- 1 Nisan 2014
- 5.341
- 8.617
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #47.281
İlk hamileliğin bilmezsin dedilet banadaValla benim telefonu bile elime alasim gelmiyor vücudum da ağrımaya yerim yok . Herkes diyordu sen son aylarını gör o mide bulantılarini arayacaksın diye ama bn he he diyip geciyordumhaklılarmis oturunca sanki mideme batıyor çocuk yatınca böbreklerim agriyo yürüyünce belim valla bugün oturdum ağladım nasıl durucam ben diye
Benim bebeğimde haftasına göre yavaş ilerliyor ilk günden beri hem geç döllenmeden şüphelendi doktorMerhaba, nasipse 11 Aralıkta geliyor bizim minnak. Süreç olarak gezinirken burayı buldum. 33 +3 Şuan ama fl düşük kısa diyip 3 haftadır haftalık kontrole alıyorlar. 1700 gr suan minnik bir bebek mi sorun mu var bir şey demedi doktorlar. Bu durumu yaşayan var mı ? Kontrol edicez bakıcaz diyip sık sık gel diyorlar. Hayırlısı ile sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız ıns Hepımız.
Şimdi soluma yatarken elini böbreğime doğru sokmak suretiyle uyandırdı beniBu yaşıma kadar hiç soluma yatmazdım kalbe zararlı diye, hamilelikte sol tavsiye ediliyor diye hep sola yatmaya çalışıyorum, biz bu çocukları doğurunca da artık sola yatabilir mi olucaz
Gece uykusuzluklari yüzünden kafamda kendi kendime konu açıyorum
Ay yüz üstünü bende çok özledmmm, ama yüz üstü uyumakta kırışıklık yapıyor,bebis icin hazır alışmısken kendim için de dikkat ediym diyorumŞimdi soluma yatarken elini böbreğime doğru sokmak suretiyle uyandırdı benisırtüstü de nefes alamıyorum doğurunca mümkün olur olmaz yüzüstü yatıcam devamlı yüzüstü uyurdum çok özledim
Hareket özgürlüğü ne güzel bişeymiş, birazcık bunu özlemiş de olabiliriz. Bazen diyorum bu zamanlarımız iyi ki sıcaklara gelmemiş yoksa bi de sıcaklarda mahvolurduk yine şanslıyız bana şimdi bile afakanlar basıyorAy yüz üstünü bende çok özledmmm, ama yüz üstü uyumakta kırışıklık yapıyor,bebis icin hazır alışmısken kendim için de dikkat ediym diyorum
Teşekkür ediyorum ne güzel yazdınız tek tekİnşallah
Ama sana 2 tavsiyem var
Birincisi eğerki adet olursan hemen kadın doğuma git adetinin 2. Günü hormon testi ver
( TİROİT - TSH -LH - E2 -FSH -PROLAKTİN )
gibi değerlerine mutlaka baktır . Birkaç aydır düzenli adet olduğun halde sağlık problemin olmadığı halde gebelik oluşmadıysa bu değerin kaynaklı olabilir
*** ben gebelik planladım 4-5 ay olmadı kafaya taktığımdan zannettim kadın doğuma gittim bu testleri yaptı 2 gün sonra Tiroit ve Prolaktin değerimin yüksek olduğunu gördük
Meğerki tiroit değerim vücuttaki süt bezlerini uyarmış Prolaktin hormonum tavan yapmış . Benim vücudum kendini bu iki değerden dolayı hamile sanmış . Gebelik için verdiğim mücadele hep boşa çıkmış .
Doktorum tiroit düşürücü ilaç verdi . 1,5 ay sonra hem tiroit hormon değerim düşmüştü hemde Prolaktin değerim
2. Aya doğru hamilelik testim pozitif çıkmıştı .
Bu süreçte herşey aşama aşama olabiliyor tatlım sen bu ay beklediğin sonuç gelmese bile ( inş güzel sonuçların) Umudunu kaybetme önce rutin testlerinin hepsini yaptırırsın doktorunla planlı gebelik için yola devam edersin . Gebelik öncesi B12 ve folik asit kullanımı gerektiğinde unutmamak gerekiyor .
