2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kandiliniz mübarek olsun. Sıkıntıda olan darda bekleyişte olanları ferahlatsın Allahım. Kaşıntı ile ilgili benim sonuçlar Allaha bin şükür iyi çıktı. Tahliller çok iyi dedi dr. Yapma bi ilaç verdi. Geçmezse 2 hafta sonra yenileriz dedi. Şekeri de nispeten kontrol altına aldım. Şimdi düşündüğüm şu erken doğum bu gece dua edelim birbirimize elimden geleni yapıyorum ben, umarım kısalık artmaz doktorun dediği gibi 32 değil de daha fazla haftaları görürüz bebeğimle.

Kızlar selamlar ,

Yarın sanıyordum günleri karıştırmışım bugünmüş kontrolüm :)
Doktora gittim bebiş 1750 gram 43 cm boyu var
Baş gelişli (başından beri hep öyleydi)

Karın ölçüsü tam vakti ama kafası 10gün ilerde , büyük kafalı olur mu ya aklıma ilk o geldi :))
Dr geri de olmasın ileride olmasında hiç sorun yok dedi hatta başı ileriden gidenlerin zeka gelişiminin olumlu olduğuna dair tartışmalar var dedi.

Açılma vs yok leep oldun ama leep etkisi hiç yok vaktinde bile gelebilir bebiş rahmin yapısı önemli dedi vajinal ölçmedi karından baktı 35-36 mm dedi 4-5 mm sapma olur dedi

Karnın tek tarafa toplanması rahim kasılmasıdır . Bazı gebeler onu bebek toplandı sanar ama öyle değil dedi günde 5-6 normalmiş

Ritmik karnın atışı bebiş hıçkırığıdır, iyi bişey ciğer gelişimine katkısı olur dedi

10 gün sonraya çağırdı hem kontrole gidicem hem de çalışabilir raporu alıcam.

Son olarak çıkışta Migros’a uğradık molfix sarı paket oraya da gelmiş 219 tl almak isteyen ordan da alabilir :)

Hadi gözün aydınkaç haftalık bebiş? Ben de tam tersi biliyordum eğer karnın her tarafı sertleşirse kasılma bi yerde toplanırsa bebek sanıyordum. Benim de 1 hafta kadar öndeymiş doktor iri kafalı senin bu oğlan diyor sağlıklı olsun da napalım. Bir de leep nedir?

Ebebek kargom benim de kayboldu kolaygelsin diye bir kargoya vermişler korbell almıştım kargoda sorgulayınca böyle bir kargo bulunamadı diyordu müşteri hizmetlerini aradım şimdi yenisini göndermişler bekliyorum geleck diye cumartesi de taşınıcam inşallah gelir

Kizlar benim de dunden beri asagidaki kemigim agrimaya basladi. Bacagimi acinca agriyor adim atarken de. Cati agrisi mi oluyor bu? Dun biraz ayaklandim ondan mi oldu acaba bebekler de asagiyi tekmeliyor 2 gundur.
Dönerken pijamani falan giyerken ağrı yapıyor mu

Anne memesine en yakın biberon hangisi acaba deneyimi olan var mı?
Deneyimim yok ama özelliklerini okudum tavsiyeleri okudum 12 13 biberonun aynı anda akış testinin olduğu videoları izledim en iyisi aventti

Maşallah

Deneyimim yok ama özelliklerini okudum tavsiyeleri okudum 12 13 biberonun aynı anda akış testinin olduğu videoları izledim en iyisi aventti
Canım gümüş kapak aldın mı onu da araştırdın mı ya silvernurse bakıyorum ama Babymom da aynı işi görür mü bilemedim aralarında 250 lira var

Kızlar merhaba,
Ocak annelerinden geliyorum iki şey soracağım sizlere cevaplarsanız sevinirim
Şimdi ben MEB de öğretmenim ve 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum. Doğumu sezeryan istiyorum. Sezeryan da da doktor 38. Haftada alırız dedi. Memurların 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası izin hakları var biliyorsunuzdur. Şimdi diyelim ki ben 37 ye kadar çalıştım 38 de doğuma gittim. O zaman ben doğum öncesi iznimin sadece 1 haftasını kullanmış oluyorum demi yani geri kalan 7 hafta doğum sonrasına ekleniyor? Ya da 35 te ayrıldım 38 de sezeryan oldum o zaman da 3 haftasını kullanmış oluyorum ve 5 hafta doğum sonrasına kalmış oluyor?

Diğer bir sorum da şu,
Benim son adet tarihim 31 marttı ancak doktor 5. Ya da 6. Haftaydı sanırım tam emin değilim adet tarihimi güncelledi 8 nisan olarak, 31 martla uyumlu değil kese demişti. Şu an 8 nisana göre bebek 2 hafta önde gidiyor. Doktora güncelleme yapmıştınız hocam demiştim son kontrolümde, o da bana tekrar tarih değiştirmek gibi bir şeyimiz yok bebek son adet tarihine göre bebek önde gidiyor deriz dedi. Peki bebeğin doğacağı tarihi düşünecek olursak son adet tarihi olarak 31 marta göre mi, 8 nisana göre mi yoksa ultrasonda çıktığı haftaya göre mi doğum oluyor?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

Bebeğe göre değil sata göre doğum planlanıyor herşey normalse yani bebek 36.hafta ama ultrasonsa 38 alalım yok sata göre 38olmalı kullanılmayan izinler ekleniyor ama 32.haftada mutlaka çalışır yada çalışamaz raporu almamız gerekiyor çalışsak bile çalışabilir almalıyız

Kızlar kontrolüm vardı, bebek 1337 gram olmuş 38cm, hala 1 hafta geriden geliyor. Doktoruma protein diyeti bir işe yaramadı o zaman dedim, arada ki farkı kapatmaya çalışmıyoruz zaten dedi yeter ki daha çok fark açılmasın maksat o dedi merak etme önemli değil 1 hafta dedi içim rahatladı

Nasıl senin doğum paranı şirket alabiliyor inanılır gibi değil böyle şeylerde mi var bizim ülkemiz de
Bizim biraz degisik. Normal maasimi da almiyorum ben ise gitmedigim icin
Yani goruyorsun ki para bize cidden ugramiyor:)
Tamm canım not aldım.
Biberona alışmasını istiyorum. Çalışmaya devam edersem kolaylık olacak. Ama emsin de istiyorum.
Çok şey istiyorum minnacık bebekten shhsshs
Ben en yakin biberon madela calm die okudum gecen bi anneden. Bebek cok zorlaniyomus cekmek icin.
Ne aldin dersen avent ve dr brows aldim emziricegime inancim sonsuzama sıkıntı olursa madela da alirim. Pahaliymis dierlerine gore bi arastir istersen

Tamam tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…