- Konu Sahibi sunshine__
-
- #42.961
Dik durup evde ara ara yürümeye çalışıyorum o yüzden yarım saat oturunca mideme baskı yapıyo yanmaya başlıyo hamurişi yağlı yememeye çalışıyorum hemde. Ya normal yaa çoğumuzda olcak gece mide yanmasıyla uyanmak zor başucumda su değil gaviscon var artık başucu gavisconu olduAy maalesef dün gece 3 defa mide yanması işe uyandım şimdi yine ağrıyor ilaç içtim ama bana mısın demedi
Canım günaydınGünaydın kızlar
Her kış baslangıcında bacaklarım ellerim kupkuru olur, kuruyunca da kaşınıyor haliyle, normal nıvea nemlendırıcı krem kullansam sorun olur mu? Ya da ersağınn bı kremı var onu da kullanabılırım?
Aşkım sen dikkat et şuan 36.hafta diyonAman dikkat et son zamanlarimiz Allah'ın izniyle inşallah
İnşallah bebeğim inşallahÇok güzel atlatacaz inşallah hepimizgüzel düşünelim güzel olsun
Evet kuzum ben o zamanlarda yani geçtiğimiz bi hafta hiç katılamadım konuşmalara sancılar kasılmalar bide bebek hareketsizliği öyle moral bozukluğu yaşadım kendi içimde burayı okuyordum arkadaşlarımda da görüyordum bi çok sıkıntı dua ede ede beynimi yiye yiye bekledim ama korkma moralini yüksek tutİnşallah ya vurduğu her tekmede şükrediyorum böyle olunca inşallah düzelir benimki de 20 saat uyumak da oh maşallah ilk defa duydum. :) Ne bileyim her gün bişey çıkıyor Allah beterinden korusun. Böyle böyle tamamlayacağız galiba günleri.
Tesekkur ederım canım bakıyım bunaCanım günaydınbenimde cildimde çok kuruluk oluyor. Dermatolog hamilelikte güvenli diye bunu verdi bana.
Eki Görüntüle 3321413
Yaaa çok gecmis olsun Allah bir daha yaşatmasın en iyisi hic dile getirmemek iyi olduğumuzu kendi kendimize de olsa nazar değiyor8 mart sat’lı olup başına bir şey gelmeyenlerden beni eleyebiliriz Z Zecmelgece 4te her zamanki gibi tuvalete kalktım bir baktım külodumda kan var. Silince de geldi. Aşırı panik oldum hemen doktora ulaştık foto attım. Nişan gelmiş gibi görünüyor kanama devam ederse gelin dedi. Biz duramadık hemen gittik hastaneye nst’ye bağlandım. Sancı çıkmadı guzel çıktı sonucum. 2 ay önce plesantam aşağıda diye bebeğin kafası baskı yapması sonucu kanamam olmuştu yine oyle bir şey olduğunu umuyorum. Doktor takip edelim evde yat dinlen dedi. Şimdilik evdeyiz. Sancı çıkmaması rahatlattı beni şükür. Ama gerçekten kendi kendimize mi nazar değdirdik bilmiyorum. Dün de hiç sevmediğim fesat bir akrabamla görüşmek zorunda kaldım 2 yıldır ilk kez. Onun kötü enerjisi mi geçti nazar mı oldu gerçekten anlam veremiyorum. Ama bebeğin odasını tamamlama ve kıyafetlerini yıkama işini hızlandırıcam hemen gerçekten insanın başına ne geleceği belli olmuyor. Dün geceki izmir depreminde çok korktum o stres de etkilemiş olabilir bekleyip görücez cidden bilmiyorum ne yaşadığımı
Ben 7 haftadır beynimi yiyorum. Doktorum da diyor ki haftan ilerledikçe rahatlaman lazım. İnşallah daha iyi olsun herşey hepimizin için tüm bebeklerimiz için, bir bebeğe daha anne karnında ne kadar emek verildiğini bizzat yaşayarak şahit oldum.Evet kuzum ben o zamanlarda yani geçtiğimiz bi hafta hiç katılamadım konuşmalara sancılar kasılmalar bide bebek hareketsizliği öyle moral bozukluğu yaşadım kendi içimde burayı okuyordum arkadaşlarımda da görüyordum bi çok sıkıntı dua ede ede beynimi yiye yiye bekledim ama korkma moralini yüksek tut
