- 25 Ağustos 2022
- 4.045
- 5.505
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #4.601
Yo hayır ablamın kızı yani yiğenim aynı zamanda süt kızım .. yani olay şöyle gelişti aslında oğlum doğduğunda bir yaşındaydı yiğenim hala emiyordu ben doğum yapınca hemen sütüm gelmedi iki gün kadar ablam emzirdi oğlumu.. bir hafta sonra babaannem rahmetli oldu evde ablam yoktu yiğenimin süt krizi tuttu çok ağladı gel kızım dedim baktı çekindi sonra bi emmeye başladı emiş o emiş bir buçuk sene sürdü emzirmemSüt kızı nasıl?
Korucuyu aile mi oldunuz?
Cocuk için her korktugumda ailem yanımda algısı oluşabılır bana gore iyi bişey degıl sizin tercihiniz ama bişey diyemem bana ters sadece siz isterseniz 10 yaşına kadar uyutun, bana gore anne baba saati dıye bişey olmalı cocuktan ayrıda kalınmalıÇocuğumla birlikte uyuduğum için çocuğumun ayakları üstünde duramayacağını mu düşündünüz? Anlayamadım.
Yok ben rahatıma düşkünümdür biraz yumuşak yer olmadan yapamıyorumCinsel hayatınız sadece yatak odasıysa bitebilir evet bu sizin sıkıcılığınızla alakalı diye düşünüyorum
Oğlum güven duyduğu için 1,5 yaşından beri geceleri deliksiz uyur. Bir anne olarak oğlumu doğurdum ilk günden uykusuz gece sayım sayıldır. Odasında yatmaya başladığın ilk günler geceleri uyanıp beni yanına çağırıyordu. Gelip yan odadayım diye güven verdim kısa sürede alıştı. Şu an eşim şehir dışına gittiğinde yanımda uyumaya ikna edemiyorumCocuk için her korktugumda ailem yanımda algısı oluşabılır bana gore iyi bişey degıl sizin tercihiniz ama bişey diyemem bana ters sadece siz isterseniz 10 yaşına kadar uyutun, bana gore anne baba saati dıye bişey olmalı cocuktan ayrıda kalınmalı
Yok ben rahatıma düşkünümdür biraz yumuşak yer olmadan yapamıyorumsıkıcılık demeyelım hoşumuza giden alanlarda diyelım ben şahsen bebegi odamda uyutup gidip salonda yapmam ama bu benım tercihim kedim var evde o bıle geldiğinde yatak odamızdan cıkarıyoruz bebegın yanında
Ben 3 sene bebek ben eşimle yatsam zaten 2 sene sonra psikolojık cokmuş herşeye gülen bişeye donebılırımyaklaşık 2 sene sonra kendi yaptığınız bu yoruma çok güleceksiniz
Bana geldiyse laf canım sıkıcı dediği için herkesın cinselliğini farklı yaşadıgını anlatmak için yazdım yoksa bende meraklı degılım buraya yazmayaKızlar gerçekten muhabbetin içine ediyorsunuz yatak odanızı burada tartışacak kadar aklınızı kaçırmayın isterseniz
Yine de anlattığınız şeylerin sadece birlikte uyumakla ilgili olduğunu sanmıyorum.Ben 3 sene bebek ben eşimle yatsam zaten 2 sene sonra psikolojık cokmuş herşeye gülen bişeye donebılırımama bu benım karakterım… mesela bugun psikiyatr sempozyumuna katıldım anne bebek üzerine orda bir bayan cocugu dogdugunda mükemmelliyetciliğini anlattı 3.5 sene tv bıle izlememış 3 sene onlarla yatmış cocukları eşi en sonunda bu durumdan hoşnut olmamaya başlamış ve cocuk olmadan onceki haytlatına donmuşler tekrardan tatıle gitmeye arkadaslarıyla buluşmaya başlamışlar ki kadın 2. Hamilelğini ogrenmış ve tekrar aynı süreci mi yaşıcam diye psikolojısı bozulmuş, benım psikolojımde oyle ben kaldıramam bu durumu cunku cok sosyal bi insanım
Ne guzel cocugunuz alışmış mesela benim annemde yanımda yatmaya alıştırmıştı beni ve ben yalnız uyumayı hiç sevmedım bi daha hatta geceleri tek başıma uykuya bıle dalamıyorum. Siz mutluysanız zaten en onemlisi bu anne ruh saglıgı iyi olmalıOğlum güven duyduğu için 1,5 yaşından beri geceleri deliksiz uyur. Bir anne olarak oğlumu doğurdum ilk günden uykusuz gece sayım sayıldır. Odasında yatmaya başladığın ilk günler geceleri uyanıp beni yanına çağırıyordu. Gelip yan odadayım diye güven verdim kısa sürede alıştı. Şu an eşim şehir dışına gittiğinde yanımda uyumaya ikna edemiyorumSürecim çok sağlıklı ilerlediği için mutlu hissediyorum
