- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #48.641
Bana şu çok iyi geliyor. Mide yanmasına özellikle. Suyu hep kurtarıcı gibi görüyorum . Nerem ağrısa su içiyorumSabah uyandığımda boğazım acıyo benimde gaviscon sadece anlık rahatlatıyo o kadar 15dk sonra nanay yineaz kaldı diyorum ama yani bu aralar özellikle dua ediyorum bizimkiler hep 42 de doğurmuş ben o kadar beklemek istemiyorum yaa zorlanıyorum artık zaten inşallah 37den sonra hayırlısıyla sağlıklı şekilde gelir
Bilmiorum ya. Doktordan doktora degisiyor galiba. Hangisi dogru onu da bilmiorum. Ama iceride tutmak disarida olmasindan mantiken daha iyi yani…Benımde perinatolog prof ama calışma biçimi demekki oylerahım agzı 10 gun once 17 mm di bu gittiğimde ısrarla sormama ragmen ölçmedi mesela zaten doğum yaklaştı ölçmeye gerek yok biz çiğer geliştiriciyide yaptık engellemeyız artık gibisinden bakıyo gibi geldi bana
Hahaha yemeye yiyin cnm 1 porsiyonkız ne var bir şeyler yemeye bahane buluyoruz işte
Benim annemde kaşıkla vurur ayvaya aklıma o geldi sen anlatıncaAyva muhabbetıne canım istedi iyi mi
Bız ayvayı haslayarak da tüketiriz az su ıle yumusatırız, çiğden cok onu severım, haşlayınca gamzeler kaybolur mu kızlar
Canım bu anlattığın şeylerim hiç birinin kızında şüphelenen hastalıkla hiç bir alakası yok en fazla erken doğumu tetiklerdin. İnsan suçlu arayınca şu sağlıksız gıdaları yedim ondan böyle oldu diyip yine kendini suçlar yine kendini suçlar. Her çocuğun gelişimi farklı 34 de doğup hiç küveze girmeyende var 34 de doğup 2 ay küvezde kalanda var. Bunları hiç kıyaslama bile canım. Hayalini kurduğun her şeyi rabbim sana yaşamayı nasip etsin inşallahKuvoz olayı genelde , ilk dogdugunda apgar testi varmıs onu yapıolar, sonra solunum da hareketlerde emme ve yutma refleksi iyiyse, haftasi iyiyse bunlar önemliymiş.yakın arkadaşım 34.haftada doğurdu 10 gune cıktı dedı. 5 yasında oğlu. Biz 2 hafta olcak sabretmek zor kızlar.
Geriye dönük düşündüm de, yanlıs bişey yaptım mı dıe, kardesım geldı dıe anneme gittim yol 500m mesafe var, eve varmaya 50 metre diyeyim yolda nefesim kesildi baygınlık gecırıodum ellerim tıtredı kapı ziline basamadım zorla eve cıktım kusma hissi geldi tuvalete zor attm kendimi, uzandım 15 dk belkı kendime gelemedim. Sol ayak bılek baya şişti. Yüzüm zaten şiş ti hatta kardesım abla yüzün baya şiş daha 20lerdesin demıstı, ben normal sandım, belkı bısey yasadım bılmıorum doktora gitmedim. Bu olay ayrıntıldan sonra oldu 23. Haftadan sonra keske doktora gitseydım ileri yas ve ilk gebelık. Sıslık ve kusma hıssi vs. Beni en zorlayan olay buydu. Acaba zehirlenme felan mı gecırdım gebelık zehirlenmesi.resmen ölüyordum.
Gecen gectı işe felan gitmeseydım cok dedı ailem dinlemedim. Rapor alabılıodum ilk doktorum cok dıkkat et demıstı cok kıymetli bir bebek demıstı masabası dıe rahatım diodum. Halbuki gidiş 1 saat arabayla sürüyordu mesafe.
Evım cok sessiz eşimle iyice içimize kapandık. Ses soluk yok. Uyku yok yemekte yıyemıyorum elim kolum kırıldı sanki.
Annemlere gidecektim dogumdan sonra sevincimi onlarla yasamak istiodum. Esimin yakınları geldi herkes sevindi moral verdiler. Sımdı hergun arıyorlar aynı dıoruzOdamda beraber oluruz diodum eve beraber geliriz ah be kızım ne safsın sen.
