2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bence 1 canım sıkılınca dolabın kulplarını değiştirirsin sanki 1de bi de yatak altı baza oluyor gibi ilerde çocuğun odasında biri de kalır ek yatağa gerek kalmaz

Kız ağzından yel alsın niye oyle diyorsun zamanında gelsin
Aksamustunden beri yazilanlara yetismeye calisiyorum

Yok kuzum 34 35 iyi benim icin :) 23 den geldim buraya. Zaten 37de sezeryan yapacak kendi gelmezse. Ikizlerin cigeri erken gelisirmis 34 sonrasi kuveze girmez dedi.
Ben 15 senedir kurumsal hayatta o kadar yorulmusum ki, valla 7 haftadir yatiyorum hala sıkılmadım
Tamamen his ama bende 35 hissediyorum nedensiz şekilde tabi inşallah 38 i geçeriz
Insallah canim. Ama 37 son durak benim icin :)
Ben gecen hafta konustum. Erken dogum riski oldugu icin kosullarini net soyledi doktor;
  • 34 den once gelirlerse babayi almam, cok kucuk oluyorlar dogunca. ve onlarin iyiligi icin yaptigimiz seyleri siz gorunce uzulursunuz uzulcek bir sey olmasa da.
  • acil bazi ters durumlarda genel anestezi yapmamiz gerekebilir. O zaman da babayi almam, sen goremeyeceksen babanin ne isi var
  • hersey yolunda giderse ve 34 u gecersek epidural yapar, o zaman babayi alirim
dedi :)
Kizlar park besik icin soruyorum sizler besigi kurup deneyip ksldirdiniz mi yoksa kurulu duruyor mu
Ben ikisini de kurup 10 gun havalandirdim. Plastik kokuyordu. Simdi birini topladim, onu dogumdan sonra acarim yatak odasinda. Geceleri ikisi bir yanimda yatar ilk aylar.
2. Park yatak bebek odasinda acik. Sunger yataklarin kiliflarini yikadim. Alezlerini gecirdim ve tozlanmasin diye, ikisini bir buyuk temiz bir carsafa sarmaladim. Parkin icine koydum. Park yatagin alt fermuarli bolmesine de 1 numara bezleri biraz pamuk islak mendil fln koydum. Dolap almadigim icin toparlamis oldu ortaligi. Bir de Kedimin naylon yeme hastaligi var, oyle seyleri ortada birakamiyorum, posetlerini yiyor geri kalan stoklar dolap tepelerinde.

Kizlar park besik icin soruyorum sizler besigi kurup deneyip ksldirdiniz mi yoksa kurulu duruyor mu
Kurdum kaldırdım canım , anne yanı yatağını da kurdum kaldırdım hatta babjbjörn de öyle açtım baktım kurdum kaldırdım :) benim başlarda riskliydi onları öyle görsem bişey olsa çok kötü olabilirdim , gözüm görmesin diye kaldırdım

ay yok bir hanım çağırdım ben 1 aydır süpürge açmıyorum katya olmasa evi böcek basacak ne temizliği

Merhaba kızlar
Şuan 31 haftalik hamileyim 2. Gebelim , ilk gebeligim çok şükür saglıkli kizim oldu normal dogumla oldu ama biraz zor olmustu acilmam olmuyordu önce saatlerce acilmam olmasini bekledik olmayinca doktor suyumu patlatti ve suni sanci verdi 8 saat suni sanci cektim ve 7 cm ile dogum yaptim benm icin zor ve etkileyici zamanlardi , simdi dogum zamani yaklastikcada sitres yapmaya basladm ayni seyleri yasiyacagim diye korkuyorm , 2. Gebeliginde normal dogum yapanlar nasil bi sürec gecirdinz acaba , ilk gebelige gore daha kolay oluyor diyorlar ama pek bilemedim , sizin nasil gecti 2. Dogumunuz ??

