2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benim de benzeri oldu

Bebekler gelisme zamanindalarsa sessizlesiyolar hareketi azaliyor demisti doktorum :) senin bebe de buyumustur muhtemelen :)

Yok be sucuk yoksa içinde tost yasak değil ki
Gece gece canımı çektirdiniz yok tost yok sucuklu tost hemde salçalısından
Ay bu bebişler büyüdü de bizi dövüyor resmen maşallah onlara benim de geçen haftadan beri resmen süzülüyor balık gibi elimi koyunca o geçişi hissediyorum, 2 gündür falanda titreşimde
benimkininde alarmı olduğuna eminim ama kanıtlayamam. Her gece 4de uyandırılırmı daha uyuyamıyorum dün takla atarken uyandım
L Lmntbrdgi kullanıcı adının limonata bardağı olduğunu şimdi keşfetmem sürekli leman birgi bilmem ne diye düşünüyordum
tek doğru bilen benmiymişim bende kesin yanlış biliyorumdur kız sabah uyandığında şok olcak yorumlara

Benden 28. Haftadan önce kan testi aldı 25. Haftaydi negatif çıktı sonuç negatif olunca 28. Haftada iğne yaparız dedi. Kan uyuşmazlığı Allah korusun bebeğin kafasında ödem gibi sorunlar yapabiliyormus
Kan uyuşmazlığı nasıl tespit oluyor o ve kan grubundan bız bilebılırmyz doktor hıc bahsetmedi

28.haftada ındırect coombs testı yapılıp, kan uyusmazlıgı ıgnesı yapılcak bana, hatta randevumuzu 28+0a gore olusturduk..
Benim doktorumda gerekli değil dedi ama uzun uğraşlar sonucu bu yorumu alabildim.aile hekimliği bizi sıkıştırmasa hiçkonudan bahsetmeyecekti. Şimdi o yüzden doktoru değiştirmeyi düşünüyorum ama 30 haftalığım kafam çok karışık.

Ben acile gitmiştim sonra kendi doktoruma ikisi de çok normal demişti acilde açıklık bakmışlardi kendi doktorum bakmaya gerek görmedi çatı ağrısı normal doğumu kolaylaştırıyormus bana sadece magnezyum verdi doktorum içine sinmediyse bir uğra istersen

Kan uyuşmazlığı nasıl tespit oluyor o ve kan grubundan bız bilebılırmyz doktor hıc bahsetmedi
Canım kan uyuşmazlığında Anne (negatif) baba (pozitif ) olduğu durumda Kan uyuşmazlığı oluyor.
Tez Konum üniveristede kan uyuşmazlıydı. Sizi aydınlanma çağına ışınlayacağım birazdan rahat olun.
Anne (-) Baba (+) = Kan uyuşmazlığı riski var
Anne(-) Baba (-) = Risk Yok
Anne (+) Baba (+) = Risk YOK
Anne (+) Baba (-) Risk yok

İnsanlarda A-B-O kan grupları vardı , Ayrıca Rh proteini adı verdiğimiz Kan gruplarımızı Pozitif (+) yada Negatif (-) diye ifade etmemizi sağlayan ikinci bir yapı vardı.
Pozitif Kan Grupta İnanlarda (+,+) yada (+,-) iki özellikte bulunabilir.
Biz bunu dışarıdan tespit edemeyiz. Ailenin doğan çocuklarının kan grupları kıyaslandığında anne yada babanın (+,+) saf pozitif yada (+,-) hibrit pozitif olduğunu düşünebiliriz.
Bir insanın Negatif kan grubunda olması vücudunda sadece (-,-) protein olduğunu gösterir.

Mantık şu;
Anne Negatif kan grupta (-,-) Baba pozitif (+,+// +,-) Doğacak coğucundan AB0 kan grubuna bakılmaksızın önemli olan Negatif yada pozitif olmasıdır.

Anne negatif kan grupta şansa doğacak bebekte negatif kan gruptaysa hiçbir sıkıntı yok
Anne negatif ama eşinin kan grubu genlerinden dolayı bebek pozitif doğma riski varsa sıkıntı
Annenin vücudu (+) proteini tanımadığı için bir nevi bebeği vücuda zarar verebilecek organizma gibi düşünüyor. Ve onunla savaşmaya başlıyor. Allah korusun gebeliğin erken döneminde kanamalardan doğum sürecine kadar ölü doğumlarda dahil pek çok zarar verebiliyor.

Bu durumun önüne geçilmek için doktor kontrolüne gidince anne baba kanı araştırılır. Uyuşmazlık varsa bebeğin yaşamını garantiye almak için gerekli kan testleri yapılır. Bu testlere göre gebelik sürecinde mi doğum gerçekleşir gerçekleşmez mi iğne yapmak gerekiyor o araştırılır. ( Dip not doğan bebek anne ile aynı kan grubunda (-) durumdaysa bir risk yoktur.

32. Haftadan sonra ne zaman işine gelirse o zaman çıkarsın tatlım
Dayanabildiğin kadar dayan ne kadar erken çıkarsan , mecbur işe o kadar erken dönersin
Benim niyetim 37. haftayı görmekti ama tahmin ettiğim kadar kolay olmayacak şimdiden ağırlaştım ve zorlanmaya başladım.
35. hafta gibi bende iznimi alıp bebeişkoyu beklemeye karar verdim

Bunlara ek olarak çok nadirde olsa anne ab ya da 0 sa veya baba 0 ya da ab ise bebek negatif kan grubuna sahip olabiliyor. Benim annem ab babam 0 pozitif ikisi de ailemde ben hariç negatif kanı olan kimse yok 4 5 kez kan testi yapıyor doktorlar negatif olamaz diye en son bölüm başkanı zıt iki grubun birlesimi ilk çocukta nadirde olsa negatiflik yapar diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…