- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #42.681
8 haftadan 8 aya8 aylık oldum o zaman ama sanki bana küçük gibi geliyor
Ay evet bugün eşim yanlışlıkla 8 haftalık oldu dedi dedim 8 hafta ne aşkım8 haftadan 8 aya
Kaburga ortasından koy elini aşağı doğru bastır en az beş parmak yani bir karış boşluk varsa inmiş demektirKarın nasıl düşüyorbenimde 2 3 gündür aralıklı şekilde midem bulanıyor
Olabilir canım sıklaşınca bildireceğim doktoraAma benim de kusmam ve mide yanmam orada bahsedilen kusma durmadan kusmak hastanelik olacak kadar
Dört gündür her gün bir kere kusuyorum bulantı arada oluyor ama kusmayı daha çok yanma yüzünden yaşıyorumCanım seni korkutmak istemem ama kızda bende kusarak hastaneye gitmiştim ama ben ilk kez kusmuştum hamileliğin ilk ve son kusmasıydı. Akşamdan pizza yemiştim mayalı hamur vs o bulantı yaptı sandım doğum sancısı olduğunu hiç anlamamıştım. Direk nts de çıkmıştı. İlaçla sancı durursa beklesin paşamız
Kocam bey aldı manuel olandan ben gereksiz buluyorum bebeği ters çevirip sırtına vurmayı tercih ederimKızlar Burun aspiratörü aldınız mı? Ben aldım ama 3 ay önce doğum yapan kuzenime çocuk doktoru onlar zararlı Burun damarlarını inceltiyor demiş aklım karıştı acaba normal pompalı gibi olanlardan da mı alsam diyorum. Bununla ilgili bilgisi olan var mı
Ayırt edemiyorsun çünkü herkeste ve her seferinde değişebiliyorKızlar ağrı mi yoksa sancı mi nasıl ayırt ediyorsunuz ? Karnımın sol alt kısmında kasıklarıma doğru ağrı mi sancı mı tarif edemediğim bir şey var 20 dk dır falan. Önce önemsemedm gaz falan diye düşündüm ama artıyor sanki. Telaslanmali miyim sizce
Canım ben sadece d3k2, omega 3, magnezyum ve Demir kullanıyorumKızlar bugün randevum vardı. Geçen haftaki testleri gösterdim. Kan değerlerin çok iyiymiş, idrar testim de temiz. Şükür ki gebeliğimin başından beri hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadım zaten. Şeker yüklemesi yaptırmadığım için açlık tokluk şekerime bakmıştı doktor. O da normal çıkmış. Ultrasona geldiğimizde bebişin boy uzunluğu 30+6 ile kafası ve karnı 30+4le uyumlu kilosu 1890 dedi (ama hala muamma geliyor bana sanki çok gibi ya da ultrason hatası var, devlete gidiyorum çünkü ultrasonlar malum eski.) zaman zaman olan karın sertleşmelerimi ve kasılmaları sordum yalancı kasılmalar onlar bir sıkıntı gözükmüyor rahim ağzı uzunluğunda dedi. Magosit, d3 ve demire devam ama decavit ve ocean plus için çok sıcak bakmadı diyeyim. D3 aldığım için ocean plusa gerek yok dedi, demir kullandığım için de decavite gerek yok dedi. Ama perinatologum 22. Haftada oceanı önermişti. Bana bıraktı aslında içme demedi ama fazlasının da zararlı olabileceğini söyledi. Sizler hangi ilaçları neleri kullanıyorsunuz? Şimdilik benden haberler bu kadar..
Kiloya bi iki yüz üç yüz gram eklemek lazım son aylarda çünkü net olmuyor tecrübem şu şekilde olduKızlar bugün randevum vardı. Geçen haftaki testleri gösterdim. Kan değerlerin çok iyiymiş, idrar testim de temiz. Şükür ki gebeliğimin başından beri hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadım zaten. Şeker yüklemesi yaptırmadığım için açlık tokluk şekerime bakmıştı doktor. O da normal çıkmış. Ultrasona geldiğimizde bebişin boy uzunluğu 30+6 ile kafası ve karnı 30+4le uyumlu kilosu 1890 dedi (ama hala muamma geliyor bana sanki çok gibi ya da ultrason hatası var, devlete gidiyorum çünkü ultrasonlar malum eski.) zaman zaman olan karın sertleşmelerimi ve kasılmaları sordum yalancı kasılmalar onlar bir sıkıntı gözükmüyor rahim ağzı uzunluğunda dedi. Magosit, d3 ve demire devam ama decavit ve ocean plus için çok sıcak bakmadı diyeyim. D3 aldığım için ocean plusa gerek yok dedi, demir kullandığım için de decavite gerek yok dedi. Ama perinatologum 22. Haftada oceanı önermişti. Bana bıraktı aslında içme demedi ama fazlasının da zararlı olabileceğini söyledi. Sizler hangi ilaçları neleri kullanıyorsunuz? Şimdilik benden haberler bu kadar..