Aksamustunden beri yazilanlara yetismeye calisiyorum

Yok kuzum 34 35 iyi benim icin :) 23 den geldim buraya. Zaten 37de sezeryan yapacak kendi gelmezse. Ikizlerin cigeri erken gelisirmis 34 sonrasi kuveze girmez dedi.
Yetişebilirsen yetiş ali cabbar
Anladım canım zamanı ne zamansa o zaman gelsinler işte sağlıkla inşallah

Sgk nın ödemesini neden onlara geri yatıyorsunuz anlamadım. Galiba zorunda değiller ya
Şirket bizi mağdur etmemek için maaşımızdan hiç kesmiyor raporlu günlerimizi . Sgk parayı yatırınca biz de bize yatan parayı şirkete yatırıyoruz. Öbür türlü hiç şirketten almasak. Sgk dan alsak sadece 3 gün parası yatar ki o da 3günün kısmi halini alırız hepsini değil.

Evet tam olarak ben öyle aldım. Ne güzel şirketler var diyor insan. Ne diyim helal olsun.

Tetikte ve endişeli olmasam benimde işime gelir ama öyle değilim. Kaygılıyım stresliyim zamanı geçiremiyorum dolayısıyla.

Mor göbekli gene dolanıyorum eğilirken namaz kılarken canım acıyo ama çok önemli değil bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun hepimiz sağlıklı şekilde kucağımıza alalım
Acaba koltuğa oturup sandalyeyi önüne alsan da öyle mi kılsan , o şekilde de kılınıyor diye biliyorum

Kızlar Instagramda @gebe_okulu_egitmeni
Adlı bir sayfa var çok güzel bilgiler paylaşıyor ben bir süredir takip ediyorum . Faydalı olacağını düşünüyorum bilgilendirmelerinin

Teşekkür ederim
Ben hala instada bi tane bebişle ilgili hamilelikle ilgili hiç bir post beğenmiyorum sayfa takip etmiyorum instada gebeliğimi ilan etmediğim için kimsenin sayfasına düşmesin bi tane postunu kaydettim girer girer bakarım artık ne paylaşmış diye

Tetikte ve endişeli olmasam benimde işime gelir ama öyle değilim. Kaygılıyım stresliyim zamanı geçiremiyorum dolayısıyla.
Cok haklisin endiselerinde. Zaten gebeligin ikinci adi endiselenmek iken bizim gibi erken dogum riski tasiyanlarin isi gercekten cok zor. Ama bu isin de sırrı psikoloji... kendini rahatlat, her sey yoluna girecek.. benim doktorum acil serklaja aldiginda cok umutsuzdu. Her an suyum gelebilecegini soyluyordu. O zamanlar buraya vok yazdim, ben inaniyorum duracaklar icerde diye. Her hafta kontrole gittigimde doktor sasiriyordu, bekledigimden cok iyi gozukuyorsun diyordu :)

resmen bu yatisi kendime dinlenme firsati olarak gorup degerlendirdim. Kupon peslerinde kostum, alisverisin dibini gordum :) burayi okudum yazdim bol bol. buradaki kizlar sagolsun hem moral verdi hem kafam dagildi. Beni bilgilendirecek kitaplar okumak da rahatlatiyor mesela. Premature kitabi, ya da hamilelikle ilgili kitaplari okudum. Dizi bile izlemedim, Tv acmadim Gunduzleri. Tek sansim benim esim de evden calisiyor, kahve molasinda yanima geliyordu :) Aksam beraber dizi film izliyorduk.

sudemin grubuna sardım gizliden okuyup yazmıyorum

Göbekten yapılıyor canım koldan zaten beceremem bacaktan hiç duymamıştım
Göbekten yasak artık canım. 3 ayrı doktor söyledi bebek büyüdü ve karın artık sert. Youtub de koldan ve bacaktan videoları var ayrıca karından acı veriyor ıgne girmiyor. Bacaktan en kolayı, buz kütlesini kullan iğneden önce bir dk beklet ve iğneyi yap acısı olmıo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…