- Konu Sahibi sunshine__
-
- #32.001
Canım problem olmaz 28. Hafta en erken iğne için yasal süre en geç 34. Haftaya kadar yapılabiliyor . Zaten kan testini verirsin aynı gün çıkıyor genelde sonuç negatif çıkarsa doktorun iğne vuracak . Pozitif çıkarsa iğne vurmayacak bebeğin doğumunu bekleyecekler . Burada önemli olan tahlil sonucunun pozitif veya negatif gelmesi
Bencede kulak arkası edilecek bir konu değil. doktorum ilk testi yaptırdı. İkinci testi ben hatırlattım üstüne iğneyi ben hatırlattım. Sonra bana gerekli değil zaten istiyosan yaptır gibi bişi diyince sinirlerin yıprandı. Dün 2 saat ağladım buna. Sonra başka doktor araştırıp ona yazdım. Aslında doktorunuz yanlış uygulama yapmamış eski doktorlar böyle düşünüyor ama bizler 28de yapılması gerktiğini düşünüyoruz dedi. Açıkcası o zaman rahatladım. Yinede doktorruma soru sormaya çekindiğim ve sürekli terslendiğim için değiştireceğim.Doktorların illaki bir bildiği vardır ama insana ilginç geliyor bazı testleri önemsizgörüp hastaya hiç bilgi vermemeleri.
Benim 5. haftamda kanamam oldu apar topar doktora gittik . Kapıdan giirdim gebeyim kanamam var dedim. İlk sorduğu kan uyuşmazlığı oldu var dedim. 5.dakika içinde bana Rhogam ignesini vurdurdu. Sonra ultrason muaynesine geçti 3-4 gün sonra tekrar gel iğne etkili oldumu kanaman durdumu bebek bugüne oranla büyümeye devam edecekmi onları inceleyeceğim dedi.
Kesinlikle negatif anne pozitif baba olduğunda kulak arkası edilecek bir konu değil.Kan uyuşmazlığı
Bende bazen çekeyim diyorum hemen duruyor sıpaAynııııeğer tekmesini hissetmek görmek için yaparsak yapmıyo ya çocuk ay bi hafta geçse de görsem bebemi bu sefer kv de gelecek kontrole ille gelip görmek istedi
Kesin olarak değiştirmessn bile başka bir doktora gidip kan uyuşmazlığı olduğunu söyle ve testi yaptır bence kan uyuşmazlığı basite alınacak bir şey değil doktorlar %90 ilk çocuğa bir şey olmaz kafasindalar ama %10 da olma ihtimalimizde var ve 2 dakikalik bir iğneyle çözülüyor. Bebek pozitifse zaten 2. Bebek çok büyük oranla düşüyor Allah korusun
Aslında sorun doktorumun bana gerek görmediğini bile söylememesi. Ben dün endişelenmekten 2 saat ağladım. Genrl olarak sorularıma sert tepkili cevaplar veriyordu zaten. Başka doktora sordum iğne yaptırmalıyız dedi. Ona gidecrğim bugünKesin olarak değiştirmessn bile başka bir doktora gidip kan uyuşmazlığı olduğunu söyle ve testi yaptır bence kan uyuşmazlığı basite alınacak bir şey değil doktorlar %90 ilk çocuğa bir şey olmaz kafasindalar ama %10 da olma ihtimalimizde var ve 2 dakikalik bir iğneyle çözülüyor. Bebek pozitifse zaten 2. Bebek çok büyük oranla düşüyor Allah korusun
Fırsatın varsa değiştirmeni tavsiye ederim. Ama genel olarak sorduğun sorulara hep tersleyerek ve önemsemeyerek cevaplıyorsa kesinlikle değiştirmeni öneririm. Doktoruna bu süreçte gözün kapalı güvenebilmelisin hem kendini hem de bebeğini doktora emanet ediyorsun. Herkesin tıp bilgisi yok olmak zorunda da değil. Bizim bir doktordan beklentimiz sadece 15 dk bizi muayene etsin eve göndersin değil.Bencede kulak arkası edilecek bir konu değil. doktorum ilk testi yaptırdı. İkinci testi ben hatırlattım üstüne iğneyi ben hatırlattım. Sonra bana gerekli değil zaten istiyosan yaptır gibi bişi diyince sinirlerin yıprandı. Dün 2 saat ağladım buna. Sonra başka doktor araştırıp ona yazdım. Aslında doktorunuz yanlış uygulama yapmamış eski doktorlar böyle düşünüyor ama bizler 28de yapılması gerktiğini düşünüyoruz dedi. Açıkcası o zaman rahatladım. Yinede doktorruma soru sormaya çekindiğim ve sürekli terslendiğim için değiştireceğim.
