- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #30.561
İnşallah.Cok gecmis olsun canım bide kendi doktorun görsün bakalım inşallah o bi çözüm bulur
Troidi yukseltmek istemiyorlar troid yüksekliği zeka geriliği düşük erken doğum vb yapabiliyorKızlar serbest T4 ü düşük olan var mı aranızda? Doktor bana ilaç vermedi ama sürekli kilo aldığımdan canım sıkılıyor.
Seni şu stres bile kasıp sancilanmana sebep oluyor olabilir sana bir doktorun doğru düzgün açıklama yapması lazım sakinlesonce sancinda bitecek benceİnsülin yok en son 10 gun önce haftası ile uyumlu idi. Amnıo sıvı fazla ultrasona girdim devlet hast söylemedi sormadım bende
Canım kendi doktoruna git bir an önce çıkışını iste, bu hastane bırakmıcak gibi seniSabahı ettik gene nst ile. Sonra serum sonra nst. Yine aynı seyler.
Doktorum la görüştüm buraya gel dedi ilaç verebılırmıs burda ılac yok sadece serum ve nst. Bu kısır döngü umarım çözülür
Allah korusun ya erken doğum falan olmasınTroidi yukseltmek istemiyorlar troid yüksekliği zeka geriliği düşük erken doğum vb yapabiliyor
Benim düşüktü önce TSH da çok düşüktü T4 ile birlikte anti tpo antikor testi negatif çıktı üç hafta tüm ilaçlarımı vitaminleri dahil kesti endokrin uzmanı ilaçlar baskılayabilir dedi. üç hafta sonra t4 yine aynı oranda düşük TSH normal olunca bu sefer ilaca başladı günde bir kez EUTHYROX 50 mg kullanıyorum ben kullanmak istemedim eksiklik bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabilirmiş dışardan ne olur ne olmaz die hormonun zararı yok dedi üç hafta sonra tekrar kontrolüm var gebelik öncesi hiç sıkıntım yoktu kendi doktorum direkt endokrine gönderdi zatenKızlar serbest T4 ü düşük olan var mı aranızda? Doktor bana ilaç vermedi ama sürekli kilo aldığımdan canım sıkılıyor.
Kafama çok takıldı, dün doktorumla konuştum, t4 tek başına değerlendirilmez TSH a da bakılır TSH ın normal ilaç başlanacak bir durum yok, gebelikte böyle dalgalanmalar olabilir dedi ama anlamsız bir şekilde kilo artışım oldu birden her zamanki gibi besleniyorum fakat her gün tartıda farklı bir şey görüyorum. 2 hafta sonra şeker yüklemem olacak o zaman bir daha konuşucam bu konuyu ama içim hiç rahat değilBenim düşüktü önce TSH da çok düşüktü T4 ile birlikte anti tpo antikor testi negatif çıktı üç hafta tüm ilaçlarımı vitaminleri dahil kesti endokrin uzmanı ilaçlar baskılayabilir dedi. üç hafta sonra t4 yine aynı oranda düşük TSH normal olunca bu sefer ilaca başladı günde bir kez EUTHYROX 50 mg kullanıyorum ben kullanmak istemedim eksiklik bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabilirmiş dışardan ne olur ne olmaz die hormonun zararı yok dedi üç hafta sonra tekrar kontrolüm var gebelik öncesi hiç sıkıntım yoktu kendi doktorum direkt endokrine gönderdi zaten
Kız olur mu olur yine de sıkı korunun hemen bir tane daha zor olurBizim zaten kolay olmadığı için geri çekilme ya da prezervatif ile büyük ihtimal. Bir de şak diye bu sefer oluyormuş
Ben prezervatif sevemedim asla bir dönem yasmin kullandım gayet memnundum ama şimdi önerilmiyorPrezervatife devam. Hic konforlu olmasa da
Senin işin kolaymış en iyisi öyle ama yine de tehlikesi varBiz evlendik evleneli hep eşim korundu yine öyle devam ederiz
Hoşgeldin 2.bebiş demek istemiyorsan hemen bir yol bulmak lazımHiç korunmadık bilmiyorum
vajina genişlemesi 2 3 ay sonra düzeliyor canım büyük oranda. Bir miktar kalıyor e o da normal. Yine de ben kesi istemem herhalde zorunlu olmadıkça. Biz korunuyorduk yasmin kullandım ama şimdi kullanamayacağım tehlikesiz tek yol spiral ama onu da istemiyorum gibiYa bizim alt katimizda kadin dogumcu var o anlatti. Kesi atilmasi hem bebek kokay ciksin vs hem de atilmadiginda vajinanin cikisinda genisleme oluyomus. Bi kelime var yazamiyorum simdi. F ile baslayan. O oluyomus. Zevk acaip dusuyomus ondan sonra. Erkek icin de kadin icinde. Normal dogumun en buyuk dezavantaji oymus mesela. Ama ben olursa normal istiorum ayri
