2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Teşekkür ederim canım cevabın için

Teşekkürler canım

Nasıl hesaplanıyor peki? Ben bir türlü anlayamadım ne kadar alacağımı benimde özel sektör
Canım şöyleki 1 Yıllık brüt ücret toplamını bilmen gerekiyor. Bunu hesaplama aracıyla çok rahat bulabilirsin. Ocak-Haziran / Temmuz-Aralık tarihleri arasında brüt ücretini yazıp hesapla diyorsun çıkan sonuç senin yıllık brüt ücret toplamın.
Yıllk Brüt Maaş Hesaplama

*** Brüt maaşı öğrenince gerisi adım adım
  • 258.000 / 360 (ödenen prim gün sayısı) = 716 TL günlük ücret
  • 716 TL x 112 (Raporlu Olduğumuz Toplam gün sayısı ) =80.192 TL
  • Doğum izin parası 80.192 TL 2/3’ü alınır,( ÖZEL SEKTÖR) - KAMU ÇALIŞANI TAM MAAŞ ALIR.
  • 80.192 / 3 x 2= 52.461 TL doğum parası alır.
Bu örneği baz alarak kendi doğum paranızı hesaplayabilirisniz kızlar. Otomatik hesaplama yapan siteler var ama hatalı çıkabiliyor.En sağlıklısı bu yöntem ile yapmak.

Tüh ben net olarak alıyorum, brüttü bütün çalışanlar net istiyoruz deyince nete çevirdiler

Tüh ben net olarak alıyorum, brüttü bütün çalışanlar net istiyoruz deyince nete çevirdiler
Canım siz daha avantajlısınız. Bizim brütün kötü yanı sene sonunda elde hiçbirşey kalmıyor vergileri biz ödüyoruz.
Net alanlar daha avantajlı oluyor genelde

Canım siz daha avantajlısınız. Bizim brütün kötü yanı sene sonunda elde hiçbirşey kalmıyor vergileri biz ödüyoruz.
Net alanlar daha avantajlı oluyor genelde
Net olarak nasıl hesaplayabilirim peki? İşte kesintiye uğramamak için baskı yaptık baya ondan sonra nete döndüler

Kızlar bir sorum olacak benim ilk gebeligim eşimle kan uyuşmazlığımiz var doktorum suanlik iğneye gerek görmedi doğumdan sonra bebegin kan grubuna bakılarak iğne yapılır dedi bu durumu yaşayan varmı?
Canım benimde kan uyuşmazlığım var 5.haftamda bir anda kanamam oldu doktorum önlem amaçlı Rhogam ignesi yaptı.
2. iğneni mutlaka 28. haftada yapacağız dedi.
Bu hafta bir antikor testi istedi benden indirekt coombs testi.(Sonucu negatif çıktı , negatif çıkması iyi bir durum.)(Test sonucu pozitif çıksaydı igne vurmayacaktı bildiğim kadarıyla doğum sonrasını bekleyecekti.)
28.haftama pazartesi günü giriyorum doktorum ilk iş hemen RHOGAM ignesinin 2. dozunu yapacağız sana dedi.
Benim tavsiyem doktorun herhangi bir antikor testi yapmadan lüzüm görmüyorum dediyse bile işini şansa bırakma 5dk'lık kan testi veriyorsun bebeğin kan uyuşmazlığı sürecini görmüş oluyorsun. Doktoruna sor hiç test yada tahlil yapılmadıysa sana kan uyuşmazlığı için hangi sebeple 28. haftada hayati önem taşıyan çok ciddi olan bu iğneyi erteleyebiliyor.Arayıp bir teyit et derim ben

30+4'teyim şuan . ay cidden iri kafalı mı olur dersin :) benim ilk doktorun kafası vucuduna göre çok küçüktü eşime demiştim vucuduna göre ne kadar küçük diye acaba dağnadım mı naptım :)
Leep Rahim ağzından geçirilen bir operasyon canım. Rahim ağzından bir kısım alıyorlar

Büyüme atakları oluyormus, son haftalarda hızla buyuyorlarmıs,senın de oyle olacak benım de 3 gunluk fark 2güne düşmüş, doktor gelısım oldugu surece sıkıntı yok dedı

Kızlar bir sorum olacak benim ilk gebeligim eşimle kan uyuşmazlığımiz var doktorum suanlik iğneye gerek görmedi doğumdan sonra bebegin kan grubuna bakılarak iğne yapılır dedi bu durumu yaşayan varmı?
28.haftada ındırect coombs testı yapılıp, kan uyusmazlıgı ıgnesı yapılcak bana, hatta randevumuzu 28+0a gore olusturduk..

Kız varya zaman zaman iş bulamıyorum diye üzülüyordum şu sizin doğum izni muhabbetinize dedim iyi ki çalışmıyormuşum
çok stresli
benim annem şehir dışına taşındı. KV bebişkoma ne kadar bakbilir bilmiyorum bu gidişle ya işyeri beni full homeofice geçirecek yada ücretisz izinden sonra ponçiğim için işi bırakıcam
çalışmakta zorr anam çok zor

Aynen öyle yaa bebek olunca ekstra iş biniyo kadına istediği kadar eş yardımcı olsun anne gibi olmuyo

Benim de bebeğimin kafası 11 gün önden gidiyor, kuzenimin bebeği doğacağı gün de bebek çok büyük kafası dediler ama bebek maşallah öyle guzel
Doğdu ki, hiçte kafası büyük değil, normal benim doktorum kafası büyük vs demedi bile 11 güne, ben kendim baktim ultrason kağıdına bence gebel
Olarak büyük gidiyor kafalar bebeklerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…