2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar şimdi sağlık ocağından geldim kan tahlili verdim gitmişken izlemimi de yaptırdım. Hemşire tansıyonuma falan baktı sonra bebegi de dinleyelim dedi karnımı açtım kalp atışını dinledik sonra sende kasılma var haberin olsun dedi. Nasıl anladınız dedim az önce karnın semsertti bak şimdi yumuşak dedi eti mi çekti gercektende öyleydi şok oldum evet genelde karnım sert dedim doktoruna soyle dedi böyle giderse Allah korusun erken doğum yaparsin ciğer geliştirici iğne yapılması lazım dedi kac kere söyledim doktora birsey yapmadı dedim alt karnıma baskı yapıyor de dedi onuda dedim nst ye bile sokmadı magnezyum verdi onu da iciyorum fayda etmiyor dedim o ne biçim doktor ya doktorunu değiştir dedi
Bunu diyen hemşire yani hemşire bile anladı karnımda ki sertliği kasilmayi benim doktorum anlamadı şaka gibi. Anladjm ki sırf doktor diye körü körüne güvenmemek lazımmış bu zamanda iyi, işinin ehli doktor bulmak çok zor

Canım benim başlarda t4 normaldi tsh biraz yükseldi diye 25lik ilaç başladık. O zamandan beri t4 hep düşük geliyor. Doktora da soruyorum değerlerin iyi diyor demek ki normal dedim ben de
Peki kilo durumun nasıl canım? Kaç kilo aldın şimdiye kadar?

Yok canım iyota bakmadılar. İlk kez böyle düşük geldi. 2 ay önceki sonuçlarım da her şey normaldi.

Kızlar Korbell çöp kovası gerekli mi? Almalı mıyım karar veremiyorum. Bez olayı bitince evde koyacak yer arıcam. Bir de bizim çöpleri her gün kapıcı alıyor zaten, bu yüzden bu kadar düşündüm gerekli mi diye kararsız kaldım.

Başka bir doktora görün bakalım canım için rahat etsin, baktın bir şey yok kendi doktorunla devam edersin. Sonuçta bilmiyoruz kim haklı şu an

anaaa benim de kan testim vardı bugün gitmeyi unuttum kuzum sen drunu değiştir ama kasılmalarla ilgili olarak şunu okudum her zaman zararlı değil, rahim bir kas ve bu kas kasılarak kendini doğuma hazırlıyor kanlanmasını arttırıyor. braxton hicksin faydalarından biri de doğum sonrası rahmin toparlanmasını kolaylaştırmasıymış.

Bebeğim sana dedim bak sen memnun değilsin doktorundan. Şu grupta senden başka kimseye demedim bunu doktorunu değiştir çok rica ediyorum valla. Yakın olsa benim doktora gel dicem yakın değil benim hastane gop ta. Esenlere falan bak orda da güzel hastaneler doktorlar var biraz daha size yakın
diyom ya başkası olsa çok güzel akıl veririm kendim olunca panik oynuyo yaa çok şükür ama az hissediyorum sadece
çok endişeliysen bir dr git canım
hareketlenmeye başladı sanki

hareketlenmeye başladı sanki
kuzum bir şey olmaz bunlar bebek bazen büyüme atağında az oynar bazen çok aktif olur. daha doğuma kadar kaç kere döner allah bilir. doğum için endişeliysen bence hiç kasma bebeler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyor
Benim zaten doktorumda yokmuş ayrılmış
bazı aile hekimlikleri hiç umursamıyo anlamadım neden. ben de istanbulda yaşıyorum bir de güneşli yani nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri ama çok ilgililer hastaları çok olmasına rağmen

Benim bi önceki sağlık ocağı da öyleydi hele tüp bebek zamanında iyi ki de ordaymışım o zaman çok ince davranıyorlardı. Yani özel bi ilgi yoktu aslında olması gerektiği gibi davranıyorlardı. Burda adam kahve içmekten hastayla ilgilenmiyorduki. Benim kv gitti o doktora kadının tansiyon ilacı var gitmiş kv ye yazacağına başka birine yazmış ilacı yazdığı kişi de şok olmuş olabilir. Gitmesine çok sevindim açıkçası.

ay hahahahahhaha devlette çalışan çok insan alışmış maaşın yatmasına yat oğlum osman on dönüm bostan kafasıyla takılıyorlar hakkıyla işini yapan çok az insan kaldı

Canım ben önceki gece acile gittiğimde doktor nst de bazen sancı olsa da çıkmayabilir dedi ve eliyle rahmimi tutup kasılma var mı diye baktı. Yani demek ki bu gerçekten elle bakınca ayırt edilecek bir şey. Normalde olsa ben de doktora güven derdim ama hemşirelerde kasılmayı anlayacak kadar tecrübeli bence o konuda. Benimde sana tavsiyem doktorunu değiştirmen. Ben de özelde bir doktora gidiyordum. Adama ne desem normal diyordu, kaşınıyorum dedim alerji ilacı yazdı kullanılmayacak bir ilaç. Öyle olunca ben de bıraktım artık. Doktor deyip güvenmek bazen hata oluyor gerçekten. Onunla devam etsem bir sürü sıkıntım fark edilmeyecekti bile

of nasıl durdurcaz ya az yemeye çalışıyorum ama çok zor çatlayacak gibi oluyorum ama gene de yiyesim var
İşin garibi ben çok yemiyorum da. Ama bir haftada 2 kilo aldım mesela bu nasıl mümkün anlayamıyorum . Normalde yediğim dışında ekstra yemiyorum da. Bide hamilelik öncesi gece geç saatlerde yemek yerdim, makarna pilav çok tüketirdim hiç kilo sıkıntısı yaşamadım. Ama şimdi fazla karbonhidrat tüketmediğim halde hızlı kilo alıyorum

Sıvı fazlalığı icın ilaç tedavisi varmı dıe sordum yok dedi. Uzmanda pek bişey demıo şekerden şüphelendi diyete basladım.
Yıpranmamak mümkünmü
Aaa evet suya ilaç yok
Diyet ve insülin ile çocuk daha az işiyor su azalıyor karın yumşuyor diye umut ediyoruz.
Benim 80-82 lerdeydi suyum en son tek cep için.
80 maksimum sınır
İnşallah optimal düzeyde devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…