2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Geçmiş olsun Aralık ayında aynı durumu yaşadım, ama hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bir sorun yaşamaktansa gerçekten başlarında olması daha kabullenilebilir, ben 3 ay sonra tekrar hamile kaldım, Allah tez vakitte tekrar nasip etsin, bu arada kan pıhtılaşmasına baktırmayı unutma ondan kaynaklı olabiliyo

Yarın gidicem doktoruma ama bu kanamalar, bu pıhtılardan sonra, inş saglıkla ilerleyen bi gebelik olur, yarın kese bile gözükmez daha ama içeride kanama alanı varsa belki görür diye gidiyorum

Bende psikolojik danışmanım.
Çocuğum olmadan önce velilere atıp tutardım.
O yo yo sakın sakın bak kesinlikle hayırlar hava da uçuşurdu.
Sonra çocugum oldu.
Nayır, nolamaz dediklerimi baktım yapıyorum.
Aaaa dedim lan annelik böyle birsey demek ki.
Ne oldu dedim kendi kendime atıp tutuyordun yiğidim:)

Bebeklerim kim çocugunu hangi şartlarda büyütmek istiyorsa nasıl istiyorsa öyle yapsın.
Her ailenin aile dinamiiği farklıdır.
Maddi manevi koşulları farklıdır. Her çocugun ihtiyaç duyduğu konular farklıdır.
Şartlar neyi getiriyorsa öyle olur.
Kim nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşasın.
Çocuk büyütmek keşke kuralları net olan bir kitapçığa göre ilerlese madde madde uygulasak.
Ama biz bir insan büyütüyoruz.
Eksiğimizle, yanlışımızla.
Bunun bir kuralı yok.
Tek bir kural var sevmek, korumak, Allahın emanetine en güzel şekilde sahip çıkmak.
Bunun dışındakiler anne babayı aileyi bağlar.
Bir teyze atasözü der ki dövüşmen kuzum

rabbim sabır versin çok üzüldüm adınıza size acınızı mutluluğa çevirecek sağlıklı hayırlı bir gebelikle bebek versin inşallah bende kürtaj oldum kalp atışı yoktu ama onda bile çok etkilendim

Bizi profosyonel yaklasimlarla arada aydinlatin olur mu. Elbette kimse uymak zorunda degil ama sahsen benim icin cok kiymetli olur vericeginiz bilgiler. Tesekkurler

Sizlerin de kendi arasında anlaşamadığı bir konu olduğu düşünülürse sorun yok sanırım. Fikirler görüş ayrılıkları vesaire
Psikolog arkadaşın demek istediği sanırım ‘çocukluk dönemi’ yani bebeklik döneminden sonra ki dönem yoksa ilk 6 ay anne yanından bebeği ayırmak fiziksel olarak mümkün değil tabi ki bunun haricinde güvenlide değil sonrasında çocuğun hazırbulunuşluk ve gelişimsel özelliklerine bakarak uyku eğitimleriyle başka bir odaya geçiş sağlanabilir. Kaldı ki aslında ilk çocukluk dönemi 2,5-3 yaşında başlar ama o döneme kadar çocuğunuz sütten kesilmiş olduğu, tuvalet eğitimi başlamış olduğu için odası ve yatağınında ayrılmış olması gerekir. Bu tarz konularda da bir psikolog desteğinden ziyade pedagog desteği alınır. Aldığı eğitimlerle arkadaşımız buradan kendi fikrini dile getirmiş ama zaten hem annenin hem bebeğin hemde ortamın şartları değerlendirilerek tüm bunlar gerçekleştirilir. Tüm dünya ilk 6 ay anne baba ten temasını önerirken ve bunda hemfikirken bebeklik döneminde 4. Ayda uyku eğitimi falan bunlar birazcık modern çağın para tuzakları ve hiç katılmıyorum. 1 yaşını geçmiş herşeyin bilincinde ek gıda desteğine başlamış bir bebek içinde ayrı odaya geçilme sürecinin başlamış olması gerektiğini düşünüyorum. Bu da benim nacizane fikrim

Ben de bırakamadım yiyesim geliyo aksine azaltabildiğim kadar azalttım daha da azaltmaya çalışıyorum
Hanımefendi çocuk sizin çocuğunuz zaten isterseniz yanınızdan ayırmayın. Naçizane uzmanlık alanımdan bir bilgi sundum ben soran arkadaşımıza. İsterseniz yanınızdan hiç ayırmayın bebeğinizi. İyi günler

Allen carr ın kitabını edindim. Yarıladım benim için biraz da olsa etkili oldu. Size de önerim

Bizi profosyonel yaklasimlarla arada aydinlatin olur mu. Elbette kimse uymak zorunda degil ama sahsen benim icin cok kiymetli olur vericeginiz bilgiler. Tesekkurler
Estağfurullah. Sorularınız olursa cevaplamaktan memnun kalırım

ayyy inanılmaz sevindim gözün aydın bacm darısı başımıza

gerçekten çok üzüldüm Allah savır versin ve tez zamanda kucağınızı sağlıkla doldursun

Ah canım ne mutlu sana ben hala birakamadim içiyorum malesef peki ilk hamileliğinde ne kadar içiyordun çok merak ettim

Merhaba hanımlat benim tahminen 5. Haftadayım,bel ağrım var kaşık ağrım var sizde de oluyor mu yazarsanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…