- Konu Sahibi sunshine__
-
- #37.181
Çok minnoş olmuş maşallah güzel günlerde giysinSonunda ütüleyip astım kıyafetleri. Çekmece tarzında bir şey yok dolapta ayrı şifonyer falanda almak istemiyorum. Küçük eşyaları, zıbınları nereye koyacağım bilemiyorum. Fikirlere açığım.
Evet canım ben devlet takipliyimdevlet hastanesi mi degiati e nabizdaki tarihi
O küçük düzenleyiciler ile çok güzel olurAslında dolabın bu tarz bi yeri var ama arkadan küçük şeyler alırken zor olur gibi geldiği için oraya koymak istememiştim
Canım şöyleki 1 Yıllık brüt ücret toplamını bilmen gerekiyor. Bunu hesaplama aracıyla çok rahat bulabilirsin. Ocak-Haziran / Temmuz-Aralık tarihleri arasında brüt ücretini yazıp hesapla diyorsun çıkan sonuç senin yıllık brüt ücret toplamın.
Yıllk Brüt Maaş Hesaplama Eki Görüntüle 3307786
*** Brüt maaşı öğrenince gerisi adım adım
Bu örneği baz alarak kendi doğum paranızı hesaplayabilirisniz kızlar. Otomatik hesaplama yapan siteler var ama hatalı çıkabiliyor.En sağlıklısı bu yöntem ile yapmak.
- 258.000 / 360 (ödenen prim gün sayısı) = 716 TL günlük ücret
- 716 TL x 112 (Raporlu Olduğumuz Toplam gün sayısı ) =80.192 TL
- Doğum izin parası 80.192 TL 2/3’ü alınır,( ÖZEL SEKTÖR) - KAMU ÇALIŞANI TAM MAAŞ ALIR.
- 80.192 / 3 x 2= 52.461 TL doğum parası alır.
Tabiki canım kamu çalışanıysan tam maaş alabiliyorsunyani tam maaşın kadar bile yatmıyor bazı kesintiler oluyor diye gördüm insallah öyle değildir
Bu hesaplamaya göre son 3 aylık brüt ücret deniyor ya, peki ben mesela brüt ücretimi biliyorum ama 25.haftamdan 32.haftaya kadar raporlu olucam riskimden dolayı, şirkette bana Bi ödeme yapmıyor. Sadece Sgkdan 3 günlük kesintili rapor ücreti yatıyor. Raporlarım 5'er günlük. Bu durumda son 3 aylık brüt ücret ne oluyor bilgin var mı?@peraninannesi
Canım ilk olarak bu siteden hesaplama yapabilirsin.Bu son 3 aylık brütüne göre hesaplıyor. Yıllık hesaplananlara göre 5-10 Bin fark edebiliyor arasında. Doğum İzni Ücreti Hesaplama - Hesapkurdu.com
2. hesaplayabileceğin sitede yıllık brüt maaşını ve çalışılan gün sayınıa göre hesaplama yapılıyor.
perinatolog bana dvit al dediğinde ve ben sormadan kendi anlattı, özellikle ekmeğe falan sürme suya kat öyle iç demişti, öyle diyince ben de suyla yapıyorumCanim suya niye damlatiyorsun ki bir lokma ekmegin üstüne damlat at ağzına kendine eziyet ediyorsun boş yere
Doğumdan sonra geçiyor gerçekten ama çok kotuuuutoprak demir eksikliğinden derler canım cif kokusuna gelince benim bi arkadaş ta senin gibiydi bebeğe zararlı olacağından korkmasam yiyecem diyordu doğumdan sonra kesin yiyecem falan diye söyleniyordu doğumdan sonra geçiyor bu durum merak etme o da kendine şaşırıyordu ay nasıl bi psikopatlıktı o bendeki falan diye
kalpli olanlar vardı onu almadım. bu papyonlu gibi kıza da erkeğe de olur sankiGeKız bunlar ishal yapmaz mı
Dut
Kuru kayısı
İncir
Hurma ful lifli posalı besinler hem cırcır eder hem gaz yapar demekki süt de yapıyor
Bir de kadın doldurdu karanfili acı olmaz mı karanfil aşırı keskin iki üç tane bile atınca aşırı yoğun oluyor
4 çubuk tarçın artı bir de
Bu da çok ciciş de ben erkek çocuk diye başka aldım ama kaliteli baya beğendim ben rengi filan da çok hoş
Aaa ilk duyuyorum hangi hastane imiş o kendi hastane çıkışı olan ✌
aa niye erkenden aldın canım sen, risk mi var? doğum sonrasına öteleme düşüncen yok muydu?Doğum iznim başladıevde ne yapılır kendimi çok tuhaf hissediyorum dün ben izne ayrıldım diye ders programı değişti bilen bilir ders programı değişeceği zaman okul wp grubu kurtlar sofrasına döner ilk kez çayımı içerek rahat rahat grubu okudum
beni de 1 aralık diye güncelledi aynı yorumu ben yapacaktım,bin yaşaŞey olmuştur belki ben de Aralık görünüyorum ama doktor güncelledi 1 Aralıkyani Kasım belki o da ekime kaymıştır
diziyi boşver bana yardıma gel heryer çamaşırHangi dizileri tavsiye edersin
demir vitamininden dolayı canım, maalesef demiri değiştirince benim de öyle devamKızlar günaydın bişey sorcam
Kusura bakmayın dışkı yaparken simsiyah olduğunu farkettim siz de böyle birşeyle karşılaştınız mı hiç kötü bişey mi acaba
Aldığın yerlere bak eğer netten aldıysandiziyi boşver bana yardıma gel heryer çamaşırallahım ne neyin takımı hiç anlamıyorum ya
Ekmekle kolay oluyor hatta benim ilacın üstünde ekmekle alın yazıyor suyla zor olur kiperinatolog bana dvit al dediğinde ve ben sormadan kendi anlattı, özellikle ekmeğe falan sürme suya kat öyle iç demişti, öyle diyince ben de suyla yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?