- Konu Sahibi sunshine__
-
- #30.601
Peki kilo durumun nasıl canım? Kaç kilo aldın şimdiye kadar?Canım benim başlarda t4 normaldi tsh biraz yükseldi diye 25lik ilaç başladık. O zamandan beri t4 hep düşük geliyor. Doktora da soruyorum değerlerin iyi diyor demek ki normal dedim ben de
Yok canım iyota bakmadılar. İlk kez böyle düşük geldi. 2 ay önceki sonuçlarım da her şey normaldi.Ben ezelden bedi tiroid hastasiyim ara ara duzelir icmem ilac gebelikte yine basladi. Senin tsh in normalse iyota baktilar mi? Ona sa bakiyolar xnku. Bi de dusuklugunden ziyade yuksekligi daha tehlikeli. Hallolur o tah olmadigi icin
Yok toplamadiginda ameliyat yapiliomus hem erkek hem kadin icin zevk dusuyomus. Ama sezeryandan okdr korkuyorum ki bi de yani ole bi iz de istemiyorum. Ama nasip tabi..
Buarada bnmde asla bebesi olmayip 2. Arka arkaya olan cok arkdsm var ama bizde hem sperm yavasligi vardi hemde bnm amh im dusuktu. Bizim yasimizda korunmaya gerek var mi bu durumda emin olamiyorum ya.
Yasmin cok uzun yillar kullandim ben pcos tum gencken. Ozamanin en iyi ilaci oydu. Ama asiri hormon varmis icinde cikti sonra. Ona gelene kdr hafif bir suru ilac var simdi piyasada
Sut tabiki korumuyo eskilerin hurafesi de benim annem ve manevi ablam ikisi de spiralle hamile kaldi (annem kalmis bn hatirlamiyorum)
Aşkım bizimki de bzn sacma sapan yerlere giriyo hic sesi cikmio. Bazen de yerinde durmuyo. Bnm plesanta onde birde. Asla hissetmiyorum arada ve hareketli birbebek dusun..
hic bozma icini doner o
Başka bir doktora görün bakalım canım için rahat etsin, baktın bir şey yok kendi doktorunla devam edersin. Sonuçta bilmiyoruz kim haklı şu anKızlar şimdi sağlık ocağından geldim kan tahlili verdim gitmişken izlemimi de yaptırdım. Hemşire tansıyonuma falan baktı sonra bebegi de dinleyelim dedi karnımı açtım kalp atışını dinledik sonra sende kasılma var haberin olsun dedi. Nasıl anladınız dedim az önce karnın semsertti bak şimdi yumuşak dedi eti mi çekti gercektende öyleydi şok oldum evet genelde karnım sert dedim doktoruna soyle dediböyle giderse Allah korusun erken doğum yaparsin ciğer geliştirici iğne yapılması lazım dedi kac kere söyledim doktora birsey yapmadı dedim alt karnıma baskı yapıyor de dedi onuda dedim nst ye bile sokmadı magnezyum verdi onu da iciyorum fayda etmiyor dedim o ne biçim doktor ya doktorunu değiştir dedi
Bunu diyen hemşire yani hemşire bile anladı karnımda ki sertliği kasilmayi benim doktorum anlamadı şaka gibi. Anladjm ki sırf doktor diye körü körüne güvenmemek lazımmış bu zamanda iyi, işinin ehli doktor bulmak çok zor
çok endişeliysen bir dr git canımBu hafta yürüyüşe başladım ama dün bişi oldu bence yeri değişti sümüksü akıntı geldi bide. Çok az oynadı yaa ay inşallah dönmemiştir ama bence döndü
anaaa benim de kan testim vardı bugün gitmeyi unuttumKızlar şimdi sağlık ocağından geldim kan tahlili verdim gitmişken izlemimi de yaptırdım. Hemşire tansıyonuma falan baktı sonra bebegi de dinleyelim dedi karnımı açtım kalp atışını dinledik sonra sende kasılma var haberin olsun dedi. Nasıl anladınız dedim az önce karnın semsertti bak şimdi yumuşak dedi eti mi çekti gercektende öyleydi şok oldum evet genelde karnım sert dedim doktoruna soyle dediböyle giderse Allah korusun erken doğum yaparsin ciğer geliştirici iğne yapılması lazım dedi kac kere söyledim doktora birsey yapmadı dedim alt karnıma baskı yapıyor de dedi onuda dedim nst ye bile sokmadı magnezyum verdi onu da iciyorum fayda etmiyor dedim o ne biçim doktor ya doktorunu değiştir dedi