Biz hic korunmadik olmadi ztn oyuzden korunmam die dusunuyorum
Kız 2.bebek gelirse birde hemenBiz yeni evli sayılırız hiç korunmadık şimdi de korunalım diyip unutuyoruzbizim bebekte uzaktan oldu herhangi bir girişimde bulunamamıştık henüz doktor bile şaşkın
Ay öyleymiş, büyükler süt korur diyor genelde ama öyle değilmiş o iş. Bende korkuyorum açıkçası ne yapsam nasıl yapsam diyeKızlar süt korumuyor arkadaşım ona güvendi 3 aylık bebeği kucağındayken hamileyim dedi bana ben şok
Ben direkt evde süpürge açıp hem işimi yapıp hem onu uyuturum diye düşünüyorumBen de düşündüm de sonra dinlenme rekoru kıran elektrik süpürgesi sesini YouTube dan açar ses bombası ile odasında dinletirim diye düşünüp vazgeçtim
Tiroid TSH 3.90 iken serbest t4 0.93 çıktı endokrinolojiye gönderdiler ilaç kullanıp gittim orda da TSH 2,44 çıktı serbest de 0.80 doktor serbestler normal TSH sınırda dedi ne kadar düşük ki serbestKafama çok takıldı, dün doktorumla konuştum, t4 tek başına değerlendirilmez TSH a da bakılır TSH ın normal ilaç başlanacak bir durum yok, gebelikte böyle dalgalanmalar olabilir dedi ama anlamsız bir şekilde kilo artışım oldu birden her zamanki gibi besleniyorum fakat her gün tartıda farklı bir şey görüyorum. 2 hafta sonra şeker yüklemem olacak o zaman bir daha konuşucam bu konuyu ama içim hiç rahat değil
2 sene denedik olmadı hiçbir sorun yokken üstelikKız olur mu olur yine de sıkı korunun hemen bir tane daha zor olur
Ben prezervatif sevemedim asla bir dönem yasmin kullandım gayet memnundum ama şimdi önerilmiyor
Senin işin kolaymış en iyisi öyle ama yine de tehlikesi var
Hoşgeldin 2.bebiş demek istemiyorsan hemen bir yol bulmak lazım
vajina genişlemesi 2 3 ay sonra düzeliyor canım büyük oranda. Bir miktar kalıyor e o da normal. Yine de ben kesi istemem herhalde zorunlu olmadıkça. Biz korunuyorduk yasmin kullandım ama şimdi kullanamayacağım tehlikesiz tek yol spiral ama onu da istemiyorum gibi
Kız 2.bebek gelirse birde hemeneğer düşünmüyorum diyorsan korun, korunmak iyidir işte nasibi olan bir şekil geliyor, göz göze bakışırken oldu demekki
Ay öyleymiş, büyükler süt korur diyor genelde ama öyle değilmiş o iş. Bende korkuyorum açıkçası ne yapsam nasıl yapsam diye
Tsh tansiyon şeker düşük olmasının bebek için önemi yok annenin hayat kalitesini düşürüyor sadece ama yüksek olması bebeği de tehlikeye atıyor Allah korusun azıcık kaldı biraz daha dayan sonra peşinde koşarken veririz kilolarıAllah korusun ya erken doğum falan olmasın
Kan şeker takibi devam. Baska da bişey yok agrı olunca serum.Seni şu stres bile kasıp sancilanmana sebep oluyor olabilir sana bir doktorun doğru düzgün açıklama yapması lazım sakinlesonce sancinda bitecek bence
Tiroid TSH 3.90 iken serbest t4 0.93 çıktı endokrinolojiye gönderdiler ilaç kullanıp gittim orda da TSH 2,44 çıktı serbest de 0.80 doktor serbestler normal TSH sınırda dedi ne kadar düşük ki serbest
Ay öyle deme Ben çok duydum tüp bebek veya tedavi sonrası kendiliğinden gebelik2 sene denedik olmadı hiçbir sorun yokken üstelikpes edip tüp bebeğe geçiş yaptım Rahatım bu konuda
Hep öyle diyorlar o kadar inanmışım ki olmuyor a, hatta tüplere baktırdıktan sonra da dediler 3 ay içinde gebelik olabilir o zaman da olmadı, o yüzden kabullendim diyorum o kesimden olmayız herhaldeAy öyle deme Ben çok duydum tüp bebek veya tedavi sonrası kendiliğinden gebelik
Tanıdığımiz birinin öyle olduAy öyle deme Ben çok duydum tüp bebek veya tedavi sonrası kendiliğinden gebelik
Olabilir böyle dalgalanmalar, TSH normal olduğu için ilaca gerek yok dediEvet senin ki düşmüş muhtemelen bende ilaç kullanıyorum ya benim ki de düşecek ama yüksek olması zararlı gebelikte olduğu için doğumdan sonra geçer. Doktorun bir şey demedi mi ? Sen bir sor istersen ama şuan yüksek olması istenmiyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?