Aaaa teşekkür ederimAsistan üzerine tıkla hamilelik yeri cikiyot
Sat a göre hesaplanmıyor mu zaten. Enabızı bilmiyorumAma neye göre gidecegimi anlamadım e nabiza mi yoksa son adet tarihime göre mi
Canım çok çok geçmiş olsun görüp göreceğimiz bu olsun. Amin aminEvet stres ve ani hareket sonucu plesanta sebep oldu diye düşünüyorum ben de. Salonda yalnızdım eşim duştaydı. Deprem başladı ve şiddetli olmamasına rağmen çok fazla ses çıktı. 2020deki deprem gibi yavaş başlayıp büyüyecek sandım inanılmaz korktum hatta eşime bağırırken hayatımda ilk kez boğazım düğümlendi bağıramadım düzgün korkudan
İnşallah hiçbir hamile korku ve üzüntü yaşamadan doğursun
Bende bi ara öyle hissedip acil doktora gitmiştim. Ben hiç hissetmezken ultrasonda bebek kıpırdıyordu gayette. Doktor her zaman seni hissettirecek kadar kıpırdayacak bir şey yok. Eliyle koluyla kordonuyla oynamaya dalar o yine hareket eder kaygılanma”demişti. Ama ben şimdi göbek deliğimi biraz ovunca bastırmadan yani hafif hafif dokununca kesin hareket ettiğini keşfettim. Sanki gıdıklanıyor gibi ordanKuzum yaklaşık geçen haftanın başlarında benim de bebek iki gün neredeyse hiç hareket etmedi dediğin gibi her şeyi yaptım ama böyle umursamaz gibi beni duymazdan geliyormuş gibiydi üçüncü gün biraz yavaş yavaş o da akşamları yüzme gibi sıyrılma hareketleri geldi sonra düzeldi bende çok korkmuştum ama bi yazı okumuştum bebekler uyuduğunda 20 saat uyuyabiliyormus o haftalarda artık büyüdükleri içinde yeri darlasıyor eskisi gibi de değiller şimdi de vurunca beni ağlatacak dereceye getiriyor ama insan şükrediyor tabicanını sıkma moralimiz bozuk olduğu her an bebekte yavaşlıyor
Ooo maşallah canım maşallah rabbim nazardan korusun güzel güzel vaktinde sağlıcakla gelsin yavrucakKızlar bugün randevum vardı
Hafta boyu yaşadığım ağrı ve sancıdan dolayı tedirgin gittim
Allah’a Şükür herşey yolunda
Pıtırcık evladım 30+4 haftası ile uyumlu
Boyu tahmini 41 cm civarı
Kilosu 1,680
Ama ben çok kustum bu hafta 48,50kg olmuşum tahminen kilo verdim ben ama bebek hiç etkilenmemiş Allah’a şükür
Erken doğum riskim şuan yok
Suyum yeterli
Açılmam yok
Ağrı ve sancılarımı böbrek ve safra kaynaklı olabileceğini söyledi doktorum
Ben sancı hissediyorum dedim için rahatlasın dedi NTS ye girdim Allah’a şükür hiç sancı çıkmadı
30 ekimde gel dedi (32. Haftanın içerisinde ) çalışabilir raporunu yazıcam dedi
Kasılmalarım için magnezyumu 2 ye çıkarttı
Hahaah benimde öyle beşik var yanımda onun alt değiştirme yerine su ve mide ilacı varDik durup evde ara ara yürümeye çalışıyorum o yüzden yarım saat oturunca mideme baskı yapıyo yanmaya başlıyo hamurişi yağlı yememeye çalışıyorum hemde. Ya normal yaa çoğumuzda olcak gece mide yanmasıyla uyanmak zor başucumda su değil gaviscon var artık başucu gavisconu oldu
Aaa evet ben de sen diyince yaptım hareketlendiBende bi ara öyle hissedip acil doktora gitmiştim. Ben hiç hissetmezken ultrasonda bebek kıpırdıyordu gayette. Doktor her zaman seni hissettirecek kadar kıpırdayacak bir şey yok. Eliyle koluyla kordonuyla oynamaya dalar o yine hareket eder kaygılanma”demişti. Ama ben şimdi göbek deliğimi biraz ovunca bastırmadan yani hafif hafif dokununca kesin hareket ettiğini keşfettim. Sanki gıdıklanıyor gibi ordan
