2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Çok minnoş olmuş maşallah güzel günlerde giysin

Arkadaşlar tuvalete çıkınca affedersiniz dışkılama sonucunda kasıklarında ağrı yaşayan var mı?

@peraninannesi
Canım ilk olarak bu siteden hesaplama yapabilirsin.Bu son 3 aylık brütüne göre hesaplıyor. Yıllık hesaplananlara göre 5-10 Bin fark edebiliyor arasında. Doğum İzni Ücreti Hesaplama - Hesapkurdu.com

2. hesaplayabileceğin sitede yıllık brüt maaşını ve çalışılan gün sayınıa göre hesaplama yapılıyor.

yani tam maaşın kadar bile yatmıyor bazı kesintiler oluyor diye gördüm insallah öyle değildir
Tabiki canım kamu çalışanıysan tam maaş alabiliyorsun
Özel sektördeysen Aylık maaşının 3/2'sini devlet karşılıyor.
Bazı çalışanlara aylık olarak ödeme yapılırken.Bazı çalışanlara doğum izni bitiminde 112 günlük yaklaşık 4 aylık maaşın 3/2'si tek seferde yatırılıyor.
Çalıştığın iş yerinin muhasebe departmanı ile görüş her ay düzenli sgk 'ya bildirim yaptıklarında aylık maaş olarak ödemeleri alabiliyorsun.
Onu doğum iznine çıkmadan önce görüş

Bu hesaplamaya göre son 3 aylık brüt ücret deniyor ya, peki ben mesela brüt ücretimi biliyorum ama 25.haftamdan 32.haftaya kadar raporlu olucam riskimden dolayı, şirkette bana Bi ödeme yapmıyor. Sadece Sgkdan 3 günlük kesintili rapor ücreti yatıyor. Raporlarım 5'er günlük. Bu durumda son 3 aylık brüt ücret ne oluyor bilgin var mı?

Canim suya niye damlatiyorsun ki bir lokma ekmegin üstüne damlat at ağzına kendine eziyet ediyorsun boş yere
perinatolog bana dvit al dediğinde ve ben sormadan kendi anlattı, özellikle ekmeğe falan sürme suya kat öyle iç demişti, öyle diyince ben de suyla yapıyorum

Doğumdan sonra geçiyor gerçekten ama çok kotuuuu bende o piskopatlardanim

kızlar selamlar,
Heaven on Earth First Care Sos Stick ürününü aldım kuponla. 119 a geliyordu. gerçi hb de %25 inidirm yapmış 126ye geliyordu. Almak isteyen varsa alsın, baya olumlu yorumları var

kalpli olanlar vardı onu almadım. bu papyonlu gibi kıza da erkeğe de olur sanki
doğum yaptıracağın hastaneye sor, doğum paketi içinde ne var diye onlar detaylı söylüyor bazıları söylemiyor özellikle sen soruyorsun.

onlar anlatmasa bile sor ben bi kaçından teklif aldım kimi anlattı, kimi anlatmadı, özellikle sorunca var dedi
genelde pkaet içinde eklenenler

sezaryan 2, normal doğum 1 gece konaklama refaketçi ve yemekleri dahil
bebek rutin kontrolleri
lohusa şerbeti
hastane çıkışı (çok bişey beklemeyin kendi markasını giydiriyorlar direkt doğum anında )
kuaför -düz fön
bebek bakım çantası
şampuanı, ıslak mendili,bezi, dependi vs)

aa niye erkenden aldın canım sen, risk mi var? doğum sonrasına öteleme düşüncen yok muydu?

Kızlar günaydın bişey sorcam
Kusura bakmayın dışkı yaparken simsiyah olduğunu farkettim siz de böyle birşeyle karşılaştınız mı hiç kötü bişey mi acaba
demir vitamininden dolayı canım, maalesef demiri değiştirince benim de öyle devam

perinatolog bana dvit al dediğinde ve ben sormadan kendi anlattı, özellikle ekmeğe falan sürme suya kat öyle iç demişti, öyle diyince ben de suyla yapıyorum
Ekmekle kolay oluyor hatta benim ilacın üstünde ekmekle alın yazıyor suyla zor olur ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…