Nefret ediyorum o kadar kasıntı olan yaşamlardanBen 3 sene bebek ben eşimle yatsam zaten 2 sene sonra psikolojık cokmuş herşeye gülen bişeye donebılırımama bu benım karakterım… mesela bugun psikiyatr sempozyumuna katıldım anne bebek üzerine orda bir bayan cocugu dogdugunda mükemmelliyetciliğini anlattı 3.5 sene tv bıle izlememış 3 sene onlarla yatmış cocukları eşi en sonunda bu durumdan hoşnut olmamaya başlamış ve cocuk olmadan onceki haytlatına donmuşler tekrardan tatıle gitmeye arkadaslarıyla buluşmaya başlamışlar ki kadın 2. Hamilelğini ogrenmış ve tekrar aynı süreci mi yaşıcam diye psikolojısı bozulmuş, benım psikolojımde oyle ben kaldıramam bu durumu cunku cok sosyal bi insanım
Evet bir yanında yatırma muhabbetinden baya derin kişilik analizleri yapıldı çok şaşkınım.Nefret ediyorum o kadar kasıntı olan yaşamlardanbunlar hiçte iyi örnekler değiller. Ya ben oğlumla her yere tek gittim dağ bayır bile gezdim o yanımda uyudu ben eğlendim mesela gece yarısına kadar çay bahçelerinde çaylar içtim sohbetler ettim.. yani nedir bu kısıtlama psikolojisi anlamıyorum ben. Bi yanında yatırma muhabbetinden nerelere geldi konular. Çocuklar elbette istediklerini yaptırıyor bebekte olsa fakat bu sosyal hayatı etkileyecek diye birşey değil olamazda. Bu tamamen insanın kendi elinde olan birşey. Ben kırk günlük oğlumla denize bile gittim gidilmez diye birşey mi var hayır yok... Karşıda çıksalar ben alkol alan keyifçi biriyim alkolümü de aldım sofralarda kurdum dışarıda çıktım yani çocuk evet yeri geldiğinde sana ayak uyduracak. Hele ki sadece emzirme dönemi öyle rahat öyle kolay bi dönemki. Emzir uyut altını değiştir iki zıplat yorulsun uyut... Kızlar bu ladsr büyütmeyin gözünüzü korkutmasın Allah aşkına
Ben bunu savunuyorum P pembeumut111 de ayni seyi soyluyor. Kendi hayatinizdan taviz vermeden cocugu hayatiniza adapte etmissiniz. Bence en mukemmel ebeveynlik bu. İnsallah su yazdiklarinizin 10da1ini beceririm ne diyim :)Nefret ediyorum o kadar kasıntı olan yaşamlardanbunlar hiçte iyi örnekler değiller. Ya ben oğlumla her yere tek gittim dağ bayır bile gezdim o yanımda uyudu ben eğlendim mesela gece yarısına kadar çay bahçelerinde çaylar içtim sohbetler ettim.. yani nedir bu kısıtlama psikolojisi anlamıyorum ben. Bi yanında yatırma muhabbetinden nerelere geldi konular. Çocuklar elbette istediklerini yaptırıyor bebekte olsa fakat bu sosyal hayatı etkileyecek diye birşey değil olamazda. Bu tamamen insanın kendi elinde olan birşey. Ben kırk günlük oğlumla denize bile gittim gidilmez diye birşey mi var hayır yok... Karşıda çıksalar ben alkol alan keyifçi biriyim alkolümü de aldım sofralarda kurdum dışarıda çıktım yani çocuk evet yeri geldiğinde sana ayak uyduracak. Hele ki sadece emzirme dönemi öyle rahat öyle kolay bi dönemki. Emzir uyut altını değiştir iki zıplat yorulsun uyut... Kızlar bu ladsr büyütmeyin gözünüzü korkutmasın Allah aşkına
Yani şu yorumunuza yine de hala gülüyorum. Bunlar anlattığınız insanların kendilerine özgü deneyimleri. Bunların gerçekten sadece bebekle uyumakla ilgisi olamaz. Sadece tavsiyem kendinizi biraz oluruna bırakmanız, değişmeye açık olmanız.Ben de ole biliyorum kalp atmaya baslayinca
evet ama allah nasip etsin 1 sene sonra tekrar konusalim :) oncelikle annem beni 2-3 ayda ayirmis direk. Ablam 4.ayda ayirdi. Ailem de busekilde dusunuyor yani :) kocam daha bebegin b si yokken bunun anlasmasini yapti
Uc yakin arkdsim var 1 tanesi bebegi ayirdi evliligi mukemmel gidiyor.digerlerine gelirsek 1i bebek iki yasindayken bosandi digeri de aldatildi ve kocasinin soyledigi ben biktim onunla yatmandan iliskimizi bitirdin oldu.
