- 8 Temmuz 2020
- 334
- 371
- 53
- 30
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #3.101
Canim benimde tsh 4.44 cikmis daha doktor kontrolüne de gitmedim panik oldum şimdi yaaBen tsh ölçümü yaptırmıştım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez 4.45 çıkmıştı hemen dahiliyeye gittim troid ilacı başladılar troid hamilelikte çok tehlikeli
Git canım beklemeden. Sana da ilaç verirler. Tsh ın ilk trimesterde 2.5 altı olması lazım. İlacını da başlayınca aksatma sakın. Gebelikte iyice yükseliyor çünkü tshCanim benimde tsh 4.44 cikmis daha doktor kontrolüne de gitmedim panik oldum şimdi yaa
Giderim canim cuma günü hastaneye gidicem onun içinde giderim artık ilk hamileligimde de vardıGit canım beklemeden. Sana da ilaç verirler. Tsh ın ilk trimesterde 2.5 altı olması lazım. İlacını da başlayınca aksatma sakın. Gebelikte iyice yükseliyor çünkü tsh
Kanama yoksa progestan içme dedi.Coraspin ve progesteron verilebiliyor durumuna gore. Bence ilk muayeneye 6. Haftada gitmekte fayda var.
Anladım ,teşekkür ederim.11 14 arası doktor Kendi bakıyor özel bir işlem değil
Ölçtürdüm. Şükür sorun yok.Ben tsh ölçümü yaptırmıştım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez 4.45 çıkmıştı hemen dahiliyeye gittim troid ilacı başladılar troid hamilelikte çok tehlikeli
Benim 2000 civarında görünmüştüKızlar selam dün 4+4 Dr gittim değerim 1057 çıktı Perşembe gunu cagardi kese görünür dedi 5 haftalık olucak sizce gözükür mu
Kaç haftaliktiBenim 2000 civarında görünmüştü
SelamKızlar selam dün 4+4 Dr gittim değerim 1057 çıktı Perşembe gunu cagardi kese görünür dedi 5 haftalık olucak sizce gözükür mu
Ya benim de ara sıra sarı akıntım oluyor doktora söyledim ısrar testi yaptırdık hiç bir şey çıkmayınca ilaç da vermedi şimdi doktor sana fitil verince bir düşünmedim değil bana neden vermedi acabaDostlar gebelikte donaxyl fitil kullanan oldu mu? Doktor verdi sarı akıntı sebebiyle ama korkuyorum daha kullanamadım
Son adete göre 6Kaç haftalikti
Dahiliyeci hemen ilaç yazdı 2.5 altında istiyoruz diye bence vakit kaybetmeden bir görününCanim benimde tsh 4.44 cikmis daha doktor kontrolüne de gitmedim panik oldum şimdi yaa
Sağol canım inşallah gözükürSelambenim de tam tamına senin Perşembe günü gideceğin zamanki değerlerde alttan görülmüştü canım ama görünmezse de hiç panik yapma çok normal çünkü
Benim 5 olucak ama inşallah gözükürSon adete göre 6
Benim çok şükür kanamam vb yok ama oncesinde kaybım olduğu için coraspin ve duphanson başlamıştı özeldeki doktorum devletteki de kanama alanı gordu duphanson bitince progesterona başla dediKanama yoksa progestan içme dedi.
Sizde kanama var mı?
Progestan mı içiyorsunuz?
Anladım ,teşekkür ederim.
Ölçtürdüm. Şükür sorun yok.
6. Haftadayım midem cok kotu 1 haftadır kalkmadan yatıyorum sabah kahvaltımı zor hazırlıyorum ne yapcam boyle bilmiyorumBenimde midem dünden beri kötü hepimiz aynı amda başladık 12.haftaya kadar devam ediyor genelde ama benim 16.haftada bitmişti
Evet bana troid çok taklitçi bir hormondur dedi dahiliye doktoru hamilelikte hamilelik hormonunu taklit ederek troid sorunu olmayanlarda bile kendini gösterir dedi. Düşük erken doğum ve bebekte zeka geriliğine sebep olabiliyor dedi bana da 50 mg letovorik başladı 2 gün sonra kadın doğumda TSH istedi doktorum 1.85 inmişti 25 mg düşürdümBenimde TSH değerim yüksekti. Hatta TSH yüksek olduğu için PROLAKTİN ( SÜT HORMONU) yüksek çıkıyordu ve gebeliğe engel oluyordu.
2 ay önce Tiroit ilacı başlattı doktor. 4 civarındaydı TSH değerim sıkıntı demişti.
EUHYROX 25 mcg kullandım 1,5 ay düzenli şekilde Tiroit değerim 2,60 indi.
Sağlıklı gebelik süreci için Tiroit değerinin 2,5 altında tutmaya çalışıyorlar.Ben hamile olduğumu öğrenince ilaç apır gelir diye Tiroit ilacını 1 hafta almadım hemen yükselmiş 3.25 olmuş değerim.Günlük dolajı 2 katına çıkartarak hızlıca tiroiti düşürmek gerektiğini söylediler.
İlacı düzenli kullanınca hemen fayda gösteriyor. Ve hamilelik süresince genelde tiroit ilacı devam ediyor. Doktorun kararına göre dozajınıda arttırabiliyorlar.
TSH sıkıntılı olabilen bir hormon , bir anda yükselip düşebiliyorEvet bana troid çok taklitçi bir hormondur dedi dahiliye doktoru hamilelikte hamilelik hormonunu taklit ederek troid sorunu olmayanlarda bile kendini gösterir dedi. Düşük erken doğum ve bebekte zeka geriliğine sebep olabiliyor dedi bana da 50 mg letovorik başladı 2 gün sonra kadın doğumda TSH istedi doktorum 1.85 inmişti 25 mg düşürdüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?