Geceden beri cevap yazacağım yazamadımValla hamile yastigi almistim ama ole cok da buyuk ask yasamiyorum hala. İse yariyo ama olmasada olur gibi sanki
Şuan nasılsın geçti mi doktor ne dedi?Kızlar benim karın bölgem çok fena
Göbek bölgemin tamamen renk değiştirdiğini düşünüyorum bu akşam itibariyle . Böyle ince çizgi çatlak değil , başka birisinin göbeği nakil olmuş gibi rengi filan bir tuhaf geliyor gözüme
Adet sancısı gibi ara ara net sancılar geliyor
Kasılmalarımın başladığını düşünmeye başladım
Yarın sabah 9 da randevum
Şuan acile gitmem gerekiyor mu gitsemde ne yapabilirler bilmiyorum
Yok yav illa müdehale istiyor tıkanma durumunda keşke kendisi aksaHa sen serum fizyolojik diyorsun. Kız onu biliyorum ben de hemşireyimben normal ters çevirince Manuel olanla çıkıyor hemen diyorsun sandım
Magnezyumu bana günde ikiye çıkardı doktor kasılmaları kesmesi için ama ishal yaptı beni içemiyorum iki kereKızlar ben bugün dalgınlıkla sabahta magnezyumu içmişim kan ilacı yerine şimdi fark ettim kutuyu yerine koyarken ve bu akşam kasilma daha az oldu gündüz kendimi yormadım fazla ondan heralde diyordum bunu doktoruma bildireyim belki ikiye çıkarır magnezyumu kan ilacı bi saatte içilmez dimi mecbur gün atlamış olacam
Lavman olmazsa olmazAy demeee sezeryanda lavmanda mı zorunlu
Bende sezeryan oldum hazırlık aşamasında yapıyor hemşireSezaryende lavman hatirlamiyorum ben. Uyusturduktan sonra yapildiysa haberim yok
Nasıl bir sertlikti çok yemişte şişmiş gibi mi yoksa ortada toplanma hissi gibi miKızlar şeker kaça çıkarsa bebekte sıkıntı olur? Bugün diyetin dışına çıktım karnım sert bebek arada hareket ediyor ama içime şüphe düştü
Bende çift almayı düşünüyordum sizin konuşmalardan sonra TEK’e karar verdimKızlar ya ben şimdi elektrikli göğüs pompası isticem lansinoh almayı düşünüyorum sizce teklimi alayım çiftlimi?
Hiiiç endişelenme herşey kendiliğinden oluyor başka bebeklere dokunmaya almaya korkan bile kendi bebeğinde rahat oluyorBakalım terzi kendi söküğünu dikebilecek mi bnde hemsireyim ama hiç cocukta çalışmadım o kdr yabancı geliyorki tırnak bile kesemeyebilirim
Normal Doğumda o ıkınmayla tuvalet gelmesi çok iyiymiş Doğum bitmek üzere olurmuş öyle olunca bebeğin geldiğini anlarmış doktorlar ebeler bi doktor açıklamıştı utanmayın biz dans ediyoruz o anlarda diyeAynn ıkınma sırasında bağırsaklarda bosalabiliyor ve bebek için temiz bir ortam lazım mutlaka sonda takılıp idrar boşaltılıyor ve lavman yapılıyor annem yıllar önce doğum yapmış o zmn bile yaptılar diyor
Maşallah allah gönlüne göre vermişTamam oyleyse gecmiste kaldim diye dusunmeyecegim.:) Bu sefer erkek gelecek yuvamiza. Amin hepimizin inşallah vakti saatinde gelsin.
Benim 2.kizimda gebeligim riskliydi plesenta akreata yasadik, dolayisiyla suan herşey yolunda görünüyor ama geçmiş öykümden dolayi yine riskli gebelik grubundayim basindan beri 2haftada bir kontrole gittim simdilik bir sıkıntı yok son kontrol 11 ekimdeydi biraz suyu fazla dedi doktorum, 25 inde tekrar muayene var inşallah düzene girmiştir.
Bende kizlarimda nasildim hatırlamıyorum ama cok yorgun geciyor bu sefer enerjim neredeyse hic yok, vitaminler demir vs hepsi alt degerlerdeydi gecen ay demir yuklemesi yaptik bir tık daha iyi hissediyorum ama cok şükür diyeyim elle tutulur hic bir sorun yok:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?