2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benim ilk cacuklarim olacak insallah ikizlerim. 6 senedir defalarca ameliyat ve tup bebek ile ugrasarak cocuk sahibi olmaya calisiyoruz. Su anda inanilmaz korkuyorum. Calisiyorum ailelerde farkli sehirdeyim. Evden calisiyorum ama Ne yapacagim nasil bakacagim ise dönünce nasil bakici bulacagim? Ayni evin icinde nasil olacak? bile isteye ugrasarak sahip olduk ama düşündükçe delirecek gibi oluyorum. Bu yuzden düşünmüyorum :) saglikla dogsunlar da buluruz bir çözüm diyorum :)

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah sağlıkla kavuşun. 3 seneden sonra çok rahatlıyor anne. Sizde tek seferde bu işi atlatmış olacaksınız inşallah:)
Gerçekten düşününce içinden çıkılmıyo ama sanırım su akıp yolunu bulacak..

günaydın.. nasılsınız, nasıl geçiyor günleriniz. perşembe günü kontrolümüz var 5+5 olucaz sanırım son adet tarihimi net bilmediğim için takribi söylüyorum.. zaman geçmek bilmiyor.. daha sadece keseyi gördüm fakat artık böyle alışveriş kısmına hızlıca geçsek tatlı telaşlarda yüzsek çok bekledim bu susamı 10yıl dile kolay.. ne yollardan geçtim ne fedakarlıklar ne dağları aştım ya rabbim

günaydın.. hiç korkma bak ne güzel üstelik tecrübeli annesin.. hem anne gücü denen bir şey var eşinle olan bağın tamamen sizin elinizde bence tabi ki ilk bir iki ay biraz uzaklık olur ama sonrası değişir diye düşünüyorum.. bende 10 yıllık evliyim ilk çocuğumuz olacak nasipse belli bir alışkanlık var şimdi nasıl olacak diye düşünürdüm hep ama hamilelikle birlikte bütün o kaygılarım uçup gitti..

ilk gebeliğimde ki heyecanımı hatırladıkç ahala kalbimde kelebekler uçuşuyor:) midem bulandıkça çok mutlu olurum belirtim varr diye öylede psikopattım yani:) umarım şuan ki bu kaygı ve tedirginliğim zamanla kendini heyecana bırakır. su akıp yolunu bulacak diyorum kendi kendime insanlar 3-4 tane bile yapıyor demek ki yapılabiliyor diye avutuyorum kendimi

Ben de tedirgin oluyorum ya. Her gün 1 Yasin okumak çok iyiymiş. Çocuğa hem ahlak hem zekilik veriyormuş. Niyetimizi aldık, bakalım :)

Sizinle aynı haftadayız sanırım bende iki ay adet olmadığımdan kaç haftalık olduğunu bilmiyorum kese göründü. Bizim de 9 sene sonra oldu ve bende cinsiyet öğrenip alışveriş kısmına geçmek için sabırsızlanıyorum nasip olursa cuma günü gideceğim kalp atışı için . Hayırlısıyla güzel haberler alırız inşallah

Amin inşallah. demek senin de kıymeti gebeliğin var.. doktor sizinki gibi gebeliklere kıymetli gebelik deriz demişti de :) kalp atışı için erken değil mi duyulmaz diye biliyordum

Bulantılarım Folicus’u bırakıp Vinalac’a başlayınca çok azaldı yok denebilir hatta. Bir arkadaşıma anlatıyordum bulantılarımı, kendisi de hamile değil ama folik asit takviyesi kullanıyor acayip mide bulantısı yapıyor dedi. Vinalac’ın içinde mide bulantısını önlemek için zencefil özütü mevcut. Yine bu gruptan Vinalac kullanıp bulantısı olmadığını yazan biri oldu. Ben de 1.hamileliğimde vinalac kullandım bu seferki gibi bulantım olmamıştı. Bulantısı çok olanlar bir şans verebilir. Ayrıca içeriği çok daha kapsamlı bir takviye.

Bu arada ne yersem yiyeyim mide kazınması açlık hissi geçmiyor. Son aylarda yaşanan iştah açıklığı değil bu. Sürekli aç hissetmek halsiz bırakıyor. Bu durumu yaşayan var mı?

Benim eşim de dr. İkinci hamileliğimde yurtdışına gitti bir Afrika ülkesine. Ben 2 yaşında çocuk ve hamile halimle ailemden destek aldım. Doğum da normal olunca yetişemedi haliyle. Yani destek almak önemli aileniz uzaksa destek alamıyorsanız en azından haftanın belli günleri yardımcı alın. O günlerde kendinize vakit ayırabilesiniz. Yoksa tek zor olur elbet. Yapan başarabilen var mı var evet ama çok yıpratıcı olur eminim. Bir saat uykuya bile hasret kalıyor insan. Derken ben de bir süre sonra küçük çocuklarımla eşimin yanına gittim. Yemeklerim hazır geliyordu, her gün temizlikçim geliyordu ve ayrıca çocuklara bakıcı tutmuştuk. En rahat zamanlarımı orada geçirdim. Destek şart yani kim tarafından olursa olsun. Eşiniz dr olduğu için zaten yoğun çalışıyordur biraz zor onun sizi rahatlacak yardımı sağlaması.

teşekkür ederim cevabınız için. Evet yardımcı şart zaten bende araştırmaya başladım şimdiden gelip hem büyük kıza alışsın hem eve alışsın diye. İnşallah gönlüme göre bulabilirim. Yardımcı bulmak da o kadar zor ki küçük illerde

Kızlar herkes sağlık ocağına gebelik kaydı açtırdı mı
Hayır açtırmadım ben kendileri aramadıkları sürece de açtırmayı düşünmüyorum. 2022 de tetanos aşıları toplatılmıştı bana güven vermiyor artık hiçbir uygulama.

Amin inşallah. demek senin de kıymeti gebeliğin var.. doktor sizinki gibi gebeliklere kıymetli gebelik deriz demişti de :) kalp atışı için erken değil mi duyulmaz diye biliyordum
Perşembe günü kese görünmüştü Yolk kesesi de oluşmuştu vajinal muayene de daha erken duyuluyor. Bana 5 haftalık dedi ama bence 6 haftalıktı içimden öyle geçti çünkü gebeliğimi ilk öğrendiğimde 6400 lerdeydi değerim

kızlar ben 9+4 haftalık gebeyim doğum aralıkta mı olur kasımda mı
Kasım sonu Aralık başı ikiside olabilir uygulama indir tarih aralığı tahmin olarak yazıyor uugulamalarda son batı girince

Kasım sonu Aralık başı ikiside olabilir uygulama indir tarih aralığı tahmin olarak yazıyor uugulamalarda son batı girince
canım sen geçen bi uygulama paylaşmıştın ya adı neydi? ben resimden bulamadım appstore kullanıyorum.
bulantıların nasıl bu arada.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…