Mesela folik asit gebelik oluşum sürecinde bebeğin rahme tutunmasına yardımcı olur. Gebelik öncesi tüm vitamin mineral depolarını yenile tatlım.
Biraz uzun oldu çenem düştü ( eski biyoloji öğretmeni günlerimi hatırladım gözlerim doldu)
Canim eğer bebege giden kordonda çentik veya herhangi bir sıkıntı yoksa beslenme yada genetik kaynaklıdır insallah ya beslenmene daha çok dikkat et vitamin takviyelerini eksik etme birsey olmaz insallah Allah size bagislasinErkek nasipse. Türkiye’de olmak vardı. Hollandadayım ben eşimin işi nedeni ile doktorlar açıklama yapmıyor. Ben 160 mınyonum,babası 183. 36 yaşım ılk bebegım. İleri yaş zor geçen bir hamılelık. Ilk 4 5 ay kilo kaybım çok oldu zar zor serumla vs ayakta kaldım. Vitamın vs takvıyeyle yata yata geçiriyorum. 8 kilo aldım bu sayede. Ama haftasına kilosu düşük, genel grafıge göre altta kalıyor buyumesı denılıyor. 30 haftadan sonra dendı oncesınde yoktu bu yorum. Daha dün ekoya cagırdılar ekodakı doktor konu ıcın başka doktora gönderıcem dedi nst aldılar sonra gıdın yarın gelin dediler bugün gıttık nst aldılar doktor geldi günde 6 kere hıssedıyormusun bebegı dedi evet dedım tamam çarşamba gel dedısanırım çok dolmuşum yazdımda yazdım benide işte telaş aldı iyice.
Markası ne canımHem tırnak makası var hem törpüsü. Tırnak törpüsü 6aya kadar falan kullanılıyormuş bebeğin tırnakları sertleşmeye başlayınca çok işe yaramıyormuş dediler. Bende ikisinden aldıydım. Keçi kılı olan taraktan aldım içinde de lavanta var hala açmadım açıkçası duruyo paketinde
Bu fileden aldım çok güzel ama ben bir hata yaptım fermuari orafa lastikli bir yer var onun tam altından geçirip dibine kadar çekin yoksa açılıyorAl cnmHERA CONCEPT 3 Adet Çamaşır Yıkama Filesi Renkli Fermuarlı - Fiyatı, Yorumları
HERA CONCEPT 3 Adet Çamaşır Yıkama Filesi Renkli Fermuarlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Ben bugun 32+0m hic alttan da bakılmadım nst ye de girmedim normal mi
Normal canım 32 den sonra nst başlıyor bazen 36 dan sonraAl cnmHERA CONCEPT 3 Adet Çamaşır Yıkama Filesi Renkli Fermuarlı - Fiyatı, Yorumları
HERA CONCEPT 3 Adet Çamaşır Yıkama Filesi Renkli Fermuarlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Ben bugun 32+0m hic alttan da bakılmadım nst ye de girmedim normal mi
Canım hiç endişe etme. Benim görümcem de böyle son 1-1,5 ayı çok endişeli geçirdi. Oğlu şindi 5 yaşında maşallahı var. Sadece yaşıtlarından biraz daha ince bi yapısı var ama zıpkın gibi vallaBu hafta izin vermedi çekmemize doktor bırı 29 haftalık Bırı 31 haftalık çizelgeler. Bunlar işe yarar mı
Benimkide o modda daha ilk gebelikte perte çıktımBende öyle diyorum ama eşim şimdiden ikinciyi planlıyor, o kadar ağlamamı zırlamamı çekmesine rağmen adam razı yani
Yok ama acı eşiğim çok düşük benimCok mu kilo aldin boyuna gore?
Tatlım progestreon önemli bir hormonTeşekkür ediyorum ne güzel yazdınız tek tek
Değerlerine geçen ay bakilmistinsadece progesteronum olması gerekenden düşüktü diğerleri normal geldi. Folik asite başladım ama B12 kullanmiyordum ona da başlayayımprogesteron düşüklüğü bir etki yaratır mı bilemedim ama arastirsam da anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?