2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar tüm uygulamaları silin bunu yükleyin muhteşem bir uygulama buldum her detay hem gün gün hem hafta hem aylık olarak var hem bebek hem anne için online sohbet soru cevap kısmı var video mekala bilgilendirmeleri var harika ya

Eklentiler

• Screenshot_2023-04-30-16-32-07-870_com.kksal55.gebelik.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 121
Cirkin demeyelim okdr degil ya:/ minik dokunuslar yapmak diyelim bence :))) Ben yazin bronzlasmayi cok severim ama hamilelikte bu leke olayi sıkıntı oluyomus oyuzdenbisi kullanmak gerekicek.
Ben cilt rutinimde ztn temiz icerik kullaniyodum makyaj malzemelerim dermokozmetikti cilt bakimi ise sdce the ordinary idi son 5-6 yildir. Ama onlari bile surmuyorum. Hatta oje de surmuyodum da artik yaz gelio ayaga mecbur surerim kalici yapiorum onu

Benim 5 haftalikken mide bulantım başladı canım suan 7.haftamdayim bir haftadır kusuyorum sanırım böyle geçer kızımda da aşırı kusma mide bulantısı vardı bu da aynı şekilde devam uzunca da sürer benim

Ojenin kimyasalı çok kuvvetli ya ben normalde de kullanmaya cesaret edemiyorum

Benimde kızımdaki gibi aşırı olmayınca bi umut belki böyle atlatırım artmadan bu şekilde geçer gider diye dua ediyorum şuan bile kusma yok ama çok mutsuz ediyo beni bulantım hayattan zevk alamıyorum çocukla ilgilenemiyorum içim scıyo

İnternete baktım 6. Haftada başlayıp 8. Haftada hafifler diyo benımde biraz hafiflemeye başladı sanki korkuyorumda bebişlere bişey oldu mu acaba diye perşembe kontrolum var

Bende bilmiyordum umarım öyle bir şey yoktur çünkü kullanmak zorunda olanlar hep bu korkuda olacak
Arkadaşlar gönlünüzü ferah tutun. Yan etki denen şeye çok çok nadir diyor doktorlar evet ama nadir olması bizim başımıza gelmemesi anlamına gelmedi oğlum hipospadiasla doğduğunda ben de öğrenmiş oldum yoksa google a progesteron yan etkileri yazınca hiç bişey çıkmıyor ama hipospadias nedenleri yazınca hemen dökülüyor önünüze “hamilelik sırasında düşük önlemek amacıyla progesteron kullanımı”diye. Genetik de olabiliyormuş ama bildiğimiz yok ve evet oğlumda gebeliğimde 5. Haftadan- 10. Haftama kadar kullanmıştım düşük tehlikem olduğu için. 10. Haftada kendi perinatologumu bulup muayene olduğumda bana “neden düşüğü engelleyelim demişti bana. İster seyahat et ister saatlerce ayakta dikil yürü o bebek sağlıklı değilse düşecek ve biz düşmesini istiyoruz buna doğal seleksiyon diyoruz güçlü olan hayatta kalır” demişti. O benim kafama öyle dank etti ki. Şimdi bu lekelenmelere ve hala düşüm tehlikeme rağmen kullanmıyorum progesteron. Ama hepimizin tercihleri inandığı şey ve güvendiği doktoru farklı. Bu işte tek bir doğru yok. İçimizi ferah tutalım doktorlarımıza güvenelim ama sorgulamamızı da yapalım. Bizim bedenimiz bizim bebeğimiz allah en güzel şekilde yaratıp gönderiyor

Çok geçmiş olsun size. Evet tıpta doğru olan her zaman doğru olarak kalmıyor 20 yıl sonra zararları ispatlanıp yasaklanadabilir. İşte tüp bebek olunca bu ilaçlar ne yazık ki zorunlu kılınıyor. Allah büyüktür diyip devam edicez.
Bende normal gebe kalsaydım ama öyle düşünürdüm gerçekten düşecek olan her şekilde düşer düşmelide doğal seleksiyon bu.
Ama tüp bebekte şöyle bi sıkıntı var normal gebelik gibi süreçler oluşmadığı için rahimi ve hormonları ne yazık ki dışarıdan hazır hale getirmek gerekiyor. Allah yardımcımız olsun sağlıkla uzun yılları olsun yavrularımızın

İnternete baktım 6. Haftada başlayıp 8. Haftada hafifler diyo benımde biraz hafiflemeye başladı sanki korkuyorumda bebişlere bişey oldu mu acaba diye perşembe kontrolum var
Korkma arkadaşım benimde mesela göğüs ağrılarım bir kaç gün önce baya azaldı. Ama dün kalp atışı duymaya gittik çok şükür duyduk. Bazı belirtiler hormonlar dengeye girdikçe azalıcak inşallah

Bende bilmiyordum umarım öyle bir şey yoktur çünkü kullanmak zorunda olanlar hep bu korkuda olacak
Progestan olayinda cok yanlis anlasilma var
resme bakarsaniz yapilan arastirma sentetik progestanda oldugu soyleniyor
Bakarsaniz da 730000 kisiden 1008 kiside canser goruluyor ki bu hydroxe-progesteron
Yani proluton depotta var onunda risk %leri var
Diyecegim o ki dogal prosteran iceren haplarda bu risk yok

Eklentiler

• IMG_3232.webp
    95,3 KB · Görüntüleme: 105
Çok Teşekkür ederim makaleyi okuyacağım.

Aynen benimde kızım 2 yaşında ilgi istiyor oyun oynamamı istiyor ama istifra yüzünden hal kalmıyor bende tv açmayan ben tv açıyorum artık ama bir ay kaldı geçecek

Ama tirnaktan emilimi yokki ojenin
Solurken akciğere iniyor ağır baskın kokusu.
Ev bile kokuyor.
Ya da çıkarırken.

Oğlum alerjik ben kokulu bir şey kullanmıyorum evde hiç. Yumşatıcı vs herşey çıktı hayatımızdan.

zaten zor tutuyorum kendimi gitmemek için sizde öyle deyince ben dünden hazır ptesi 1 mayıs salı gideyim mi acaba
keseyi gormek icin gidip kesenin konumu sekli duzgun mu degil
Benimde kese etrafinda kanamalar var progestan hap kullandim kotu olunca icmedim

Ayyy valla umut oldu bana zaten bu bulantıyla olmaz daha fazla gecmesi cok iyi zaten yarım porsiyon yıyebılıyorum midem kotu ama aşırı bulantım yok internettede 8. Haftaya dogru azalır dıyo zaten dediğin gibi canım hormonların dengeye girmesıyle azalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…