- 26 Aralık 2022
- 822
- 928
- 33
- 28
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #31.841
Teşekkür ederim canım cevabın içinBebeğe göre değil sata göre doğum planlanıyor herşey normalse yani bebek 36.hafta ama ultrasonsa 38 alalım yok sata göre 38olmalı kullanılmayan izinler ekleniyor ama 32.haftada mutlaka çalışır yada çalışamaz raporu almamız gerekiyor çalışsak bile çalışabilir almalıyız
Teşekkürler canımCanım şöyle düşün bizim toplam izniminiz ister doğuralım ister dinlenelim 16 hafta.
Ne zaman izne çıkarsan 16.haftalık tatilini direkt başlar.
37 haftada izne çıktın bebiş 38.doğdu geriye halen 15 hafta iznin kalmış olur.
35.haftada izne çıktın 38. haftada doğdu 16 haftalık izninin 3 haftasını doğum öncesi kullanmış oldun. Doğum sonrasına 13 hafta iznin kalır. Burada hafta ifadesi kalanı karıştırmasın bizim toplamda 112 gün iznimiz olacak. Doğum haftanın başında olur ortasında olur sonunda olur tarihler ufak tefek oynaar.
Canım şöyleki 1 Yıllık brüt ücret toplamını bilmen gerekiyor. Bunu hesaplama aracıyla çok rahat bulabilirsin. Ocak-Haziran / Temmuz-Aralık tarihleri arasında brüt ücretini yazıp hesapla diyorsun çıkan sonuç senin yıllık brüt ücret toplamın.Nasıl hesaplanıyor peki? Ben bir türlü anlayamadım ne kadar alacağımı benimde özel sektör
Tüh ben net olarak alıyorum, brüttü bütün çalışanlar net istiyoruz deyince nete çevirdilerCanım şöyleki 1 Yıllık brüt ücret toplamını bilmen gerekiyor. Bunu hesaplama aracıyla çok rahat bulabilirsin. Ocak-Haziran / Temmuz-Aralık tarihleri arasında brüt ücretini yazıp hesapla diyorsun çıkan sonuç senin yıllık brüt ücret toplamın.
Yıllk Brüt Maaş Hesaplama Eki Görüntüle 3307786
*** Brüt maaşı öğrenince gerisi adım adım
Bu örneği baz alarak kendi doğum paranızı hesaplayabilirisniz kızlar. Otomatik hesaplama yapan siteler var ama hatalı çıkabiliyor.En sağlıklısı bu yöntem ile yapmak.
- 258.000 / 360 (ödenen prim gün sayısı) = 716 TL günlük ücret
- 716 TL x 112 (Raporlu Olduğumuz Toplam gün sayısı ) =80.192 TL
- Doğum izin parası 80.192 TL 2/3’ü alınır,( ÖZEL SEKTÖR) - KAMU ÇALIŞANI TAM MAAŞ ALIR.
- 80.192 / 3 x 2= 52.461 TL doğum parası alır.
Canım bu arada bu linkten doğum izni süreni girersen ne zaman işe dönmen gerekiyor tarih olarak görebilriisn. ( Ücret kısmında yanlşlık var onu dikkate alma)Teşekkürler canım
Canım siz daha avantajlısınız. Bizim brütün kötü yanı sene sonunda elde hiçbirşey kalmıyor vergileri biz ödüyoruz.Tüh ben net olarak alıyorum, brüttü bütün çalışanlar net istiyoruz deyince nete çevirdiler
Net olarak nasıl hesaplayabilirim peki? İşte kesintiye uğramamak için baskı yaptık baya ondan sonra nete döndülerCanım siz daha avantajlısınız. Bizim brütün kötü yanı sene sonunda elde hiçbirşey kalmıyor vergileri biz ödüyoruz.
