz. Korkutuyor bunlar beni nedense.
Benimde en son bebek işte 15 nisanEn son transferden 3gun once olmustu, bebıs 24 haftalık dusun yanı
Biz hiç doğum hakkında konuşmadık doktorumlaBenim annemde dikişsiz doğumlarını yapmış dört çocuğunuda aileden kimseden destek almadan tek başına doğurup tek başuna bakmış hepsine inşallah bizde onlara çekmişizdir bende normalden vazgeçmek istemiyorum doktorum sezaryen günü ayarlayacağım dediği halde
Benim doktorum normalden yana, ben de bir sorun olmadığı takdirde Allah izin verirse normal istiyorum ama hayırlısı neyse öyle olsun. İlla normal ya da illa sezeryan diye bir tutumum yok, durumum neyi gösterirse artık.Benim annemde dikişsiz doğumlarını yapmış dört çocuğunuda aileden kimseden destek almadan tek başına doğurup tek başuna bakmış hepsine inşallah bizde onlara çekmişizdir bende normalden vazgeçmek istemiyorum doktorum sezaryen günü ayarlayacağım dediği halde
Evet dediğinizde haklısınız ama işte risk almak istemiyor doktorlar kesi hep atılıyor yoksa elbet kesisiz doğum olur rahatlarına geliyor kesi atıp çıkarmakEskiden kesi yokmuş ki kadınlar pat diye doğuruyormuş. Çevremde de dikişsiz doğum yapanlar var. Geçen gün bir doktor dinledim eskiden kadınlar tarlada dikişsiz doğuruyormuş falan artık kesi atmak ebelerin doktorların kolayına geliyor diyor. Tabii hepsi değil zan altında bırakmak olmasın. Kesi yapmak doğuran değil doğurtanın rahatlığını sağlıyor diyordu. Haksız da bulmadım adamı düşününce. Benim yengem ikizlerini dikişsiz doğurmuş. Artık ikiz bebeği dikişsiz doğumu bırak normal doğum yapılmıyor.
Korkmak çok normal bence canım bende korkuyorum. Benim çevremde de var dikişsiz doğuran çok kişi. İnşallah bizler de öyle oluruz. Eskiden zaten herkes öyle doğuruyormuş. Ay böyle diyince de babaannem gibi hissettim kendimi ama durum buAnnem beni ve ortanca kardeşimi evde ebeyle doğurmuş, öyle dikiş-kesi vs olmadan. Küçük kardeşimi hastanede doğurmuş, onda da bir tane dikiş atmışlar. Sonrasında da hiç sorun yaşamamış Allah'tan. İnşallah kesi-dikiş gibi şeyler olmadan, olsa da sorunsuzca iyileserek geçiririz. Korkutuyor bunlar beni nedense.
Canım söyle düşün normal doğum olsa 40 gün iyileşme için süremiz var birazda sen kendin dikkat edersinNikahlı kocam dediğin gibi Allah hak kılmış ama maalesef ki canım Türk kadınları hep bastırılmış yetişiyor, ayıpmış gibi. Halbuki tam aksi. Çocuk yapın diye insanları zorluyorlar ama çocuğu göz göze yapılıyor sanıyorlar herhalde. Gayet kadının da ihtiyacı, ben ailemin yanında 1 ay kaldım geçen ay çok zor geçti bu anlamda. İnşallah artık kızlarımız kadınlarımız bu algıyı yener, öyle yetişmez
Ben şimdiden düşünüyorum napacağım diyeCinsellik hem ihtiyaç hem de bağ bence. Sadece haz almıyoruz aslında, bağlanıyoruz daha çok. Sezeryan olursak daha kolay ama normal doğum sonrası korkutuyor beni düşünüp duruyorum son zamanlarda. Kaşım yarıldı 10 dikiş vardı ağrısından duramadım dokunamadımuzun zaman, vajinal doğum yaparsam dikişim olursa nasıl yaparım meraktayım inşallah korkmam çok
2. Attığım videoda daha detaylı göstermiş bence en erken 35. Hafta gibi tabi 32 den sonra yoga pilates vs yapmalıyızPerine masajına daha erken başlasak ne olurkibide sadece dış kısmına mı yapıylıyor bu masaj içeri girecekmi parmağımuz
Aslında risk olacak bişey yok bebek zaten kaygan sıvısıyla geliyor yeterli açıklık, düzenli nefes ve ısınma, doğru koordinasyon ile olur ama işte kesi atıp almak kolay geldiği için öyle yapıyorlar. Yani bence öyle. Umarım ben böyle olmayan birine denk gelirim ne diyimEvet dediğinizde haklısınız ama işte risk almak istemiyor doktorlar kesi hep atılıyor yoksa elbet kesisiz doğum olur rahatlarına geliyor kesi atıp çıkarmak
Ay bana çok feci moral verdin şuan sağolCanım söyle düşün normal doğum olsa 40 gün iyileşme için süremiz var birazda sen kendin dikkat edersin
Şunu unutma normal doğum yapanların hep 3er 5er demekki normalleşme sürecine kızlı adapte oluyorlar
Doktorun yönlendirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum çevremde ki sezaryenlerin çoğu kendi istekleri üzerine çünki benim biraz özel durumlarım olmuştu ilk evlendiğim sıralar doktor operasyonumu bildiği için normal yaptırmayacağınu söylediBenim doktorum normalden yana, ben de bir sorun olmadığı takdirde Allah izin verirse normal istiyorum ama hayırlısı neyse öyle olsun. İlla normal ya da illa sezeryan diye bir tutumum yok, durumum neyi gösterirse artık.