Normalde hiç sevmiyorum yanımda birilerinin gelmesini. Tedavi süreçlerinde bıktım özellikle zaten her iş koştur koştur milletin kaynanasından görümcesinin etlisinin amcasından oturmaya yer bulamıyordumBende bazen çekeyim diyorum hemen duruyor sıpakız daha doğmamış görse ne olacak sanki, benim 2 hafta var randevuya zaman geçmiyor
Niyet ediyorum sola yatmaya , sağda uyurken buluyorum kendimi , sabah alarm çalarken sırt üsttü uyanıyorum.Kızlar bu sağa sola yatma mevzusu nasıl olacak ya. Afedersiniz sola yatacağım diye kalçam ağrıyor. Sağa dönüyorum yine aynı. Sırt üstü asla yatmayın diyorlar. Ama hep tek yana da olmuyor. Bu konuda kesin bilgi alan var mı doktorundan
Bu süreçte doktor tavrı aşırı önemli doktorun insanı sakinleştirmesi gerekiyor güzelce anlatması gerekiyor inşallah bu doktor daha iyi olur da bundan sonraki süreci rahat gecirirsinAslında sorun doktorumun bana gerek görmediğini bile söylememesi. Ben dün endişelenmekten 2 saat ağladım. Genrl olarak sorularıma sert tepkili cevaplar veriyordu zaten. Başka doktora sordum iğne yaptırmalıyız dedi. Ona gidecrğim bugün
Olacak muhabbeti söylüyorumNormalde hiç sevmiyorum yanımda birilerinin gelmesini. Tedavi süreçlerinde bıktım özellikle zaten her iş koştur koştur milletin kaynanasından görümcesinin etlisinin amcasından oturmaya yer bulamıyordumşimdi bi kere ablam gelmek istedi geldi kırmadım ondan beri bende gelcem diyip duruyo yüzünü görecekmiş merak ediyormuş ablamın gelmesini de çok istemedim biliyo da. Daha ilk haftalarda görümcem benim yanımda bana sormadan sen torununu görmeye niye gitmiyon sende gitsene diyo. Bırakta ben çağırayım ki istemiyorum neyse aman bi kere gelsin son haftalarda doktor bişi der benden beter panik zaten uğraşamam onla
Dokorun iğne için acele etmeme sebebi belki bebeğin negtaif kan grubunda doğacağına olan inancıdır.Ama doğumu bekleyip görelim 30 yıl öncesinde kaldıAslında sorun doktorumun bana gerek görmediğini bile söylememesi. Ben dün endişelenmekten 2 saat ağladım. Genrl olarak sorularıma sert tepkili cevaplar veriyordu zaten. Başka doktora sordum iğne yaptırmalıyız dedi. Ona gidecrğim bugün
Yok kız normalde ayrıntılıda foto çekerler ya hayatta kimseye benzetemem genelde de pek benzemez. Bizim ayrıntılıdaki foto aynı benOlacak muhabbeti söylüyorummaşallah aynı oğluma benziyor
Yok kız normalde ayrıntılıda foto çekerler ya hayatta kimseye benzetemem genelde de pek benzemez. Bizim ayrıntılıdaki foto aynı benherkes bana benzetiyo bide bunlarda bana benzetmişler
Bide onun gelme isteği başka karışmak amacı var biraz ben biliyorum onun huyunuOlacak muhabbeti söylüyorummaşallah aynı oğluma benziyor
Ahhahaha o zaman hiç bu konuyu açmaz eşim fotoğrafını gösterdi annesine annesi diyor ki burnu aynı sen eşim dedi ki anne benim burnum uzun ve sivri çocuğun burnu top gibi yuvarlak kaynanamın burnune benziyor 10 dakika sonra tekrar aradı ee çenesi de aynı ben değil mi puahahaha
Huysuz biri miahahahhh bu kv ler çok fena yaa ille uğraşacak bişi buluyorlar. Bana yine o kadar değil gerçi çocuk olduktan sonra baskıları artacak şimdiden hissettiriyoda. Asıl görümcemin çocuğu var damadından ailesinden esirgiyo değişik değişik hareketler
