2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bende negatifti canım 1.5 hafta once doktor aaa iyi dedi kafam karıstı

İğne olmasak asıl kötü olurdu aklına kötü bir şey getirme ne hissettiğini çok iyi anlıyorum doktoruna sorunca bize de söyle

Doktoruma mesaj attım canim bir ay falan pozitif olur rhogam ignesinden sonra ama yinede perinatolojiye de sevk edecegim onlarda görsün dedi sanırım bu pozitifligin oranına bakılacak

İğne olmasak asıl kötü olurdu aklına kötü bir şey getirme ne hissettiğini çok iyi anlıyorum doktoruna sorunca bize de söyle
Sordum canim bir ay kadar pozitiflik oluyormus igneden sonra ama yinede perinatoloji de görsün dedi

Bana doktorum pozitif olmasını istemeyiz demişti benim hiç kanamam vb olmadı iğneden sonra bir daha hiç bakmadı bile hep negatif olduğu için

Doktoruma mesaj attım canim bir ay falan pozitif olur rhogam ignesinden sonra ama yinede perinatolojiye de sevk edecegim onlarda görsün dedi sanırım bu pozitifligin oranına bakılacak
Kız bosuna evham yapmıssın, ıgne yapılalı daha kac hafta oldu senın, igneden dolayı pozıtıf cıkması gerek zaten..

Kanaman vs.yokken neden inderct coombs testı yapıldı kı sana?

Benım ıkız gebelıkte ılk ıgneyı 6.haftada oldum, ıkıncı ıgne 16.haftada yapıldı, son ıgne de dogumdan sonra yapılmıstı.. Mesela 13. Haftada da kanamam olmustı coombslu poztıf oldugu ıcın ıgne yapılmadı, 16.haftada tekrar kanama oldu, negatıf cıktı, ıgne olmustum.

T
Sordum canim bir ay kadar pozitiflik oluyormus igneden sonra ama yinede perinatoloji de görsün dedi
Titre değeri var onun belli bir oranından sonra etkiliyor diye biliyorum çok şükür ki iğneden önce titre değeri pozitif olmamış eğer öyle olsa belli bir oradan sonra iğne bile yapamıyorlar benim iğne yapana kadar 3 kez baktı belli araliklarla

Bana doktorum pozitif olmasını istemeyiz demişti benim hiç kanamam vb olmadı iğneden sonra bir daha hiç bakmadı bile hep negatif olduğu için
Evet canım negatıf olması ıstenır kanama vs.olduysa 28.haftadan da once yapılıyor bu ıgne, anne kanı bebegın kanını cokertmesın dıye..
Ama ıgne yapılınca artık bebegr zarar verecek bısye kalmısyor, o yuzden de coombslu poztıf yazar

Bende negatifti canım 1.5 hafta once doktor aaa iyi dedi kafam karıstı
Igne vs.yapılmadıysa negatıf olması gerekır, normal canım, ama Mavisaclikadin kadın ıgne oldu 3 hafta once, ıgneden dolayı pozitif onun
Kafa karısacsk bısey yok.. Ama neden 28de rutın rhogam yapılmadı sıze.. Benım de orada kafam karıstı..

Coombslu pozitif negatif demek gibi bir şey

Kontrolden ciktik. Hizlica sadece suyuma fln bakti. 3 ay sonra ilk defa alttan bakti. Aciklik once var gibi dedi. Sonra el ile kontrol etti yokmus, o vucut suyuymus dedi. Aciklik muayemi de hazirliksiz aniden olmus oldum sezeryan diye olmayacak saniyordum.
Haftalik gidecegim artik. Her an hazir ol diye gonderdi yine :)
Biri zaten makatti, digeri de dönmüş ama soldan saga yatarken, sagdan sola donmus yanlamasina yatmayi seviyor cocuk demekki. Ikisi kafa kafaya vermisler birinin ayaklar yanda digerinin asagida

Serklaj olurken bekleme salonunda yanımda bı kadın yatıyordu ıkız gebeydı 37. Haftada, ne agrı ne sancı var, rahım uzunlugunun ne demek oldugunu bılmıyordu, doktor artık alalım demıs
Sankı sen de oyle olacakmıssın gıbı bı hıs var ıcımde

Canim ben Şırnak'ta takipteydim Ankara'ya gelince Hacettepede takibe basladim orada da ilk muayenem olunca tüm testleri rutin olarak istediler. Daha önce iki defa bakılmışti ve negatifti zaten ilk gebelik kanama vs olmadı öncesinde. Büyük ihtimalle hocanın dediği gibi iğneden kaynakli bir pozitiflik durumu var suanda ama yinede üniversite hastanesi olunca tedbiri elden birakmiyorlar anladığım kadariyla. Bide perinatolog görsün dedi, benim ayrıntılıda da bebegin kalbinde parlaklık çıkmıştı dogumdan sonra eko cektirirsin demisti şırnaktaki doktorum. Hacettepedeki doktorum ise doğumu beklemeden hemen sevk edelim bakalim fetal eko cekilsin dedi mesela. Biraz daha garantici ilerliyorlar anladığım kadarıyla araştırma hastanesi olunca. Bakalım ne zaman yönlendirirse o zaman perinatolojiye de gideceğim artık mecburen. Bir hafta arayla yapıldı igne ve indirekt coombs testi, pozitif çıkması bencede ondan ama en azından titresine falan bakmak lazımmış orda sonuclar iyi çıkarsa icim rahat eder. Anne karninda bebege kan transferi yapıldığı falan yazıyor baya korktum gece keske hic okumasaydim

Rutin rhogam ne oluyor? Benim ilk 3 ayda kanamam oldu o zaman direk kan uyuşmazlığı iğnesi oldum hatta bu testi yaparken labratuvar beni aradı ve iğne olup olmadıgımı sordu bendr oldum deyınce tarıhıne kadar istedi ona gore mi degerlendiriyorlar bılmıyorum

Ya bi de bişey duydum ben kan uyuşmazlığı olunca bebekte doğunca sarılık oluyomuş boyle bişey var mı bizim bi komşunun olmuş eskiden annem anlatıyo ama… anneme dedim eskiden kim neyi biliyodu anne belki dogru degıldir dedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…