2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bizim şirket de bu ay 5 öbür ay 7 öbür ay 15 bin gibi yatırıyomuş ne saçma

E nabızda nerede görünüyo ben göremedim

Nasıl senin doğum paranı şirket alabiliyor inanılır gibi değil böyle şeylerde mi var bizim ülkemiz de
Ozel sektor icin soyle aciklamaya calisayim.
Brut ucret anlasmali calisanlar, normalde kesintilerden sonra eline net maas gecer ya, o da yaklasik 2/3 brut maastir. Bu bilgi cepte.

3 gunden uzun saglik raporlu calisanin maasi devlet guvencesi altindadir. Sirket raporlu olunan sure boyunca maas vermeyebilir is kanununa gore. Maasi devlet verir. Is kanunu birebir uygulayan sirketler rapor suresi boyunca calisanin maasindan kesinti yapar, 3 gunden fazla olan kisimlarini devlet ( biraz gecikmeli) kisinin hesabina direk yatirir. Ancak hesaplamada brut net maas hesabina girmez, devlet kendinden vergi almayacagi icin. brut ucret ortalamasinin 2/3 unu oder. O da yaklasik net maasimizdir zaten.

Doguma gelirsek, dogum parasi diye bir sey yok aslinda. Dogum icin 16 hafta raporlu oluyoruz. Ayni uygulama. 3 gunden fazla oldugu icin sirket maas vermez. Devlet gecikmeli de olsa kisinin hesabina brut ucretin 2/3 unu yatirir 16 hafta icin.

Ben yukarida is kanunu acikladim. Ancak bazi sirketler calisanini madur etmemek icin farkli uygulamalar yapar. Mesela benim sirketim 3 gun alti raporlar icin maasimizi kesmez. 3 gunden fazla olan raporlar icin de maasimizi eksiksiz gunu gunune öder. Sgk ile de ozel anlaşma yapmis, devlet parayi bize yatirmaz direk sirkete verir. Bazi sirketlerin ise anlasmasi yok, maasi personele yine eksiksiz oder ama devletin yatirdigi gecikmeli para geldiginde bunu sirkete geri odemeni talep eder. Yoksa raporlu oldugun sure icin cift maas almis olursun :)

Uzun oldu ama merak eden icin aciklayici olmustur umarim

Kızlar göğüs pedi ne kadar kullanılıyor doğumdan sonra
Ben hep kullandim. Emzirme altletlerim kapsizdi cunku. Bir de ilk baslarda sur cok akiyor. Birinden emzirirken digerinden akiyor filan. 1-2 ay kesin kullanirsin

Ya kızlar size de oluyor mu bebeğim hareketli olduğu zamanlar artık tekme atmıyor kolay kolay sadece kendini sertlestirip titriyor. Evet titriyor bildiginiz çok net hissediyorum neden böyle oluyor size de oluyor mu
Benim de öyle tekme nadir oluyo ama sağdan sola geçişi falan hissediliyo

E nabızda nerede görünüyo ben göremedim
canım e-nabızda akıllı asistan kısmı var oraya girdiğinde sağ tarafta logo şeklinde bebek simgesi var orada görüyorsun.
Ama özel takipliysen ve hiç sağlık ocağına giriş yaptırmadıysan görünmeyebilir.
Burada 28.Hafta diyor ( 27+0 ile 27+6 arasını temsilen) ( bazılarımız önde bazılarımız hafta olarak geride görülebiliyor)

Eklentiler

• WhatsApp Image 2023-09-26 at 09.43.07.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 52
Bizim şirket de bu ay 5 öbür ay 7 öbür ay 15 bin gibi yatırıyomuş ne saçma
Bana ya toplu yatısın yada aydan aya.
Kendimi doğum tebriği için toplu yatarsa yatırımlık bilezik v.s alarak ödüllendirmeyi düşünüyorum.Çok çektim bunu hakettim

3 yıla kadar ücretsiz alabiliyoruz.
2 yıl bebek 2 yaşına gelene kadar.
1 yıl de memuriyette 5 yıl doldurduysan hakkın var ne zaman nasıl kullanmak istersen özgürsün.

Benim titremiyor sen yeni Doktora gittin mi
Yok canım gitmedim hem kararsızım kime gidecegimde hemde gitsem ne yapacak ki artık kimseye güvenim kalmadi
Canım ben bizim isyerinde doğum iznine çıkan arkadaşa sordum maaş tam mi yatiyor yoksa eksik mi diye tam dedi normal maaşın ne kadarsa o kadsr yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…