Nerde yaptırdınız acabaBen de bunu yaptırdım
Dövünce gamzeler küser amaBenim annemde kaşıkla vurur ayvaya aklıma o geldi sen anlatınca
Ayvayi kucukken sobanin uzerinde pisirir yerdik. Mis gibi kokardi o aklima geldi benim deAyva muhabbetıne canım istedi iyi mi
Bız ayvayı haslayarak da tüketiriz az su ıle yumusatırız, çiğden cok onu severım, haşlayınca gamzeler kaybolur mu kızlar
Ahaha olabilirDövünce gamzeler küser ama
Bu sayfadanNerde yaptırdınız acaba
Evet evet bız o sekılde de yerdıkAyvayi kucukken sobanin uzerinde pisirir yerdik. Mis gibi kokardi o aklima geldi benim de
Canım kendine eziyet etme. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz. İnşallah senin bebeğine de bir şey olmayacak. Kilo alıp toparlacak inşallah. Yürüyüp, koştuğunu, konuştuğunu görürsün inşallahKuvoz olayı genelde , ilk dogdugunda apgar testi varmıs onu yapıolar, sonra solunum da hareketlerde emme ve yutma refleksi iyiyse, haftasi iyiyse bunlar önemliymiş.yakın arkadaşım 34.haftada doğurdu 10 gune cıktı dedı. 5 yasında oğlu. Biz 2 hafta olcak sabretmek zor kızlar.
Geriye dönük düşündüm de, yanlıs bişey yaptım mı dıe, kardesım geldı dıe anneme gittim yol 500m mesafe var, eve varmaya 50 metre diyeyim yolda nefesim kesildi baygınlık gecırıodum ellerim tıtredı kapı ziline basamadım zorla eve cıktım kusma hissi geldi tuvalete zor attm kendimi, uzandım 15 dk belkı kendime gelemedim. Sol ayak bılek baya şişti. Yüzüm zaten şiş ti hatta kardesım abla yüzün baya şiş daha 20lerdesin demıstı, ben normal sandım, belkı bısey yasadım bılmıorum doktora gitmedim. Bu olay ayrıntıldan sonra oldu 23. Haftadan sonra keske doktora gitseydım ileri yas ve ilk gebelık. Sıslık ve kusma hıssi vs. Beni en zorlayan olay buydu. Acaba zehirlenme felan mı gecırdım gebelık zehirlenmesi.resmen ölüyordum.
Gecen gectı işe felan gitmeseydım cok dedı ailem dinlemedim. Rapor alabılıodum ilk doktorum cok dıkkat et demıstı cok kıymetli bir bebek demıstı masabası dıe rahatım diodum. Halbuki gidiş 1 saat arabayla sürüyordu mesafe.
Evım cok sessiz eşimle iyice içimize kapandık. Ses soluk yok. Uyku yok yemekte yıyemıyorum elim kolum kırıldı sanki.
Annemlere gidecektim dogumdan sonra sevincimi onlarla yasamak istiodum. Esimin yakınları geldi herkes sevindi moral verdiler. Sımdı hergun arıyorlar aynı dıoruzOdamda beraber oluruz diodum eve beraber geliriz ah be kızım ne safsın sen.
Merak edıyorum, dogunca yazın gamzelı dıye, bende de esımde de gamze yok, belkı atalarımızda vardırAhaha olabilirbabadan alınıyor gamzeler galiba benim gamzem var ama eşimin yok belki benden alır ya
Keske konusmasaydikEvet evet bız o sekılde de yerdıkGetirden ayva ıstıcem varsa, canım ıstedı of ya
Ayva her manavda var neredeyseKız nerden buldun ayvayı mevsimi değildi sanki
Ben ilk hamilelikte sagolsunlar kadınlar kulübünde okumuştum. Doğum sancisı karından gelip sırta geçer, sırttan gelip karna geçer diye. O sayede hemen ayırt etmiştim geldiği zaman erken müdahaleyle bı hafta daha geciktirmistik doğumu. Bir de yatınca geçerse sıkinti yok diyorlar. Ben onu da denemiştim. Yatmıştim baktım aynı sıklikta geliyor. Anlamıştım o zaman.Kızlar sol kadığıma agrı girip cıkıyo doğum belirtisi mi sizce? İlk defa yaşıyorum biraz panik olduk. Bi magnezyum içtim beklıyorum
Nisanda demisler canim. Ben de sen gibi simdi zannettim deAyva her manavda var neredeyse
Şokta var. Ben aldım geçen.Kabızlık dedin kalbimi fethettin yarın bir Migrosa bakayım
Yeğenimde var ablamda da var ama eniştemi bilemedimMerak edıyorum, dogunca yazın gamzelı dıye, bende de esımde de gamze yok, belkı atalarımızda vardır
Ben yanınca su içersem kızgın yağa şu dökmüş gibi hissediyorumBana şu çok iyi geliyor. Mide yanmasına özellikle. Suyu hep kurtarıcı gibi görüyorum . Nerem ağrısa su içiyorum. Psikolojik de olabilir tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?