2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ya bende kullanmak istiyorum psikolojim bozuldu iyice. Bir zararı olmaz inşallah benim alacağım da amınyaksız canım diplere değdirdin mi
Evet değirdim hatta 1 hafta sonra doktora da gittim, hiç bir sıkıntı olmadı şükür

Biz geçen gittiğimizde doktor yüzü diye gösteriyor ama ne eşim ne ben benzetemedik ilk. Friends dizisinde rachel hamileyken bebeğimi göremiyorum ben nasıl anneyim diye ağlıyordu ikimizinde aklına o gelmiş sonra biraz daha net oldu yanakları falan göründü öyle anladık bebeğin yüzünü

Resmen saatlerdir mesai yapar gibi bitirdim geceden beri tüm konuşmaları. Sabah gözümü açar açmaz koştum A101’e ben Tam 9 da içerdeydim. Birkaç dk erken açmışlar. Benden önce girenler sağ olsun başlamışlar paketleri açmaya vs. reyona yanaşıncaya kadar canım çıktı. Öyle yaşlı teyzeler de değil baya kucağı çocuklu kızçelerle yarıştım. Ben parmak kukla, çıngıraklı top, çıngırak vs oyuncak bakmaya gitmiştim. Parmak kukla, top hiç gelmemiş. Çıngıraklar da çok basit duruyordu ama bir tane olsun bari diye aldım. Dediğim gibi kıyafetleri çok elleyebilme fırsatım olmadı onlar çekilinceye kadar sonra da bir nohut battaniye alabildim. Meğer önlerine sahiplenmişler takımları, tulumları. Banyo seti de gelmemiş. Ordan çıkıp başka bir A101’e yürüdüm. Aklımca orası iki katlı vardır nasıl olsa, bana da sabah sporu olur, iyi olur vs kendimi motive etmeye çalışıyorum. Benden önce ortalığı talan eden kızçeler de elektrikli motorlarına binip fıtı fıtı uzaklaştı yanımdan. Sonra A101’e bir girdim benim kucağı çocuklu kızçeler karşımda ve hâlâ kıyafet poşetlerini açıp kapatıyorlar önlerine alıyorlar. Benim oyuncaklar orda da yoktu kefir aldım çıktım.

Kızlar ya 26+4 deyim iki gündür ara ara kasılmalarım oluyo karnımın sağ tarafında toplanma şeklinde bugünde kasıklarımda yürürken iğne batması gibi ağrı oluyo ve kasılmalar sanki ayakta iken daha çok oluyo düzenli de değil belli bi düzeni de yok şansıma doktorum yurt dışında seminere gitti çift tık olmamış mesajım ayy stres oldum birde ikiz ya risk grubundayım progestan ve magnezyum kullanIyorum yalancı sancımı bunu nasıl ayırt edebilirim ki

Ayy kızlar sırt ağrısı beni öldürüyor sırtım kopacak sanki 2 3 gündür böyle şimdiden başladı mı yani geçmez mi artik☹☹☹
Bir de grip aşısı nerde olabiliriz eşim grip ben yakalanmadan olayım zarari yokmuş hamilelere. Malum ilaç da içemiyoruz ağır gecer aşı olmak da yarar var

Ben e nabızdan takip ediyorum ama hala tanımlanmadı grip aşısı. Sizlerde tanımlı mı acaba? (İnfluenza risk durumu) Gebelerin de öncelikli olması gerekirdi diye biliyorum. Normalde astımım olduğu için bana tanımlanır sağlık ocağına gider yazdırır eczanede olurdum her yıl ücret ödemeden.

Kızlar bebisin kıyafetlerinin etiketlerini kestim bugün yıkamaya yerleştirmeye başlayacağım, duygulandım deterjan ve yumuşatıcı olarak uni baby yenidoğan kullanacağım yumuşatıcı kullanmamda bir sakınca var mı? Bir de kaç derece ve ayarda sıkma yaptırmam gerekiyor bilginiz var mı

Yumuşatıcı çok önerilmiyor diye okudum hep. Benim makinemde bebek giysileri programı var ona baktım şimdi. 60 derece 1200 devirde ayarlı ben onu 800-1000 yaparım heralde

Canm bebeklerde yumuşatıcı kullanımı öneilmiyor.
Sadece deterjan ile yıka bence
Ben 30-40 derece arası narin programda 400 devirde filan yaparım .Daha yıkamaya başlamadığım için net bir aralık veremiyorum

Yumuşatıcı çok önerilmiyor diye okudum hep. Benim makinemde bebek giysileri programı var ona baktım şimdi. 60 derece 1200 devirde ayarlı ben onu 800-1000 yaparım heralde
60 derecede yikarsan cekebilirler canim. 30 derece yeterli olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…