Bunu diyen hemşire yani hemşire bile anladı karnımda ki sertliği kasilmayi benim doktorum anlamadı şaka gibi. Anladjm ki sırf doktor diye körü körüne güvenmemek lazımmış bu zamanda iyi, işinin ehli doktor bulmak çok zor
Bebeğim sana dedim bak sen memnun değilsin doktorundan. Şu grupta senden başka kimseye demedim bunu doktorunu değiştirKızlar şimdi sağlık ocağından geldim kan tahlili verdim gitmişken izlemimi de yaptırdım. Hemşire tansıyonuma falan baktı sonra bebegi de dinleyelim dedi karnımı açtım kalp atışını dinledik sonra sende kasılma var haberin olsun dedi. Nasıl anladınız dedim az önce karnın semsertti bak şimdi yumuşak dedi eti mi çekti gercektende öyleydi şok oldum evet genelde karnım sert dedim doktoruna soyle dediböyle giderse Allah korusun erken doğum yaparsin ciğer geliştirici iğne yapılması lazım dedi kac kere söyledim doktora birsey yapmadı dedim alt karnıma baskı yapıyor de dedi onuda dedim nst ye bile sokmadı magnezyum verdi onu da iciyorum fayda etmiyor dedim o ne biçim doktor ya doktorunu değiştir dedi
diyom ya başkası olsa çok güzel akıl veririm kendim olunca panikBen ezelden bedi tiroid hastasiyim ara ara duzelir icmem ilac gebelikte yine basladi. Senin tsh in normalse iyota baktilar mi? Ona sa bakiyolar xnku. Bi de dusuklugunden ziyade yuksekligi daha tehlikeli. Hallolur o tah olmadigi icin
Yok toplamadiginda ameliyat yapiliomus hem erkek hem kadin icin zevk dusuyomus. Ama sezeryandan okdr korkuyorum ki bi de yani ole bi iz de istemiyorum. Ama nasip tabi..
Buarada bnmde asla bebesi olmayip 2. Arka arkaya olan cok arkdsm var ama bizde hem sperm yavasligi vardi hemde bnm amh im dusuktu. Bizim yasimizda korunmaya gerek var mi bu durumda emin olamiyorum ya.
Yasmin cok uzun yillar kullandim ben pcos tum gencken. Ozamanin en iyi ilaci oydu. Ama asiri hormon varmis icinde cikti sonra. Ona gelene kdr hafif bir suru ilac var simdi piyasada
Sut tabiki korumuyo eskilerin hurafesi de benim annem ve manevi ablam ikisi de spiralle hamile kaldi (annem kalmis bn hatirlamiyorum)
Aşkım bizimki de bzn sacma sapan yerlere giriyo hic sesi cikmio. Bazen de yerinde durmuyo. Bnm plesanta onde birde. Asla hissetmiyorum arada ve hareketli birbebek dusun..
hic bozma icini doner o
hareketlenmeye başladı sankiçok endişeliysen bir dr git canım
Ben hiç kan testi vermedim niye vermiyorum acaba çağırmıyorlar ki kontrole falananaaa benim de kan testim vardı bugün gitmeyi unuttum
beni aramıştı hemşire unuttumBen hiç kan testi vermedim niye vermiyorum acaba çağırmıyorlar ki kontrole falan
Benim zaten doktorumda yokmuş ayrılmışbeni aramıştı hemşire unuttumneyse pazartesi giderim artık
kuzum bir şey olmaz bunlar bebek bazen büyüme atağında az oynar bazen çok aktif olur. daha doğuma kadar kaç kere döner allah bilir. doğum için endişeliysen bence hiç kasma bebeler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyorhareketlenmeye başladı sanki
bazı aile hekimlikleri hiç umursamıyo anlamadım neden. ben de istanbulda yaşıyorum bir de güneşli yani nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri ama çok ilgililer hastaları çok olmasına rağmenBenim zaten doktorumda yokmuş ayrılmış
