- 27 Ekim 2018
- 2.896
- 3.564
- 133
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #43.201
Göğsünü sıkınca süt gelip gelmediğini bilir ki hiç mi sikmamis hiç mi sagmadi bakmadı normalde sıkınca da fışkırır ki süt geliyorsa ona göre de emzirir. Birde doymayan bebek uyusa bile hemen uyanır ağlar sürekli. Bilemedim nasıl böyle bir durum yaşandı üzüldüm bebek adına.Kızlar kuzenim geçen hafta doğum yapmıştı.
Hastaneye yanına gittim sürekli emzirmeye çalışıyordu ama bence sütü gelmiyordu bebek emiyor emiyor birsure sonra yorulup uyuyordu dedim sütun gelmiyor senin yok yok geliyor dedi inatla emzirdi mama vermemek için. Gecesine ölcmusler kan sekeri dusukmus bebeğin.
Iste bugün tam 1 haftalik bebek sapsari olmuş 23 cikmis sariligi acil yatıs yapmışlar 5 gün hastanede kalacakmis annesinden ayri
Demem o ki benim sütüm gelmezse ilk zamanlar inat etmicem mama vericem simdiden mama araştırmaya başladım size de soyliyim dedim hastanede ystmasindan iyidir çünkü sariligin başlıca nedeni yeterli beslememek malesef
Demek ki bana çok etki etti yavrum baya güzel çıkabiliyorum wcye aslında bu hoşuma da gidiyor çünkü kabızlık olduğunda çok zorlanıyorumkuzu işe yaramayanda yaramıyor ben gebelik öncesi kabızlık çektiğimi bilmem hamile kaldım 8. haftada magnezyuma başladım aylardır da 2 hap kullanıyorum bana mısın demiyor. çözümü her gün activia kuru kayısı ve zeytinyağına yatırılmış kuru incirde buldum
Ani hareketten yorgunluktan veya yanlış pozisyonda oturmaktan vs bel ağrısı olabilirKızlar çıktım şimdi acilden nst de sancı çıkmadı çok şükür. Ama belim hala felaket. Kan idrar sonucu daha çıkmadı ama doktor aşırı ilgisizdi. Nst sonucunu götürdüm belim çok kötü hala dedim. Doğurmuyorsun bizim için önemli olan bu dedi. Hamilesin sonuçta ağrır tabi dedi. Kocamla aynı şeyleri söyledi resmen doktorda şaka gibi.
Ama öyle bir ağrı değil bacağıma vuruyor uyuşma gibi böyle. Ve tek bir noktadan dağılıyor kesintisiz ağrıyor. Sonuçlarım çıksın ona göre tekrar giderim ya da doktoruma atarım bakalım
Sarilik olunca bebekler uyanamiyor. Kan sekeri dusunce de oyle. Zorla uyandirip emzirmek gerekiyorGöğsünü sıkınca süt gelip gelmediğini bilir ki hiç mi sikmamis hiç mi sagmadi bakmadı normalde sıkınca da fışkırır ki süt geliyorsa ona göre de emzirir. Birde doymayan bebek uyusa bile hemen uyanır ağlar sürekli. Bilemedim nasıl böyle bir durum yaşandı üzüldüm bebek adına.
Tarsus çok soğuk ya üşürlerKizlar ben de takip ediyorum bu doktoru. 2 kat battaniyeye sariyor hep bebekleri. Ben tek penye koydum hemsireye vermek icin. Acaba kalin da versem mi diye dusunuyorum
Bebeğin fotosunu çek onu severek sütünü sağ bak nasıl gelecek sütün ben öyle yapmıştım dene birde fotosuna bakarak seni çok seviyorum güzel bebeğim diyerek sağ sütünü Allah'ın izniyle gelecek sütün güzel haber ver sütün gelince insallahSelamlar herkese umarım hepiniz iyisinizdir inşallah. Bebeğimi görmeye gittik uyuyordu, bakındım ettim elimden bişey gelmiyor sabretmek zormuş. tahliller vs yapılıyor bazı değerleri normal cıkmamış doktoru göremedik bilgi alamadık. Muhtemelen pazartesi alırız. Hergun görmeye gidicem.
Evdekiler kızıyor ailem üzülme die de elde değil. Durumlar böyle. Hepinize sevgiler güzel haberler alın.
Süt sağmaya calısıyorum bakalım. Oda pek gelmedi daha.
Benim Arkadaşımin sütü geliyordu ama 10 dakika bebeği emziriyordu sonra bebek emmekten yoruluyormus arkadasimda emmiyor doydu diye beşiğine koyuyordu 2 3 gün geçti doktora götürdüler doktor bu hebek aç demiş bebegi en az 30 dakika emzirir pozisyonda tutun demiş ilk bebek acemilik oluyorGöğsünü sıkınca süt gelip gelmediğini bilir ki hiç mi sikmamis hiç mi sagmadi bakmadı normalde sıkınca da fışkırır ki süt geliyorsa ona göre de emzirir. Birde doymayan bebek uyusa bile hemen uyanır ağlar sürekli. Bilemedim nasıl böyle bir durum yaşandı üzüldüm bebek adına.