Kuzum yattığım halim buYat Benim gibi kalkma içim içimi yiyor ama kalkmıyorum İnan çocuklar çağırınca bile .. dört hafta daha dayanmak şart
ayyy inşallahMaşallah kuzulara zamanında gelsinler inşallah
ağzından bal damlıyorMaşallah maşallah maşallah ama haftaya ve ikizlere göre iyiler rabbim iki buçukları üç kiloları göstersin inşallah
kuzum bizde bir ton sıkıntı var bi kusmayla olmaz yani benim sancım felan var doktor takibindeyim. Eskiden bebekler baya göğsümde gibi hissediyordum şimdi göğsümün altından aşağıda başlıyor şişlik ve zaten hareketleri resmen oramdaKarın nasıl düşüyorbenimde 2 3 gündür aralıklı şekilde midem bulanıyor
Benim su fazla ya dediğini yaptım galiba benim ki de inmiş derken bebiş ordan tekme attıKaburga ortasından koy elini aşağı doğru bastır en az beş parmak yani bir karış boşluk varsa inmiş demektir
Bide yandan bakınca bariz şiş olan kısım aşağıda oluyor üst mide kısmı düz gözüküyor
Olabilir canım sıklaşınca bildireceğim doktora
Dört gündür her gün bir kere kusuyorum bulantı arada oluyor ama kusmayı daha çok yanma yüzünden yaşıyorum
Sık olursa bildireceğim doktora yavrum
Kocam bey aldı manuel olandan ben gereksiz buluyorum bebeği ters çevirip sırtına vurmayı tercih ederim
Ayırt edemiyorsun çünkü herkeste ve her seferinde değişebiliyor
Mesela benim karnım sertleşme olarak başladı kasılma aslında sancı denilen şey
Bi kaç sefer ise adet ağrısı ve bıçak saplanması gibi vurdu aşağıdan yukarıya
Ayırt edebileeğin tek şey düzenli yaşayıp yaşamadığını takip etmek
Ayy bende inanıyorum 2 hafta daha dayanacaklarOnlar en az 2 3 hafta daha duracaklar ben inanıyorum
Amiiiiin inşallaahhhhhBenim su fazla ya dediğini yaptım galiba benim ki de inmiş derken bebiş ordan tekme attıinşallah su kalan zamanı da güzel geçiririz
Şartları arttırıyor 4 hafta diyorumAyy bende inanıyorum 2 hafta daha dayanacaklar
D3k2 ne kız sjdkdCanım ben sadece d3k2, omega 3, magnezyum ve Demir kullanıyorum
Kafası yukarı da ya çok baskı yapıyor dönmeye mi çalışıyor anlamadım inşallah hepsi zamanın da gelirAmiiiiin inşallaahhhhh
Aman düşmesin aşağı kalsın orda yavrum zamanında insin seninki
Şakaaaa 2 kg civarı olması daha anormal olmaz mı şu haftadaKiloya bi iki yüz üç yüz gram eklemek lazım son aylarda çünkü net olmuyor tecrübem şu şekilde oldu
İlk oğlumda Doğuma yakın bana doktor zayıf dedi üzdü beni
Oğlum 4116 gr doğdu
K2 vitaminli D vitaminiD3k2 ne kız sjdkd
K2 neymiş ki ilk defa duyuyorum. Omega3 (ocean plus oluyor zaten). Decaviti bıraksam mı acaba yaK2 vitaminli D vitamini
Karın düşmesi aslında bebeğin kafasının kanala girmesiyle oluyorKafası yukarı da ya çok baskı yapıyor dönmeye mi çalışıyor anlamadım inşallah hepsi zamanın da gelir
yo değil yavrum normal kilo 1800 ile 2200 e kadar normal bu haftalarda aslındaŞakaaaa 2 kg civarı olması daha anormal olmaz mı şu haftada
30+3 şuan. Geçen hafta tam cuma günü yine gitmiştim 1605 gr demişti doktor. Bir haftada bu kadar kilo alması da mantıklı gelmedi banaKarın düşmesi aslında bebeğin kafasının kanala girmesiyle oluyor
yo değil yavrum normal kilo 1800 ile 2200 e kadar normal bu haftalarda aslında
Senin kaç haftalık Şuan
Anladım takip edeyim o zaman çok teşekkür ederimAyırt edemiyorsun çünkü herkeste ve her seferinde değişebiliyor
Mesela benim karnım sertleşme olarak başladı kasılma aslında sancı denilen şey
Bi kaç sefer ise adet ağrısı ve bıçak saplanması gibi vurdu aşağıdan yukarıya
Ayırt edebileeğin tek şey düzenli yaşayıp yaşamadığını takip etmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?