Net alanlar daha avantajlı oluyor genelde
Canım benimde kan uyuşmazlığım var 5.haftamda bir anda kanamam oldu doktorum önlem amaçlı Rhogam ignesi yaptı.Kızlar bir sorum olacak benim ilk gebeligim eşimle kan uyuşmazlığımiz var doktorum suanlik iğneye gerek görmedi doğumdan sonra bebegin kan grubuna bakılarak iğne yapılır dedi bu durumu yaşayan varmı?
30+4'teyim şuan . ay cidden iri kafalı mı olur dersin :) benim ilk doktorun kafası vucuduna göre çok küçüktü eşime demiştim vucuduna göre ne kadar küçük diye acaba dağnadım mı naptım :)Hadi gözün aydınkaç haftalık bebiş? Ben de tam tersi biliyordum eğer karnın her tarafı sertleşirse kasılma bi yerde toplanırsa bebek sanıyordum. Benim de 1 hafta kadar öndeymiş doktor iri kafalı senin bu oğlan diyor sağlıklı olsun da napalım. Bir de leep nedir?
Tatlım aynı hesaplama yöntemi ile yapacaksın.Net olarak nasıl hesaplayabilirim peki? İşte kesintiye uğramamak için baskı yaptık baya ondan sonra nete döndüler
Büyüme atakları oluyormus, son haftalarda hızla buyuyorlarmıs,senın de oyle olacakKızlar kontrolüm vardı, bebek 1337 gram olmuş 38cm, hala 1 hafta geriden geliyor. Doktoruma protein diyeti bir işe yaramadı o zaman dedim, arada ki farkı kapatmaya çalışmıyoruz zaten dedi yeter ki daha çok fark açılmasın maksat o dedi merak etme önemli değil 1 hafta dedi içim rahatladı
Bak benım ondanım da yokBen ebebekten aldım araştırdığım da önemli olan faktör 999 ayar olmasiydi
28.haftada ındırect coombs testı yapılıp, kan uyusmazlıgı ıgnesı yapılcak bana, hatta randevumuzu 28+0a gore olusturduk..Kızlar bir sorum olacak benim ilk gebeligim eşimle kan uyuşmazlığımiz var doktorum suanlik iğneye gerek görmedi doğumdan sonra bebegin kan grubuna bakılarak iğne yapılır dedi bu durumu yaşayan varmı?
Çok şükür kilosu boyu iyi, dediğin gibi olacak inşallahBüyüme atakları oluyormus, son haftalarda hızla buyuyorlarmıs,senın de oyle olacakbenım de 3 gunluk fark 2güne düşmüş, doktor gelısım oldugu surece sıkıntı yok dedı
çok stresliKız varya zaman zaman iş bulamıyorum diye üzülüyordum şu sizin doğum izni muhabbetinize dedim iyi ki çalışmıyormuşum
Aynen öyle yaa bebek olunca ekstra iş biniyo kadınaçok stresli
benim annem şehir dışına taşındı. KV bebişkoma ne kadar bakbilir bilmiyorum bu gidişle ya işyeri beni full homeofice geçirecek yada ücretisz izinden sonra ponçiğim için işi bırakıcam
çalışmakta zorr anam çok zor
925 999 farkı neymiş acabaBen ebebekten aldım araştırdığım da önemli olan faktör 999 ayar olmasiydi
Beni de alın@sudem34 diyet yapan hamiş olarak sana yazmak istedim.
Kilo alımın nasıl ilerliyor iki ay falan kaldı çok almadan kapatmak istiyorum süreci. Grubunuz varsa burada beni de alın.
Benim de bebeğimin kafası 11 gün önden gidiyor, kuzenimin bebeği doğacağı gün de bebek çok büyük kafası dediler ama bebek maşallah öyle guzel30+4'teyim şuan . ay cidden iri kafalı mı olur dersin :) benim ilk doktorun kafası vucuduna göre çok küçüktü eşime demiştim vucuduna göre ne kadar küçük diye acaba dağnadım mı naptım :)
Leep Rahim ağzından geçirilen bir operasyon canım. Rahim ağzından bir kısım alıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?