Oyuzden alisana kdr anne yani besik tabiki ama sonra odasinda
Ya öylede güzel oluyor ki yeter ki üşenilmesin. Çocuk uyku saati kaçıyor aman huysuz oluyor diye kendini geri çekersen tabi eve hapis olursun. Ya ben gece 12de yatağından oğlumu alıp dışarı çıktımBen bunu savunuyorum P pembeumut111 de ayni seyi soyluyor. Kendi hayatinizdan taviz vermeden cocugu hayatiniza adapte etmissiniz. Bence en mukemmel ebeveynlik bu. İnsallah su yazdiklarinizin 10da1ini beceririm ne diyim :)
Simdi hepimiz hamileyiz hormonlar tavan ya… ben size daha fazla bisi demicem. Gulun gulelim amaaaaann. Belki hayatta markette bile yanyana gelmicez vallahi degmez kalp kirmaya. Saglikla huzurla mutlulukla kucagimiza alalim yeter.Yani şu yorumunuza yine de hala gülüyorum. Bunlar anlattığınız insanların kendilerine özgü deneyimleri. Bunların gerçekten sadece bebekle uyumakla ilgisi
Hepimiz okdr farkli hayatlar yasiyoruz ki hayallerimiz beklentilerimiz ondan cok farkli. Ama herkesin asljnda tek bi dilegi var kendi bebeginin en mutlu huzurlu en en en bebek olmasi. Allah hepimizin gonlune gore versinYa öylede güzel oluyor ki yeter ki üşenilmesin. Çocuk uyku saati kaçıyor aman huysuz oluyor diye kendini geri çekersen tabi eve hapis olursun. Ya ben gece 12de yatağından oğlumu alıp dışarı çıktımsabaha karşı sarhoş oldum diye kayınvalideme gittim çocuğa bakamam dedim verdim ona uyudum neler neler ... Yanına yatırıp emzirmekle uyku güveni vermekle onları bir tutamazsın.. he şunuda söyleyeyim en başta süt kızımdan örnek vermiştim aslında hani çocuğu sese alıştırmalı yoksa yanarız dedik çocuk doğduğu gün ses istemedi ağladı... Söylemek istediğim şuydu bazı şeylerde hatta düzen oturana kadar çocuk etrafında insan ne yapacağını şaşırıyor ona adapte olmak kendine gelmek sürece alışmak... Sonra ray yerine oturuyor... Ama şunu sakın unutma büyük konuşma hiç birşeyi yadırgama .. çünkü şuan sizin konuştuğunuz ve tatıştığınız bütün herşey plansız olduğunda yerine oturuyor. Sen şimdiden ben böyle yapacağım dersen ve elinde olmadan yapamazsan işte o zaman psikolojik sorunlar yaşarsın ... Ne çevrende yaşanılanlara bakıp karar ver nede şuanki aklına bakıp karar al... Çünkü her bebek kendine özeldir her anne kendi yolunu bulur... Ben 19 yaşında anne oldum 20 yaşında bir süt kızım bir oğlum vardı... 29 yaşındayım bu yaşıma kadar tam beş çocuk baktım ... İkinci evliliğim eşimin iki tane oğlu var onlarda benle büyüdü sayılır.. iki süt kızım bir öz oğlum var elimde büyüyen... Hepsi ayrı çeşitler hepsinin huyu suyu farklı adepte olmaları farklı...
Çok kasmayın kızlar kendinize yazık etmeyin.. şimdilik bana müsade eşim geliyor yemek yapıcam
Allah sabır versin. İnşallah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza alırsınız.Hanımlar
Bugün gece hafif kanamam oldu . Kırmızı pembe arası sonrasında kahverengi lekelenmeye döndü.
Telaşlandım ve doktora gittik.
Önceki kontrolümüzde kalbini duymuştuk.
Ama bu gidişimizde
Miniğimin Kalbinin durduğunu öğrendik.
İki farklı hastanedende aynı yanıtı aldık.
Eşimle 1 gün önce ne planlar yapıyorduk şimdi ne planlar yapıyoruz...
Allah verdi Allah aldı.. amenna .
Elden birşey gelmez.
İnşallah buradan bu şekilde ayrılan son kişi ben olurum..
sizler saglıkla hayırla miniklerinizi kucağınıza alın..
Rabbim sizin yolunuzu kolaylaştırsın ..
Ben burada ayrılıyorum...
Kürtaj olmam gerektigi söylendi.
Birkaç gündür düşüncedeyiz.
Biraz düşük olmasını bekleyecegiz.
Olmazsa haftaya operasyon yapılacak.
Rabbim şuan hala minik bedenini içimde taşıdığım meleğim hürmetine günahlarıma kefaret eylesin.
Beni ve benim gibi anneleri cennette karşılaştırsın...
Cennete yolladığım üçüncü bebeğim...
Orada onları görmek istiyorum.
İnsallah öyle de olur.
Mevlâm görelim neyler
Neylerse güzel eyler...
Vesselam...
Aylin doktorun ne dedi?Kızlar şimdi bana söyleyin, beta saglıklı mı ilerliyor, cuma 23 pazar 100, çarşamba 500 lerde, kimyasal değil di mi yada dış gebelik filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?