Bacım gereksizlere hiç kafa takma çünkü ben de bir buçuk iki aydır 63-64 arası kilom yani açken 63 tokken akşam üstü 64 oluyorum 2 ayda ben kilo almadım ama bebek büyüyor valla 1 hafta ilerde kilosu düşün hiç moralini bozma ağzı olan konuşuyor iştekızlar bu insanlar her konuda eleştirecek bir şeyi nasıl buluyor? benim tartıda kilom arttı ama görüntüde değişen bir şey yok göbek harici bugün bir komşu gördü diyor ki ay sen hiç kilo almamışsın bebek gelişiyor mu baribebekte haftasına göre güzel gelişimli bir bebekti son muayenede ama içime kurt düşürüyorlar cumartesi gidince ne kadar olmuş olacak çok merak ediyorum
magosit hap kuzumHap şeklinde mi şase şeklinde mi?
Canım benim göğüs ucum olmasına rağmen 3 ay silikon uçla emzirdim çünkü ben o temasa dayanamıyorum. Çığlık çığlığa emziriyordum. Zaten kıpkırmızı oluyordu. Kullanmasam muhakkak yara olurdu. Çok rahat ettim uçla.Emzirme konusunda mesela hic negatif dusuncem yok cok sukur. Oglum nasil emdiyse bu da emecek insallahkv diyo ki sezaryen sonrasi bazilarinin sutu hemen gelmiyormus. Annen yaninda olur yardim eder emzirirsin. Oglumda gogus ucum olmadigi icin silikon gogus ucuyla emzirmistim hep, derdi de o. Sanki onunla emzirince cocugu hic emzirememisim gibi davraniyor.
Benim bebe tarsusta doğabilirTarsus çok soğuk ya üşürleriki kat battaniyeyi bırak, yorganla sarmış bence bebeleri.
Biliyorum canım ama sarılık bir günde olmaz ilk emdiginde doymazsa zaten çıldırır bebek ağlamaktan sarılık ve kan şekeri düşene kadar anlaması gerekirdi hadi kendi acemidir yorgundur bilememistir yanında kimse yok muydu ki onlar bilirler yani büyükler deyim böyle durumlarda çok üzülüyorum yaaSarilik olunca bebekler uyanamiyor. Kan sekeri dusunce de oyle. Zorla uyandirip emzirmek gerekiyor
Eşim Tarsuslu, iyi bilirim. Bu yaz hamileyim diye gitmedik şükürBenim bebe tarsusta doğabilir
Aralık ama yaz ayından farkı olmuyorki
O kadar baski yapti ki oglumda biraktiramadiniz silikon ucu diye. Meme reddi yasadik bi donem onun yuzunden. Silikon ucu birakacagiz diye emmeyi birakiyordu bebek neredeyse. Koridorda kostura kostura emziriyordum yeter ki emsin diye o donem. Simdi almadim silikon uc, meme ucu var yeterince buyuk artik. Ama yara olursa dedigin gibi alirim ben deCanım benim göğüs ucum olmasına rağmen 3 ay silikon uçla emzirdim çünkü ben o temasa dayanamıyorum. Çığlık çığlığa emziriyordum. Zaten kıpkırmızı oluyordu. Kullanmasam muhakkak yara olurdu. Çok rahat ettim uçla.
Asla resim cekemeyız yasak zaten hemsıreler yanında. Bgnde yuzusutu yatırmışlar sarılık tedavisi verıoalarmıs.Bebeğin fotosunu çek onu severek sütünü sağ bak nasıl gelecek sütün ben öyle yapmıştım dene birde fotosuna bakarak seni çok seviyorum güzel bebeğim diyerek sağ sütünü Allah'ın izniyle gelecek sütün güzel haber ver sütün gelince insallah
Benim eşimde oralı İyiki gitmemişsin nefes alamayıp fenalık geçirdim bu yaz ordaEşim Tarsuslu, iyi bilirim. Bu yaz hamileyim diye gitmedik şükür
Yaaa arada bir bişi olmaz bence de ya… biz 2-3 aydır dikkat ediyoruz, ufak kaçamaklar aradaaa sadece olabilir, doktorumda demişti ama çok ufak demişti… gofret biraz fazla olduSon zamanlarda artık yiyorum. 2 aydır iyi bir istikrar sergiledim
Hiç sorma inşallah başlamazGeçer umarım bir an önce o kadar ağrı sızı arasında bir de kusma başlarsa ayvayı yedik
Gerçekten annesi yanında olanlar çok şanslıAyyy o da zor, Benim Annem yanimda iyi kiAllah hepimize yardim etsin Canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?