Biraz huysuz çokça inat asla inat olduğunu kabul etmiyo. Torunlarını da kendi doğurdu sanıyo falan öyle bişi. Allahtan karşılık verebilme hayır deme özelliğim var yoksa varya sonumu düşünemiyorum. İyiliğide var yok değil ona sebep aramız iyiHuysuz biri mi
Allah akıl fikir versin diyesim geldi dhhdhhsshhshdYok kız olır mu oyle sey, ocak annelerınde bahsı gecmıstı bu konunun, 1 cıkıp hacettepe odtu mezunu olan tanıdıgı olanlar var, benım yakın bı arkadasım var akıl 1 cıktı fıkır - dusun, kız o kadar zekı ki.. Isın espırısı gıbı gelıyor bana ama ıçımde soru ısaretı kalmasın dıye degıstırdım, demek kı tam da ıcıme sınmemıs.. Suankı ısmın de akıl 9 fıkır 1.. Bu sefer kararlıyım 1 e ragmen koycam
Nasıl gereklı deıl dıyo allah korusun ya, baska doktor gorusu almanızı tavsıye ederım.Benim doktorumda gerekli değil dedi ama uzun uğraşlar sonucu bu yorumu alabildim.aile hekimliği bizi sıkıştırmasa hiçkonudan bahsetmeyecekti. Şimdi o yüzden doktoru değiştirmeyi düşünüyorum ama 30 haftalığım kafam çok karışık.
DengelemissinizBiraz huysuz çokça inat asla inat olduğunu kabul etmiyo. Torunlarını da kendi doğurdu sanıyo falan öyle bişi. Allahtan karşılık verebilme hayır deme özelliğim var yoksa varya sonumu düşünemiyorum. İyiliğide var yok değil ona sebep aramız iyi
Benım annem(+, -), babam da (+, -)Canım kan uyuşmazlığında Anne (negatif) baba (pozitif ) olduğu durumda Kan uyuşmazlığı oluyor.
Tez Konum üniveristede kan uyuşmazlıydı. Sizi aydınlanma çağına ışınlayacağım birazdan rahat olun.
Anne (-) Baba (+) = Kan uyuşmazlığı riski var
Anne(-) Baba (-) = Risk Yok
Anne (+) Baba (+) = Risk YOK
Anne (+) Baba (-) Risk yok
İnsanlarda A-B-O kan grupları vardı , Ayrıca Rh proteini adı verdiğimiz Kan gruplarımızı Pozitif (+) yada Negatif (-) diye ifade etmemizi sağlayan ikinci bir yapı vardı.
Pozitif Kan Grupta İnanlarda (+,+) yada (+,-) iki özellikte bulunabilir.
Biz bunu dışarıdan tespit edemeyiz. Ailenin doğan çocuklarının kan grupları kıyaslandığında anne yada babanın (+,+) saf pozitif yada (+,-) hibrit pozitif olduğunu düşünebiliriz.
Bir insanın Negatif kan grubunda olması vücudunda sadece (-,-) protein olduğunu gösterir.
Mantık şu;
Anne Negatif kan grupta (-,-) Baba pozitif (+,+// +,-) Doğacak coğucundan AB0 kan grubuna bakılmaksızın önemli olan Negatif yada pozitif olmasıdır.
Anne negatif kan grupta şansa doğacak bebekte negatif kan gruptaysa hiçbir sıkıntı yok
Anne negatif ama eşinin kan grubu genlerinden dolayı bebek pozitif doğma riski varsa sıkıntı
Annenin vücudu (+) proteini tanımadığı için bir nevi bebeği vücuda zarar verebilecek organizma gibi düşünüyor. Ve onunla savaşmaya başlıyor. Allah korusun gebeliğin erken döneminde kanamalardan doğum sürecine kadar ölü doğumlarda dahil pek çok zarar verebiliyor.
Bu durumun önüne geçilmek için doktor kontrolüne gidince anne baba kanı araştırılır. Uyuşmazlık varsa bebeğin yaşamını garantiye almak için gerekli kan testleri yapılır. Bu testlere göre gebelik sürecinde mi doğum gerçekleşir gerçekleşmez mi iğne yapmak gerekiyor o araştırılır. ( Dip not doğan bebek anne ile aynı kan grubunda (-) durumdaysa bir risk yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?