Benim bi önceki sağlık ocağı da öyleydi hele tüp bebek zamanında iyi ki de ordaymışım o zaman çok ince davranıyorlardı. Yani özel bi ilgi yoktu aslında olması gerektiği gibi davranıyorlardı. Burda adam kahve içmekten hastayla ilgilenmiyorduki. Benim kv gitti o doktora kadının tansiyon ilacı var gitmiş kv ye yazacağına başka birine yazmış ilacıkuzum bir şey olmaz bunlar bebek bazen büyüme atağında az oynar bazen çok aktif olur. daha doğuma kadar kaç kere döner allah bilir. doğum için endişeliysen bence hiç kasma bebeler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyor
bazı aile hekimlikleri hiç umursamıyo anlamadım neden. ben de istanbulda yaşıyorum bir de güneşli yani nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri ama çok ilgililer hastaları çok olmasına rağmen
ay hahahahahhaha devlette çalışan çok insan alışmış maaşın yatmasına yat oğlum osman on dönüm bostan kafasıyla takılıyorlar hakkıyla işini yapan çok az insan kaldıBenim bi önceki sağlık ocağı da öyleydi hele tüp bebek zamanında iyi ki de ordaymışım o zaman çok ince davranıyorlardı. Yani özel bi ilgi yoktu aslında olması gerektiği gibi davranıyorlardı. Burda adam kahve içmekten hastayla ilgilenmiyorduki. Benim kv gitti o doktora kadının tansiyon ilacı var gitmiş kv ye yazacağına başka birine yazmış ilacıyazdığı kişi de şok olmuş olabilir. Gitmesine çok sevindim açıkçası.
5 6 civarı gidiyo ama sürekliPeki kilo durumun nasıl canım? Kaç kilo aldın şimdiye kadar?
of nasıl durdurcaz ya5 6 civarı gidiyo ama süreklison haftalarda aldım ben haftada 1,5 2 kilo
Canım ben önceki gece acile gittiğimde doktor nst de bazen sancı olsa da çıkmayabilir dedi ve eliyle rahmimi tutup kasılma var mı diye baktı. Yani demek ki bu gerçekten elle bakınca ayırt edilecek bir şey. Normalde olsa ben de doktora güven derdim ama hemşirelerde kasılmayı anlayacak kadar tecrübeli bence o konuda. Benimde sana tavsiyem doktorunu değiştirmen. Ben de özelde bir doktora gidiyordum. Adama ne desem normal diyordu, kaşınıyorum dedim alerji ilacı yazdı kullanılmayacak bir ilaç. Öyle olunca ben de bıraktım artık. Doktor deyip güvenmek bazen hata oluyor gerçekten. Onunla devam etsem bir sürü sıkıntım fark edilmeyecekti bileKızlar şimdi sağlık ocağından geldim kan tahlili verdim gitmişken izlemimi de yaptırdım. Hemşire tansıyonuma falan baktı sonra bebegi de dinleyelim dedi karnımı açtım kalp atışını dinledik sonra sende kasılma var haberin olsun dedi. Nasıl anladınız dedim az önce karnın semsertti bak şimdi yumuşak dedi eti mi çekti gercektende öyleydi şok oldum evet genelde karnım sert dedim doktoruna soyle dediböyle giderse Allah korusun erken doğum yaparsin ciğer geliştirici iğne yapılması lazım dedi kac kere söyledim doktora birsey yapmadı dedim alt karnıma baskı yapıyor de dedi onuda dedim nst ye bile sokmadı magnezyum verdi onu da iciyorum fayda etmiyor dedim o ne biçim doktor ya doktorunu değiştir dedi
İşin garibi ben çok yemiyorum da. Ama bir haftada 2 kilo aldım mesela bu nasıl mümkün anlayamıyorum . Normalde yediğim dışında ekstra yemiyorum da. Bide hamilelik öncesi gece geç saatlerde yemek yerdim, makarna pilav çok tüketirdim hiç kilo sıkıntısı yaşamadım. Ama şimdi fazla karbonhidrat tüketmediğim halde hızlı kilo alıyorumof nasıl durdurcaz yaaz yemeye çalışıyorum ama çok zor çatlayacak gibi oluyorum ama gene de yiyesim var
Önerebilceğiniz doktor var mıAnladım yavrum.. En iyisini yaparsın Zeynep Kamil kalabalık olsa da en iyi doktorlar orda ya
Aaa evet suya ilaç yokSıvı fazlalığı icın ilaç tedavisi varmı dıe sordum yok dedi. Uzmanda pek bişey demıo şekerden şüphelendi diyete basladım.
Yıpranmamak mümkünmü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?