Benim termos pattat +şeffaf kutu içindeydiAaa seninde mi patpata sarılı değildi.
Bende şok oldum sarılı değil iyi bir şey olmamış dedim.
Canım eşler şimdiden 2. Planı yapıyor bize soran yok . Pembe dolap kapağı beğendim 2. Erkek olabilir diye diretti almadıAy bana çok feci moral verdin şuan sağolorası da doğru, şimdiye kadar yapanlar nasıl yapmışsa bizde öyle yaparız herhalde adapte olurum inşallah ama o 3 5 orda kalsın, Allahın gücüne gitmesin çok şükür her halime ama hamilelik beni 10 yıl yaşlandırdı şimdilik cesaretim yok
Gençleştirir diyorlar ama bende de hiç gençlik etkisi olmadıAy bana çok feci moral verdin şuan sağolorası da doğru, şimdiye kadar yapanlar nasıl yapmışsa bizde öyle yaparız herhalde adapte olurum inşallah ama o 3 5 orda kalsın, Allahın gücüne gitmesin çok şükür her halime ama hamilelik beni 10 yıl yaşlandırdı şimdilik cesaretim yok
Benim de bir iki gün önce 1 sene sonra da bir kızımız olursa 4 5 sene yapmayız artık dedi. Sadece yüzüne baktım o zaten anlaması gerekeni amladıBenimkide
Benim termos pattat +şeffaf kutu içindeydi
Canım eşler şimdiden 2. Planı yapıyor bize soran yok . Pembe dolap kapağı beğendim 2. Erkek olabilir diye diretti almadıbana soran yok gözün alıyor mu diye
Bizde de ben diyorum bir yaşına girince ikinciyi yaparız diye. Eşim diyor bir tane neyimize yetmiyoBenimkide
Benim termos pattat +şeffaf kutu içindeydi
Canım eşler şimdiden 2. Planı yapıyor bize soran yok . Pembe dolap kapağı beğendim 2. Erkek olabilir diye diretti almadıbana soran yok gözün alıyor mu diye
Ben 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum gerçekten beni de gençleştirmedi ama belki birilerini gençleştirmiştir ya da bu koca bir kv yalanıdırGençleştirir diyorlar ama bende de hiç gençlik etkisi olmadıbeyazlarım artmış olabilir
Ben suan 2.yı asla dusunmuyorum, neler cektım su 3 yılda, bızımkı de duygu sömürüsü yapıyor kardesı olmasın mı dıye, ben de olmasın dedım sustu, daha bunu dogurmadan 2.nın derdınde adamBenim de bir iki gün önce 1 sene sonra da bir kızımız olursa 4 5 sene yapmayız artık dedi. Sadece yüzüne baktım o zaten anlaması gerekeni amladıkız bizim şu 7 ayda nelere canımız sıkılmış, ne ağrılar buşantılar yaşamışız adamlar 2.planı yapıyor tövbee
Suyuna gıtmıs senın bayaDün gece acilde bir kadın bir erkek doktor ilgilendi benimle. Gençti ikisi de. Vajinal muayene olmak istemiyorum diye ağladım erkek olan valla çok haklısın kadın olsam ben de alttan baktırmaya çok korkardım diyobaya zorlandım elimi falan tuttu sakin ol, bebeğin cinsiyeti ne diye sordu. Kız deyince , bak ne güzel ilkte kızı bulmuşsun işte bida da doğurma yeter diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?